Android OSPrekryvna vrstva obrazovky

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
HugoPstross
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 15. bře 2010 11:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 4C 5.1.1 original honor
Tablet: Xiaomi mi pad
Rom: miui/tydenni

Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od HugoPstross » ned 26. čer 2016 12:04:49

Zdravim mam tento problem na Nvidia Shield android 6.0.1 (uplne ten nejnovejsi update),kdyz spustim aplikaci tak na me vyskoci okno ze chce povolit opravneni v nastaveni aplikace,tam me to odkaze,ja to povolim a vyskoci na me okno z hlaskou BYLA ZJISTENA PREKRYVNA VRSTVA OBRAZOVKY a blabla a ze musim zmenit neco v nastaveni kam to hned odkaze ALE PROBLEM je vtom ze mi to nejde u dany aplikace vypnout\zapnout sviti to sedive a nejde stim nic,jsem z toho uz naprasky pac mi nejde zadna aplikace a nevim jak dal.Forum zde jsem projizdel ale ve vlakne ktere tu je jsem se nic nedozvedel a stale stim bojuju,na googlu tez jsem nenasel odpoved,tak kdo vi at me nakopne at uz ten problem vyresim.Diky :palec:




Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7760
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Cleric » ned 26. čer 2016 12:24:01

A kde přesně v nastavení to je, ať hledám jak hledám nic takového nemám.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7760
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Cleric » ned 26. čer 2016 12:32:07

Nemáš náhodou nainstalovanou nějakou aplikaci na úpravu podsvícení displaye? Něco jako Twilight?


Autor tohoto vlákna
HugoPstross
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 15. bře 2010 11:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 4C 5.1.1 original honor
Tablet: Xiaomi mi pad
Rom: miui/tydenni

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od HugoPstross » ned 26. čer 2016 21:59:56

Ne nic mam ten tablet treti den,ihned po zapnuti byli provedeny aktualizace systemu primo od nvidie.....Nyni uz nejdou ani hry,furt to chce jakysi opravneni a pak ten kolotoc viz vyse.Uz si nevim rady

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7760
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Cleric » ned 26. čer 2016 22:02:43

A tovární nastavení jsi dělal po aktualizacích? Pokud ne, tak jej udělej.



Autor tohoto vlákna
HugoPstross
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 15. bře 2010 11:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 4C 5.1.1 original honor
Tablet: Xiaomi mi pad
Rom: miui/tydenni

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od HugoPstross » pon 27. čer 2016 11:19:46

Samozrejme ze jsem udelal tovarni nastaveni ihned po updatech,me upozorneni prislo ihned po tom co jsem vstoupil do obchod play a chtel jsem zavit instalovat hry a appky tak sam google mi vyhodil vyskakovaci okno neco v tom zneni ze nyni prava aplikaci nnebudu potvrzovat pred instalaci nybrz az pote co je zacnu pouzivat ty appky/hry,jsem si rikal fajn to zni logicky,no bohuzel jsem v zacarovanym kruhu kdy hra nebo appka chve rohle a tohle opravneni na toz vyskoci hlaska sprekryvnou obrazovkou a pak uz to jede dokola a nic nejde

edit:nektery hry jsem zahadne rozchodil,appky nekdou stale

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7760
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Cleric » pon 27. čer 2016 11:45:21

Možná zkusit stáhnout poslední verzi AOS že stránek nvidie a nahrát Android znovu


Autor tohoto vlákna
HugoPstross
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 15. bře 2010 11:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 4C 5.1.1 original honor
Tablet: Xiaomi mi pad
Rom: miui/tydenni

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od HugoPstross » úte 28. čer 2016 9:43:43

Mam tu posledni nejnovejsi verzi od nvidie,castecne se mi podarilo problem vyresit ALE s velkym ALE:kdyz otevru appku tak podstupuji vse viz vyse,kdyz vsak jinejm appkam ty prava odepru tak u ty dany je muzu zapnout a bezi,avsak pokud chci spustit jinou appku ktery jsem ty prava odeprel tak je musim odeprit te ktere jsem je povolil a dat prava zase te co chci spustit......Doufam ze to pochopite...me to teda pekne sere takova nelogicka kravina....nemam root ani nic jinyho co by melo zasahovat do systemu

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12664
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » úte 28. čer 2016 12:32:06

Jak to tady čtu, tak nabývám víc a víc toho názoru, že si ty problémy způsobuješ sám neustálým vrtáním se v oprávnění aplikací...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
HugoPstross
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 15. bře 2010 11:39:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 4C 5.1.1 original honor
Tablet: Xiaomi mi pad
Rom: miui/tydenni

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od HugoPstross » stř 29. čer 2016 10:59:49

Bohuzel nevrtam to te zklamu,zaclo to samo po prvnim spusteni hry/appky


Javena
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 07. srp 2016 10:26:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s5

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Javena » ned 07. srp 2016 10:35:42

Mám úplně stejný problém... s přechodem na android 6.0.1 mi spousta apek hlásí že chce potvrdit oprávnění a pak hodí stejnou hlášku... byla nalezena překryvná vrstva a navede mě to na nastavení vrstev... Ať dělám co dělám, tak noc nepomáhá a apky nefungují.

Uživatelský avatar

radmik
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: sob 29. pro 2012 13:26:13
Reputace: 11
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od radmik » ned 14. srp 2016 12:00:21

Tady je nějaký návod...snad pomůže:
https://www.mojandroid.sk/prekrytie-obr ... ava-navod/


possibility
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 25. dub 2014 16:06:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy s2

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od possibility » stř 17. srp 2016 23:42:17

Zdravim. Mela jsem uplne stejny problem na mem SG Note4. Minuly tyden se mi tato hlaska objevila poprve po aktualizaci sw u nejake podradnejsi aplikace,tak jsem to nijak neresila. Ovsem dnes potreba odeslat foto pres Faceb.messenger a hlaska se objevila i tu. Takze foto jsem poridila klasicky pres fotak a sdilet messengrem. Zacalo se to postupne komplikovat a hlaska se ukazala i pri dalsim sdileni. Potreti se objevila uz i u spusteni samotneho fotaku,takze konec foceni. Obvolavala jsem a zjistovala a nikdo si s tim nevedel rady,nabizeli mi jedine servis :facepalm: :neane: ...cely den se v tom rypu a hadanka vyresena (alespon v mem pripade). Tento bugr mi zpusobovala appka v CleanMasteru : "iSwipe" kdyz jsem ji vypla,vsechno funguje. Snad to nekomu pomuze :o :facepalm: :rtfm: :yes: :mrnus-huli:

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2427
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od aldabubo » čtv 18. srp 2016 1:02:30

Clean master? Proč to proboha používáš?
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


possibility
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 25. dub 2014 16:06:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy s2

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od possibility » čtv 18. srp 2016 1:38:57

Nikdy jsem s nim zadny problem nemela. Nijak me neobtezoval,tak jsem ho neresila. Az ted po aktualizaci sw.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od ludekbrno » čtv 18. srp 2016 7:35:32

Ano, nijak neobtěžoval, ale taky k ničemu nepomáhá. Takový balast do telefonu nepatří.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Pawol
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: čtv 03. kvě 2012 22:56:19
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6+128 GB
Bydliště: Kutná Hora

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Pawol » čtv 18. srp 2016 13:35:38

To: ludekbrno: Sice tam nepatří, ale třeba v mém Asusu byla tato apk předinstalovaná. Potom už ji stačí třeba jen ze zvědavosti vyzkoušet a problémy jsou na světě.


LORIV
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 23. srp 2016 10:45:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z2
Tablet: Sony Xperia Z3

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od LORIV » úte 23. srp 2016 10:51:47

Clean Master (koště). Speciálně podaplikace iSwipe to dělá, ta se dá ale vypnout. Taky jsem na to přišel až po přeinstalaci systému Loriv :D

Uživatelský avatar

kubanec86
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pát 20. dub 2012 18:47:54
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Xperia Z Ultra C6833 - stock 14_6_A_1_236
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia M4 C2303 - stock 26_3_A_1_33

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od kubanec86 » sob 15. říj 2016 21:54:48

Dělají to aplikace které používají plovoucí widgety, takže hlavně Messenger a u mě ještě cpu temp. U těchto oplikaci se musí na chvilku překryvná vrstva vypnout, potom povolit oprávnění a pak zase prekryvnou vrstvu zapnout. Je to celý ale na 3.14ču. Kdyby měl někdo tip jak tohle celý obejít, bylo by to fain, zatím jsem nic nenašel.. :?
Sony Xperia Z Ultra C6833, stock 14.6.A.1.236, Android 5.1.1
Sony Xperia M4 Aqua E2303, stock 26.3.A.1.33, Android 6.0.1


Neth
Androiďák!
Příspěvky: 586
Registrován: sob 18. říj 2014 9:06:18
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Rom: Pure Nexus + Jolla

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od Neth » pon 17. říj 2016 7:35:11

To isté bude imho robiť aj Skype pri videohovore na pozadí.

A pochybujem, že to niekedy bude možné vypnúť. Ide o bezpečnostnú funkciu, aby nemohla niektorá appka niečo zobrazovať a na pozadí simulovať dotyky a meniť tým nastavenia. Aspoň takto to chápem ja.

Uživatelský avatar

kubanec86
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pát 20. dub 2012 18:47:54
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Xperia Z Ultra C6833 - stock 14_6_A_1_236
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia M4 C2303 - stock 26_3_A_1_33

Re: Prekryvna vrstva obrazovky

Příspěvek od kubanec86 » pon 17. říj 2016 7:42:36

Dělá to každá app která si žádá práva, takže skoro všechny..
Bezpečnostní funkce.. Do teď to fungovalo i bez toho..
Sony Xperia Z Ultra C6833, stock 14.6.A.1.236, Android 5.1.1
Sony Xperia M4 Aqua E2303, stock 26.3.A.1.33, Android 6.0.1

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti