Android OSProcesy po spuštění telefonu

Autor tohoto vlákna
Zed
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 Edge Dual SIM

Procesy po spuštění telefonu

Příspěvek od Zed » ned 19. pro 2010 15:05:51

Dají se někde v Android 2.2 spravovat procesy a aplikace které se spouštějí po startu? Např. se mi zbytečně spouští na pozadí Skype a našlo by se asi i něco dalšího.

Frostmann
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DESIRE HD- Kingston SDHC 16GB CLASS 10

Re: Procesy po spuštění telefonu

Příspěvek od Frostmann » stř 22. pro 2010 13:05:18

Stiahni si TASK KILLERa "citujem clanok"

Jednou zo super vecí na Androide je, že podporuje niečo veľmi blízke skutočnému multitaskingu, nie iba imitáciu multitaskingu ako napr. iOS. Často skloňovanou nevýhodou Android zariadení je stále veľmi primitívna kontrola nad multitaskingom. Používatelia môžu aplikácie veľmi jednoducho oputiť (zavrieť), ale neukončia ich úplne (stále bežia v pozadí). Ak nebudete opatrní, “chamtivé” aplikácie vybijú vašu baterku bez toho, aby ste si uvedomili, že vôbec stále bežia.Tak si teda hneď Advanced Task Killer stiahnite a vyhraďte mu čestné miesto na vašej hlavnej obrazovke. V momente sa tak môžete dostať k úplnému zoznamu bežiacich aplikácií a hromadne ich zavrieť stlačením jediného tlačidla.
MOBIL: HTC DESIRE HD
MEMORY: KINGSTONE 16GB CLASS 10

Lintny

Příspěvek od Lintny » stř 22. pro 2010 13:23:11

Článek je prosím tě odkud. Nemá cenu instalovat stupidní task killery...

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » stř 22. pro 2010 13:55:54

Taky bych rad vedel kdo mapsal takovou koninu :)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » stř 22. pro 2010 14:09:28

Opet nesmysl. Od AOS 2.1 neni task killer treba u zadnyho zarizeni.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Lintny

Příspěvek od Lintny » stř 22. pro 2010 14:23:19

Jestli byl článek vydán 1. dubna, tak to ledacos vysvětluje. Jestli ne, autor je z jiné planety.

Tom_82
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 6

Příspěvek od Tom_82 » sob 19. úno 2011 15:09:26

To je sice hezké, že jste tak krásně rozvedli task killery - ale stále nevím jakým způsobem zabránit některým aplikacím, aby se mi spouštěly po zapnutí telefonu. Začíná mě otravovat hlavně Skype - který se suverénně spustí a je problém jej vypnout i přes task killera..

babyboar
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Příspěvek od babyboar » sob 19. úno 2011 15:19:04

A když v settings Skypu vypneš start up automatically, tak se snad po zapnutí telefonu nespustí...

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » sob 19. úno 2011 15:30:47

Tom_82 píše:To je sice hezké, že jste tak krásně rozvedli task killery - ale stále nevím jakým způsobem zabránit některým aplikacím, aby se mi spouštěly po zapnutí telefonu. Začíná mě otravovat hlavně Skype - který se suverénně spustí a je problém jej vypnout i přes task killera..
Vypnout v nastavení automatickej start a msíto ukončování task killerem ho vypnout přes log off.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Tom_82
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 6

Příspěvek od Tom_82 » sob 19. úno 2011 15:38:34

Ano, máte pravdu - děkuji vám za radu. Vaše reakce mě "nakopla" k tomu, abych se pořádně podíval na všechny nabídky pod všemi kartami. Nastavení, odhlášení...atd., jsou pouze na 3.kartě - "my info". Myslel jsem si, že je jednotná nabídka pro všechny karty.

asterix101
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Desire

Příspěvek od asterix101 » sob 19. úno 2011 18:44:52

ja třeba task killera používám a jsem s ním spokojen.
mám alespon přehled o zbývající ram a pokud se nějaká aplikace kousne na pozadí a mobil je takovej línej tak jednoduše task killerem zabiju aplikaci a mob se ihned rozběhne, další věc když chci spustit navigaci Signic, potřebuje dostatek ram a někdy se stane, že po spuštění zasekne celý tel a udělá to auto restatart, kdyz ale předem killnu aplikace tak je to v pohodě ;)

007ToMMaS
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 007ToMMaS » sob 19. úno 2011 20:01:01

osobne som si dal task killer keď som mal prvý deň android fon sa rýchlo vybil.... lebo neustále vypínanie všetkých app a potom opätovné zapnutie app systémom vybíjalo mobil.... task killer je zbytočnosť....

dech
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy S

Příspěvek od dech » pon 18. črc 2011 20:59:29

Ahojte,
kolik máte po zapnutí telefonu využité RAMky? (raději využité než volné, protože různé telefony mají různou velikost RAMky).
To mne zajímá proto, abysme zjistili jaká je průměrná hodnota u většiny z nás a na základě toho si můžem odvodit jestli máme telefon "zaflákaný"-jestli je prostor pro zrychlení telefonu- vyčištění.
Popř. by se tu i hodily metody jak uvolnit RAMku od všelijakých zbytečných procesů(po spuštění telefonu), které nejsou třeba.

1)Program Monitor (stock widget) mi ukazuje využito 250 MB - přesto v záložce "aktivní aplikace" je spuštěno 0 programů.
2)V nastavení - aplikace - spuštěné služby - mi to ukazuje 140 MB. Když sečtu spuštěné procesy(služby) tak to dá dohromady cca 66MB

Takže je tu spousty čísel, které nesedí.....

Jaké procesy jsou zbytečné a jak je NEspustit při startu telefonu?
dik

hajetotom
Stálý androiďák

Příspěvek od hajetotom » úte 19. črc 2011 18:02:27

sorry ,ale když pustím mobil, tak se spouští mraky hovadin a doost to mob. brzdí.. a nezlobte se a mě ale nějákoej program co to po startu vypne musí bejt ne ? teda ani ne tak po startu jako uplně na pořád dokud to nesputím. ..
LG Titanium black P-970- [ROM] [AROMA] Marvel v 7.0 Special Edition - Gingerbread 2.3.4

Sodan Tok
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Mobil

Příspěvek od Sodan Tok » úte 19. črc 2011 18:40:27

Když se ti do toho chce tak takových je mraky, jmenovitě si vzpomenu:
Startup Manager
Android Assistant

LiberX
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S I
Twitter: AppDroid_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiberX » úte 03. dub 2012 9:40:13

A nejaky dalsi start up managery, ktery mate vyzkouseny a doporucili byste?
Znáte portál AppDroid.cz? Aktuální informace z Android scény, recenze Android aplikací a her.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 03. dub 2012 12:09:31

Já používám Gemini App Manager, tam se u každé aplikace dá zakázat autostart. Přičemž u každé aplikace může být stanovena hromada různých podmínek (např. start telefonu, změna připojení, připojení nabíječky....), při jejichž výskytu ke spuštění aplikace dojde.

Takže důrazně upozorňuji, že se tam dá znefunkčnit spousta důležitých funkncí! Není vhodné zasahovat vůbec do nastavení systémových aplikací atd. a vůbec pořádně přemýšlet, co lze zakázat a co ne.

A poznámka nakonec, v podstatě je naprosto zbytečné do toho zasahovat, protože Android má vlastní správu paměti, která zasáhne, pokud je paměti nedostatek a uvolní ji. Takže ve výsledku se to na běhu telefonu vůbec nijak neprojeví. Osobně používám spíš Auto Memory Manager, jehož prostřednictvím se dá ovlivnit správa paměti tak, že ji uvolňuje třeba už při větším zůstatku volné paměti a nečeká, až je paměť využitá nadoraz (což se projevit už může). Po nastavení tohoto už nepotřebuju dělat nic jiného, zejména nejsou potřeba žádné taskkillery a podobné nesmysly.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

dalanik
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od dalanik » stř 04. dub 2012 7:30:10

Startup manager uz muze byt uzitecna vecicka (na rozdil od task killeru) ale bohuze abys je plne vyuzil potrebujes rootovany telefon....

Szalooth
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P stock

Příspěvek od Szalooth » pon 09. dub 2012 9:21:31

Asi takhle - pokud si někdo naistaluje aplikaci, předpokládá se, že ji bude využívat. V tu chvíli by měl být rád, že se otevře při zapnutí telefonu a čeká načtená v RAMce, aby "spuštění" trvalo nejkratší možnou dobu.
Já jsem zvolil neinvazivní řešení - díky Root Uninstaller jsem byl schopný odinstalovat aplikace, které do mobilu dal už v základu výrobce (třeba Road Sync). Takže když zapnu telefon, spustí se mi pouze ty programy, které CHCI používat. A je to znát - start up je rychlejší a RAM je volnější (já vím, volná ram je kničemu, ale spousta lidí na to slyší;).
Jen pozor, ať si na Androidu 2.1 nesmažete (jako já) třeba YouTube - už si nic nepřehrajete a stažitelný YouTube je pouze pro vyšší verze OS:)

TheGodfather
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Příspěvek od TheGodfather » pon 16. črc 2012 23:21:42

Že tady mnozí začátečníci a běžní uživatelé napsali, že task killer je blbost :no: , je sice hezké, ale nepravdivé. Task Killer je u Androida opravdu potřeba :yes: , protože ten si efektivně aplikace neohlídá a občas můžou telefon zahltit a zpomalit.
Doporučuji, aby si vše pořádně prostudovali :rtfm: , zeptali se zde zkušenějších :help: a nepsali hlouposti a nepravdy.
It’s not personal… It’s strictly business.
Daruji 300Kč!

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 17. črc 2012 6:43:22

TheGodfather: Jako zkušenější uživatel (než ty) tvrdím, že task killer pomocí nějaký aplikace je na nic.

ludekbrno
Terminátor

Re: Re: Procesy po spuštění telefonu

Příspěvek od ludekbrno » úte 17. črc 2012 8:35:44

TheGodfather píše:Že tady mnozí začátečníci a běžní uživatelé napsali, že task killer je blbost :no: , je sice hezké, ale nepravdivé. Task Killer je u Androida opravdu potřeba :yes: , protože ten si efektivně aplikace neohlídá a občas můžou telefon zahltit a zpomalit.
Doporučuji, aby si vše pořádně prostudovali :rtfm: , zeptali se zde zkušenějších :help: a nepsali hlouposti a nepravdy.
Pleteš se, ani nevíš jak :) Že je taskkiller potřeba tvrdí právě jen ti začátečníci a nezkušení. Zkusený uživatel nakonec dojde k tomu, že je to blbost a všchny externí killery vyháže :) Ale nic si z toho nedělej, když jsem začínal, byl jsem na tom jako ty a zuřivě jsem killoval :) Trvalo mi asi půl roku, než jsem zjistil, že si tím jen přidělávám problémy a killery jsem hodil do pryč. Od té doby nemám s telefonem problémy.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 17. črc 2012 8:41:22

+1
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 17. črc 2012 8:41:28

Ještě jsem chtěl dodat, že kdyby tak jednoduchá a malá aplikace, jako jsou killery byly skutečně potřeba, nepochybuj, že by ho vývojáři zabudovali přímo do Androidu. Ty externí killery jsou jen pastí na hloupé uživatele, které jim snadno vydělají peníze prostřednictvím obsažených reklam nebo přímou platbou za aplikaci. To je jediný důvod existence killerů.

Szalooth
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P stock

Příspěvek od Szalooth » úte 17. črc 2012 9:00:48

A antiviry pro android jsou na tom obdobně, když už jsme u toho.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » úte 17. črc 2012 14:06:51

...a navíc přímo v systému máš tak dokonalej task killer, že bys těžko mohl nainstalovat nějakej lepší. A dokonce se dá i přizpůsobovat.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 17. črc 2012 17:45:54

Jak se dá přizpůsobit?

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » úte 17. črc 2012 17:51:35

Buď Minfreemanagerem nebo přes V6 supercharger.

Marek marek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung ACE 2
Tablet: Toshiba AT200, MPMan MP1024

Příspěvek od Marek marek » úte 17. črc 2012 19:55:34

Proveďte si ROOT a pak stáhněte STARTUP manažer z marketu. A z jeho menu vyražte při spouštění vše nepotřebné (mapy, market, you tube a další maras) jednoduše odfajfknutím nežádoucí APP (plus při startu startup manažeru povolte root práva) :yes

ludekbrno
Terminátor

Re: Re: Procesy po spuštění telefonu

Příspěvek od ludekbrno » úte 17. črc 2012 20:34:51

LivArt píše:Buď Minfreemanagerem nebo přes V6 supercharger.
To bude asi něco podobného, jako auto memory manager? Ten mám. Já jsem myslel, že jsem přehlédl nějakou možnost nastavení přímo v Androidu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“