Android OSImport kontaktů

Noob
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus 5 32GB stock Lolipop
Mobil 2 / ROM: Android One Xiaomi A1 64GB stock ROM
Tablet: Nexus 7 32GB 3G stock Lolipop
Tablet 2 / ROM: nVidia Shield K1 stock ROM

Re: Import kontaktů

Příspěvek od Noob » sob 09. říj 2010 17:05:18

Medmen píše:A pokud nechcete prát kontakty do Outlooku (ne každý ho má), nebo řešit přes Google účet, tak se to dá obejít.

V nokii všechny kontakty označit a odeslat do Androida přes BT.

Je to primitivní, ale funguje to! :yes:
Bohužel to není to pravé ořechové a kontakty mají lehce potemněné hodnoty nebo přeházená pole.

Jinak zajímavý postřeh kontakty pře BT z NokieE51 mě šli do Vodafone 845 lépe, než z Nokie do HTC.

Gappo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Rom: default

Příspěvek od Gappo » pát 19. lis 2010 19:32:21

mam nokia E66 a zaboha nemohu prijit na to jak udělat export do CSV ..... abych to pak naimportoval do gmailu .... muzete prosim poradit jak to udělat ? díky za jakekoliv rady.

Gappo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Rom: default

Příspěvek od Gappo » pát 19. lis 2010 19:48:37

tak už jsem na to přišel :D
jsem ve fázi, upravování kontaktů. :D

marttin
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.1.2

Příspěvek od marttin » ned 28. lis 2010 11:17:21

tu aplikáciu mám ale aj tak mi to cez usb nejde pripojiť cez wifi ide
Samsung Galaxy SII //Stock ROM //

Frankie18
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: iPhone 3GS + HTC Desire

Příspěvek od Frankie18 » ned 23. led 2011 13:53:55

Mně se osvědčil při přechodu z N-E71 na HTC Desire tento postup:

1) v Nokii jít do Kontakty/Vybrat vše, pak Kopírovat/Na paměťovou kartu
2) propojit telefon a počítač, vybrat složku Other/Contacts (bude obsahovat vizitky ve formátu .vcf), zkopírovat ji do PC
3) propojit PC a HTC (jako velkokapacitní médium) a složku s Kontakty nakopírovat na SD disk
4) v HTC vybrat Lidé, stisknout Menu a vybrat Importovat/Exportovat a pak Importovat z karty SD - a zbytek zařídí HTC sám...

Jednoduché, rychlé, efektivní - žádný gmail a tisícero konvertování tabulek csv tam a zpět...

maximum
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus stock JB 4.2.2 yakju
Tablet: SGT 10.1 P7500 64GB JB 4.2.2 CM10.1

Příspěvek od maximum » ned 23. led 2011 20:11:40

Najjednoduchší spôsob, ako dostať kontakty z Nokie do Androida je:
1. Synchornizovať cez SyncML s Gmail účtom.
2. Spojiť Android mobil s Gmail účtom.
100% spoľahlivé a bez stráty čísel. Prenos poznámok, fotiek kontaktov a iných údajov.

@telefon

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » ned 23. led 2011 20:30:28

Nejjednodušší je to synchronizovat přes Outlook. Špecielně pro HTC telefony (přešel jsem z HTC Touch s WM na Desire a žádnej problém).

primergy
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Nougat
Tablet: Sony Experia Z tablet Lollipop

Příspěvek od primergy » sob 26. úno 2011 0:07:36

Frankie18 píše:Mně se osvědčil při přechodu z N-E71 na HTC Desire tento postup:

1) v Nokii jít do Kontakty/Vybrat vše, pak Kopírovat/Na paměťovou kartu
2) propojit telefon a počítač, vybrat složku Other/Contacts (bude obsahovat vizitky ve formátu .vcf), zkopírovat ji do PC
3) propojit PC a HTC (jako velkokapacitní médium) a složku s Kontakty nakopírovat na SD disk
4) v HTC vybrat Lidé, stisknout Menu a vybrat Importovat/Exportovat a pak Importovat z karty SD - a zbytek zařídí HTC sám...

Jednoduché, rychlé, efektivní - žádný gmail a tisícero konvertování tabulek csv tam a zpět...

Ahoj, jenze mam E51 a ten krap me zkopiruje prvnich 32 kontaktu a pak mi oznami ze dalsich 300 nezkopiroval. Nevim co s tim. Tech prvnich 32 zkopiruje v pohode jak popisujes.. Nevite co s tim pls??

cadi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Příspěvek od cadi » úte 10. kvě 2011 9:33:28

Zdravim vsechny,

zkousel jsem naimportovat kontakty ze sve zesnule Nokie N95 8Gb do noveho Nexusu S. Chtel jsem to udelat pres export do .csv souboru a nahrani do Gmailu. Pri importovani do Gmailu mi to ale zahlasilo "Je nám líto, ale nebyl rozpoznán formát souboru."

Nevite nekdo, co by to mohlo jit? Vzhledem k tomu, ze Nokie mi definitivne zhasla, je ten muj csv soubor asi jedina moznost jak si kontakty prevest do noveho mobilu....

Diky predem za odpovedi,
C.

Novis
Stálý androiďák

Příspěvek od Novis » úte 10. kvě 2011 18:42:09

a co to csv natahnout do kontaktu ve woknech a pak zkusit vygenerovat novy cvsko, pripadne pak sesynchronizovat s htc sync.
HTC Desire │ S-OFF │ CM10
HTC One V
Lenovo A820

cadi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Příspěvek od cadi » stř 11. kvě 2011 11:03:21

Novis píše:a co to csv natahnout do kontaktu ve woknech a pak zkusit vygenerovat novy cvsko, pripadne pak sesynchronizovat s htc sync.
Zjistil jsem, jaky format csv souboru gmail vyzaduje pro import. Asi mi nezbyva nic jineho, nez csv soubor z Nokie predelat na ten gmailovsky... :x

Juri_
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson XPERIA mini

Příspěvek od Juri_ » ned 25. pro 2011 11:53:03

Zdravím,
sice opožděně, ale našel jsem jednu další cestu.
Nokia 6300, přes pc comunication centre, jít do kontaktů, označit všechny, dát kopírovat.
Pak se přepnout v průzkumníku na kartu a dát vložit, kde se vloží jako vcf.
Pak jen v mobilu v kontaktech dát import z karty VCARD.
Hotovo.
Zkoušeno jen na jméno a číslo.

romanet
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia P

Příspěvek od romanet » čtv 09. srp 2012 10:57:37

Z Nokie do Androidu jsem zkusil to nejjednodušší co mě napadlo . . . a ono to fungovalo přesně tak, jak jsem očekával :-)

1. Spárovat starou Nokii s novým Androidem (BT)
2. Ve staré Nokii (Symbian) označit všechny kontakty a odeslat jako vizitku přes bluetooth do Androida
3. V Androidu přijmout. Mě se vizitky zkopírovaly na SD kartu, takže nezapomenout odpojit Andro od PC a všeho ostatního.
4. No a potom už jen Kontakty - Menu - Importovat - z karty SD

Hotovo během minuty, nic není rozházené, všechny detaily zůstaly tak jak byly. Žádný problém s diakritikou a přenesly se dokonce i fotky přiřazené ke kontaktům.

Tooomer
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung S2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tooomer » sob 25. kvě 2013 8:03:14

Ahoj všem!

Uměl by mi někdo poradit s následujícím? Jedná se rovněž o import kontaktů, jen trošku jiným směrem.

Měl jsem Blackberry 9320, z určitých důvodů už nemám, ale zbyl mi záložní soubor *.bbb a prozřetelně mám importované kontakty v MS.Outlook 2013. Z něj jsem schopen exportovat soubor *.csv nebo *.pst. Do teď na tom není nic divného dohromady.

Nyní ale potřebuji importovat kontakty do jediného telefonu, který mám k dispozici a tím je stará Nokia 6303.

Samozřejmě jsem zkoušel klasiku:
-Nokia Suite - nevidí vůbec soubory *.csv, vidí jen *.vcf, ale to nevím jak mám vytvořit, Outlook tuto možnost nenabízí
-Nokia Pc Suite (7.1.180) - ten to umožňuje, ale po připojení telefonu kabelem a pokusu o import napíše Kontakty nelze importovat. Zkontrolujte formát souboru!
-MyPhone Explorer - Nokii vůbec nevidí
-Přes Gmail to asi také neklapne, mám dojem... :(

Napadá Vás nějaké řešení, jak dostat kontakty do telefonu? Nový telefon budu kupovat, ale nějakou dobu to potrvá, ovšem volat potřebuji hned a tohle je pro mě dost problém. Jo a kontaktů mám 555, pokud by někdo měl nápad na ruční přepsání.

Děkuji za každý nápad.

ZeKe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Příspěvek od ZeKe » sob 25. kvě 2013 18:42:03

Konkretni postup/program neporadim, avsak zacal bych treba tady:
https://www.google.cz/search?q=csv%202%20vcf

Pripadne zde:
http://www.blackberryconverter.com/

Tooomer
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung S2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tooomer » sob 25. kvě 2013 19:50:19

Ahoj, moc díky.

Druhá varianta je moc luxusní a bohužel i placená, v rychlosti jsem prolétl místa, kde se dají najít medicíny, ale bez úspěchu :(

Budu muset jít tou první cestou...bohužel to znamená asi u 250 kontaktů přepsat v Outlooku číslo na pozici MOBILNÍ, mám to jak mi to kde přišlo pod ruku a ono to převede jen pozici MOBILNÍ a nebo TELEFONNÍ ČÍSLO...ostatní ne...ale to se holt nedá nic dělat...alespoň mám nějakou cestu.

Děkuju Ti :)

EDIT:
Tak jsem se radoval předčasně. Sice jsem všechna telefonní čísla hodil v Outlooku na MOBILNÍ, ale když udělám export do CSV a pak převod do VCF, tak se mi přenese jen 320 kontaktů a dalších 225 nikoliv :( Zkoušel jsem s tím nějak laborovat, ale bez úspěchu.

EDIT2:
Našel jsem program vCard Magic, který by měl umět stáhnout z Outlooku kontakty rovnou do *.VCF, ovšem trial verze jich převede jen 5 a plná verze stojí 50 USD :( , což je pro mě nesmyslná částka.

Neví někdo o řešení nebo o softu podobném, který by to uměl?
Moc díky
Naposledy upravil(a) don_alex dne sob 25. kvě 2013 23:19:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Edituj příspěvky - viz Pravidla fóra, pravidlo šesté!

Kingskid
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei Y300

Příspěvek od Kingskid » čtv 20. čer 2013 22:40:41

Já jsem potřeboval přenést kontakty z Nokia C5 do Huawei Y300. Měl jsem zálohu kontaktů u T-Mobile, ale když jsem to chtěl udělat přes ně, oznámili mi, že tuto službu už nepodporují.
Nicméně se mi podařilo stáhnout z T-M moje kontakty do Windows kontaktů. Odtud jsem je natáhl do Windows Live Mailu. Následoval export do formátu vcf. Výsledek jsem zkopíroval na paměťovou kartu. Přetažení do nového mobilu už pak bylo jednoduché.
Jen mě zarazilo, když se mobil tvářil, že stále nahrává kontakty (cca 400), přestože jsem je už mohl prohlížet. Po 50 minutách jsem mobil restartoval, abych ukončil "nahrávání". Po restartu byly všechny kontakty na místě a funkční.

brotvan
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 4X HD

Příspěvek od brotvan » sob 22. čer 2013 9:12:03

Ja som kontakty preniesol takto:
V kontaktoch som oznacil vsetky kontakty, potom zadal "Kopirovat kartu kontaktu do inej pamati" a ulozil som to na sd-kartu. Tu som vlozil do noveho mobilu a importoval moje kontakty.
LG Optimus 4X HD

Odpovědět

Zpět na „Android OS“