Android OSHlasové vyhledávání v češtině!

Uživatelský avatar

herbik
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: stř 21. dub 2010 8:30:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od herbik » čtv 16. zář 2010 14:42:34

ziki píše:vyskoci klavesnice - bez mikrofonu :(
nojo, ja mam htc_ime, resi se to o stranku nebo dve zpatky





ziki
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 14. zář 2010 12:37:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ziki » čtv 16. zář 2010 14:53:16

zkoušel jsem htc ime hires 27, htc ime lowres 27... po vyslovení skočí vždy do browseru, v sms nejde vůbec... :(
Naposledy upravil(a) radegast dne sob 09. říj 2010 18:08:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněná zbytečná citace. Proč při registraci odsouhlašujete pravidla, když je vůbec nečtete?!

Uživatelský avatar

Jaku
Stálý androiďák
Příspěvky: 187
Registrován: sob 15. kvě 2010 13:17:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC One X+

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Jaku » čtv 16. zář 2010 16:54:45

Tak znovu:
Standardní Desire FroYo, normální klávesnice.
Klávesa Cs - změnit na English.
Zobrazí se klávesa s ikonou mikrofonu a EN.
Podržet klávesu a potom na výzvu 'Nyní mluvte' začít mluvit česky!

Líp to z telefonů nepopíšu.;)
Desire, Sensation, Wildfire S a 2x One X+


cony
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: sob 04. zář 2010 22:17:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy s

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od cony » čtv 16. zář 2010 17:32:21

na sgs mi jde akorád hledání v browseru, nejaký psaní sms nebo hledání kontaktu se mi naprosto nepovedlo zprovoznit, poradte nekdo jak se dostat do nastavení aplikace. pres pravý tlačítko se nedeje nic... poradte nekdo pls.

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ge0rge » čtv 16. zář 2010 17:59:30

je pouze škoda že některá slova ve slovníku chybí a za žádnou cenu je telefon nerozpozná, například slova "neuvěřit" , "nadiktoval", "nezvyk", "byl-li", "brzo" ... která jsem teď musel napsat ručně narozdíl od zbytku téhle zprávy kterou píšu bez klávesnice. No hlavně že rozumní slovům hantec, šalina, krýgl a paragliding, smajlík

nevím jak nová slova přidat, snad si s tím google heuristika časem nějak poradí.

také delší zprávy idou efektivně diktovat jen po pár slovech, nahnat tam celou větu na jeden zátah bych oni nezkoušel, to prostě nejde. přesto je to revoluční věc, a překvapilo mě jak dobře funguje už od prvního dne

používám to v prostředí slideit keyboard, dobrý tohle taky rozpoznal, smajlík

za nějaký čas to bude určitě pecka


Uživatelský avatar

ladaRiha
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: pát 02. dub 2010 9:48:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Asus TF300
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ladaRiha » čtv 16. zář 2010 19:48:01

U sloves typu byli-li je trochu problem rozeznavat, kdy tam davat pomlcku a nekdy jsou i velmi podobne vyslovovany (polil-li/polili, povili/povil-li). Tam by to musel bejt sakra chytry, aby poznal, kdy co dat. Nicmene funguje to opravdu dobre. Nedavno kolovalo i video, kde zkousela armada s jinou technologii realtime preklad hovoru z/do tusim anglictiny do/z afghanstiny. Takze jestli to google propoji treba s translatorem, muze to byt jeste zajimavejsi


doliva
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 25. srp 2010 13:46:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od doliva » pát 17. zář 2010 9:22:02

Ahoj, prosím o radu. Nainstalovala jsem voice search funguje ve vyhledávání, ale úspěšnost je velmi sporná. Chtěla jsem nastavit češtinu, ale při zmáčknutí menu se vůbec nic neděje. :x Nainstalovala jsem přes market, odinstalovala, nainstalovala z karty, restartovala telefon a pořád nic. Nevíte, kde dělám chybu? Díky.

Uživatelský avatar

NaTuRaL
Androiďák!
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 29. dub 2010 23:40:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od NaTuRaL » pát 17. zář 2010 10:05:07

uz to tady bylo receno * v programeh spustis VOICE SEARCH / MENU / NASTAVENI / JAZYK a sjedes az dolu tam je cestina


nazir
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 27. kvě 2010 15:35:38
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od nazir » pát 17. zář 2010 12:15:57

Pointa zřejmě bude v tom, že ta aplikace voice search z marketu (přinejmenším verze 1.4.6, nabízená pro android 2.1) prostě žádné menu nemá...


doliva
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 25. srp 2010 13:46:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od doliva » pát 17. zář 2010 12:29:06

Aha to bude asi ono. Fórum jsem četla, ale právě že zmáčknu menu a nic. Takže pokud není Froyo, tak nastavení neovlivním?
Ještě mám jeden "hloupý" dotaz... :oops: Stáhla jsem si klávesnici, z odkazu na první stránce, a po odzipování tam jsou dva soubory apk. Mám je instalovat oba?
Omlouvám se, jsem opravdu začátečník a v angličtině si moc nevěřím.. :?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od ramon.dexter » pát 17. zář 2010 12:32:54

doliva píše:Aha to bude asi ono. Fórum jsem četla, ale právě že zmáčknu menu a nic. Takže pokud není Froyo, tak nastavení neovlivním?
Ještě mám jeden "hloupý" dotaz... :oops: Stáhla jsem si klávesnici, z odkazu na první stránce, a po odzipování tam jsou dva soubory apk. Mám je instalovat oba?
Omlouvám se, jsem opravdu začátečník a v angličtině si moc nevěřím.. :?
důležitej je htc_ime, to je klávesnice. Clicker.apk je kalibrační nástroj (neni třeba ale je dobrý ho mít)
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


doliva
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 25. srp 2010 13:46:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od doliva » pát 17. zář 2010 12:46:11

Díky. :)


JirikDrak
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pát 20. srp 2010 10:20:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od JirikDrak » pát 17. zář 2010 16:46:01

Jinak do toho nastavení se dá dostat taky takhle: Plocha->Menu->Nastavení->Hlasový vstup a výstup->Nastavení rozpoznávání hlasu. Tam se zobrazí stejná nabídka nastavení jako po stisknutí menu v samotné aplikaci.
Nicméně sám mám 2.2, tak nevím jestli to půjde i na 2.1.


doliva
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 25. srp 2010 13:46:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od doliva » pát 17. zář 2010 16:51:55

Asi nepůjde, protože v nastavení "Hlasový vstup a výstup" nevidím. :cry: Ale mám pocit, že to je právě jeden z rozdílů mezi 2.1 a 2.2.


Lusifer
Stálý androiďák
Příspěvky: 217
Registrován: čtv 05. srp 2010 21:37:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Lusifer » úte 21. zář 2010 21:29:49

Mám dotaz,
Stáhl jsem si aplikace na hlasové vyhledávání.
Na net není problém.
Ale když chci zadat hlasové pokyny pro diktování SMS zpráv, tak po přepnutí klávesnice po podržení prstem a výzvě jak chci zadávat text, tak se klávesnice s mikrofonem objeví, ale je o polovino větší než je displej, je vidět jen první půlka, kde je mikrofon, není tedy možné s ní pracovat, například smazat špatné slovo. Kde je chyba? Nebo to je normální?

Mám HTC Wildfire


Bojkas
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: stř 15. zář 2010 9:24:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S - i9000

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Bojkas » čtv 23. zář 2010 11:47:30

Samsung Galaxy S klávesnice android se zvukovým vstupem pro vyhledávání!
http://rs576.rapidshare.com/files/41008 ... yboard.apk

Můžete tak diktovat sms, vyhledávat atd.. :-)


MichelinkaB
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: úte 08. pro 2009 11:50:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od MichelinkaB » sob 09. říj 2010 17:22:54

S normální origo klávesnicí mi to nenabízí v sms voice search, jen v hledání na netu. Nainstalovala jsem tedy htc_ime z odkazu z první stránky a když kliknu na Metoda zadávání dat a zvolím jí, tak mi nenaskočí vůbec žádná klávesnice. Může někdo poradit v čem jsem udělala chybu prosím.

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od jtoxx » sob 09. říj 2010 17:28:39

Mas ji zaskrtnutou v nastaveni a klavesnice?

@telefon    
Follow me on - twitter


MichelinkaB
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: úte 08. pro 2009 11:50:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od MichelinkaB » sob 09. říj 2010 17:30:58

Mám, postupovala jsem přesně podle instructions na xda

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od jtoxx » sob 09. říj 2010 17:32:01

A stahla sis spravnou verzi? Pro tvuj os (1.5 1.6) nebo (2.0 a vys? A jeste spravnou verzi pro rozliseni displeje?

@telefon    
Follow me on - twitter


MichelinkaB
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: úte 08. pro 2009 11:50:59
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od MichelinkaB » sob 09. říj 2010 17:41:23

ups, trapas, nějak jsem tam na to špatně koukla a viděla tam pro verze 1.5, 1.6. a 2.2 a vydedukovala že ta co u ní není nic napsáno je pro 2.1 a ono je to přitom rozdělený na high a low :-D omlouvám se za svojí nepozornost při čtení anglickejch textů. Každopádně děkuju za pomoc, klávesnice i voice search už funguje :)

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od jtoxx » sob 09. říj 2010 18:14:47

V pohode nic se nedeje :-) hlavne ze to funguje.

@telefon    
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

El Carlos
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 16. lis 2010 0:20:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation
Twitter: elcarloscz
Tablet: ASUS Eee Pad Transformer
Rom: orig
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od El Carlos » sob 18. pro 2010 15:14:23

Tak já nevím. Dostal jsem to už v základu v Desire HD, ale prostě to zná jenom obecnou angličtinu, tedy to nenajde vůbec nic. :roll: Dnes jsem to zkoušel stáhnout znovu a pořád to samé. Vtipné je, že nezná ani třeba "Prague", tedy v oné angličtině.

Uživatelský avatar

Fllip
Androiďák!
Příspěvky: 342
Registrován: pon 31. kvě 2010 9:41:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S 2
Twitter: http://twitter.com/Fllip1
Tablet: iPad

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Fllip » sob 18. pro 2010 15:46:07

V nastavení telefonu si změn jazyk na češtinu.

@telefon    
Samsung Galaxy S 2
Chceš získat 2GB + 500MB zdarma na Dropboxu? Zde: http://db.tt/NAlopXO

Uživatelský avatar

El Carlos
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 16. lis 2010 0:20:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation
Twitter: elcarloscz
Tablet: ASUS Eee Pad Transformer
Rom: orig
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od El Carlos » sob 18. pro 2010 17:35:53

Telefon mám samozřejmě kompletně česky už z výroby. Konkrétně Čeština (Česká republika). Sice nevím proč tam je všechno čeština a za tím jiné státy (např: Čeština (Estonsko) nebo Czech (Czech republic) apod.)

Uživatelský avatar

Fllip
Androiďák!
Příspěvky: 342
Registrován: pon 31. kvě 2010 9:41:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S 2
Twitter: http://twitter.com/Fllip1
Tablet: iPad

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od Fllip » sob 18. pro 2010 18:26:24

Tak znova :-)

Nastavení - hlasový vstup a výstup - rozpoznáváni hlasu - nastavit jazyk
Samsung Galaxy S 2
Chceš získat 2GB + 500MB zdarma na Dropboxu? Zde: http://db.tt/NAlopXO


kubo
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: čtv 25. čer 2009 12:08:07
Reputace: 0

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od kubo » pon 20. pro 2010 1:42:12

Prosim Vas nevie dakdo poradit ako to donutit aby to vyhladavalo v kontaktoch a nie v prehlaidaci? Prvy krat ked som to spustil tak pekne zobrazilo menu kde som si mohol zvoli v com chcem vyhladavat a teraz mi to uz neponuka. Mam standartne vzhladavanie z BiffMod romky na G1.


Vdaka

EDIT: Hm tak na to ze to ide z klavesnice pri vyhladavni kontaktov som uz prisiel. Ale mna zujima ta obrazovka ktora sa zobrazi pri prvom starte daneho vyhladvania.


lovo
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 14. lis 2010 6:28:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od lovo » stř 22. pro 2010 10:32:16

Zdravím ve spolek. Po přechodu na Froy 2.2 u Wildfire jsem si myslel,že bude vyřešeno hlasové vytáčení v tel. seznamu.Bohužel je opět jen od Googlu a to je nepoužitelné pro handsfree.Má někdo řešení.Hledám zde nápady odkazy,ale nic není 100%funkční.Ani jeden program z marketu není pro handsfree a ještě v češtině. Absence této základní funkce devastuje tento telefon hodně dolu.Můžete někdo poradit.

Uživatelský avatar

alda
Androiďák!
Příspěvky: 407
Registrován: pon 01. čer 2009 23:28:34
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od alda » stř 22. pro 2010 11:10:55

V marketu CGX Voice Dialer. A nebo hledej podle autora CrappyGraphiX.


lovo
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 14. lis 2010 6:28:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Hlasové vyhledávání v češtině!

Příspěvek od lovo » stř 22. pro 2010 11:15:59

alda píše:V marketu CGX Voice Dialer. A nebo hledej podle autora CrappyGraphiX.
Díky za reakci,ale to nefunguje s Wildfire.To jsem zkoušel.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 4 hosti