Android OSAndroid bez stálého internetového připojení

Autor tohoto vlákna
mskala
Nové Androidě

Android bez stálého internetového připojení

Příspěvek od mskala » čtv 09. zář 2010 11:17:45

Všude se dozvídám, že v Androidu bez stálého internetového připojení bude fungovat půlka věcí. Co to ale znamená? Když si pořídím telefon s Androidem bez mobilního internetu a budu se jen tak 2x do týdne na chvíli připojovat pomocí WiFi bude to problém? Jde např. nastavit, aby se sám telefon automaticky nepřipojoval jakýmkoliv připojením k internetu, aby se kontakty v telefonu automaticky nesynchronizovaly s Gmailem, aby se sám neaktualizoval firmware apod? Používáte někdo telefon takto? Vyskakuje na vás neustále žádost o připojení, nebo je telefon "v klidu" a obejde se bez něj? Díky moc!

w0lf
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P7
Twitter: w0lf_cz
Rom: EMUI
Kontaktovat uživatele:

Re: Android bez stálého internetového připojení

Příspěvek od w0lf » čtv 09. zář 2010 11:20:57

teoreticky se obejde bez pripojeni, ale 90% lidi si to porizuje s tim ze si poridi i net... nastavit aby se nepripojoval jde, smazes pristupove body v nastaveni a sem tam si zapnes tu wifinu jak rikas... nic ti vyskakovat nebude...

mancusco
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HUAWEI Ascend P7

Příspěvek od mancusco » čtv 09. zář 2010 11:26:49

Ale je to jako si kupovat Ferari na vesnici a jezdit s ním 2 km do Jednoty pro chleba
Ascend P 7

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » čtv 09. zář 2010 11:34:53

@mskala:
Jak píše w0lf, ale dlužno dodat proč si zároveň s telefonem pořizují i net.
Vzhledem k tomu, že telefon mají jako pracovní nástroj, a platí to ikdyž je jen pro zábavu, stahují e-maily, potřebují vyhledat spojení, podívat se jaké bude počasí, najít nějaké info na webu, na mapě atd atd...
Chci říct, že ne jen na kontakty a aktualizace fw (k tomu opravdu stačí se připojit dvakrát týdně k wifi) je potřeba net. Ale je spousta méně či více užitečných, méně či více důležitých aplikací, které připojení k netu potřebují. A tady už nastávají situace, že tu či onu aplikaci budeš potřebovat kdekoliv a kdykoliv, nejen dvakrát týdně když jsi u wifi, a tady už se bez internetu neobejdeš.
Nevím co máš za operátora a jaký máš tarif, ale dnes už asi všichni tři mají pro základní použití internetu v mobilu použitelný internetový tarif či zvýhodnění za cenu do 150,- Kč s FUP, který pro takové začátky je úplně dostačující.

@mancusco: Jo!
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Asterixi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od Asterixi » pát 10. zář 2010 8:15:38

Dá se v klidu vyžít i bez stálého internetového připojení. Já se jen občas, když potřebuji, připojím večer na net přes wifi, ale jinak mi to vůbec nechybí. Nepoužívám emaily na mobilu ani synchronizaci s internetem. Mobil využívám jako pracovní nástroj.

Kolik lidí potřebuje pořád hledat nějaké spoje, pořád se dívat na počasí, hledat něco na mapě? Alespoň u mně to jsou opravdu maximálně ojedinělé případy. Já teda většinu dne sedím právě za počítačem (proto mi to nechybí) a mobil mám jako úkolovník a na poznámky.

Řekni si na co to potřebuješ. A jestli jsi bez toho dokázal žít předtím, nevidím, důvod proč by jsi to měl potřebovat teď. Je to jen o vlastních potřebách.

Jinak ale bez wifiny by to z důvodu stáhování nových aplikací atd rozhodně moc nešlo ;)
Samsung Galaxy S + 32GB microSD

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » pát 10. zář 2010 8:57:28

Já se připojím. Nemám žádný datový tarif. Žiju jen z wifi, která je v dnešní době už přístupná na hodně místech. Doma jsem jen na wifi. Telefon využívám jako pracovní nástroj a internet v mobilu přes poskytovatelé služeb mi nechybí.
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Kubkolienka
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S

Příspěvek od Kubkolienka » pát 10. zář 2010 9:36:39

Asterixi píše:Dá se v klidu vyžít i bez stálého internetového připojení. Já se jen občas, když potřebuji, připojím večer na net přes wifi, ale jinak mi to vůbec nechybí. Nepoužívám emaily na mobilu ani synchronizaci s internetem. Mobil využívám jako pracovní nástroj.

Kolik lidí potřebuje pořád hledat nějaké spoje, pořád se dívat na počasí, hledat něco na mapě? Alespoň u mně to jsou opravdu maximálně ojedinělé případy. Já teda většinu dne sedím právě za počítačem (proto mi to nechybí) a mobil mám jako úkolovník a na poznámky.

Řekni si na co to potřebuješ. A jestli jsi bez toho dokázal žít předtím, nevidím, důvod proč by jsi to měl potřebovat teď. Je to jen o vlastních potřebách.

Jinak ale bez wifiny by to z důvodu stáhování nových aplikací atd rozhodně moc nešlo ;)
tak ale to uz potom nastava otazka naco ti je taky mobil :).
Samsung i5700 Spica - Spicanogen + Yonip - O2 SK
HTC Evo 3D - kaput. 3 krat sa mi meniť display nechcelo
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s

TMa24
Droid
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TMa24 » pát 10. zář 2010 9:39:32

Android mobil bez internetu je len mobil.

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » pát 10. zář 2010 9:41:41

To je pravda, ale je více možností, jak být na internetu připojený, ale bez internetu si život telefonu neumím představit. Já jsem z 90% na wifi, ostatní zaplatím.
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Autor tohoto vlákna
mskala
Nové Androidě

Příspěvek od mskala » pát 10. zář 2010 9:46:38

Díky moc, za vaše zkušenosti. Z návodu k HTC Wildfire jsem se dočet, že ani není nutné zadávat po prvním spuštění přístupové údaje ke Google službám. Samozřejmě pak nebude fungovat synchroznizace pošty s Gmailem a Google Kalendářem, ale to mi nevadí, pokud budu mít možnost stahovat např. přes pop poštu z jiného účtu a kalendář mi stačí jen ten v telefonu. Možná by se hodila synchronizace kalendáře s nějakým desktopovým programem.. Používám teď Symbian a co se týká možností připojení a synchronizace, jsem spokojen. Žádná nucená vazba na jednoho poskytovatele služeb. Jen bych si rád vyzkoušel něco nového, progresivnějšího a hezčího 8-)

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 9:51:26

souhlasim s ostatnima... proste android je navrhovan tak, aby podaval nejlepsi vysledky prave s internetovym pripojenim. Pokud si do ted byl zvykly na mobil bez pripojeni, jiste ti postaci android bez staleho netu, ovsem je to vsechno tak padesatiprocentni... Treba smarphony se symbianem nebo WM nijak moc internet ke svymu chodu nepotrebuji, android je na tom jinak. A dnes uz ten internet neni zadna draha zalezitost... T-mobile konecne upustil od svych omezeni na jednotlive porty a zacal nabizet asi nejlevnejsi net za 139,- samozrejme s fupem. Ovsem ja jsem nejvic spokojeny s O2. Poridil jsem si ted jejich novou simkartu kterou zasilaji zdarma a je zde zvyhodneni, ze pokud si clovek nabije kartu na 300kc, bude mit mesi internet za 20kc na tyden, po mecici a nedobiti za 300kc pak za 40kc na tyden. Internet ma samozrejme FUP na 5MB denne, ovsem jim nefunguje, byl pripad kdy jsem jim za den protahal 100MB a zadny fup se neobjevil... navic internet ti muze slouzit i pro bezplatne posilani sms z netu, hodne to vyuzivam...

bagrcoufal
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: nexus one

Příspěvek od bagrcoufal » pát 10. zář 2010 10:21:12

no nemohu souhlasit z nazorem ze bez datoveho pripojeni je to padesatiprocentni hodne cestuju po svete a kdyz sem v cechach treba na tyden nebudu si kupovat zytecne data(dyz sem tu dele data si kupuju :)) a musim rici ze jsem se stim naucil temer k dokonalosti doma mam wifi a na kdyz sem doma veskerou agendu si udelam na notasu zaroven se mi to syncne na mobil pres wifi pokus nekam vyrazim mam vse potrebne jiz v telefonu a pokud cestuju nemam cas vyrizivat emaily apodobne za jizdy sitove hry taky hrat nebudu ze? :) a vecinou v cilove destinaci je opet wifi. takze myslim pokud si clovek najde zpusob a dokaze se obejit bez dat na temer 100%.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 10:59:42

bagrcoufal píše:no nemohu souhlasit z nazorem ze bez datoveho pripojeni je to padesatiprocentni hodne cestuju po svete a kdyz sem v cechach treba na tyden nebudu si kupovat zytecne data(dyz sem tu dele data si kupuju :)) a musim rici ze jsem se stim naucil temer k dokonalosti doma mam wifi a na kdyz sem doma veskerou agendu si udelam na notasu zaroven se mi to syncne na mobil pres wifi pokus nekam vyrazim mam vse potrebne jiz v telefonu a pokud cestuju nemam cas vyrizivat emaily apodobne za jizdy sitove hry taky hrat nebudu ze? :) a vecinou v cilove destinaci je opet wifi. takze myslim pokud si clovek najde zpusob a dokaze se obejit bez dat na temer 100%.

Dobra, tak ses asi dost pripraveny clovek... Ja nevim jak ostatnim, ale obcas se stavaji (u me dost casto) veci, s kteryma jsem nepocital. A jak rikas, nemas cas vyrizovat emaily atd... asi ses hodne vytizeny clovek, i ja pracuji ale ten cas si proste na to najdu... Dost casto cekam dulezite emaily, nebo potrebujit platit pres internet banking, a ver nebo ne ale vsechny tyhle veci dost zalezi na case... a nemam opravdu cas si zjistovat kde maji ve meste wifi kavarnu a letet tam. Pokud ses v zahranici, je to je uplne neco jineho, to bych si ho taky neplatil... ovsem clovek kterej pracuje v CR a nema vse do puntiku spocitane a naplanovane a nic ho nevykoleji, tak mas pravdu, takovej clovek si s androidem vystaci bez datoveho pripojeni. A takhle bych mol mluvit dal a dal, nehlede na spoustu skvelych aplikaci jako je tudyNe(ktery pri cestach pouzivam casto), shazam a spoustu dalsich... baz netu si je ani nemusis instalovat, pochybuju ze je budes vyuzivat zrovna jen kdyz sedis u wifi... Ale tak to je proste ceska povaha, kazdej vychvali tu svoji kravu i kdyby mela bejt jalova... KAzdej mame pravdu a kazdej chce neco jinyho... to at si uz rozhodne uzivatel, co se tu na to ptal. Podle me je to jen mala investice navic a hodne muziky...
Naposledy upravil(a) hradecak dne pát 10. zář 2010 11:14:57, celkem upraveno 1 x.

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 10. zář 2010 11:09:38

mskala píše:Díky moc, za vaše zkušenosti. Z návodu k HTC Wildfire jsem se dočet, že ani není nutné zadávat po prvním spuštění přístupové údaje ke Google službám. Samozřejmě pak nebude fungovat synchroznizace pošty s Gmailem a Google Kalendářem, ale to mi nevadí, pokud budu mít možnost stahovat např. přes pop poštu z jiného účtu a kalendář mi stačí jen ten v telefonu. Možná by se hodila synchronizace kalendáře s nějakým desktopovým programem.. Používám teď Symbian a co se týká možností připojení a synchronizace, jsem spokojen. Žádná nucená vazba na jednoho poskytovatele služeb. Jen bych si rád vyzkoušel něco nového, progresivnějšího a hezčího 8-)
Největší problém situace, kdy vůbec nenastavíš Google účet, je IMO ten, že ti nebude fungovat Market...

Asterixi
Nové Androidě

Příspěvek od Asterixi » pát 10. zář 2010 11:11:35

Kubkolienka píše:
Asterixi píše:Dá se v klidu vyžít i bez stálého internetového připojení. Já se jen občas, když potřebuji, připojím večer na net přes wifi, ale jinak mi to vůbec nechybí. Nepoužívám emaily na mobilu ani synchronizaci s internetem. Mobil využívám jako pracovní nástroj.

tak ale to uz potom nastava otazka naco ti je taky mobil :).
není všechno jenom internet. Hlavně třeba úkoly a kalendář na plánování. Na hry, filmy a hudbu taky internet nepotřebuji. Na cestování offline navigace. Nemám potřebu kontrolovat počasí každou hodinku.

hold nejsem takový internetový maniak. Jak jsem psal, většinu dne prosedím někde v kanclu a když už cestuji, tak stejně internet nepotřebuji. Každý má jiné potřeby

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 11:14:31

Asterixi píše:
Kubkolienka píše: tak ale to uz potom nastava otazka naco ti je taky mobil :).
není všechno jenom internet. Hlavně třeba úkoly a kalendář na plánování. Na hry, filmy a hudbu taky internet nepotřebuji. Na cestování offline navigace. Nemám potřebu kontrolovat počasí každou hodinku.

hold nejsem takový internetový maniak. Jak jsem psal, většinu dne prosedím někde v kanclu a když už cestuji, tak stejně internet nepotřebuji. Každý má jiné potřeby
ok, v tom pripade si vazne vystacis s obcasnou wifi... zalezi prave co uzivatel zada... 8-)

Svatas
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Rom: Stock ROM XWKI4

Příspěvek od Svatas » pát 10. zář 2010 11:25:31

Myslím si, že bez stálého připojení se dá žít. Dá se žít i s připojením občasným (Wi-Fi v konkrétním místě). Co ale určitě nejde, je nepřipojování se k internetu vůbec. Telefon je nastaven a vyvinut tak, že ke svému provozu internet potřebuje, alespoň pro úvodní nastavení. Jinak se z něho v podstatě stává docela normální mobil a na to je dost velký/neohrabaný a drahý. Leckdy jej pak trumfnou telefony s třetinovou cenou.

To co dělá z chytrého telefonu chytrý telefon je právě internet. Máte tak možnost podívat se na internet když hledáte zpravodajství, spojení MHD, mapy apod. Například v mém případě by byla Wi-Fi dostupná jen a pouze doma, což může být značně limitující. Se základním tarifem od operátora pak dostávám nový rozměr. Ale u mně nikdy nebude sloužit tento telefon k poslechu internetových rádií či sledování videa, na to mám jiné přístroje. Jednoduchá zásada, kterou radím kamarádům, kteří za mnou přijdou pro radu, jaký telefon koupit - pokud nechcete z telefonu brouzdat či nutně využívat nějaké internetové služby (IM klienti, sociální sítě email), kupte si normální telefon a za "chytráka" neutrácejte, ve výsledku budete o dost šťastnější...

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 11:32:35

Svatas píše:Myslím si, že bez stálého připojení se dá žít. Dá se žít i s připojením občasným (Wi-Fi v konkrétním místě). Co ale určitě nejde, je nepřipojování se k internetu vůbec. Telefon je nastaven a vyvinut tak, že ke svému provozu internet potřebuje, alespoň pro úvodní nastavení. Jinak se z něho v podstatě stává docela normální mobil a na to je dost velký/neohrabaný a drahý. Leckdy jej pak trumfnou telefony s třetinovou cenou.

To co dělá z chytrého telefonu chytrý telefon je právě internet. Máte tak možnost podívat se na internet když hledáte zpravodajství, spojení MHD, mapy apod. Například v mém případě by byla Wi-Fi dostupná jen a pouze doma, což může být značně limitující. Se základním tarifem od operátora pak dostávám nový rozměr. Ale u mně nikdy nebude sloužit tento telefon k poslechu internetových rádií či sledování videa, na to mám jiné přístroje. Jednoduchá zásada, kterou radím kamarádům, kteří za mnou přijdou pro radu, jaký telefon koupit - pokud nechcete z telefonu brouzdat či nutně využívat nějaké internetové služby (IM klienti, sociální sítě email), kupte si normální telefon a za "chytráka" neutrácejte, ve výsledku budete o dost šťastnější...
Souhlasim... Uz i mobily bez OS maji dnes velice dobre propracovany ukolovnik, kalendar a jine manazerske sluzby, ktere zde lide vyzdvihovali...

EDIT: Ovsem to je kazdyho vec, pokud si nekdo koupi levnonkyho vodafona, potom verim, ze na takovymhle telefonu je datove pripojeni fajn ale nijak nezbytne... Nemyslim ted aktualizace programu atd... Mam na mysli to, ze kdyz uz si nekdo koupi masinku jako je Desire, N1, nebo Galaxy S za vice jak 10k, potom uz by pro nej nemel byt problem si priplatit 139KC mesicne, aby mohl vyuzivat vsechny funkce a napriklad i usetrit na sms ve forme internetovych sms bran. Dale treba ja internet v mobilu nevyuzivam jen na nutne veci jako emaily, ibanking atd.. proste kdyz se nekde nudim, tak si o vemu a projizdim internet, stejne jako to delam na notebooku, akorat bez 3Kg v brasne. Ted s prichodem Froyo na SGS bude internet uz plnohodnotny, a na 4" displeji se da uz velice dobre pracovat... proto tu ten net zastavam...
Naposledy upravil(a) hradecak dne pát 10. zář 2010 11:40:41, celkem upraveno 1 x.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 10. zář 2010 11:36:32

To je IMO silně zavádějící rada. Zdaleka ne všechny možnosti, které smartphony nabízejí, jsou přece trvale vázané na net. Taková rada by možná přicházela v úvahu v případě, že dotyčný nemá vůbec žádný net. Ale uživatel, který nemá mobilní data, ale má třeba přístup doma/v práci k wifi, může být s Androidem klidně i tak mnohem spokojenější než s nějakým obyčejným telefonem. Ano, bude si muset odpustit některé "nadstandardní" služby, ale to neznamená, že mu bude Android k ničemu. Zdaleka ne - pořád je tu obrovská spousta zajímavých aplikací, které aktivní přístup k netu nepotřebují.

McD
Nové Androidě

Příspěvek od McD » pát 10. zář 2010 11:44:10

Je totiž otázka, do jaké míry je potřeba trvalé konektivity spojená s platformou. Hledat tramvajový spojení, kontrolovat počasí (není nic užitečnějšího, než mít možnost si ověřit že skutečně prší, když jsem na kost promočen) a šířit do světa výkřiky na tvitr, neustále vyjadřovat svoje pocity statusem na fejšlu nebo za poklusu zadávat platební příkazy může přece člověk s mobilem na androidu, wm, symbianu, badě a koneckonců, asi i na některých mobilech bez osu.
U androida jsem skončil víceméně náhodou, chtěl jsem offline navigaci, kterou budu mít pořád po ruce (takže v mobilu), a shodou okolností to dopadlo takhle. Hračka mě baví a můžu ji připojit skoro pořád (doma i v práci wifi), ale nějak jsem si nevšiml toho, že když připojena není, měla by s tím problém. Synchro kalendáře a updaty aplikací to pokryje bezproblémově, cokoliv jiného řeším stejně na pc.
Netrvalá konektivita není limitace pro mobil, může být limitací pro uživatele. Takže to závisí na vkusu a chuti každého soudruha.
Vodafone 845, Mr. edition 1.3.2

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 11:49:48

Case píše:To je IMO silně zavádějící rada. Zdaleka ne všechny možnosti, které smartphony nabízejí, jsou přece trvale vázané na net. Taková rada by možná přicházela v úvahu v případě, že dotyčný nemá vůbec žádný net. Ale uživatel, který nemá mobilní data, ale má třeba přístup doma/v práci k wifi, může být s Androidem klidně i tak mnohem spokojenější než s nějakým obyčejným telefonem. Ano, bude si muset odpustit některé "nadstandardní" služby, ale to neznamená, že mu bude Android k ničemu. Zdaleka ne - pořád je tu obrovská spousta zajímavých aplikací, které aktivní přístup k netu nepotřebují.
Trochu jsem si neuvedomil, ze se tu mluvi o androidu jako celku a ne o jednotlivych telefonech... Popravde, kdyz jsem mel G1 tak jsem to datove pripojeni ani moc nevyuzival, ale s SGS prisla uplne jina slast a internet v nem velice doporucuji... Nerikej mi Casi, ze ty ve svem SGS datove pripojeni nemas, tomu bych neveril... Kdyz uz nekdo da takyhle penize do zatim nejlepsiho androidu, verim ze je natolik narocny a datovy tarif si urcite zridi... Surfing s SGS je totiz opravdu poteseni...

Elischka
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire
Twitter: http://twitter.com/Elischka001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elischka » pát 10. zář 2010 11:54:37

Case IMO vůbec neříkal, že datový tarif nemá. ;) Jenom to, že se bez něj dá existovat. Pokud má někdo možnost častého připojení k wi-fi, taky to dokážu pochopit.
TCDJTCJVDANCF

HTC Wildfire, Android 2.2.1

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 12:02:43

vznikla tady z toho docela slusna diskuze s vymenou nazoru... Asi neco jako mezi uctovace androidu a uctivace iphonu... Tady budou furt dokola kolovat komentare typu net absolutne nepotrebuju a typu net je super vec... Melo by se to nejak ukoncit... Mskala se nazacatku ptal jestli se bez datoveho tarifu obejde nebo ne. Jasne ze se obejdes. Zalezi take jaky telefon mas (nebo si chces poridit). Jak uz jsem psal nad timto, je trochu rozdil jestli si poridis Vodafone 845 nebo Samsung Galaxy S. Pokud chces dat do mobilu necely 4 tisice, jiste ti android velice dobre poslouzi i se svymi offline funkvemi. Pokud ovsem si rozhodnut dat to telefonu 10K+, budes urcite narocny uzivatel, a internet v mobilu za minimalne 139kc uz by pro tebe nemel byti takovy problem. Navic existuji aplikace jako KubikSMS, pres ktere muzes v klidu posilat pohodlne SMS pres net (take usetreni)... Sice s touto aplikaci byly jeste donedavna problemy ale myslim ze ted bezi ok. Pak tu byl nekdo kdo rikal ze je vice v zahranici nez v CR. To samozrejme nema cenu platit internet, ktery je mozny pouze na uzemi CR. Zbytek uz je jen na tobe...Android si s obcasnym pripojenim ve forme domaci ci pracovni wifi zcela vystaci, to bezpochyb... Ale s pevnym pripojenim prichazi spousta dalsich vyhod(a ted nemyslim kecy typu bejt furt na facebooku a menit si kazdejch 5 minut statusy).

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 12:05:07

Elischka píše:Case IMO vůbec neříkal, že datový tarif nemá. ;) Jenom to, že se bez něj dá existovat. Pokud má někdo možnost častého připojení k wi-fi, taky to dokážu pochopit.
samozrejme ze nic takovyho nerikal... Ja jen chtel ukazat, ze clovek ktery si koupi hodne draheho androida si ty data proste a jednoduse rad zaplati. Nedal prece 10k do telefonu, aby vyuzil jen offline funkce...

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 10. zář 2010 12:29:59

Proč ne? Bez mobilního (znova je třeba zdůraznit to slůvko "mobilního") připojení k netu se dá s Androidem velice dobře vyžít. Ostatně, já sám bych bez něj vyžil bez větších problémů - na cestách trávím minimum času. Ano, samozřejmě, že mám datový tarif a samozřejmě, že ho lidem s Androidem doporučuju mít, ale na druhou stranu si klidně dokážu představit spoustu scénářů, kdy prostě vůbec není potřeba. Já si ho platím v zásadě jen proto, abych ho měl k dispozici "v nouzi". Kvůli pohodlí. Bez nonstop synchronizace mailů bych se klidně obešel, bez Twitteru taky. Vlastně by pro mě třeba to připojení na den bylo mnohem výhodnější, protože bych dost ušetřil - většinu času jsem na wifi a kdybych náhodou někde na cestách něco z netu potřeboval, tak bych si prostě zaplatil připojení jednodenní. Proč ne? A pořád bych měl k dispozici všechny ostatní výhody Android telefonů a obrovskou spoustu aplikací, které se prostě bez připojení netu obejdou. Když si odmyslím wifi, tak na Androidu net používám skoro tak aktivně, jako jsem ho už několik let předtím používal v "obyčejných" telefonech - přibyl mi k tomu v podstatě jen Twitter, FB a podobné věci, bez kterých bych se klidně obešel.

A SGS jsem si kupoval kvůli výkonu, kvůli displeji a taky z nemalé části kvůli tomu, abych se udržel "v obraze" aktuálního Android dění a vývoje. To, jestli a jak budu využívat net, jsem opravdu vůbec neřešil. V tomhle ohledu mi klidně stačí i ten VF845, který je tu několikrát možná až trochu pohrdavě zmiňován.

IMO tu pár lidí dělá tu velkou (ale vcelku pochopitelnou) chybu, že se domnívají, že jediný "správný" způsob užívání Android telefonu je ten, jak ho používají oni.

Asterixi
Nové Androidě

Příspěvek od Asterixi » pát 10. zář 2010 12:36:54

hradecak píše:
Elischka píše:Case IMO vůbec neříkal, že datový tarif nemá. ;) Jenom to, že se bez něj dá existovat. Pokud má někdo možnost častého připojení k wi-fi, taky to dokážu pochopit.
samozrejme ze nic takovyho nerikal... Ja jen chtel ukazat, ze clovek ktery si koupi hodne draheho androida si ty data proste a jednoduse rad zaplati. Nedal prece 10k do telefonu, aby vyuzil jen offline funkce...
Jen obecná myšlenka do diskuze. Jaký má vliv CENA telefonu na to, jestli chce být neustále online nebo ne?

Stejné online služby poskytuje android za 5k i 15k. Rozdíl je jen v hardwaru

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 12:55:39

Tak napriklad ten ze na 4" superamoled displej s podporou multitouch je mnohem hezci pohled a lepsi ovladani nez na treba na mobil s rozlisenim 320x240. Slo mi treba o toto. Ale to prece musis vedet sam, kdyz SGS vlastnis. Ja jen beru to ze muj skok z G1 na SGS byl opravdu velky a internet jsem zacal vyuzivat o 100 procent vic. Proste me zacal vic bavit, vse je rychlejsi, at uz zoom s multitouchem, nebo rychlost nacitani, proste moc se toho zmenilo... Proto to tu zminuju

Ale koukam ze se to nejak zameruje vse proti me... Ja nikomu net od zacatku nenutim... ja jen proste beru moji zkusenost a fakt sem s internetem na galaxy S spokojeny. Ja nerikam ze je bez nej mobil k zahozeni nebo tak neco... Ja sem jen zminil, ze webovy prohlizec je u androida skvely (oproti treba VM nebo Symbianu), a ze je spousta skvelych online aplikaci... A me proste za to tech 150Kc stoji... Ostatni at si to vyresi po svem, kazdy me prece jine potreby... Ja jsem jen na pocatecni dotaz reagoval a rekl svuj nazor ale nemel jsem na mysli tim to, ze ti co nemaj net tak tomu nerozumi a nevi o co prichazi...To jsem prece nikde nenapsal... ani si to nemyslim...

<edit by ramon: pokud píšeme jedem příspěvek a pak nás ještě napadne něco k tématu, používáme tlačítko "upravit", ne že napíšeme další příspěvek. Dva příspěvky pod sebou jsou spam>

REPLY: Omlouvam se ;) , jiz se to nestane...

Asterixi
Nové Androidě

Příspěvek od Asterixi » pát 10. zář 2010 13:05:04

jasně, ale třeba ten displej je obecná vlastnost, která s internetem nemá nic společného. Jen to líp vypadá, ale funkce jsou pořád stejné. Já měl předtím Symbiana (nokia E51) a internet jsem na tom využíval skoro stejně jak teď (teda až na ty aplikace, které se instalují přes wifi :D ). Ten telefon jsem kupoval kvůli hardwaru - displeji a výkonu.

hradecak
Stálý androiďák

Příspěvek od hradecak » pát 10. zář 2010 13:09:36

Asterixi píše:jasně, ale třeba ten displej je obecná vlastnost, která s internetem nemá nic společného. Jen to líp vypadá, ale funkce jsou pořád stejné. Já měl předtím Symbiana (nokia E51) a internet jsem na tom využíval skoro stejně jak teď (teda až na ty aplikace, které se instalují přes wifi :D ). Ten telefon jsem kupoval kvůli hardwaru - displeji a výkonu.
Displej nema sice s internetem nic spolecneho, ale rozhodne ho dokaze zprijemnit... Ja nevim, ja mel predtim mobil s WM, a popravde ten prohlizec byl des... Stranky si zobrazoval a formatoval jak chtel... U androida je vse tak jako na PC... a multitouch a velky displej s velkym rozliseni muzou byt plusy, ktere brouzdani po netu velice zprijemni, a nerikejte ze ne. Proc by tedy potom existovali tablety atd... proste jen zprijemnujou veci jako internet a dalsi multimedia. a rozdil vesmes jen v displeji a baterii, parametry a system stejny... proc by se teda jinak vyrabeli?

Asterixi
Nové Androidě

Příspěvek od Asterixi » pát 10. zář 2010 13:21:03

To máš pravdu, internet na tom displeji je úplně o něčem jiném. Předtím na symbianu to fungovalo, ale k opravdové použitelnosti tomu (velké) něco chybělo.
Kdybych byl pořád někde někde na cestách, tak bych si ten internet taky pořídil, ale teďka mi stačí se prostě sem tam připojit jen občas večer přes wifi.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“