Android OSAndroid 7.0 a nefunkční internet na wifi s WEP šifrováním?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
verxes
Nové Androidě

Android 7.0 a nefunkční internet na wifi s WEP šifrováním?

Příspěvek od verxes » pát 16. úno 2018 11:12:24

Ahoj,
mám dotaz na uživatele telefonů s Nugátem (Android 7.0).
Řešil jsem včera problém u známého = má nový telefon (čínskej DOOGEE) s Androidem 7.0, snažil se ho připojit na domácí wifi u něj na vesnici, používá ještě starý router TP-LINKa a měl tam nastaveno pouze staré WEP šifrování. Telefon se připojil, ale psal "připojeno, není k dipozici internet". Koukal jsem, že IP od DHCP dostal (v routeru jsem ho viděl), ale ani pingnout jsem na něj nepingnul. Zkusil jsem tam připojit můj tel. s Android 6.0 a ten jel normálně - internet funkční, i vracel ping. Vím že u Android 7 bývá občas problém s připojením na wifi - ale to se většinou ani nepřipojí - pak uživatelům nastavím pevnou IP, bránu..ručně, pak to funguje, popř. pomáhá změna kanálu na routeru.. tady jsem to pro jistotu vyzkoušel také, ale nepomohlo nic. Nakonec nám pomohla až změna šifrování wifi sítě z WEP na WPA/WPA2. Pak to začalo teprve fungovat.

Byl to snad poslední člověk v mém okolí, co používal WEP, proto se čistě teoreticky chci zeptat, zda s tím někdo nemáte zkušenost a nevíte, s čím by to mohlo souviset? Není to nějaké zabezpečení Androidu 7, že pokud síť používá WEP, tak zablokuje internet? Nebo to souvisí s tím, že má starý router TP-LINK vs. Android 7? Nebo že by DOOGEE přidali do firmwaru nějakou podobnou "fíčuru"? Nikde jsem to nevygooglil.

Dík

Odpovědět

Zpět na „Android OS“