Android OSPůjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 15:15:08

Zdravim.
No hledal jsem kde jsem mohl, ale nikde nenašel jak rozchodit svůj HTC TATTOO na starým iBooku 3G.
Má OS X 10.3.9 Panther s X11 a já bych chtěl jako na Winech připojit HTC pro sdílení sítě, tedy dostat se na net přes mobil jako přes modem, ve win není problém s HTC Sync, tam se to přihlásí jako síťovka, ale pro mac memám ovladače, či co je vše potřeba. Nejsem nějak extra zanlej, tak kdyby mi chtěl někdo poradit, tak prosím polopatě. děkuji.





petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od petter » úte 31. srp 2010 15:19:47

Curien píše:Zdravim.
No hledal jsem kde jsem mohl, ale nikde nenašel jak rozchodit svůj HTC TATTOO na starým iBooku 3G.
Má OS X 10.3.9 Panther s X11 a já bych chtěl jako na Winech připojit HTC pro sdílení sítě, tedy dostat se na net přes mobil jako přes modem, ve win není problém s HTC Sync, tam se to přihlásí jako síťovka, ale pro mac memám ovladače, či co je vše potřeba. Nejsem nějak extra zanlej, tak kdyby mi chtěl někdo poradit, tak prosím polopatě. děkuji.
musis si rozjet na mobilu a PC VPN a kdyz budes pripojenej z pc na tel pres vpn tak ti pujde na PC i internet, kterej vlastne bezi v tel. (pres GPRS treba)


Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 15:26:32

Budiž tedy, ale jak mám nastavit telefon při připojení? na sdálení sítě? pak je možnost ještě mass storage a htc sync... není jednodušší způsob? jako ovladače pro osx jak pro winy? přece to ti hloupí amíci nemůžou mít složitější... a on se tattoo neprodává v usa?


Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 15:27:24

Všimnul jsem si že jsi také z Olomouce, nepomohl by jsi mi někdy prosím?


petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od petter » úte 31. srp 2010 15:38:22

Curien píše:Všimnul jsem si že jsi také z Olomouce, nepomohl by jsi mi někdy prosím?
jsem z Ol. ale nebydlim v Ol. ;) na telefonu zadne nastaveni sdileni nenastavujes, kdyz budes mit PC a tel. v jedne VPN siti, tak ti pojede internet na obou, plus cyanogen to ma primo v kernelu myslim tady to sdileni internetu pres kabel usb-tethering se to jmenuje



Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 15:41:25

No jsem z toho zmatenej, nevím co je canyogen ani kernel a hlavně když to htc připojím usbčkem, tak se mě to dycky zeptá na jednu ze tří voleb... a taky když ho připojím, tak ho ten mac nevidí nijak, takže asi ani ne...jinej nápad?


petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od petter » úte 31. srp 2010 15:45:12

Curien píše:No jsem z toho zmatenej, nevím co je canyogen ani kernel a hlavně když to htc připojím usbčkem, tak se mě to dycky zeptá na jednu ze tří voleb... a taky když ho připojím, tak ho ten mac nevidí nijak, takže asi ani ne...jinej nápad?
ttp://idoc.vsb.cz/cit/tuonet/sluzby/vpn/android/

pokud nemas root tak musis vic googlit


Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 18:47:58

nemám root, foun je v záruce, takže tudy cesta nevede... to není pro mac obyčejnej driver???

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Case » úte 31. srp 2010 19:38:12

Na Mac OS X 10.3.9 máš smůlu, potřebuješ podporu RNDIS zařízení, která by měla být tuším až někdy v 10.5.x. Takže asi budeš muset svůj pět let starý OS krapet inovovat, nebo rootovat telefon a řešit sdílení sítě jinými cestami než tou oficiální zabudovanou.


Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 20:24:04

10.5tku asi nerozchodím na iBook 3G, co?

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Case » úte 31. srp 2010 20:39:46

Podle wikipedie je na iBook G3 maximem 10.3.9. Osobně netuším, já ten HW ani OS skoro neznám.


Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 21:07:42

No prej jede i 10.4, dneska sem si ho sehnal, ale to mi stejně nepomůže... tak dik, kašlu na to... byl to jen pokus. diky všem..

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od nFiX » úte 31. srp 2010 21:11:24

Jaký máš HW přesněji? v 10.5. bych neviděl problém... Jestli chceš, můžu ti nahodit někam nejnovější 10.6. (asi 12GB) ale nejsem si jistý, jestli ho rozjedeš ..


Autor tohoto vlákna
Curien
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 01. čer 2010 20:54:11
Reputace: 0

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od Curien » úte 31. srp 2010 21:58:14

no, je to průser, to je 600MHz 384MB ramka. to nepojede... koupil sem si to jen tak na hraní, ale měl sem si vzít G4 aspoň... diky za rady...


petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Půjde mi HTC Tattoo na OS X ????

Příspěvek od petter » čtv 02. zář 2010 6:03:48

Curien píše:no, je to průser, to je 600MHz 384MB ramka. to nepojede... koupil sem si to jen tak na hraní, ale měl sem si vzít G4 aspoň... diky za rady...
tady mas podrobny navod jak rozjet tu VPN:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=704375

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti