Android OSNamapování vnitřní paměti zařízení

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Bluesun
Nové Androidě

Namapování vnitřní paměti zařízení

Příspěvek od Bluesun » pon 18. říj 2010 12:49:09

Ahoj,

koupil jsem si Mivvy Q721 (Midroid). Divné je, že vnitřní pamět telefonu (která je přístupná z počítače po připojení přes USB) je v zařízení namapována na /nand. Osobně je mi jedno, kam se tato pamět mapuje, problém je v tom, že ostatní aplikace hledají odkládací prostor v /sdcard a bez tohoto odkládací ho prostoru nepracují správně. Dokonce odmítají otvírat dokumenty které jsou v /nand uložené.
Přítelkyně, která Galaxy S má vnitřní pamět telefonu namapovanou na /sdcard a všechno ji funguje.
Když do Q721 vložím SD kartu, tak se namapuje na /sdcard, ale ani tak aplikace nefungují ideálně (stále některé programy neumí stahovat z internetu, stále se nedá využívat vnitřní paměti (mnoho aplikací se nedostane o úroveň výš než do /sdcard)). Navíc chci využívat vnitřní paměť telefonu a ne dokupovat extra SD kartu.
Zajímalo by mě, jak to máte vy: Kam máte standartně namapovanou vnitřní pamět? Kam se Vám namapuje SD card, pokud ji do zařízení vložíte? Myslíte si, že můj problém je důvodem k reklamaci?

Předem díky za odpovdi!

Viktor

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Namapování vnitřní paměti zařízení

Příspěvek od ramon.dexter » pon 18. říj 2010 13:01:37

Bluesun píše: (mnoho aplikací se nedostane o úroveň výš než do /sdcard))
Což je taky naprosto v pořádku, aplikace nemají co pohledávat v "/".
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

petter
Androiďák!

Příspěvek od petter » pon 18. říj 2010 13:10:38

Bluesun píše:Ahoj,

koupil jsem si Mivvy Q721 (Midroid). Divné je, že vnitřní pamět telefonu (která je přístupná z počítače po připojení přes USB) je v zařízení namapována na /nand. Osobně je mi jedno, kam se tato pamět mapuje, problém je v tom, že ostatní aplikace hledají odkládací prostor v /sdcard a bez tohoto odkládací ho prostoru nepracují správně. Dokonce odmítají otvírat dokumenty které jsou v /nand uložené.
Přítelkyně, která Galaxy S má vnitřní pamět telefonu namapovanou na /sdcard a všechno ji funguje.
Když do Q721 vložím SD kartu, tak se namapuje na /sdcard, ale ani tak aplikace nefungují ideálně (stále některé programy neumí stahovat z internetu, stále se nedá využívat vnitřní paměti (mnoho aplikací se nedostane o úroveň výš než do /sdcard)). Navíc chci využívat vnitřní paměť telefonu a ne dokupovat extra SD kartu.
Zajímalo by mě, jak to máte vy: Kam máte standartně namapovanou vnitřní pamět? Kam se Vám namapuje SD card, pokud ji do zařízení vložíte? Myslíte si, že můj problém je důvodem k reklamaci?

Předem díky za odpovdi!

Viktor
neni povinost mapovat na sdcard uzel v rootu, applikace maji sdkartu ci jakoukoli vnitrni pamet urcenou pro ukladani dat(mountovaci uzel v systemu muze byt pojmenovan jakkoli) pres api v androidu k tomu urcene tzn. android.os.Environment.getExternalStorageDirectory(). Applikace ktere to nedelaji a snazi sse zapisovat pomoci File.open("/sdcard/...") to delaji spatne a je to jejich problem ne systemu a neni to urcite duvod k reklamaci

Autor tohoto vlákna
Bluesun
Nové Androidě

Příspěvek od Bluesun » pon 18. říj 2010 14:27:40

petter píše:neni povinost mapovat na sdcard uzel v rootu, applikace maji sdkartu ci jakoukoli vnitrni pamet urcenou pro ukladani dat(mountovaci uzel v systemu muze byt pojmenovan jakkoli) pres api v androidu k tomu urcene tzn. android.os.Environment.getExternalStorageDirectory(). Applikace ktere to nedelaji a snazi sse zapisovat pomoci File.open("/sdcard/...") to delaji spatne a je to jejich problem ne systemu a neni to urcite duvod k reklamaci
Díky moc za odpověď. Já si nemyslím, že to dělají špatně aplikace (to by pak byly špatně nastavené všechny včetně aplikací, včetně nativních), spíš si myslím, že právě v tom API je špatně nastavený nejspíš ten getExternalStorageDirectory, který by měl vracet /nand a ne /sdcard který je rezervovany pro SD karty a bez SD karty se tam zapisovat nedá.

Mám nějakou možnost jako uživatel přenastavit ExternalStorageDirectory (bez rootovaní)? Kde je vůbec hodnota ExternalStorageDirectory uložená, abych ji mohl zkontrolovat?

předem díky za odpověď!

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pon 18. říj 2010 15:31:36

V systémovém init.rc v ramdisku je řádek ve stylu

export EXTERNAL_STORAGE /sdcard

Autor tohoto vlákna
Bluesun
Nové Androidě

Příspěvek od Bluesun » pon 18. říj 2010 21:35:17

Mám nějakou možnost se jako uživatel do tohohle souboru dostat? Nejde mi to editovat, otevřít, zkopírovat ani poslat E-mailem. Fakt by mě zajímalo jak to je. Docela mě to štve. Mám sice 4GB paměti, ale je mi na nic, protože, když do ni nahraju nějaký soubor, stejně si ho nezobrazím v žádné aplikaci
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 19. říj 2010 7:50:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněná zbytečná citace.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 19. říj 2010 0:02:05

Jako uživatel rozhodně ne.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 19. říj 2010 7:09:50

Jak píše Case, jak obyčejnej uživatel na to nemáš práva. Na to potřebuješ práva roota.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

petter
Androiďák!

Příspěvek od petter » úte 19. říj 2010 8:10:20

Bluesun píše:Mám nějakou možnost se jako uživatel do tohohle souboru dostat? Nejde mi to editovat, otevřít, zkopírovat ani poslat E-mailem. Fakt by mě zajímalo jak to je. Docela mě to štve. Mám sice 4GB paměti, ale je mi na nic, protože, když do ni nahraju nějaký soubor, stejně si ho nezobrazím v žádné aplikaci
zkus nabootovat do recovery, nektere custom recovery po nabootovani ti daji prava roota a po adb shell mount -a to muzes editovat, ale fakt nevim jestli na tvoje zarizeni nejaka takova recovery je.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 19. říj 2010 14:57:43

Root mu nepomůže, ten soubor je v ramdisku, tzn. musel by si udělat nový kernel s upraveným ramdiskem. Jediné, co by jako root mohl zkusit, by bylo změnit tu systémovou proměnnou, ale jednak pochybuju, že to bude mít efekt (pokud to vůbec půjde), a jednak, i pokud to půjde, to vydrží rozhodně jen do restartu telefonu (tzn. z recovery opět naprosto k ničemu).

Odpovědět

Zpět na „Android OS“