Android OSSlužby google žerou baterku

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Suril
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Honor 3C

Služby google žerou baterku

Příspěvek od Suril » úte 22. zář 2015 13:11:55

Ahojte, posledních pár dní mám problém, že baterka na mojem telefonu padá ještě rychleji než je obvyklé :) Podle nastavení mi žerou vždycky tak 20 - 30% baterky "Služby google", což mi přijde hodně i na základě věcí, které jsem si k tomu přečetl. Vyzkoušel jsem spoustu věcí, včetně factory reset, ale i po něm si služby berou strašně moc baterky. Nevím, jestli za to může nějaká aplikace, nebo chyba v systému (telefon Honor 3C po oficiální aktualizaci na KitKat 4.4.2). Ale všiml jsem si toho až relativně nedávno, nicméně si myslím, že to dělá relativně krátkou dobu. Tušíte někdo, co by se s tím dalo dělat?
Díky za jakékoli názory a nápady :)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Služby google žerou baterku

Příspěvek od ramon.dexter » úte 22. zář 2015 13:35:47

Nedá se s tím dělat vůbec nic. Holt musíš počkat, až to google opraví.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

kralovicek
Droid
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!

Příspěvek od kralovicek » úte 22. zář 2015 14:29:35

kdepak, řešení je v tomto vlákně --> http://androidforum.cz/slu-by-google-play-t66369.html 3tí od spoda, nicméně root potřeba ;)

Autor tohoto vlákna
Suril
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Honor 3C

Příspěvek od Suril » úte 22. zář 2015 16:34:13

Takže je to chyba v nějaké aktualizaci aplikace od googlu a opraví to, nebo je to problém pro výrobce nádstavby - musí být aktualizovaný celý systém?
Jinak root nemám a zatím asi ani nechci :) Na svém prvním telefonu jsem si s tím hrál a bavilo mě to, teď už jsem z toho asi vyrostl a chci prostě něco, do čeho nemusím zasahovat a bude to šlapat :)

sinco
Droid
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinco » úte 22. zář 2015 16:40:12

Tak s timto jsem se otravoval nedavno, zkusil jsem geenify, Disable Service a pak i tu app pro xposed. Vysledek se dostavil. Ale par dnu na to jsem zjistil ze me prestal fungovat cerberus, neslo se spojit pres web a pres http://www.android.com/devicemanager jsem nebyl schopen se s telefonem taktez spojit. Takze jsem na zkousku app greenify zmrazil a vypnul doplnek pro xposed a povolil sluzby pro google. Vysledek se po nekolika krocich a restartech dostavil, Cerberus ok a i pres devicemanager jsem telefon videl. Pote uz nekolik dni sleduji spotrebu a sluzby google se umravnily na nejaky 3 -6 procent. Tak doufam ze uz to tak zustane. Takze opatrne s vypinanim sluzeb google.

Edit. Mela by stacit aktualizace od googlu.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Odpovědět

Zpět na „Android OS“