Android OSRoot nevydrží

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Sus
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: čtv 27. bře 2014 14:58:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart ROMA R2

Root nevydrží

Příspěvek od Sus » úte 15. lis 2016 22:59:09

Ahoj

Mám televizi Philips 40PUT6400 kterou se nedařilo rootnout:
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... post521520" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.xda-developers.com/android ... d-t3323912" onclick="window.open(this.href);return false;

Už jsem se radoval že se mi to podařilo pomocí Kingo ROOT for_PC:
Obrázek

Ale problém je v tom, že ten root za nějakou dobu (většinou po restartu) televize zmizí :-(

Co prosím s tím, aby televize zůstala rootnutá trvale ???

Děkuju ...





ATG Droid
Robot
Příspěvky: 902
Registrován: ned 21. srp 2016 2:28:37
Reputace: 89
Typ mobilu / ROM: GS7 Edge [LOS 14]
Mobil 2 / ROM: XRN3P SE [Vždy poslední syncnuté repo od DU]

Re: Root nevydrží

Příspěvek od ATG Droid » stř 16. lis 2016 12:29:00

Odemkni bootloader
V SZ odpovídám pouze na otázky směřující přímo na mě. Pro technické otázky je zde fórum a Google vyhledáváč. Děkuji za pochopení.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22318
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Root nevydrží

Příspěvek od LivArt » stř 16. lis 2016 18:07:57

Šel jsi podle toho návodu? Nebo jsi tam jen natvrdo spustil kingo a čekal, co se stane?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Sus
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: čtv 27. bře 2014 14:58:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart ROMA R2

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Sus » čtv 17. lis 2016 5:51:31

POMOC, stal se mi ten úplně největší průšvih ... :-(

Chtěl jsem zkusit odemknout ten bootloader (vím že je to pro každé zařízení jiné), tak jsem zkusil "SONY Bootloader Unlock" (jestli se mu to náhodou nepodaří) a protože nemám kabel, tak jsem to dělal přes síťovou kartu, což byla ta největší blbost :-(

Ten ""SONY Bootloader Unlock" to zrestartoval, ale na obrazovce už je jen logo Philips (tedy nejspíš poškozený bootloader), samozřejmě se nedostanu ani do recovery (držením vypínače př připojení napájení) a co teď ???

Mám koupit "USB 2.0 A Male to A Male Cable" (ani nevím jestli přes něj bude ta televize vůbec komunikovat) a co dál abych mohl ten bootloader nějak nahrát (anebo spíš původní raději opravit) ???

Za každou radu děkuju, jinak je televize asi už opravdu opravdu (mou blbostí) v háji ... :-(

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11104
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 275
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 17. lis 2016 7:02:22

A můžeš mi vysvětlit, proč děláš takové blbosti? K čemu potřebuješ root?
Restart televize nepomohl? Pokud ne, zkusil bych flashnout ofiko firmware.

Edit: a pokud se nepletu, tvá televize je v seznamu "non-rootable". Myslíš si, že jsi chytřejší než developeři na XDA?
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22318
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 247
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Root nevydrží

Příspěvek od LivArt » čtv 17. lis 2016 7:15:30

http://forum.xda-developers.com/android ... x-t3344272" onclick="window.open(this.href);return false;
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Sus
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: čtv 27. bře 2014 14:58:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart ROMA R2

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Sus » čtv 17. lis 2016 7:15:58

No ty blbosti dělám proto, že bych rád zálohoval (nejraději Titanium Backupem, rád bych si povypínal zbytečnosti co se spouští po startu, protože žerou dost RAM a televize potom neraguje zrovna nejrychleji a už i dokonce psala že má nedostatek RAM atd.)

Firmware flaschnout nemůžu když se teď nedostanu do menu (kde to jde přímo z internetu anebo flashky), bohužel to teď nejde ani přes recovery (když se tam nedostanu) a ani přes ADB se nepřipojím když to (zřejmě) visí právě na tom bootloaderu ...

Chytřejší určitě nejsem, ale každopádně už jsem tu TV rootnutou měl a kdyby ten root vydržel trvale, tak už jsem určitě tyhle další "zoufalosti" neriskoval ... :-(

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11104
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 275
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 17. lis 2016 7:34:36

Zkus to vlákno, co ti tu dal kolega.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
Sus
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: čtv 27. bře 2014 14:58:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart ROMA R2

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Sus » čtv 17. lis 2016 7:44:25

LivArt díky - právě to tlačítko jsem zkoušel držet při zapojení do sítě jako první (a docela dost dlouho), ale nereaguje to, tak nevím jestli mačkám špatně, anebo je ten problém opravdu mnohem horší - když se to zapne tak není vidět žádný "boot loop", ale to logo svítí trvale :-(


Autor tohoto vlákna
Sus
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: čtv 27. bře 2014 14:58:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart ROMA R2

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Sus » čtv 17. lis 2016 8:35:56

Neví prosím někdo jestli mi bude fungovat ADB přes ten "USB 2.0 A Male to A Male Cable" ať jej nekupuju zbytečně ???
Tuším že ale asi spíš nebude jestli to opravdu visí někde u bootloaderu ... :-(

Děkuju


Autor tohoto vlákna
Sus
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: čtv 27. bře 2014 14:58:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart ROMA R2

Re: Root nevydrží

Příspěvek od Sus » sob 03. pro 2016 21:34:54

Ahoj

Mno tak jsem si "vykoledoval" nakonec servis ... ;-(

Asi tam na to taky nejsou vybaveni, takže nakonec vyměnili desku, ale teď už si znovu podobný průšvih raději dovolit nemůžu ...

Chtěl jsem zkusit odemknout ten bootloader (jestli to přecejen nepomůže aby ten root po rebootu vždy zase nezmizel),
tentokrát už tedy raději "po dobrém", toolkit samozřejmě instalovaný mám,
ale nevím v čem může být problém, anebo spíš co dělám špatně, že to nejede dál ...

C:\Users\Vlada\AppData\Local\Android\Sdk\platform-tools>adb.exe connect 192.168.0.10
connected to 192.168.0.10:5555

C:\Users\Vlada\AppData\Local\Android\Sdk\platform-tools>adb.exe devices -l
List of devices attached
192.168.0.10:5555 device product:philips_MT5593FHT_EU model:QM152E device:philips_MT5593FHT_EU


C:\Users\Vlada\AppData\Local\Android\Sdk\platform-tools>fastboot philips_MT5593FHT_EU
< waiting for any device >

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti