Android OSTelefonní seznam - androidí nebo SE pravěk?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ouky
Nové Androidě

Telefonní seznam - androidí nebo SE pravěk?

Příspěvek od ouky » úte 09. lis 2010 22:10:29

Zdar androiďáci,

mám X10 a, ačkoliv se to některým může zdát divné :-) , ho používám i jako telefon :-). Z toho důvodu se mi hodí i přehledný telefonní seznam se svými kontakty :-).

A teď nevím, jestli moje vlastnosti, který popíšu níže, jsou jen dílem ladičů ze SE nebo jestli to takhle vymakaný má android obecně... :-) . Písněte mi zkušennosti z Vašich founů a systémů (nebo poraďte, jak si to mam nastavit na xperii).

Teď konečně jsem se dočkal update na 2.1. Očekával jsem od něj změny v telefonním seznamu. Ale:

-- stále není k dispozici kolonka výročí a narozeniny
-- stále není možnost volby způsobu řazení kontaktů, zda podle jména či přijmení (neznám "hloupý" telefon, který by to neuměl...) ... (pokud nechtějí dát možnost volby, tak šmankote ať aspoň dají jako default příjmení!!!)
-- fajnové propojení kontaktu s kontaktem na fb se teď řeší slučováním těchto dvou samostatných kontaktů... to by bylo v poho, ALE název kontaktu určuje dle náhodného jevu telefon... takže místo mého pojmenování kontaktu "Novák, Jan Ing." , pod čímž jsem ten kontakt odjakživa hledal, tam mam napsanou jeho pitomou fejzbůkovskou přezdívku "xetunrn sinmirovič pandda". Takže nejenže nevím, koho si pod tou přezdívkou mám na první pohled vybavit, nevím ani pod čím hledat můj kontakt a navíc mi to dělá v seznamu nehoráznej bordel... Ručně můžu kolonky přepisovat jak chci, ale dělá si to stejně co chce... někdy to moje úpravy vezme, jindy ne...Možná to jen neumím nastavit, ale jestli to tím není, tak to jsou totální diletanti...

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Telefonní seznam - androidí nebo SE pravěk?

Příspěvek od Krokodyl » úte 09. lis 2010 23:09:59

Tak hodně "problémů" je vlastnost androidu, ale mnohé jednotliví výrobci odstraňují.
HTC (konkrétně Desire) se Sense v HTC kontaktech mají narozeniny a další možnosti výročí a volba řazení kontaktů je samozřejmostí. Ale zase ten samý výrobce u Desire HD už to má zase jinak, řazení v seznamu Lidé jde nastavit ale v kontaktech (při stisku Telefon) tvrdojíšně řadí podle jména. Ale díky vyhledávání ve všech polích jména to není zas takový problém.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

Autor tohoto vlákna
ouky
Nové Androidě

Příspěvek od ouky » čtv 11. lis 2010 16:33:50

No já si právě myslím, že zrovinka ty narozeniny jsou diletantstvím SE, protože jak píšeš, jiné to mají... a včera jsem zkoušel nějakou aplikaci phonebook a tam narozky vyjeli naprosto automaticky... takže si dokonce myslim, že to ty data z googlu (kde to zadané mám) jsou v systému natažené, jen je jaksi zapomměli nechat zobrazovat...

řazení je samozřejmost už od dob mého prvního alkatelu... ale tohle... nad tim fakt zůstává rozum stát... dokonce si nemůžu u propojených kontaktů ani zvolit vlastní pojmenování...

Sc0uT
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Twitter: http://twitter.com/Sc0uT_CZ

Příspěvek od Sc0uT » pát 12. lis 2010 9:20:55

Ty narozeniny se daji pridat pres spravu Google kontaktu pres web... A je pravda ze se nezobrazi...

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 12. lis 2010 9:26:32

Berte to tak že android má globální vyhledávání, takže na hledání ze seznamu se tady až tak nehraje. POkud chci nějakou konkrétní osobu a nechci jí hledat v senzamu, stsknu tlačítko "hledání" a prostě napíšu její jméno. Čímž mi odpadají opičky s nastavováním řazení a podobný kraviny.

ouky: podle všeho si SE do X10 přidal vlastní app na kontakty, takže si stěžuj u SE. S jejich rychlostí updatů bych ani nečekal nápravu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Manek49
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nokia Lumia 820
Twitter: Manek49

Příspěvek od Manek49 » pát 12. lis 2010 9:55:01

Kdybyste měli 92 kontaktů jako já a ještě jich 80% vpodstatě nepoužívali, tak s tim problém nemáte :DD
Z Trutnova od 1582.

Matteo
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: Stock

Příspěvek od Matteo » pát 12. lis 2010 10:05:05

Narozeniny přidané ke kontaktu v gmailu se v telefonu zobrazí. Nechápu, proč kontakty v telefonu a na webu nemají stejné kolonky, ale budiž.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 12. lis 2010 10:08:01

Matteo: možná tobě, protože máš Samsung bůhví co se stock androidem. V X10 je android obohacenej o nějaký aplikace od SE. A právě ty SE kontakty to nezobrazují.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » pát 12. lis 2010 10:37:07

Osobne to resim externi aplikaci Ebobirthday, ktera narozeninove udaje z Googlu syncuje, umi je prehledne zobrazit, pridat k nim dalsi udaje a hodi mi je sama do kalendare, takze mam presny prehled a nemusim jak idiot lozit do kontaktu a u kazdeho sledovat, kdy prijde ten jeho/jeji slavny den. Ovsem to uz jsem ti psal drive v jinem tematu, ale koukam nez neco vyresit, tak davas prednost tomu si pobrecet (jakkoliv opravnene).
X10 - SIII - G3

Autor tohoto vlákna
ouky
Nové Androidě

Příspěvek od ouky » ned 14. lis 2010 23:09:23

Díky za typ... ebo jsem kdysi zkoušel, ale moc mi to nepadlo... Já já nechci mít na každou funkci milion duplicitních aplikací, kdy každá umí nějakou featuru navíc.... Navíc když to nemůže být problem pro SE naprogramovat a když to dost možná android má, ale jen SE z neznámých důvodů ne...

Narozky řeším jak říká Sc0uT... když je nasypu do googlu, tak ten je přesype do googlkalendáře a ten se mi synchrozizuje zpět do telefonního kalendáře... blbé ovšem je, že ty datumy musím zadat do googlu přes web a není je možnost zadávat přes mobil (jedině do poznámky a tu pak později na kompu předatlovat do googlkontaktů :-) )

Ale to řazení a nezmáknutý propojení s fb mě fakt štve....

to ramon*: a je někde k dispozici originální androiďáckej telefonní seznam? Vím že je několik samostatných aplikací, ale já mám rád nativní řešení...

reset
Nové Androidě

Příspěvek od reset » ned 14. lis 2010 23:29:06

Manek49 píše:Kdybyste měli 92 kontaktů jako já a ještě jich 80% vpodstatě nepoužívali, tak s tim problém nemáte :DD
Mam jich tam tak 500 (+-bus) a všechny potřebuji.
ERnet network
HTC Desire, SD 16GB class 10
rom: CM 6.1.1 (2.1->2.2 froYo->CM 6.1.1->eMIUI 1.1.7->CM 6.1.1)
radio: 32.54.00.32U_5.14.05.17

Ladik_II
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGSII

Příspěvek od Ladik_II » sob 09. črc 2011 21:34:11

Android 2.3 na SGS2 také nezobrazuje v kontaktech narozeniny a svátek. Je to k vzteku. No nic. Vyřešil jsem to tak, že narozeniny a svátky spravuji v MS Exchange. Synchronizací se to do mobilu nejspíše informace dostane, neboť Android Agenda Widget narozeniny zobrazuje mezi kalendářovými položkami.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“