Android OSAndroid 1.6 aka Donut

Odpovědět
Uživatelský avatar

3miki3
Robot
Příspěvky: 849
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:01:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od 3miki3 » ned 04. říj 2009 14:41:40

mám eu verzy... a při instalaci to u step 2 kixne a napíše instalation aborted. potřebuji nahodit us verzy na eu telefon ... už chápeš?





dodo
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 23. črc 2009 11:48:31
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od dodo » sob 10. říj 2009 22:55:49


Uživatelský avatar

dosmanak
Stálý androiďák
Příspěvky: 178
Registrován: ned 14. čer 2009 13:49:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia SP
Twitter: dosmanak

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od dosmanak » ned 11. říj 2009 15:46:39

Lidi, funguje vám v quick search vyhledání místa/podniku jako na youtubím videu s pizzou? mě teda spíš ne. A taky mi rozhodně nefunguje vytáčení telefoních čísel hlasem...
Taky jsem zkusil nainstalovat text to speech a translate , ale nezdá se, že by to pracovalo...
Měl jsem G1!

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ramon.dexter » ned 11. říj 2009 15:57:08

dosmanak: aby ti fungovalo vyhledavaní pidniků, musí mít podniky v daným místě nějaký stránky. Jinak je to k ničemu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od skooopa » ned 11. říj 2009 18:20:33

dosmanak píše:Lidi, funguje vám v quick search vyhledání místa/podniku jako na youtubím videu s pizzou? mě teda spíš ne. A taky mi rozhodně nefunguje vytáčení telefoních čísel hlasem...
Taky jsem zkusil nainstalovat text to speech a translate , ale nezdá se, že by to pracovalo...

Presne nevim jake videjko myslis ale quick search mi dle me teda tohle vyhledava..

Prikladne kdyz zadam : Liberec pizza udaj je pravdivej (a to jak nazev tak cca i ta vzdalenost...)
Obrázek
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od d750 » ned 11. říj 2009 18:32:47

Nebo tady

Obrázek

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od skooopa » ned 11. říj 2009 18:39:23

To proste nema chybu :-) tohle je pro me jedine velke plus donutu.

Uz jsem si zvikl pres to volat, hledat a spoustet aplikace :-)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


fling
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: ned 11. říj 2009 23:15:24
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od fling » ned 11. říj 2009 23:16:26

Nemáte někdo , nějaké aktuální info jak to vypadá s updatem ,tu??:)

Uživatelský avatar

qenius
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 13. dub 2009 19:42:06
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od qenius » ned 18. říj 2009 10:00:02

Mám O2 a dnes ráno mi přišel koblih 1,6.
Market je pěkný, bluetooth - pořád žádná změna.
Je tam trochu pozměněný foťák, jde lehce přepínat na video
Google Search bar jsem nikdy nepoužíval a teď si na to teprve zvykám, nicméně funguje skvěle.
Naposledy upravil(a) qenius dne ned 18. říj 2009 14:49:41, celkem upraveno 1 x.
White G1


Vypravěč
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: pát 23. led 2009 13:52:49
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vypravěč » ned 18. říj 2009 12:33:04

Tak to je prima, že rozšiřování už začalo.

Uživatelský avatar

cedavera
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: stř 01. črc 2009 11:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od cedavera » ned 18. říj 2009 13:34:31

tak snad se brzo dočkáme i my ostatní ;-)

EDIT://Nevíte někdo jakým zpsobem je update řízen? Jakože např. první T-mobile se svými G1 pak Magic od vodafonu? nebo tak nějak?
momentálně| iphone | 3GS 16GB | Vodafone |
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » ned 18. říj 2009 16:12:53

cedavera píše:tak snad se brzo dočkáme i my ostatní ;-)

EDIT://Nevíte někdo jakým zpsobem je update řízen? Jakože např. první T-mobile se svými G1 pak Magic od vodafonu? nebo tak nějak?
Tohle by mě taky zajímalo, hlavně jakou roli v tom hraje operátor...
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ramon.dexter » ned 18. říj 2009 17:29:57

Operátor v tom nehraje žádnou roli...mám g1 koupenou u tmobilu a provozuju jí s vodafone simkou a cupcake mi normálně přišel. Takže operátorem to ovlivněný nebude. Spíš bych to viděl na volnej počet slotů pro danej region nebo něco takovýho. Aby to nezahltilo síť, protože to jede po mobilní síti i po wifi.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Laki » ned 18. říj 2009 18:05:25

Nikde som to nenašiel, tak sa opýtam:
Ako je to s updatom na Hero? Keďže má Hero customizovaný Android a nie je „with Google“, bude update vôbec dostupný OTA? A ak áno, bude to ten istý, ktorý je použitý u ostatných telefónov, alebo bude nutné počkať až HTC vydá vlastnú verziu?
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Case » ned 18. říj 2009 18:08:32

Zcela jistě to nebude stejný update a velice pravděpodobně OTA distribuovaný nebude. Pokud vůbec nějaký bude.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od d750 » ned 18. říj 2009 18:15:45

Ono taky zaleží co vlastně htc s tím hero přístrojem zamýšlí do budoucna. Přecejenom je to hodně velké odbočení od klasického android standartu.

Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Laki » ned 18. říj 2009 18:19:33

To áno, ale G1 dostáva už tretiu generáciu Androidu a pár mesiacov po vydaní by sa HTC na Hero úplne vykašľalo? Voči zákazníkom by to nebol veľmi férový krok. A keď vezmem do úvahy, že rovnaký prispôsobený Android plánuje HTC aj do ďalších modelov, tak update pripadá ako celkom logický krok.
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Case » ned 18. říj 2009 19:19:20

HTC už Sense na Donutu má, viz Tatoo. Takže nemyslím, že by ho Hero nedostalo taky, jen je otázkou, kdy k tomu dojde. Tak trochu čekám, jestli to nebude v době, kdy vyjde Sense pro Magic. Smysl by to dávalo - Magic dostane Sense update s 1.5 a Hero s 1.6, aby pořád byl po stránce features pro lidi zajímavější než starší Magic.

Uživatelský avatar

patas
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: ned 15. bře 2009 12:26:55
Reputace: 0
Bydliště: Lázně Bohdaneč

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od patas » ned 18. říj 2009 19:22:44

Já jsem teda zvědavý jak se HTC (případně jiní výrobci) zachová, protože pro mě to může být signál do budoucna jak si vybírat další komunikátor s Androidem. Pomíjím nyní možnost rootu.
SE Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » ned 18. říj 2009 20:58:20

Case píše:Magic dostane Sense update s 1.5 a Hero s 1.6, aby pořád byl po stránce features pro lidi zajímavější než starší Magic.
Tak teď už tomu vůbec nerozumím. Nechtěl jsi napsat že magic dostane Sense update s 1.6? Vždyť 1.5 už má. A bude se nynější OTA s donutem vůbec týkat magiců od CZ vodafone, když nejsou "with google"?
Nevím jestli tomu dobře rozumím, ale je to tak, že přístroje s úpravami od HTC budou mít vlastní aktualizace (např. na stránkách HTC)

Už se v tom nějak ztrácím :roll:
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Uživatelský avatar

cedavera
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: stř 01. črc 2009 11:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od cedavera » ned 18. říj 2009 21:40:28

Zatím to vypadá, že se aktualizují jen G1, proto se ptám má již někdo 1.6 na Magicu?
momentálně| iphone | 3GS 16GB | Vodafone |
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » ned 18. říj 2009 21:49:52

Asi by bylo dobré dodat na jakém Magicu, jestli HTC magic od CZ vodafone, nebo magic s "with google" na zadním krytu. V tom je zdá se zásadní rozdíl co se týče aktualizací.
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Case » ned 18. říj 2009 22:04:38

Vegetus píše:Tak teď už tomu vůbec nerozumím. Nechtěl jsi napsat že magic dostane Sense update s 1.6? Vždyť 1.5 už má. A bude se nynější OTA s donutem vůbec týkat magiců od CZ vodafone, když nejsou "with google"?
Nevím jestli tomu dobře rozumím, ale je to tak, že přístroje s úpravami od HTC budou mít vlastní aktualizace (např. na stránkách HTC)
Myslel jsem Sense update, co by měl vbrzku vyjít pro Magic 32A. Ten by měl být podle zatím dostupných informací stále postavený na 1.5. Proto říkám, že by mi přišlo vcelku logické, kdyby současně nebo nedlouho před/po tomhle updatu vyšel i update pro Hero, který by updatoval systém na 1.6. Pokud Magic dostane oficiální Sense UI s 1.5, v podstatě se z něj stane dnešní Hero. Když ale současně dostane Hero update z 1.5 na 1.6, bude mít zase o něco málo navrch a lidi budou mít pořád důvod si ho kupovat místo Magicu. Už je jasné, jak jsem to myslel?

BTW, mám dojem, že na českém fóru skoro ani nemá smysl v běžné diskusi rozlišovat 32A a 32B, protože kolik lidí u nás vlastní 32B? Tipuju, že jich bude HODNĚ málo.

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » ned 18. říj 2009 22:28:56

ok, už je mi to jasný ;)
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Uživatelský avatar

cedavera
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: stř 01. črc 2009 11:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od cedavera » pon 19. říj 2009 18:28:32

tak už máte někdo 1.6tku na Magicovi od vodafonu? :)
momentálně| iphone | 3GS 16GB | Vodafone |
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Case » pon 19. říj 2009 19:33:27

Vegetus: A tady jasně vidíš, že v některých případech je úplně jedno, jestli se lidi budou model Magicu pokoušet specifikovat...stejně se z toho dozvíš kulový. Kde nic není...

Uživatelský avatar

cedavera
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: stř 01. črc 2009 11:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od cedavera » pon 19. říj 2009 20:16:37

tak když píšu od vodafone tak to asi bude ten 32A ne? Sám píšeš, že 32B by se v ČR stejně moc nenašlo ne ...... ?
momentálně| iphone | 3GS 16GB | Vodafone |
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)


Vypravěč
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: pát 23. led 2009 13:52:49
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vypravěč » pon 19. říj 2009 20:27:57

Nikomu dalšímu zatím update nepřišel?

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » pon 19. říj 2009 22:33:34

Tak kobliha bude podle vseho i pro hero http://www.google.com/gwt/n?u=http%3A%2 ... nemecku%2F
O magicu ani zminka,ovsem beru to jako samozrejmost.
Trochu me matou ohlasy o donutu z tuzemska (zrejme pohranici) :D ovsem podle te zpravy leda s UK. :D
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Case » úte 20. říj 2009 0:37:07

Vegetus píše:Tak kobliha bude podle vseho i pro hero http://www.google.com/gwt/n?u=http%3A%2 ... nemecku%2F
O magicu ani zminka,ovsem beru to jako samozrejmost.
Trochu me matou ohlasy o donutu z tuzemska (zrejme pohranici) :D ovsem podle te zpravy leda s UK. :D
Nemám dojem, že na základě hlášky "V tuto chvíli není žádný update k dispozici" na obecném rozcestníku s updaty pro G1 a G2(Hero) německého T-mobile by se dalo usuzovat cokoliv o budoucí dostupnosti Donutu pro Hero.
A o Magicu tam není ani zmínka z prostého důvodu - T-mobile Magic neprodává.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti