Android OSWi-FI ako vyhoviet androidu?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ToMaSoo7
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 03. črc 2010 11:34:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od ToMaSoo7 » úte 24. srp 2010 20:33:59

Zdravim,
kedze ako vsedci vieme android nepodporuje (nepochopitelne) adhoc siet. Tak som si bol nuteni domou kupit router.
Kupil som si konkretne TP-LINK TL-WR1043NB. Vsetko som si pozapajal odskusal funkcnost na dvoch NB a vsetko fungovalo. Skusim som to na telefone a samozrejme to zase neslo.
Sprava sa to asi takto: Telefon siet normalne vidi aj sa k nej v pohode pripojim ale internet v telefone nejde(na NB pripojenych v sieti ide vsetko v pohode).
Skusal som to na nexuse (orig/custom rom) aj na X10MP a stale sa to sprava tak isto.
Neviete v com moze byt problem?
Ta wi-fi u androidu ma uz zacina vytacat...





spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od spot » úte 24. srp 2010 20:39:23

skontroluj DNS pre wifi, v notebooku ich mozes mat zadefinovane pri siet karte, v mobile nie... kazdopadne testuj na free wifi a az potom to zahesluj.


Autor tohoto vlákna
ToMaSoo7
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 03. črc 2010 11:34:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od ToMaSoo7 » úte 24. srp 2010 21:13:19

Skusal som aj free a spravalo sa to tak isto.
Co mam skontrolovat na DNS? vo wi-fi sietach niesom doma...


spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od spot » úte 24. srp 2010 22:02:11

DNS - server ktory preklada nazov napr. (www.pravda.sk) ma IP adresu napr. (123.262.112.255) sa
da nastavit na roznych miestach. v pc pri nastaveniach sietovej karty, v routri, v routri pre wifi a pod...
zalezi na routri. ak toto nemas ok (podla mna najcastejsi dovod preco nechodi wifi) tak si nakonektovany na router
mas od neho pridelenu ip vsetko sa javi korektne ale browsovat nedokazes. adresa www.pravda.sk sa nepozna...
Teda prehladaj vsetky nastavenia routra a hladaj DNS. Tam zadaj bud DNS tvojho providera, alebo nejake spolahlive free
dns servery. Napr. na jednom routri som videl ze dns sa specialne definovali pre zariadenia ktore boli
pripojene cez wifi. ale ak si sa pripojil cez notebook cez wifi a tam si mal dns spravne nastavene tak ten notebook chodil.
ak si sa pripojil z mobilu tak mobil necghodil. Bolo treba tie DNS na tom mieste nastavit a odvtedy vsetko slapalo ako malo.
kazdopadne si nemyslim ze android vyzaduje nieco mimoriadne. Tam je uplne normalna standardna wifina a problem byva
podla mna zvacsa v nastaveniach routra.

dalsia vec co by mohol byt problem... na routri predpokladam ze mas zapnuty dhcp server - a teda pridelovanie ip-ciek.
ak nemas tak tiez ti moze napr. notebook na wifi slapat (lebo pri wifine v notebooku mas definovanu vlastnu ip-cku)
ale mobil ti nepojde.

Tieto veci prekontroluj.
ToMaSoo7 píše:Skusal som aj free a spravalo sa to tak isto.
Co mam skontrolovat na DNS? vo wi-fi sietach niesom doma...


Autor tohoto vlákna
ToMaSoo7
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 03. črc 2010 11:34:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od ToMaSoo7 » stř 25. srp 2010 1:09:25

no tak som to skusal a nepomohlo
nenapada ta este nieco ine?



ku8az
Stálý androiďák
Příspěvky: 148
Registrován: ned 15. srp 2010 13:48:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend G300
Twitter: ku8az
Tablet: Cube T7 4G
Bydliště: Brno / Uničov

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od ku8az » stř 01. zář 2010 22:25:11

Mám stejnej router, telefon teda Vodafone 845, ale to by asi nemělo mít vliv. Každopádně wifi mi jede naprosto bez problémů. Není to spíš nastavením routeru? Nemáš tam třeba nastavený MAC filter nebo nějaký divný port forwarding pro konkrétní IP, kterou zrovna dostane telefon?


Autor tohoto vlákna
ToMaSoo7
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 03. črc 2010 11:34:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od ToMaSoo7 » čtv 02. zář 2010 20:55:47

No ja tam mam nahodeny cusotm FW(kvoli pripojeniu tlaciarne do USB).
CIze som si uplne vsetko musel nastavovat sam.
Nemozes mi poslat nejake screeny ako mas tu wi-fi nastavenu?
Uz mam chut tie telefony predat...

Uživatelský avatar

socca
Androiďák!
Příspěvky: 620
Registrován: úte 29. čer 2010 9:13:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Twitter: @romanhosek
Tablet: Vonino Sirius QS 3G

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od socca » čtv 02. zář 2010 21:40:47

Mam TP311R a valí to v pohode bez nakeho nastavovani, ale koukam s custom (asi nake wrt) ti neporadim, mam origos.
Jinak k adhoc uz je vyresene
http://androidforum.cz/post92421.html
Samsung i5700 > Samsung i9000 > Samsung i9100 > Vodafone Smart Ultra 6


ku8az
Stálý androiďák
Příspěvky: 148
Registrován: ned 15. srp 2010 13:48:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone P3000S
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend G300
Twitter: ku8az
Tablet: Cube T7 4G
Bydliště: Brno / Uničov

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od ku8az » pát 03. zář 2010 9:59:38

ToMaSoo7 píše:No ja tam mam nahodeny cusotm FW(kvoli pripojeniu tlaciarne do USB).
CIze som si uplne vsetko musel nastavovat sam.
Nemozes mi poslat nejake screeny ako mas tu wi-fi nastavenu?
Uz mam chut tie telefony predat...
No tak s WRT ti nepomůžu (i když mám v plánu ho někdy v budoucnu zkusit). Screeny teď nepořídím, nejsem u routeru, ale v podstatě to mám nastavené podle návodu, takže stáhni návod a tam screeny jsou. Každopádně mám jenom nastavený SSID, WPA2-PSK klíč a wifi kanál. Toť vše. Žádné filtrování podle MAC, přesměrování portů jenom ty potřebné (DC, torrent atd.) a povolený uPNP. Jinak nevím o žádném nastavení, co bych tam dělal navíc.

Uživatelský avatar

houmik
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 23. črc 2010 18:00:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One S

Re: Wi-FI ako vyhoviet androidu?

Příspěvek od houmik » úte 05. říj 2010 10:09:06

Mam podobny problem :( Doma a tak na 99% mist se s telefon pres wifi pripojim. Na koleji mi telefon hlasi prijem wifi signalu a pripojeni k siti, prohlizec ale neni schopny zobrazit uvitaci stranku, na ktery se musim prihlasit. Zkousel jsem zadavat adresu primo, ale ani to nepomohlo... :roll: Nechapu, jaky je rozdil mezi nactenim ty adresy z pc a z mobilu.
HTC One S - spokojenost
SGS 3 - nespokojenost

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti