Jenom doplnim pro lidi kteri resi stejny problem. Po kratkem testovani aplikace touchdown muzu prohlasit, ze je to jednoznacne mocnejsi nastroj nez aplikace email obsazena nativne v androuid telefonu. Instalace i konfigurace je naprosto bezproblemova. Aplikace ma i sveho jednoducheho pruvodce nastavenim. Docela se hodi, protoze mene zkuseny uzivatel by mohl byt zmaten vsemi nastavenimi. Aplikace si sama vydetekuje verzi exchange resp verzi active sync protokolu a tomu se prizpusobi. Daji se nastavit ruzne slozky a podslozky k synchronizaci s tim, ze notifikace funguji ze vsech slozek!! narozdili od nativniho klienta. Klient podporuje i remote wipe, remote kill a spoustu dalsich exchnage politik. Podporuje peak times, tedy kdy se bude snchronizovat a kdy ne a to pro jednotlive dny v tydnu ruzne nastaveni (genialni). V emailu zobrazuje stromovou strukturu synchronizovanych slozek s tim, ze je videt cislem kolik neprectenych zprav je v jake slozce (ti co meli winmo vedi co tim myslim). Graficky to sice neni tak pekne zpracovano, coz je nutne z duvodu ovladani prsty, ale je to pouzitelne. Dokonce umi zobrazit najednou emaily ze vsech slozek, ci vyfiltrovat pouze neprectene. Popis vsech funkci by byl asi na dlouho... kladu je mnoho, ale jsou tu i zapory.
Co mi vadi ze vseho nejvic, jsou oddelene kontakty. Aplikace pouziva svoji databazi kontaktu (kterou si synchronizuje s exchange srv). Az nasledne tato databaze se synchronizuje s kontakty v telefonu. Celkove by to nevadilo byt synchro obousmerna. Bohuzel zmeny se replikuji pouze smerem Exchnage --> telefon. Pro zmeny telefon --> exchange neni mozno vyuzit integrovany spravce kontaktu, ale ten ktery je v touchdownu. To bych videl asi jako nejvetsi minus v pouzitelnosti .... je to proste nepohodlne. Ohledne kalendare, ten se pouziva tez jiny nez ten integrovany. nekomu to muze vadit, mne to naopak vyhovuje. Mam oddeleney google calendar od firemniho. Navic ten v touchdown je srovnatelny, ne li lepsi nez na windows mobile takze parada. Tasks, ktere nejsou na androidu vubec jsou zde pritomny v standardni variante. nemel jsem zatim cas prilis otestovat, ale prijde mi, ze mi jich zorazuje nejak malo. Pravdepodobne to bude problem nekde v nastaveni ohledne doby zpetne synchronizace ukolu... Pokud nekdo zkousel dejte vedet. Pro mne tasks nejsou zivotne dulezite takze to neresim prilis.
Co se tyce problemu kvuli kteremu jsem hlavne prechazel na jinou aplikaci a to doba vydrze na baterii. zatim nemohu posoudit jelikoz jsem instaloval vcera vecer. Ale co jiz vim jiste je to, ze pokud mate zapnutu push notifikaci, tak partial wake je na 100% prave diky touchdown. To neni prilis dobra zprava. Na druhou stranu pokud zvolim pooling treba po pul hodine tak partial wake = nula nula nic. Tedy vydrz by mela byt solidni. V souvislosti s timto mne napada, jak to ten Google dela, ze ma zapnutu push notifikaci a pritom telefon spi a nezere baterku
Toliko kratke rewiev k touchdownu. Myslim, ze za ty penize je to vyborna aplikace. A pro ty lidi kteri prechazeji z winmo je to temer nutnost.(btw: cena je 20$). Pro srovnani aplikace na symbian s ani ne polovicni funkcnosti stoji u nas cca 1000Kc (dataviz roadsync).
Doufam, ze tohle nekomu pomuze. Synchro s exchange je myslim jedina vec ktera mne opravdu trapila po prechodu na android.