Android OSAndroid 1.6 aka Donut

Odpovědět
Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od JFK » čtv 22. říj 2009 6:54:35

Me dnes rano take prisel. Jdu instalovat :-)


G1



fling
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: ned 11. říj 2009 23:15:24
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od fling » čtv 22. říj 2009 6:56:32

a všechno G1,že... takže na hero musim stále čekat ... ding ding:/

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od VeruSKa » čtv 22. říj 2009 7:12:22

Na Hero prece nejsou OTA updaty? Nebo se pletu? Na To se snad stahuji updaty z webu HTC, ne?
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)


fling
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: ned 11. říj 2009 23:15:24
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od fling » čtv 22. říj 2009 7:14:41

mno teď ovšem otázka , kdy nebo jestli je tam dají=)

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » čtv 22. říj 2009 7:35:06

Web HTC sleduju už půl roku, a nikdy jsem žádný update nenašel...maximálně pro HTC sync, nebo upgrade romky někdy z června. Tohle mi u ostatních "non with google" vadí, proč dělat věci jednoduše(OTA), když to jde i složitě(manuální instalace)?
Takže ti co mají jiný telefon než G1 nebo "with Google" ze zahraničí jsou závislí na výrobci jestli uvolní update nebo ne, a nebo na rootování, což považuji za nesystémové řešení.
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone


Uživatelský avatar

Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Reputace: 0
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Yamanouchi » čtv 22. říj 2009 7:42:14

Doteď pár lidí nepochopilo, že nový Donut pro T-Mobile G1 a brandovaný Magic (ne HTC Magic!) se šíří vzduchem (OTA) přes operátory. Na vylepšení pro zbytek mobilů (HTC Magic, HTC Hero, Samsung Galaxy) se musí čekat, až výrobce pustí na svých stránkách upravenou ROM a pak ji teprve vlastnoručně stáhnete a instalujete ho na telefon. :roll:
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

Uživatelský avatar

Vegetus
Androiďák!
Příspěvky: 453
Registrován: pát 27. bře 2009 10:23:36
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vegetus » čtv 22. říj 2009 7:46:42

jj, je to tak. Jediné plus je, že snad HTC uvolní pro magic i "sense" prostředí, čímž se z něj stane takové malé hero ;)
Doufám že ČR zase nebude nějaká výjimka :roll:
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od JFK » čtv 22. říj 2009 8:12:50

Nainstalováno, vše funguje, jen nemůžu najít ten "Quick Search Box" - myslel jsem že to bude widget ale nikde ho tam nemám, ani v aplikacích...
G1

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od VeruSKa » čtv 22. říj 2009 8:15:49

Co takhle widget Hledat? :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

halm
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 15. dub 2009 20:29:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Bydliště: Klatovy
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od halm » čtv 22. říj 2009 8:19:01

Je to widget a jmenuje se "Hledat". Dříve to bylo hledání pouze na Google, teď to prohledává i aplikace, kontakty, hudbu, atd.

EDIT: VeruSKa byla rychlejší :DD

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od JFK » čtv 22. říj 2009 8:32:15

Aha, ja hledal neco novyho :-) Díky moc
G1


lukasm
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 22. říj 2009 11:43:21
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od lukasm » čtv 22. říj 2009 11:52:26

ahoj,dnes mi přišel donut,ale jsem hodně zklamaný..mimo čisel v sms mi jeste zlobí toto.Pokud otevřu klavesnici na dom. obrazovce(pokud jí otevřu v jiný aplikaci tak je vše v poho) tak mi vypíše totoprosec android.process.acore bzl nečejkaně ukončen.Bohužel zde není volba pokračovat tak jako u jiných chyb(kde většinou to pak už jde)a je zde jenom ukončit a pak čekám něž mi znova něběhne hlav. obrazovka..Dělá to jetě někomu??je to chyba androidu nebo mi jenom někde habruje aplikace..?zkoušim market jetli nebude aktualizace na nakou aplikaci,ale zatim nic..Wipe to snad vyřeší,ale ten se mi dělat nechce.Tak se chci zeptat jestli nemám někdo stejný problém..

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od sambick » čtv 22. říj 2009 12:11:05

Pravdepodobne to budou delat Tve nekompaktibilni widgety. Zkus je vsecny stahnout z plochy jestli problem zmizi postupne pridavej at vis ktery to delaj a podivej se jestli jiz nejsoujejich nove (donut ready) verze. Pokud problem pretva tak by mel pomoci uz jen wipe..
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Case » čtv 22. říj 2009 12:55:56

Vegetus píše:Web HTC sleduju už půl roku, a nikdy jsem žádný update nenašel...maximálně pro HTC sync, nebo upgrade romky někdy z června. Tohle mi u ostatních "non with google" vadí, proč dělat věci jednoduše(OTA), když to jde i složitě(manuální instalace)?
Takže ti co mají jiný telefon než G1 nebo "with Google" ze zahraničí jsou závislí na výrobci jestli uvolní update nebo ne, a nebo na rootování, což považuji za nesystémové řešení.
IMHO by OTA update neGoogle telefonů nebyl tak jednoduchý, jak si představuješ, a pro výrobce je tak naopak jednodušší řešit updaty manuálně.


Jenny
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 22. říj 2009 12:52:52
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Jenny » čtv 22. říj 2009 12:57:36

Přišla mi aktualizace ale v quick search boxu nemam ikonku mikrofonu pro hlasove ovladani, neví nekdo cim to je nebo co mam doinstalovat díky


paul
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 07. črc 2009 17:33:33
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od paul » čtv 22. říj 2009 14:51:24

me to jeste neprislo nevite nikdo jak to umele vyvolat ?? treba jak porot :lol: :lol: :lol: :lol: :DD :DD :DD

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 22. říj 2009 15:15:43

paul: no, jako "porot" rozhodně ne...prostě si počkej
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


paul
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 07. črc 2009 17:33:33
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od paul » čtv 22. říj 2009 15:40:07

jakto vlastne prijde jako klasicky donut nebo ota abych mel zaptutou iterne ve founu

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 22. říj 2009 15:50:31

paul: prosimtě moh by ses vyjadřovat pořádně?
Donut ti přijde jako OTA, ve telefonu nemusíš zapínat vůbec nic. Je lepší ho stáhnout na wifině.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od skooopa » čtv 22. říj 2009 15:52:46

paul píše:jakto vlastne prijde jako klasicky donut nebo ota abych mel zaptutou iterne ve founu

??
Klasickej donut teda nevim co myslis ale update ,,na" donut ti prijde jako OTA (atualizace rozesilana po siti vi buh kim :-) ) takze urcite musis mit zaple / aktivni nejake pripojeni k netu to je snad jasny jak jinak by ti to asi prislo ? Postou ? :lol:
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


kub
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 05. kvě 2009 22:36:08
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od kub » čtv 22. říj 2009 15:59:09

Jenny píše:Přišla mi aktualizace ale v quick search boxu nemam ikonku mikrofonu pro hlasove ovladani, neví nekdo cim to je nebo co mam doinstalovat díky
Mno - já ještě 1.6 nemám, ale domnívám se, že ono hlasové ovládání češtinu nezvládá, proto, pakliže máš nastavené české prostředí, se Ti tam ten mikrofounek neobjeví. Možná, že pokud si nastavíš v telifounu angličtinu,tak ... Ale nic nevím, jen si tak trošku myslím...


paul
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 07. črc 2009 17:33:33
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od paul » čtv 22. říj 2009 16:13:50

to jsem chtel sliset :D :D

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od nFiX » čtv 22. říj 2009 16:18:50

Všichni se na Donut těší a bude to pořád ten stejný systém dá se říct beze změn :DD


gforge
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. bře 2009 9:51:15
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od gforge » čtv 22. říj 2009 16:20:49

tak dnes jsem taky obdržel verzi 1.6 na moji G1 od T-mobile - vše ofiko. Myslim, že je zbytečné se na tuto verzi přehnaně těšit, moc nového nepřináší. Já tento mobil používám převážně jen na internet ( tak 3 - 4 hodiny denně), občas zkusím nějakou aplikaci na marketu. Jinak pár sms. Ten nový market je opravdu pěkný, ale to je tak vše, co pozoruju. Rychlejší reakce oproti 1.5 verzi nepozoruji, problémy, které tady někteří uvádíte nemám. Očekával jsem aspoň jednoduchý prográmek na poznámky ( vím, že na marketu jich je dost, ale jsou anglicky. Nesnáším, když v mobilu mám některé aplikace v češtině a jiné v angličtině. Anglicky bych to sice zvládnul, ale čeština mi je přeci jen bližší. Platí to i pro jiné aplikace.) a v češtině jednoduché prohlížeče dokumentů, tabulek, prezentací i čtečku pdf. vím, na marketu nějaké jsou, měl jsem je i nainstalované, ale nemají ovládání v češtině. (DocumentToGo, Offiviewer nebo ak nějak, pdf viewer apod.)


Jenny
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 22. říj 2009 12:52:52
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Jenny » čtv 22. říj 2009 16:59:41

bohužel ani přepnutí na anglický jazyk mi nepomohlo k ziskani vytouzeneho mikrofonu u quick search boxu


kub
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 05. kvě 2009 22:36:08
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od kub » čtv 22. říj 2009 17:06:58

Hm - že by byl mikrofounek dostupný jen v US verzi? Že by to v EU verzi nepodporovalo kromě češtiny a jiných ani anglickou angličtinu? Nemohl by se k tomu, prosím, vyjádřit někdo vědomný?

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od DeToX » čtv 22. říj 2009 17:10:23

Voice Search a Voice Dialer byl odjakziva jen v US verzich (stejne jako napriklad Amazon MP3 nebo IM). Dokonce se rika ze aby to bylo spravne rozpoznano, musi to byt receno s americkym prizvukem. :)

Uživatelský avatar

HentaiRush
Androiďák!
Příspěvky: 343
Registrován: čtv 12. bře 2009 21:18:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP5503DUO
Tablet: Prestigio PMP810TF3GBS

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od HentaiRush » čtv 22. říj 2009 17:11:11

nFiX píše:Všichni se na Donut těší a bude to pořád ten stejný systém dá se říct beze změn :DD
No pár změn tam je, teda spíše přídavků.. v nastavení je "Usnadnění", což jsem moc nepobral, protože nelze potvrdit ani nic.. dále tam je "Syntéza řeči" a jiné přídavky všude v nastaveních... + novej widget
Slave of great Prestigio.


kub
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 05. kvě 2009 22:36:08
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od kub » čtv 22. říj 2009 17:16:51

2 DeToX: Díky, je to jasné.
2 Jenny: A je to.

Uživatelský avatar

Jerzabek
Androiďák!
Příspěvky: 285
Registrován: pát 17. črc 2009 10:30:56
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Jerzabek » čtv 22. říj 2009 17:41:16

DeToX píše:Dokonce se rika ze aby to bylo spravne rozpoznano, musi to byt receno s americkym prizvukem. :)
Tak zkouším za každým slovem říkat "bro´" a "you know" ale nefunguje to, budu se muset ještě učit. :)
http://android.own.cz
G1 white - CM 6.1
Twitter: @Jerzabek

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti