Android OSHTC Legend Čeština

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 9:24:57

Ahoj všem.
Dostal jsem HTC Legend od Vodafonu z Anglie.Bohužel v možnostech výběru jazyka má pouze angličtinu.
Nevíte někdo jak zpřístupnit další jazyky a hlavně češtinu?
lemy





Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 9:36:07

Klasický postup.
1) Udělej si z karty tzv. "Goldcard" - návod najdeš na netu případně zde na foru
2) Stáhni si z http://shipped-roms.com/shipped/Legend/ soubor "RUU_Legend_HTC_WWE_2.03.405.3_Radio_47.39.35.09_7.08.35.21_release_130330_signed.exe"
3) Naistaluj HTC Sync
4) Spoj telefon s PC a HTC Sync
5) Spusť instalaci firmware(RUU_Legend_HTC_WWE_2.03.405.3_Radio_47.39.35.09_7.08.35.21_release_130330_signed.exe) a pokračuj podle kroků v instalaci(jedná se o normální FW od HTC)
6) Nastav češtinu


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 9:40:49

Díky a je to bez ohledu jaký firmware tam mám teď?


Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 9:43:42

Ano je. Měl(mám) taky HTC Legend určený pro Rusko. Důležité je mít goldcard - bez ní to nepůjde provést(deaktivuje kontrolu zda FW je určen pro region nastavený v telefonu).


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 9:49:53

Na vytvoření goldcard je hodně návodů a dost se liší.Některé dokonce předpokládají nabootování z live cd linuxu.Protože jsi řešil stejný přístroj,máš odkaz na nějaký postup,který jsi dělal ty?



Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 9:55:57

Poprvé jsem dělal GoldCard podle návodu zde : http://lklicpouch.cz/archiv-android/jak ... -goldcard/ .
Jediný chyták je krok 6, kdy "adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid" je někdy(nejsem si jist zda u Legendu nebo Hera - měl jsem oba typy) je třeba zaměnit(když to nepůjde) za "adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc0/mmc0:*/cid"


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 9:58:34

Právě tenhle návod jsem si i vybral.Jdu na to.Ještě doufám,že je jedno jaký HTC Sync stáhnu,ale hned jak to spáchám,tak dám vědět.


Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 10:04:06

HTC Sync by měl být na pamětové kartě... používal jsem cca starší verzi 2.něco

Ještě jsem zaznamenal problémy s Win7(již během instalace FW kdy se instaluje nové zařízení do systému - v případě že se instalace FW nezdaří v tomto kroku a zůstane mobil zaseknut, tak lze vyndat baterku....), takže doporučuji Win XP nebo Vista.


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 10:41:13

Tak při výrobě Goldcard jsem schořel hned na začátku.Není mi jasný řádek:
•Napište do CMD ve složce Tools: adb devices a potvrďte Enterem. Na novém řádku se ukáže dolar.
Je tím myšlen příkazový řádek v PC?


Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 10:56:40

Ano. Ovšem předtím musíš mít nainstalován Android SDK a v příkazové řádce být ve správném adresáři..


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 11:04:13

Nedopsal jsem to.Takže normálně v příkazovém řádku a ve správné složce vypíšu příkaz adb devices.
Žádný dolar se nekoná.Vypíše mi to :
*Daemon not running.Starting it now*
*Daemon started succssesfully*
List of devices attached

Takže v nastavení jsem povolil USB ladění a změna.Po příkazu adb devices mi vypíše zařízení.

List of device attached
HT03NNXXXXXXXX device místo X jsou další čísla serial number

Ovšem dolar se nekoná a pokud vypíšu další řádek:
adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid

Tak napíše:

No such file or directory.


Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 11:45:08

Napiš :
adb enter
shell (a odentrovat - $)
cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid (a odentrovat)


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 11:49:28

Takže pokud vypíšu adb shell a enter,tak mi vyhodí na dalším řádku dolar.
Ale poté co vypíšu příkaz cat ........../cid , tak mi napíše no such file or directory.

Uživatelský avatar

nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od nadlabak » čtv 26. srp 2010 12:00:19



Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 12:05:19

Samozřejmě vyhodil to číslo.Nikdy by mě to nenapadlo.Takže pokud je to standartně mmc0,tak proč je všude ve všech návodech uváděno jen a pouze mmc1?
A samozřejmě mě na to mr.OMG upozornil hned na začátku.No jsem blbec.


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 12:29:26

Za jak dlouho by měla přijít ta image?


Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » čtv 26. srp 2010 12:40:48

Image přijde během několika minut.
MMC0 nevim proč, ale MMC1 bylo u Hera, takže je pravděpodobné že u Legend je prostě vyjímka :)


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 13:00:17

Takže image mi došlo.Otevřel jsem si Hexeditor,otevřel kartu,otevřel image goldkarty,zkopíroval obsah goldkarty do schránky,vložil před první bajt otevřené karty v Legendu a dal uložit.Pokaždé co odpojím Legend od kabelu,abych dal unmount SD card,tak si Legend kartu osahá a vypíše mi hlášku že karta je Damage.
Totéž pokud to dělám v extérní čtečce karet.Jakmile zapíšu obsah image gold karty před první bajt karty,ihned po uložení se karta chová jako nenaformátovaná.
Co dělám špatně?


Autor tohoto vlákna
lemy
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:21:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lemy » čtv 26. srp 2010 14:36:35

Takže Gold kartu jsem nakonec vyrobil podle jiného návodu
http://www.symbianmania.sk/forum/viewto ... 3e35c3af09

Jenže málo platné.Při pokusu nainstalovat novou rom mi to hodí chybu:
CHYBA 140:Chyba verze spouštěcího zavaděče.
Je to špatnou GoldCard?

Obrázek


Mr.OMG
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 26. srp 2010 9:33:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od Mr.OMG » pát 27. srp 2010 9:17:21

Karta by každopádně neměal vypisovat že je nenaformátovaná/damaged(má normálně fungovat) . S tou chybou jsem se nesetkal,takže nedokážu přesně odhadnou proč se tak děje... kdy se tak stane ? Pokud možno obrázek z kroku předtím...


d.a.v.e.j
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 17. bře 2011 0:05:03
Reputace: 0

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od d.a.v.e.j » čtv 17. bře 2011 0:59:47

Zdravim potrebuji pomoct, potrebuji vytvorit tu gold kartu.
Mam htc legend z ukrajiny v anglictine android 2.2 a mam windows 7 nevim zda je to podstatne, ale radsi to pisi
kartu mam naformatovanou a vlozenou v tel. nainstaloval jsem si htc sync a ten SDK Manager i v telefonu jsem povolil ten USB debugging
tel pripojim k pc jako disk a pak si otevru slozku na C disku androidsdk a na slozce tools kliknu pravym spolecne s SHIFT a otevre se mi CMD C:\androidsdk\tools> (napisi sem) adb devices a pod tim se objevi
adb neni nazvem vnitrniho ani vnejsiho prikazu,
spustitelneho programu nebo davkoveho programu

ZADNY DOLAR SE NEKONA A ZDE KONCIM, moc dekuji za rady, specha to moc


lukbe
Stálý androiďák
Příspěvky: 106
Registrován: úte 08. bře 2011 22:57:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2s 32gb
Rom: MIUI

Re: HTC Legend Čeština

Příspěvek od lukbe » ned 09. čer 2013 8:33:20

Dobrý den, když je možnost odemčení bootloaderu přes HTCdev tak už není třeba Gold card ?
Jen stačí to odemknout a přes HTC sync tam hodit tu cz rom ??? Děkuji

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti