Android OSNespoľahlivá push synchronizácia Gmailu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
derkommissar82
Nové Androidě

Nespoľahlivá push synchronizácia Gmailu

Příspěvek od derkommissar82 » pon 06. pro 2010 14:01:48

Zdravím.

Rád by som sa dozvedel nejaké vaše skúsenosti (postrehy) so spoľahlivosťou alebo správaním sa push synchronizácie mailov v gmail aplikácii.

Za posledných pár mesiacov využívania sledujem veľmi rozdielne správanie sa push synchronizácie. Či už som pripojený cez wifi (s nastavením "Stále zapnuté" alebo cez 3G) push mailov funguje ako kedy. Občas sú doručované do telefónu prakticky naozaj okamžite, inokedy, a to bohužiaľ omnoho častejšie, je oneskorenie medzi prijatím mailu a jeho push doručením do telefónu i 20 minút (priemerne cca 10 min.)

V internom mailovom kliente mám nastavenú tiež Gmailovú schránku ale využívajúcu ActiveSync s nastavením push doručovania, avšak i tam to mailu trvá cca max. 5 min. kým je doručený do telefónu.

A okrem toho, i keď to s tým už nesúvisí mi C2DM (Cloud to device messaging) napr. cez aplikáciu ChrometoPhone alebo BeejiveIM funguje taktiež nespoľahlivo niekedy až s 20 min. oneskorením.

- z marketu mám nainštalovanú najnovšiu dostupnú verziu Gmail aplikácie.
- používam HTC Desire bez rootu.
- mám potvrdenú synchronizáciu Gmailu spolu s aktivovanou možnosťou "Povolit funkci Vždy zapnuto" pre stále pripojenie zariadenia k internetu.

Aké sú vaše skúsenosti s oneskorením synchronizácie push v aplikácii Gmail, poprípade s C2DM ?

Za každý príspevok ďakujem.

martan1981
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Nespoľahlivá push synchronizácia Gmailu

Příspěvek od martan1981 » pon 06. pro 2010 15:15:33

Ahoj

Zaujimave vlakno, tiez som nad podobnym rozmyslal.
Moje skusenosti s gmailom su vcelku pozitivne, emaily mi chodia dokonca este o cosi skor ako na PC. Mna skor hneva ina vec, a to ze niekedy sa synchronizacia uplne zastavi a push maily nefunguju vobec. Nove maily sa mi nacitaju len ak zvolim v aplikacii gmail refresh. Pridu nove maily ale synchronizaciu to neobnovi. Vzdy pomoze az restart mobilu. Nastastie na SGS sa mi to stalo zatial iba raz (mam ho cca 3 tyzdne), no ked som mal este HTC Hero, stavalo sa mi to dost casto a dost ma to stvalo. Kedze sa to tvari ze je vsetko OK a klikat stale na refresh ci to nahodou nezblblo ma ozaj nebavilo. Napriklad na Milestone sa mi to vsak nestalo ani raz, zaujimave ...
Ostatne veci ako pises linky cez chrome atd mi chodia vzdy okamzite.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“