Android OSHlasové vyhledávání v češtině!

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od GMKcz » stř 15. zář 2010 0:48:42

http://www.svetandroida.cz/google-voice ... iny-201009

Jak jste spokojeni? Na psaní SMS to teda vhodné není, ale na vyhledávání dvou až tří slov je to parádní!
Jsem mile překvapen.
Jen tak dál Google! :clap:


Obrázek


Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od renoar » stř 15. zář 2010 7:25:34

Na marketu jeste neni. Takze zatim spokojen nejsem.

@telefon    
.
Obrázek


sevca
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: pon 14. zář 2009 19:04:01
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od sevca » stř 15. zář 2010 7:34:48

Na marketu si stahnes je aplikace voice search a pak v nastaveni zvolis cestinu ;) Zkousel jsem vyhledavani slov na web, to funguje bez problemu (i vice slovni spojeni). V SMS je to ale nepouzitelne! Nevim, zda mam neco spatne nastaveneho, ale neda mi do kupi ani dve za sebou jdouci slova :( , coz je dost spatné!
ASUS Transformer PRIME
NEXUS 4


Termiter
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 23. úno 2010 9:55:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Termiter » stř 15. zář 2010 7:36:28

Musel jsem restartovat Desire, pak jsem češtinu objevil v nabídce jazyků v menu Hlasový vstup a výstup.

Rozeznávání parádní, docela mně to dostalo.

Hledání mi však funguje jen jako hledání na webu. Jak nastavím prohledávání kontaktů, programů, atd...?


Koubas
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: pát 19. úno 2010 12:04:29
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Koubas » stř 15. zář 2010 8:06:52

Mam MM s 2.1HK a asi kvuli HK verzi nemam voice search na marketu. Nehodite nekdo pls nekam APK, pokud to tak jde? Nebo jak jinak to tam dostat? Root mam.



deglaser
Androiďák!
Příspěvky: 250
Registrován: sob 04. zář 2010 8:36:48
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Samsung S20 G980F
Bydliště: Praha 4

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od deglaser » stř 15. zář 2010 8:08:52

Bohuzel ja to nemohu na marketu najit at zadavam Google Voice Search nebo voice search. :(

Uživatelský avatar

lipov3cz3k
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pát 14. kvě 2010 12:34:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S
Rom: CyanogenMod 10
Bydliště: Brno

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od lipov3cz3k » stř 15. zář 2010 8:19:48

Nebude to tím, že Voice Search je nahrazen Voice Actions, ale ten je dostupný pouze pro 2.2 FroYo ? Každopádně na netu lze najít starší verzi (VoiceSearch_2.1.apk.zip), která na Galaxy S funguje s češtinou.
Nokia 3510i -> Sony Ericsson K750i -> Nokia 5310 Xpress Music -> Samsung Galaxy S


Harvi
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: stř 15. zář 2010 8:20:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Harvi » stř 15. zář 2010 8:34:43

Na marketu ho taky nevidím. V mobilu Voice Search_1.4.0.apk mám, ale ten je bez podpory češtiny a bez jakéhokoliv nastavení. VoiceSearch_2.1.apk jsem teď vyzkoušel a čeština funguje, ale nevím jak na ty sms.
Naposledy upravil(a) Harvi dne stř 15. zář 2010 8:43:44, celkem upraveno 1 x.
Samsung Galaxy Spica 2.2 >> Huawei Ascend G300

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ramon.dexter » stř 15. zář 2010 8:40:25

Teď jsem to zkoušel. Funguje to s Voice Search 1.4 apk. Pak to sice řekne že to funguje česky, ale defaultně se to nastaví na angličtinu. Takže vlézt do menu, najít tam Voice Search, spustit, stisknout menu a zvolit si jazyk. Pak to funguje :yes:

ps: nemám nijak upravenej market, ani market enabler
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od renoar » stř 15. zář 2010 8:43:16

No ja nevim,ale vsude pisou ze nova verze bude uvolnena az odpoledne, tak asi je jeste brzo. Pokud pisou ze je to I pro 2.1 tak to musi market najit I bez rootu a upraveneho marketu.

@telefon    

Aktualizováno: tak jsem našel na netu APK 2.1 a funguje dobře. Ja to asi nejvic využiju pro navigaci.
Naposledy upravil(a) renoar dne stř 15. zář 2010 9:12:43, celkem upraveno 1 x.
.
Obrázek

Uživatelský avatar

alda
Androiďák!
Příspěvky: 407
Registrován: pon 01. čer 2009 23:28:34
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od alda » stř 15. zář 2010 8:49:16

Muzu potvrdit, ze funguje treba i na 1.6 rom SuperD. Ta ma Voice Search predinstalovany, a prestoze ma Voice Search anglicke rozhrani, funguje ode dneska rozeznavani v cestine pri vyhledavani i diktovani textu.

Uživatelský avatar

ladaRiha
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: pát 02. dub 2010 9:48:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Asus TF300
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ladaRiha » stř 15. zář 2010 9:37:25

Funguje v cestine taky ovladani, nebo jen hledani/diktovani zprav? Jestli jo, nemuzu najit klicova slova (treba "call" apod.)... Ale funguje vcelku dobre, i diktovani zprav


Termiter
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 23. úno 2010 9:55:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Termiter » stř 15. zář 2010 9:47:56

Aplikace Voice Search mi v češtině hledá jen na webu, Když zapnu angličtinu, prohledává i kontakty, programy, atd.

Google mapy také umí hledat hlasem.

Nikde jinde se mi hlas nepodařilo aktivovat/použít. Jak třeba píšete ty SMS?


Mozi
Androiďák!
Příspěvky: 265
Registrován: pát 02. dub 2010 14:52:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Bydliště: Vyškov, Uherský Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Mozi » stř 15. zář 2010 9:49:41

na marketu se mi to taky nepodařilo najít (jen verzi pro Froyo), ale jednoduchým zadáním na googlu mi to aplikaci našlo, tak pro ty kterým se to taky nedaří přidávám QR code :
Obrázek
HTC DESIRE

Uživatelský avatar

ladaRiha
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: pát 02. dub 2010 9:48:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Asus TF300
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ladaRiha » stř 15. zář 2010 9:50:47

Na klavesnici (HTC_IME mod) jde v nastaveni zapnout voice input pro "neanglicke" jazyky. Pak se u klavesnice zobrazi ikona mikrofonu

Uživatelský avatar

herbik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 21. dub 2010 8:30:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od herbik » stř 15. zář 2010 10:04:11

Potvrzju, ze pres HTC_IME to zvlada sms v cestine velmi dobre!

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od skooopa » stř 15. zář 2010 10:16:15

deglaser píše:Bohuzel ja to nemohu na marketu najit at zadavam Google Voice Search nebo voice search. :(
Asi proto, ze nazev jeGoogle voice.
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

herbik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 21. dub 2010 8:30:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od herbik » stř 15. zář 2010 10:18:00

google voice je neco uplne jineho.


Termiter
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 23. úno 2010 9:55:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Termiter » stř 15. zář 2010 10:19:26

Bezva. Musím vždy něco... :?

Nainstaloval jsem HTC_IME. V nastavení jsem zatrhl u Voice input/Show voice button volbu For most non English.
Jazyk v menu Hlasový vstup a výstup mám samozřejmě češtinu.

No a co myslíte? Ikonu mikrofonu mi to ukazuje jen u tlačítka En. CZ je bez. Zkusil jsem i restart, ale ten je bez vlivu.

Uživatelský avatar

renoar
Androiďák!
Příspěvky: 440
Registrován: stř 28. dub 2010 12:49:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam
Bydliště: Brno

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od renoar » stř 15. zář 2010 10:30:42

Taky bych rad zkusil sms,ale v SG to ani na jedna z klavesnic neumi, az bude cas zkusim HTC IME nebo mate nekdo tip na Jinou dobrou funkcni voice klavesnici?
Skoda.SWYPE dohromady s voice by byla bomba, mozna to froyo napravi.

@telefon    
.
Obrázek

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ramon.dexter » stř 15. zář 2010 10:33:40

Hlasový vyhledávání funguje naprosto bezchybně, psaní sms je ale katastrofa. Přes htc_ime_mod se to chová podivně, slova to nerozpozná. Přes swype to nejde vůbec. Přes default klávesnici to sice "funguje", ale mnou používaný slova v sms "dorazíme za chvíli...počkej tam" to nerozpozná. Takže tak napůl...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

herbik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 21. dub 2010 8:30:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od herbik » stř 15. zář 2010 10:36:48

pres htc _ime mi to ve vete "dorazíme za chvíli...počkej tam" udelalo jedinou chybu - pise "dorazim a za chvili..."

Uživatelský avatar

alda
Androiďák!
Příspěvky: 407
Registrován: pon 01. čer 2009 23:28:34
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od alda » stř 15. zář 2010 10:42:26

Tak jsem zjistil, že češtinu ve Voice Search lze využít i pro vytáčení kontaktů. Nainstaloval jsem aplikaci CVoiceDial z marketu a ta používá pro vytáčení právě Voice Search. Vyzkoušeno, funguje :-)

EDIT: a krásně funguje i ve vyhledávači Aurora
Naposledy upravil(a) alda dne stř 15. zář 2010 10:58:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

ladaRiha
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: pát 02. dub 2010 9:48:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Asus TF300
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ladaRiha » stř 15. zář 2010 10:47:37

Mne to na vetu "dorazime za chvili..." taky nejak nejde, ale ostatni pokusy jsou v relativne uspesny. Ale nema na to vliv klavesnice, touch_input dela to same :)

Uživatelský avatar

Robertilos
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: úte 06. črc 2010 22:56:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: F-M
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Robertilos » stř 15. zář 2010 11:04:42

Nainstaloval jsem Voice Search, HTC_IME, všechno nastavil, ale ikonu mikrofonu nevidím u žádné klávesnice. Se*u na to, jdu dělat něco užitečného :?
HTC Desire - T-M debranded - Froyo

Uživatelský avatar

herbik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 21. dub 2010 8:30:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od herbik » stř 15. zář 2010 11:07:09

2 Robertilos
mozna jsi to udelal, ale pro jistotu, dulezitej moment je prepnuti klavesnice na htc_ime
•To change keyboard, long press on lower left key on stock keyboard or any input field. Select input method in the menu.

Uživatelský avatar

Robertilos
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: úte 06. črc 2010 22:56:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: F-M
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Robertilos » stř 15. zář 2010 11:21:49

herbik> právě význam té věty mi uniká. Ať mačkám jak dlouho chci levé spodní tlačítko na klávesnici, nic se neděje...
HTC Desire - T-M debranded - Froyo

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ramon.dexter » stř 15. zář 2010 11:24:35

robertilos: klávesnici změníš tak, že na poli kam zadáváš text podržíš prst, vyskočí ti menu. Tam zvolíš "metoda zadávání textu" a vybereš si klávesnici.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od GMKcz » stř 15. zář 2010 11:47:47

Nemáte někdo seznam prefixů např. pro hlasové vytáčení případně pro vyhledávání v mapách?
Nějak nejsem schopen to najít :(
Obrázek

Uživatelský avatar

Robertilos
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: úte 06. črc 2010 22:56:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: F-M
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Robertilos » stř 15. zář 2010 11:52:10

ramon.dexter>díky, už to funguje ;)
HTC Desire - T-M debranded - Froyo

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti