Android OSAutomatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
david.korinek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 30. lis 2010 21:08:25
Reputace: 0
Twitter: Monotea
Kontaktovat uživatele:

Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od david.korinek » úte 30. lis 2010 21:17:04

Dobrý den,
zvažuji koupi telefonu s Androidem (dosud jsem na Symbianu) a zajímala by mě jedna věc:
Umí Android sám rozpoznávat, že jsem v dosahu známé Wi-Fi sítě a sám přepínat mezi sítěmi, například pokud mám spuštěný chat nebo jinou stále online aplikaci?
Na Symbianu používám chatovací program Nimbuzz, který při ztrátě signálu Wi-Fi přepne na GPRS. Ale při návratu k Wi-Fi síti už ho to nezajímá a dál jede zbytečně na GPRS.
Tak mě napadlo, jestli čistě náhodou Android tohle neumí řešit sám jako OS nebo pomocí nějaké přídavné aplikace.

Předem díky a všem přeji příjemný den.

David Kořínek




Uživatelský avatar

007ToMMaS
Robot
Příspěvky: 771
Registrován: úte 26. říj 2010 19:21:17
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od 007ToMMaS » úte 30. lis 2010 21:39:47

skusím to a dám vedieť ;)

Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od PL113 » úte 30. lis 2010 21:42:07

ptáš se obecně, nebo tě zajímá konkrétně nimbuzz?
Obecně to android samozřejmě umí, ale jestli to umí i nimbuzz to ti nepovím, nepoužívám...

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od Case » úte 30. lis 2010 21:45:40

Aplikace by měla prostě jen využívat připojení, které jí poskytuje systém. Neexistuje IMO jediný důvod, aby autor aplikace něco takového ošetřoval sám. Leda snad v případě, kdy nějaká funkce vyžaduje určitý druh připojení (např. na YouTube se tuším dají videa od jisté velikosti uploadovat jen přes wifi).

Uživatelský avatar

lu-bosspe
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: pát 29. říj 2010 7:18:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od lu-bosspe » úte 30. lis 2010 23:44:12

Ja konkretne pouzivam gochat pro a automaticky ked idem mimo dosah wifi sa reconectne na 3g a ked pridem naspat do oblasti zo zapamatanou wifi sa reconectne sam...
powered by - HTC Desire HD


Uživatelský avatar

nevimator
Stálý androiďák
Příspěvky: 200
Registrován: úte 17. bře 2009 7:17:26
Reputace: 0

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od nevimator » stř 01. pro 2010 6:44:34

ale veskere im na droida pri kazdem prechodu idou offline... zatim myslim zadnej stabilni neni ... opravtre me esi to tak neni;)
G1 Black Rooted
Spl : Death SPL
Radio : 2.22.23.02
SD : 8gb
ROM : Biffmod 2.1.0


Autor tohoto vlákna
david.korinek
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 30. lis 2010 21:08:25
Reputace: 0
Twitter: Monotea
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od david.korinek » čtv 02. pro 2010 14:33:33

Děkuji všem za odpovědi - začínám být na Android velice zvědavý.
Ptám se obecně - jestli systém poskytuje takovou možnost, kterou následně mohou využít aplikace. Nimbuzz je jen příklad pro pochopení :-)


Petos
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: úte 09. lis 2010 11:25:55
Reputace: 0

Re: Automatické přepínání Wi-Fi a GPRS/3G/EDGE

Příspěvek od Petos » čtv 02. pro 2010 16:00:01

Ahoj, áno, je taká možnosť. Ja na to používam program Tasker.
Okrem iného je možné v ňom nastaviť, aké spojenie sa má aktivovať/deaktivovať pri spustení ľubovoľnej aplikácie.

1. príklad: mám nastavené, že keď sa spustia Google Maps, Compas, Navigácia a pod., automaticky sa aktivuje GPS pripojenie; po skončení sa deaktivuje.
2. príklad: keď púšťam hocijaký prehliadač, má nastavenú podmienku: ak nie je aktivované pripojenie wifi, ponúknuť možnosť pripojiť sa cez 3G.

Nastaviť je to možné akokoľvek, len sa to chce trošku s tým pohrať ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti