Android OSInstalace nového systému

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » stř 02. bře 2016 15:59:12

Zdravím,
chtěl bych si na telefon nahrát nový systém, ale mám telefon krátce a v podstatě vůbec nevím o co jde. Takže bych chtěl poprosit o pár odpovědí.
Jakou budu mít výhodu s novou verzí Android? Mám totiž nějaké problémy a výrobce se stále nějak zdržuje s aktualizací. Například, nejdou mi přehrávat youtube VR 360 videa. Výrobce tvrdí, že pracuje na řešení problému, ale stále nic. Taky je mi divné, že telefon nepodporuje větší videa, než 1080p. Přitom grafický procesor, který je v telefonu by měl podle parametrů zvládnout přehrát až 4K video, což se může opět hodit pře přehrávání panoramatických 3D videí. Také nejdou spustit některé VR hry, kdy jsou místo obrazu jen vertikální barevné různě problikávající proužky.
Může tedy upgrade řešit některé z těchto problémů?
No a nakonec, vůbec nevím jak postupovat. Chtěl bych to udělat podle tohoto fóra: https://forum.energysistem.com/forum/vi ... =74&t=5305" onclick="window.open(this.href);return false;

Telefon: Energy Sistem Phone Pro Qi

Díky za rady všeho druhu




Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 17:54:12

Jestli vůbec nevíš o co jde, tak bych se do toho nepouštěl.
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » stř 02. bře 2016 22:11:51

A právě proto jsem chtěl poprosit někoho, aby mi poradil jak na to ;)


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » čtv 03. bře 2016 8:33:28

Tak už jsem se dostal až k tomu, že jsem spustil KingRoot :D

Uživatelský avatar

kralovicek
Droid
Příspěvky: 1316
Registrován: stř 03. dub 2013 11:17:19
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!
Bydliště: maticka zeme

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od kralovicek » čtv 03. bře 2016 9:32:06

hlavně si udělej zálohu v RECOVERY celé ROM!

Celkem blbý mít tel s min podporou uživatelů....ten návod nic moc v překladači



Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » čtv 03. bře 2016 9:41:10

Nakonec se mi to povedlo a mám nový android. Zálohu jsem bohužel nedělal...pozdě :/ No ale díky. Je fakt, že výrobce, ani uživatelé se moc ke komunikaci nemají. Je to škoda...

Uživatelský avatar

kralovicek
Droid
Příspěvky: 1316
Registrován: stř 03. dub 2013 11:17:19
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!
Bydliště: maticka zeme

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od kralovicek » čtv 03. bře 2016 9:45:50

a jak slape?
Jinak vlez do recovery a proved si backup at muzes kdykoli v klidu obnovit.


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » čtv 03. bře 2016 9:53:23

Achjo, systém asi šlape dobře, ale problémů jsem se nezbavil. Ba řekl bych naopak... VR 360 na youtube i nadále není k dispozici a maximální rozlišení videa na youtube je 360p, předtím to bylo alespoň 720p, ale full hd ani v jednom případě. Vůbec nechápu čím to může být způsobené.

Možná jestli to není chyba někde v těch aplikacích ze souboru GAPPS. Ten zip totiž obsahuje už předinstalované aplikace myslím...?

https://mega.nz/#!WRF2lD4Y!A9Shluflw5MA ... kF3c7BxGBo" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT.: Takže skvělý, najednou nemám gyroskop, ani senzor teploty :clap:

Uživatelský avatar

kralovicek
Droid
Příspěvky: 1316
Registrován: stř 03. dub 2013 11:17:19
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!
Bydliště: maticka zeme

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od kralovicek » čtv 03. bře 2016 10:33:44

muzes zkusit jine GAAPS vzdy dle androidu, ci odisntalovat YT a pak ho instalovat znova z GP...
Vidis, kdyby jsi mel zalohu, mohl jsi se hned vratit z5...pro priste.


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » čtv 03. bře 2016 11:05:54

Jsem vůl no...
Tak mě napadá, jestli třeba neexistují nějaké ovladače, nebo tak něco...ty senzory tam fyzicky jsou.

EDIT.: Možná jsem něco našel.. https://forum.energysistem.com/forum/vi ... =73&t=3261" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar

kralovicek
Droid
Příspěvky: 1316
Registrován: stř 03. dub 2013 11:17:19
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!
Bydliště: maticka zeme

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od kralovicek » čtv 03. bře 2016 11:52:59

nefunguje to jako v PC kde je dodatecne dodas...tak se mrkni zda neni k dispozici ta puvodni romka...


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » čtv 03. bře 2016 12:04:30

Nějaká ano: http://www.htcmania.com/showthread.php?t=993762" onclick="window.open(this.href);return false;
Můžu použít stejný postup jako s tou romkou 5.1.1 ? Tedy asi bez instalace GAAPS a toho ostatního. Prostě jen nainstalovat nový ROM

EDIT.: Zkusím ten postup co píšou


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » čtv 03. bře 2016 12:43:36

Tak bezvadný, vypadá to, že starý systém je zpět :clap: No, vynechal jsem ale jednu věc a sice:
La rom biene prerooteada. Despues de instalar la rom, instalen este zip por recovery.

http://download.chainfire.eu/696/Sup...etrieve_file=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Je důležité mít v telefonu to SuperSu?

A ještě jedna zajímavost. Když jsem telefon koupil, koukal jsem přes aplikaci, co má za senzory. Byl tam i senzor tlaku, který ale po oficiální aktualizaci od výrobce zmizel. Teď tam zas je, ale opět je k dispozici i ona aktualizace, po které tam stopro zase nebude :)


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » sob 05. bře 2016 23:47:30

Myslel jsem, že komunikace pokračuje, takže děkuji :)
No vypadá to, že telefon do původního stavu úplně nedám. Factory reset nefunguje, respektive finguje, ale soubory zůstávají a původní soubory které byly od výrobce a které jsem smazal (ukázková videa a fotky...) už se nevracejí.


Autor tohoto vlákna
AlesCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 02. bře 2016 15:49:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Energy Pro Qi

Re: Instalace nového systému

Příspěvek od AlesCZ » úte 08. bře 2016 10:03:03

Takže se mi povedlo vrátit telefon do úplně původního stavu pomocí Flash Tools a tohoto návodu: https://forum.energysistem.com/forum/vi ... =74&t=3262

Díky všem

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti