Android OSSE xperia x10 mini pro- kontakty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Pavlek
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: htc touch pro 2

SE xperia x10 mini pro- kontakty

Příspěvek od Pavlek » úte 14. zář 2010 21:04:38

hoj,

obracím se na Vás jako na zkušenější Androiďáky.
Od víkendu mám pořízený SE Xperia X10 mini pro a mám problém s kontakty a jejich zobrazováním. V kontaktech mám ulženo cca 200 jmen s čísly, běžně se v nich pohybuji a z kontakt listu můžu běžně vytáčet čísla. Problém nastává pokud mi volá nebo píše někdo, koho mám v kontaktech uloženého. U tohot člověka se mi zobrazí pouze číslo a ne jméno. Vím, že číslo nesmí být uloženo dvakrát, ale to není. Každý kontakt je uložen pouze jedno.

Nevíte někdo prosím čím to je?

shotik
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGN2
Tablet: Apple Ipad Mini
Kontaktovat uživatele:

Re: SE xperia x10 mini pro- kontakty

Příspěvek od shotik » úte 14. zář 2010 21:26:22

pred cislem musis mit +420
Obrázek
Obrázek

Autor tohoto vlákna
Pavlek
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: htc touch pro 2

Příspěvek od Pavlek » úte 14. zář 2010 22:06:17

super, dekuji za radu ... tohle me fakt nenapadlo

Sc0uT
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Twitter: http://twitter.com/Sc0uT_CZ

Příspěvek od Sc0uT » pát 17. zář 2010 14:07:08

Bohuzel tohle nema google moc vychytane :? . IMHO pomuze export do vcf/text a pres inteligentnejsi text editor tam davkou pridat +420. Lepsi jak ruco. ( kdyz vis jak )

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 17. zář 2010 14:16:07

No nemá moc vychytané....To je spíš lemplovitostí uživatelů a taky o tom že dost často plno lidí o tomhle nemá ani páru. Je to prostě mezinárodní prefix, v momentě vyjetí za hranice byste se nedovolali nikam.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

kennedy
Nové Androidě

Příspěvek od kennedy » sob 18. zář 2010 7:42:32

Je to jen potvrzení toho, že přístroje s Androidem jsou PDA nebo navigace umožňující volat. Logika celého systému nevychází z přístroje pro telefonování, to je tam jaksi navíc :DD Pak se stane, že narazíme na tak běžnou věc u telefonů, jako je zmiňované nerozpoznání čísla bez mezinárodní předvolby nebo nemožnost přijmout či odeslat kontakt ve formátu vCard, použít telefon jako modem, posílání souborů přes BT, synchronizovat kontakty... a podobných nesmyslů určitě bude mnohem víc. Některé jdou naštěstí aslespoň obejít vhodným sofwarem. Ale proč k...a mám sedět dva dny na netu, aby mně telefon dělal co má????

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » sob 18. zář 2010 8:16:32

kennedy: řešením je pro méně technicky zdatné podobný mobily si prostě nepořizovat.

kennedy
Nové Androidě

Příspěvek od kennedy » sob 18. zář 2010 8:33:34

To jako že si technicky zdatný nemusí nic hledat a doinstalovávat???

shotik
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shotik » sob 18. zář 2010 8:39:56

to ne ale netrva mu to 2 dny:)
Obrázek
Obrázek

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » sob 18. zář 2010 9:10:04

kennedy píše:...jako je zmiňované nerozpoznání čísla bez mezinárodní předvolby nebo nemožnost přijmout či odeslat kontakt ve formátu vCard, použít telefon jako modem, posílání souborů přes BT, synchronizovat kontakty... a podobných nesmyslů určitě bude mnohem víc. Některé jdou naštěstí aslespoň obejít vhodným sofwarem. Ale proč k...a mám sedět dva dny na netu, aby mně telefon dělal co má????
1) mezinárodní číslo - telefon ti samozřejmě to číslo rozpozná. Je tvoje chyba že pokud ti někdo dá číslo bez předvolby, bez předvolby si ho taky uložíš.

2) vCard - no, mimo školu jsem to zatim nikde neviděl. V pracovním i obchodním styku to řešíme pořád po staru, přes papírový vizitky

3) modem - od androidu 2.2 normální věc. U androidu <2.2 je potřeba doinstalovat jednoduchou aplikaci

4) soubory přes BT - je to pomalý. Řešení přes wifi nebo e-mail je jednodušší a rychlejší.

5) synchronizace - máš naprosto ideální sync na google. Pokud se ti to nelíbí, je to tvůj boj, vyřešit si to jak umíš. Pak tu máme ještě starou verzi OS, která by ani neměla bejt na trhu - AOS od verze 2.1 umí nativně Exchange. Stěžuj si u S-E, že vydávají zastaralej šmejd.

Nezapomínej, že android je skutečně OS. Dostaneš k Windows !automaticky! office, vypalovací program, internetový sdílení a další? Ne a nepřijde ti to divný. Holt se musíš naučit něco novýho, to je celý. Pokud se ti nechce nic novýho učit, určitě máš už nějakej osvědčenej způsob.

To na co narážíš jsou (podle mýho) symbianový nokie. Ano, ty měly 90% věcí v základu. Ale na druhou stranu, otevřenej OS byl u nich spíš třešnička na dotru. U androidu je OS základ, kterej si máš dotvořit k obrazu svýmu. POkud ti to nevyhovuje, nikdo ti nic nenutí.

shotik
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shotik » sob 18. zář 2010 9:17:51

ramon.dexter píše: 5) synchronizace - máš naprosto ideální sync na google. Pokud se ti to nelíbí, je to tvůj boj, vyřešit si to jak umíš. Pak tu máme ještě starou verzi OS, která by ani neměla bejt na trhu - AOS od verze 2.1 umí nativně Exchange. Stěžuj si u S-E, že vydávají zastaralej šmejd.
no tohle uz je asi velka soda kdyz si nekdo koupi google mobil a nelibi se mu sync s google uctama :)))) to je jak koupit si benzinaka auto ale chtit aby jezdilo jen na naftu :)))
Obrázek
Obrázek

seno
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xperia x10 mini pro

Příspěvek od seno » sob 18. zář 2010 18:24:11

ramon.dexter píše:...
3) modem - od androidu 2.2 normální věc. U androidu <2.2 je potřeba doinstalovat jednoduchou aplikaci

...
Můžu se zeptat, co je to za program?

Sc0uT
Nové Androidě

Příspěvek od Sc0uT » sob 18. zář 2010 23:31:15

Strejda google, nebo navstiveni patricne sekce v marketu by ti odpovedelo take.

Jinak je to Bluetooth file exchange -> http://www.androlib.com/android.applica ... -qAFE.aspx

skipik1
Nové Androidě

Příspěvek od skipik1 » pát 12. lis 2010 14:00:36

Tak ja vam nevim, chapu, ze +420 je mezinarodni nutnost, ale nechapu, proc je potreba to tam davat.
jak nekdo rika, ze se ze zahranici bez toho nedovolate-neni pravda- pokud jste logli na roaming pres stejneho operatora co mate, neni to potreba dovolate se i do jinych siti v CR bez +420
Stejne nechapu, podle me je to par pismenek ve zdrojaku a ulehci to praci, dotazy prepisovani kontaktu- je to jen a jen lemplovstvi stejne jako dat do novych tel SE starou verzi androidu:( :|

Sc0uT
Nové Androidě

Příspěvek od Sc0uT » pát 12. lis 2010 22:40:29

Potreba rici ze v nove verzi pro X10 mini/pro ( Android 2.1 ) uz to kontakty bere i bez +420

kennedy
Nové Androidě

Příspěvek od kennedy » sob 20. lis 2010 7:44:56

shotik píše:
ramon.dexter píše: 5) synchronizace - máš naprosto ideální sync na google. Pokud se ti to nelíbí, je to tvůj boj, vyřešit si to jak umíš. Pak tu máme ještě starou verzi OS, která by ani neměla bejt na trhu - AOS od verze 2.1 umí nativně Exchange. Stěžuj si u S-E, že vydávají zastaralej šmejd.
no tohle uz je asi velka soda kdyz si nekdo koupi google mobil a nelibi se mu sync s google uctama :)))) to je jak koupit si benzinaka auto ale chtit aby jezdilo jen na naftu :)))

spíš mně to přijde, jako bych musel do škodovky posílat seznam lidí co v tom autě vozím :)))))))

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » sob 20. lis 2010 9:55:53

kennedy: používáš mail u seznamu? Nebo hotmail? Proč si myslíš že zrovna seznam je důvěryhodnější než google?

kennedy
Nové Androidě

Příspěvek od kennedy » sob 04. pro 2010 8:03:26

ramon.dexter píše:kennedy: používáš mail u seznamu? Nebo hotmail? Proč si myslíš že zrovna seznam je důvěryhodnější než google?
Nemyslím si, že by nějaký poskytovatel webmailu byl důvěryhodnější než jiný...jen se mně nelíbí, že mám k někomu na server posílat své telefonní kontakty kvůli synchronizaci. Také mně připodá poslední dobou, že už je trošku přegooglováno. Budeme koupovat novou pračku, tak už se těším, až ji zapnu, vytvořím si účet na googlu a stáhnu si nějaké aktuální prací programy googl marketu :-D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“