Android OSPrehravani videa z LAN

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
xray0045
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Prehravani videa z LAN

Příspěvek od xray0045 » čtv 25. lis 2010 11:48:42

Do vcerejska jsem byl uzivatel WM i kdyz jse pouzival androida na HD2, ted resim vec kterou jsem na WM mel funkcni. Mam mobil pripojeny pres wifi do domaci site kde mam na PC videa, fotky apod. pres ES file manager si pripojim slozku na sitovem disku a vidim v nem videa, kdyz ale chci nejake zpustit dozvim se ze format neni podporovany, tak vezmu video prekopiruji ho na kartu telefonu a video jiz prehraji bez problemu. Ma otazka zni je mozne pripojit si sitovy disk jako slozku v telefonu?
predpokladam ze prikaz mount by mohl umet zazraky, ale ja nemam rootnuty foun. S tim souvisi jeste jedna vec, pri prehravani z karty si vyberu prehravac ktery chci, ale pri prehravani se site tuhle moznost nemam

petter
Androiďák!

Re: Prehravani videa z LAN

Příspěvek od petter » čtv 25. lis 2010 13:16:45

muzes ale podle me to nejde, ze si nasdilis slozku v siti pre nejaky App co mas v telefonu, ta ti sice zobrazi sit ale ta sit neni videt pro OS, takze asi proto ti to nejde prehrat. Ale da se to udelat jinak, zkousel jsem doma, kdy na PC jsem si rozjel media server quicktime streaming server, je to opensource projekt od applu, ten kdyz spustis tak pres web rozhrani mu reknes kde ma hledat filmy ci mp3 a na telefonu by melo jit asi i pres prohlizec, zadas rtsp://ip_addr/video.mp4 a android ti to zacne prehravat. Dokonce to funguje i tak, ze si na serveru muzes vytvorit svuj kanal, na ktery se pak kdokoli za ziva pripoji a sleduje to co na tom kanale poustis :lol:

jestli programujes, tak si to muzes vzit ode me, dodelal jsem to do gallery3d, kdy kdyz pustis jakykoliv film a behem prehravani zmacknes menu, tak muzes zadat URL kam se chces pripojit pro sledovani, tady je commit:

http://github.com/havlenapetr/android_p ... eefc39a7a3

daval jsem to i cyanogemodovi, tusim, tak by to mel mit ve verzi 6.1 asi taky

ystrem
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Tablet: Nexus 7 Wifi (2013)
Tablet 2 / ROM: Lenovo Yoga 2 8"

Příspěvek od ystrem » čtv 25. lis 2010 13:31:40

Chtel bych se te zeptat na ten opensource projekt od Applu ? Jaky formaty tam jdou pouzit ? xvid a mkv asi ne ze ?

petter
Androiďák!

Příspěvek od petter » čtv 25. lis 2010 13:35:48

ystrem píše:Chtel bych se te zeptat na ten opensource projekt od Applu ? Jaky formaty tam jdou pouzit ? xvid a mkv asi ne ze ?
myslim ze jen mp4 :) ale ffmpeg to umi v pohode prevezt, blby je ze ty filmy musi byt prevedeny s nejakym stream flagem. Tak mp3 prevadet nemusis zvlast, ale videa musi byt mp4 konvertovana s hint flagem(tzv. hinting).

tady je example:
http://www.howtoforge.com/apples-darwin ... tos-5.2-p2

Autor tohoto vlákna
xray0045
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od xray0045 » čtv 25. lis 2010 15:18:12

diky, myslel jsem si to ze to takhle dopadne, zatim zkousim WildMedia server na PC ktery funguje jako DLNA a to se zda ze vicemene funguje, jeste uvazuji o VLC serveru a na marketu jsem zahlidl vlc klienta

petter
Androiďák!

Příspěvek od petter » pát 26. lis 2010 11:16:53

xray0045 píše:diky, myslel jsem si to ze to takhle dopadne, zatim zkousim WildMedia server na PC ktery funguje jako DLNA a to se zda ze vicemene funguje, jeste uvazuji o VLC serveru a na marketu jsem zahlidl vlc klienta
jj pres to vlc to taky bude fungovat, ja to delal pres ten quicktime server protoze mam maca

Odpovědět

Zpět na „Android OS“