Android OSWildfire - androidí dialer místo sense

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Flat_Eric
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 16. zář 2010 12:28:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus HTC Desire S

Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Flat_Eric » úte 19. říj 2010 8:28:03

chci se zeptat, zda je mozne nejak killnout prostredi sense z tel. seznamu. Chci mít klasický android tel seznam, kde budu mít na jedné záložce "číselník", Tel. seznam, zameškané hovory a oblíbené, a ne aby mi standardně naběhl číselník, kterej musím "slejdnout" aby zmizel, pak se mi dopředu nacpou volané a zameškané čísla a pod ním teprve faktický tel seznam...

Sense launcher jsem si změnil na launcher pro plus, ještě ten seznam po*ebanej a budu spokojen :)
Samozřejmě pokud možno, rád bych se vyhnul všemu, co mě může připravit o záruku, ale mám pocit, že jinak to nepůjde :-D


Díky




Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od radegast » úte 19. říj 2010 8:40:27

Jen mně to zajímá z technického hlediska. Proč se Ti nelíbí tak jak to je?
Vzhledem k tomu, že se v seznamu vyhledává postupným psaním, tak mně je fuk kde ve skutečnosti dané jméno je. Jestli je na začátku seznamu jako jedno z posledních volaných/přijatých hovorů nebo někde uvnitř, vnořeno podle abecedy.
Nikdy jsem nad tím neuvažoval, od začátku používám Sense a možná jsem neobjevil výhodu NoSense seznamu.

PS: Vlastně jednou jsem to zkusil, ale jediná možnost vyhledat jméno bylo rolování seznamu. Možná to bylo pouze specifické pro danou ROM, kterou jsem zkoušel.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Lonestar
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 11. říj 2010 12:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One X + ICS 4.0.4

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Lonestar » úte 19. říj 2010 9:49:39

Přidám se s dotazem na Tel seznam ("Lidé") ze Sense, konkrétně na to vyhledávání v něm.
Mám s jeho užíváním jeden jediný problém - NEOTÁČÍ SE :( tj. vždy, i při zadávání/vyhledávání, zůstane jen "nasvislo" (= klávesnice ne ani při otočení telefonu do "vodorovna" neotočí) - což u mě zvyšuje frekvenci překlepů... Dá se s tím něco udělat, nebo je to standardní vlastnost aplikace?


Autor tohoto vlákna
Flat_Eric
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 16. zář 2010 12:28:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus HTC Desire S

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Flat_Eric » úte 19. říj 2010 10:13:39

radegast píše:Jen mně to zajímá z technického hlediska. Proč se Ti nelíbí tak jak to je?
Vzhledem k tomu, že se v seznamu vyhledává postupným psaním, tak mně je fuk kde ve skutečnosti dané jméno je. Jestli je na začátku seznamu jako jedno z posledních volaných/přijatých hovorů nebo někde uvnitř, vnořeno podle abecedy.
Nikdy jsem nad tím neuvažoval, od začátku používám Sense a možná jsem neobjevil výhodu NoSense seznamu.

PS: Vlastně jednou jsem to zkusil, ale jediná možnost vyhledat jméno bylo rolování seznamu. Možná to bylo pouze specifické pro danou ROM, kterou jsem zkoušel.



Důvod je pořádek. Vzhledem k tomu, že ne všechny lidi mám a můžu mít podle příjmení, tak někdy nejdu v seznamu na jistotu, ale potřebuju hledat. Druhý důvod je bordel, který přináší kombinace seznamu a zmeškaných/přijatých hovorů, rád bych tyhle dvě věci měl oddělené. Dál mě prudí, žě číselník vyběhne standardně ihned po vlezení do seznamu, nad tím pak zbydou pouze dvě místa pro zmeškané/uskutečněné hovory, které se navíc seřadí asi vteřinu a nějaký drobný po tom, co tam vlezu, což má za následek to, že po vlezení do seznamu vidím číslo, které chci vytočit na prvním místě a v momentě kdy na něj chci kliknout, se tohle číslo posune někam níž, protože ho předběhne poslední hovor, který se zařadí na první místo, takže ve finále vytočím někoho jiného, než jsem měl v plánu. Snad jste mě pochopili :shock: :DD

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od radegast » úte 19. říj 2010 10:33:34

@Lonestar:
Mám něco jinak/blbě nastavené, že při vyhledávání v seznamu mám klasický "čísleník" 4x3 klávesy na kterých překlep snad ani udělat nejde?
Nějak si ani nemůžu představit tuto klávesnici v landscape režimu :no: .
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI



Lonestar
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 11. říj 2010 12:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One X + ICS 4.0.4

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Lonestar » úte 19. říj 2010 10:41:43

@radegast
mea culpa - mluvím o aplikaci "Lidé" (kontakty), ne o telefonu (dialer) (já přes Dialer prakticky nevolám, kromě seznamu posledních hovorů)


Lintny

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Lintny » úte 19. říj 2010 10:54:04

Radegast: ano máš. On má zřejmě qwerty klávesnici.

@telefon    

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od radegast » úte 19. říj 2010 12:49:55

V "Dialeru" jo?
Jinak mi to už Lonestar vysvětlil.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Lintny

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Lintny » úte 19. říj 2010 13:31:12

Omlouvám se. :oops: Když sem psal post, hlavou mi běželo něco jiného.


Lonestar
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 11. říj 2010 12:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One X + ICS 4.0.4

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Lonestar » úte 19. říj 2010 14:40:32

Tak máme jasno ;-)
Ale proč se v aplikaci "Lidé" neotáčí klávesnice do landscape, pořád nevím :(


invence
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 26. lis 2010 14:01:28
Reputace: 0

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od invence » stř 19. led 2011 22:50:31

Toto téma se trošku zvrtlo, jde nějak deaktivovat Sense v dialeru ?


Smoke
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 21. říj 2010 10:09:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Smoke » čtv 20. led 2011 15:48:23

Pokud si mohu dovolit poradit, pouzij misto defaultniho dialeru aplikaci " dialer one" gratis v marketu. Vyresi tvuj problem, v nastaveni je moznost start "bez klávesnice" a je tam i moznost aby se ti po otevreni zobrazil bud call log, oblibena cisla nebo kontakty. Mohu doporucit, ponevadz vyhledava i podle prezdivek.

Smoke


invence
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 26. lis 2010 14:01:28
Reputace: 0

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od invence » čtv 20. led 2011 16:27:07

Díky za nasměrování a nebylo by i něco bez T9 klávesnice ? Nevím proč, ale nemám k ní nějak vztah ... jinak to vypadá dobře.


Smoke
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 21. říj 2010 10:09:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Smoke » čtv 20. led 2011 17:43:28

V t9 problem nevidim, klavesnice je standartni jako u mobilu a pokud chces vytukat treba jmeno petr tak klasicky jen klepnes na klavesy 7387 a kontakt petr je na svete.

Smoke


invence
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 26. lis 2010 14:01:28
Reputace: 0

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od invence » čtv 20. led 2011 19:19:14

Nemám k ní prostě vztah, je mě jasné jak ji obsloužit, ale nesedí ... :-( Vyhovuje mě přístup SE, kde je tuším default Android, prostě aplikace Contacts ... slide Telefon (číselník), Hovory (historie), Kontakty, Oblíbené. V Kontaktech default seznam, když chci tak vstup se standardní klávesnicí zjednodušující výběr ...

tohoto dosáhnout na WildFire by bylo pro mě vynikající, je mě jasné že to jde s pomocí flashnutí nonsense romky, ale přece jen mě to přijde a jako poslední verze zásahu.


Smoke
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 21. říj 2010 10:09:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Wildfire - androidí dialer místo sense

Příspěvek od Smoke » čtv 20. led 2011 20:03:00

Tak tady asi nezbyde nic nez flashnuti. Par dialeru jsem vyzkoušel ponevadz defaultni mi taky nesedl a dailer one se mi jevi jako nejschopnejsi. Na nejaky bez t9 jsem nenarazil. Zkus prohledat market, ale myslim, ze tve naroky asi nic neuspokoji.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti