Android OSZpomalení WiFi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
honza354
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Lenovo Phab plus
Mobil 2 / ROM: Coolpad Modena

Zpomalení WiFi

Příspěvek od honza354 » ned 08. lis 2015 23:14:57

Zdravím všechny,
mám problém se zpomalováním rychlosti WiFi připojení. Původně se projevil na Xperii Z Ultra po dlouhé době používání, nyní na Lenovo Phab plus asi po třech týdnech. Jde o to že se rychlost sníží na max 1 Mb, ostatní telefony na stejné síti umí až 8 Mb. Zároveň je u postiženého telefonu ping 170 až 250ms, na zdravém kolem 20ms. CO POMŮŽE tak na jeden den je přepnutí do módu "letadlo" a zpět. V tu chvíli jede telefon jako nový, ale jak jsem psal tak jen na chvíli, druhý den to musím dělat znovu. Mám pocit že jsem tento postup zkoušel i u Z Ultra ale nejsem si jist že to pomohlo. Co u Ultry určitě pomohlo bylo uvedení do továrního nastavení. Na netu jsem odtušil něco o zahlcení nějakými daty, něco jako DHCP nebo DNS, nerozumím tomu. Víte co s tím, rád bych se obešel bez každodenního přepínání na letadlo a zpátky. (na měření rychlosti používám NetMetr)
Díky moc

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Zpomalení WiFi

Příspěvek od ludekbrno » pon 09. lis 2015 2:45:53

Zkus v routeru nastavit šířku pásma ze 40MHz na 20MHz. Zvýší se tím odolnost proti rušení okolními wifinami. To bývá nejčastější problém malé rychlosti.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Vojta_L
Robot
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Příspěvek od Vojta_L » úte 10. lis 2015 19:10:33

Přesně, jak píše ludekbrno, uprav nastavení routeru. Vojta, Lenovo Ambasador

Autor tohoto vlákna
honza354
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Lenovo Phab plus
Mobil 2 / ROM: Coolpad Modena

Příspěvek od honza354 » úte 10. lis 2015 23:57:30

Děkuji moc za odpovědi, myslím ale že to moc nepomůže, připojuji se na několik různých routerů (na chatě, v práci, v hospodách :-) ) a zpomalování je na všech hodně podobné. Pod 1M a víc než 160ms. Vždy na jakémkoli místě připojení stačí na chvíli mód letadlo a zpět a vše je v pořádku - na chvíli. Druhý den se připojím jinde a vše nanovo. Zpomaluje se i stahování a aktualizace z Google Play, po letadlu běhá jak vítr. Zajímavé je že stahování přes mobilní data je stále naprosto bez závad (3G, LTE).
Snad jsem si něco blbýho stáhnul, nevím.
(nyní zkoumám termín "android flush DNS", možná mě to někam přivede.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“