Android OSDoslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » ned 12. pro 2010 22:54:20

Dobry den
mam zapeklity problem - doslo mi misto v mem Google Nexus One, mam uvnitr Android 2.2 F., co slo, tak jsem v menu presunul na SD kartu, ale i tak tam nemam misto, co mam delat ?

Existuje zpusob, jak presunout i aplikace, ktere na to nejsou pripravene ? Root nemam

dale bych se chtel zeptat, jakou 8, 16 ci 32 GB kartu doporucujete, je to jedno, anebo mam zakoupit co nejrychlejsi ?

dale se jeste zeptam - reset telefonu + odstraneni uzivatelskych dat, ale zachovani nainstalovanych aplikaci existuje neco takoveho ? (chci neco ve smyslu ,,soft reset" + ,,vycisteni tel"
neco jako je TuneUP 2009 pro windows na pc)

dale jeste prehravac na MPEG2 a na AVI (Xvid, DivX) soubory s podoporou titulku (ceskych) umistenych ve slozce
+ jeste upgrade na 2,3 pres pc uz existuje ? (OTA nemuzu vyuzit, mam pomaly bezdratovy net)
dekuji
(omlouvam se, jestli to jsou duplicity, jsem novy uzivatel, zkousel jsem tyto veci zde najit ale nedarilo se)





fatman
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 09. pro 2010 14:41:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend 2.2 Froyo

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od fatman » stř 15. pro 2010 20:14:26

zdravím, poradim ti jen ten prehravac, pouzivam Rockplayer Universal, jsem sním stoprocentne spokojen.
Titulky ti prehraje uplne v klídku, titulky taky.


roxtedy
Androiďák!
Příspěvky: 628
Registrován: čtv 01. črc 2010 19:42:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od roxtedy » čtv 16. pro 2010 20:42:44

S malou pamětí nic nenaděláš...musíš bud root, nebo si koupit nexus s :D Kartu ber min. class 6,záloha aplikací asi je možná přes nějakou aplikaci na marketě,ale nemám zkušenost...upgrade na 2.3 je jen OTA(přímo do telefonu) si zajdi někam do hospody kde mají wifi a stáhni se těch cca 80 mb. (zatím ještě 2.3 přes ota googl neposílá, musíš počkat)
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)

Uživatelský avatar

bagrcoufal
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 10:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one
Bydliště: cercany.

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od bagrcoufal » čtv 16. pro 2010 21:34:13

root nemusis byt funguje vyborne, staci zmenit prenastaveni install location na karu defaultne je jak urcil autor programu navod mas tady http://windroid.blog.mobilmania.cz/2010 ... -sd-kartu/
jen bych k tomu rekl ze opravdu funguje az na par veci vyborne, jen pokud takhle presunes aplikace ktere maj widget muze se stat ze prestane widget fungovat ackoliv aplikace funguje ale jen u programu ktere nejsou pripraveny na presun.
ja takhle presunul hlavne navigace a ejhle najednou mam 200mega volno.

EDIT: jo sory (ja zapasil z mistem obecne vcetne pro beh od tehle uprave uz ne) pro stourali teda podrobne 40mega na programi celkem volna ram kolem 200mega.
Naposledy upravil(a) bagrcoufal dne pát 17. pro 2010 9:58:30, celkem upraveno 1 x.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One


roxtedy
Androiďák!
Příspěvky: 628
Registrován: čtv 01. črc 2010 19:42:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od roxtedy » pát 17. pro 2010 2:37:35

Co to je za blbost? Nexus one ma celkem pro aplikace cca 195 mb..tak jak muzes mit 200 mega volnyho ....
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)



Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » pát 17. pro 2010 22:25:07

diky moc, prave ze ja potrebuju misto kvuli hram, ram je ok, doslo misto v telefonu, OTA upgrade ze ma 80 MB ? tak to bude ok pres wifi - mel jsem pocit ze to bude nejakych 400 MB ci neco takoveho, na titulky jsem zkusil Rockplayer a neprehrava mi je tak nevim (mozna je to ale jen vlastnost toho jedineho souboru co mam, titulku k filmu 1984, ostatni jeste prozkousim)

jak moc narocne video je ten telefon schopen prehrat ? 720 x 432 v H264 profil 4,1 zvladne ?

dale jeste me napada, ze by se mi hodila nejaka aplikace ,,na trideni aplikaci"

Uživatelský avatar

merlin
Androiďák!
Příspěvky: 329
Registrován: pon 27. črc 2009 0:08:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od merlin » pát 17. pro 2010 22:55:03

Diky za ten navod - to jsem nevedel, ze to muzu takhle jednoduse aktivovat - prave jsem to udelal a prenesl vpodstate vsechny aplikace na SD. Jen widget na PlayerPro to nejak nechce rozdejchat, i kdyz jsem preved aplikaci zpet do telefonu... musim si s tim trochu pohrat...
Obrázek
fórum o všem kolem stavby, rekonstrukce a údržby bytu, domu, chalupy a zahrady...
Google Nexus One


Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » sob 18. pro 2010 23:22:31

BOHUZEL ! NEMUZE NEKDO PORADIT ?

Zkousel jsem ten Čizkuv navod (ten megaodbornik z Zive,cz) a neco jde ale neco ne, predne jde o to, ze porad ne a ne ADB EXE (ktere ma byt v adresari TOOLS) tam ne a ne najit

http://windroid.blog.mobilmania.cz/2010 ... -sd-kartu/

mam W7 64 bit (nemuze to byt 64 bitama ?)

jednak tam ma C: android + (+ + )
a pak na tomto obrazku ma zase evidentne videt v cmd.exe pismenko D: http://windroid.blog.mobilmania.cz/file ... mage28.png

ME TO SPIS PRIJDE, ZE TO CIZEK NEKDE AKORAT OPSAL (A SAM TO NEZKOUSEL) - NEBYLO BY TO U ZIVE,CZ POPRVE, KAZDOPADNE NEJAKOU VNITRNI APLIKACI TO NEJDE ? (TREBA I PLACENOU ?)

Uživatelský avatar

bagrcoufal
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 10:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one
Bydliště: cercany.

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od bagrcoufal » ned 19. pro 2010 3:59:24

ahoj, hele neni mozne ja adb v poho rozbehl na sech strojich xp, W7 32 i 64. neco musis delat spatne zkus najit jinej navod jejich docela pozehnane jak tady tak na XDA a nekterej ti bude fungovat urcite. vecinou je problem z ovladacema a to jak je znamo to u widli je folklor. a casto staci jen jinou posloupnost nebo podobnou blbost.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od Case » ned 19. pro 2010 5:04:07

jamesbond64: Jestli sis stáhnul SDK pro Android 2.3, tak adb není v tools, ale v platform-tools. Což bys zjistil, kdyby sis přečetl dokumentaci, ale chápu, že to je ode mne asi hodně naivní nápad...


Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » pon 20. pro 2010 21:48:19

DIKY MOC, TAK TO TAM JE

jenza ja stejne nevim co s tim !
nexus mam pripojeny k pc, co mam delat dal ?

mam nainstalovany driver, mam javu, mam to sdk dane ve slozce C:\Android, mam telefon pripojeny kabelem, mam tam neco s tim usb debug. zmacknute takze je to pripraveno ,,na provedeni zasahu", telefon je nerootnuty ale ja stejne nevim co DAL !

asi mam otevrit nejakou konzoli a tam do ni neco napsat, ale jak kde a co ? cmd.exe a tam neco napsat ? no ovladat prikazovou radku je pro me HOROR !

mam tam pak napsat neco takoveho ? C:\android\tools>adb shell pm setinstallLocation 2 ? akorat ze misto tools tam dam tu jinou slozku co obsahuje adb ? a telefon se mi hlasi jako F, C je disk, jake tam mam dat pismeno ? kdyz otevru CMD.exe tak tam mam C:\Users:\mojeveci a za boha se nemuzu dostat na C:\ (prazdny) !

Uživatelský avatar

bagrcoufal
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 10:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one
Bydliště: cercany.

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od bagrcoufal » pon 20. pro 2010 22:39:47

no jak to tak ctu tak bych doporucoval nekoho pozadat kdo ma k radce aspon vztah (je kde jsou ty krasne casy terminalu ze zelenym pismem) muzes lehce udelat vic skody nez uzitku. me by hlavne odradil cas co stim stravis nekdo to bude mit hotove behem nekolika minut.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One

Uživatelský avatar

merlin
Androiďák!
Příspěvky: 329
Registrován: pon 27. črc 2009 0:08:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od merlin » pon 20. pro 2010 22:46:11

2jamesbond64: ano, je to tak, jak pises. Jediny, na co si dej pozor (v clanku je to blbe) je to, ze "i" ve slove install musi bejt velky - takze spravne to bude adb shell pm setInstallLocation 2
Obrázek
fórum o všem kolem stavby, rekonstrukce a údržby bytu, domu, chalupy a zahrady...
Google Nexus One


kristof.p
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: ned 28. úno 2010 12:12:14
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od kristof.p » pon 20. pro 2010 23:28:12

Nebylo by jednodussi proste pustit ConnectBot a na localhostu napsat
export setInstallLocation=2
Alespon ja jsem to tak delal.
Google Nexus 4, stock 4.4.2 | Google Nexus 7, stock 4.4.2 | Lenovo P770, custom 4.2.2 | Motorola Moto G, stock 4.4.2


Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » úte 21. pro 2010 0:57:29

co to je Connect Boot a kde ho najdu ?,


od ostatni: porad to nejde, takhle se zeptam: mam videt ve FreeCommanderu (po pripojeni Nexuse k pc kabelem) kartu anebo ne ? mozna ze mam problem ve spojeni s telefonem=driver ve spravci zarizeni, zkusim odinstalovat a znova nainstalovat

pridano: tak zkousim zkousim a pote co zmacknu enter mi tam vyhazuje nejake errory s Daemon still not running

anebo hlasku C:\android\platform-tools neni nazvem vnitrniho ani vnejsiho prikazu tak fakt nevim, kdyz kliknu na ADB.exe tak se to spusti (v cernem okne) a pak zase zavre ? ?


pak zkousim ten ConnectBoot, ani nevim jestli to je ono, ale nasel jsem neco s APK, pak jsem to nainstaloval, neco tam spoustim no a vyhazuje to hlasku:

adb: permission denied

Uživatelský avatar

bagrcoufal
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 10:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one
Bydliště: cercany.

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od bagrcoufal » úte 21. pro 2010 9:42:41

2kristof.p: prosimte ses si jistej ze to funguje i po restartu telefonu preci timhle nastavis hodnotu promene ale nazapises ji.

jamesbond64: teda chlape ty ses cislo, pokus o podrobne vysvetleni: zmacni start (ve W7 ta kulata ikona uplne v levem donim rohu) hned nad tim je textove pole (prohledat programy a soubory) tam napis platform-tools (chvilku pockej muze to chvili trvat) o neco vis se zobrazi vysledek najed mysi nad platform-tools zmackni shift a prave tlacitko mysi (to znamena drzet sift a pritom druhou rukou zmacknout tlacitko mysi)vyber "zde otevrit prikazove okno" Do toho cerneho okna napis: adb shell pm setInstallLocation 2
nic jednodusiho uz me nenapada a pokud sem se nekde nepreklepl pochybuju ze jasnejc to uz nelze napsat..
jo a telefon mej pres usb pripojen k pocitaci.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One


Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » úte 21. pro 2010 23:55:29

prosimte a jakym prikazem si mohu overite nastaveni ? kdyz spustim ten shell co tam mam napsat, aby mi to vyhodilo, jake nastaveni installLocation tam je ? (O,1,2 ?)
proste si to overit ?

a tohlo to co zkousim, co to vlastne je ? neco na zpusob prepsani ,,registrů ve windows" ? a po tom, co to je ok to ma tak fungovat u vsech aplikaci - tj i u tech na ktere to muze mit negativni vliv ?

pridam: po vyp - zap: tak to stejne nejde

Uživatelský avatar

bagrcoufal
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 10:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one
Bydliště: cercany.

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od bagrcoufal » stř 22. pro 2010 0:20:41

hehe zcela prekvapive getInstallLocation. hehe
jinak je to vnitrni program na instalovani aplikaci umi dost veci asi jako rpm nebo deb v linuxu pravdepodobne ho vola ta graficka instalacni ficura. tim setInstallLocation si nastavil pro tento program defaultni stav (v podstate se vse instaluje z prepinacem -s), takze pokud lze aplikace dat na sd kartu bude tam naistalovana a je na tobe zda ji pak presunes do interni ci ne (proste opak stavajiciho stavu, no dobre default je auto ale to ma nastaveno tak malo programu....)
liv na aplikace???? jak sem uz zde nekde psal funguje luxusne vecina aplikaci je na karte (obcas nejaka zustane na interni) a jedine co jsem zjistil je ze to ma vliv na widgety u programu ktere nejsou primarne z podporou instalace na kartu. (ovsem to dnes uz je jen opravdu malo aplikaci) ja nasel zatim jedinej takoej a to widget u programu cinema.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One


Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » stř 22. pro 2010 0:44:38

tak posilam update - ted teda cele to SDK vcetne JAVY stahuju znova a cely to zkusim znova zprovoznit,
to SDK se ,,nikde" ve windows neintaluje, ze ? je to jen v te jedne rozbalene slozce = je to tak ? + celou ji muzu pak kopirovat dal + tam akorat necham ,,nainstalovat + stahnout" ty soucasti

no ale ted aktualne jsem si vsimnul, ze par veci, co pred tim neslo, nyni jde presunoust, tak aspon 15 MB dalsi volneho mista, taky dobry

nicmene zdaleka ne vsecko, no rootnute to nemam, nechci si to znicit, tak radis to asi necham jak to je, jen doufam ze u pristich verzi to bude jednoduche nekde pres MENU

widgety nejdou + par mensich veci = no ty bych ale stejne nechal uvnitr

upgrade OTA na 2,3 ten mi to nastaveni zachova ? a jak jej tam dostanu ? kdyz se pripojim na wifi ( KFC ) a dam upgrade tak mi to ukaze System ze je aktualni (2 . 2 . 1)

ale tady na jinem miste na foru pisi, ze to prislo 16. prosince . .

da se to resit taky pres pocitac ? (nemam bezdratovy net, musim s tim do KFC) - mam samozrejme na mysli aktualni ROM, ne neoficialni (to by slo)

kdyz jsme u tech neoficialnich, tak android 3,0 ten existuje na toho Nexuse 1 ?

nyni mi jde sem 32 GB karta - staci mi kdyz data normalne prekopiruju pres windows z jedne karty na druhou, bude mi to vsecko fungovat v pohode, je to tak ?

jeste shanim nejakou narocnou 3D aplikaci, resp nejakou poradnou aplikaci na androida, na co jsem narazil a instalovat, tak to byli takove vicemene jenom hracicky,
nejvice je asi pouzitelne ThinkFree Office + Photoshop na nejake efekty + Camera 360'

nevis o nejake poradne ? DIKY ZA POMOC

Uživatelský avatar

bagrcoufal
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: úte 02. bře 2010 10:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus one
Bydliště: cercany.

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od bagrcoufal » stř 22. pro 2010 2:25:12

zacinas odbocovat o tematu spoustu otazek si vyresis pomoci hledat dost se tu toho resilo ohledne rootoani atd....(ja root taky nema a ofiko room mi proste beha nejlepe) tak si neco najdi nastuduj a udelej si vlastni usudek. (kdyz uz mas naladu se v tom vrtat).
prosimte najdi si postup sprovozneni sdk, navodu je tu taky dost a podrobnejch (ja instaloval pred rokem a od te doby se ledascos zmenilo) ale ja ho mam naistalovany jelikoz to pouzivam nejenom kvuli adb. (pro tve potreby ovsem neni treba)
pripojit pres pocitac pochopitelne jde, hledej (pdanet a podobne se tu taky resilo nekolikrat) nebudu tu duplikovat podrobne navody.
2.3 pres ota teprve prijde pocitej spis leden
3.0 podle me bude pouze na tablety, kazdopadne jen tak nebude(to je ale moje osobni spekulace) ale na tohle tu mas opet samostatne vlakno.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One


Autor tohoto vlákna
jamesbond64
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: ned 12. pro 2010 22:43:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 2G Nexus 1

Re: Doslo mi misto v Nexusovi, co mam delat ?

Příspěvek od jamesbond64 » stř 22. pro 2010 2:59:20

ok diky jsem rad ze to de, moc se tu jeste nevyznam budu teda hledat, je zajimave ze program Camera 360 Pro uz nenajede, nepomuze ani reinstall ani zmena na nastaveni stInstallLocation na
'0' nebo na '1' proste i kdyz se nainstaluje tak se nespusti a spadne (at uz je v pmaeti tel ci ne) ale to je jen detail snad najdu nahradu, ale delalo to zajimave fotky

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host