Android OSAndroid 1.6 aka Donut

Odpovědět

Vypravěč
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: pát 23. led 2009 13:52:49
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vypravěč » ned 25. říj 2009 21:47:35

Další kosmetická změna: U nabíjení v režimu zamčené obrazovky už se při 100% nabití ukáže jen "Nabito.", procenta již nikoliv.





Ertu
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 10. dub 2009 23:39:28
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Ertu » úte 27. říj 2009 11:51:50

Dnes v 5:55 mi přišel donut. Pro ty, co se v tom snaží najít nějaký systém mám G1 kupovanou u T-Mobilu 1.4.09 a provozovanou tamtéž.
Nebudu zmiňovat to, co tu již padlo, ale pokusím se přispět svou troškou do mlýna.
Přidán nový widget se základním nastavením jako Wifi(on/off), Bluetooth(on/off), GPS(on/off),AutoSync(on/off) a Brightness (střídání mezi 0%, 50% a 100%).
Kromě VPN je přidána podpora (resp. vytvořeno UI) pro další certifikáty u WiFi. Z toho plyne jediné, na Eduroam už se DÁ připojit. (už jsem i vyzkoušel)
Aplikace, které nemají vlastní ikonku od výrobce, dostali novou ikonku (původně tam bylo nějaké okno s ozubeným kolečkem). Ikonka teď vypadá jako krabice s obraázkem androida na jedné straně, což mi přijde jako velice příhodné vzhledem k tomu že formát aplikací .apk vlastně znamená android package :D
Kosmetickou změnou prošlo asi i youtube (moc jsem tu aplikaci nepoužíval, ale přišla mi trošku jiná).
Co se týče rychlosti, tak telefon je podle mě stejně rychlý, možná i trošku rychlejší než s Cupcakem.
Jinak přibyla hromada nastavení v nastavení, ale tím ať se prokouše každý sám.

Stále ale chybí posílání souborů přes bluetooth (což jde vyřešit apliakcí, ale měl by to v nějaké základní podobě zvládnout i telefon sám) a pořád nefungují placené apliakce.

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od JFK » úte 27. říj 2009 12:18:22

Nepřestalo někomu fungovat také tlačítko vypínání jako okamžitého vypnutí displaye? Při svítícím displayi pouze vyjede z aplikace ale obrazovku nevypne :-(
G1

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od jtoxx » úte 27. říj 2009 12:24:29

To musis dat ve spare parts End Button behavior a zaskrtnout "go to sleep" ;)
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

Libor52
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 14. úno 2009 12:06:57
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Libor52 » úte 27. říj 2009 12:43:49

JFK: Mě to jede normálně.

Ale nesledoval někdo při instal. úbytek baterky? Mě to přišlo dneska a po celkové instalaci (donut + 14 aktualizací) mě baterka klesla z 52% na 14 za asi 30 minut. Není to nějak moc?
G1 - White - černá klávesnice, 1.6 No root, T-mobile, Internet Premium, ( 16.2.2009 )


Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od jtoxx » úte 27. říj 2009 12:48:25

To s tou baterkou je normalni neni se ceho bat ;)
Follow me on - twitter


Vypravěč
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: pát 23. led 2009 13:52:49
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Vypravěč » úte 27. říj 2009 12:56:19

Systém rozesílání to může mít zajímavý, mně osobně se aktualizace vždy nabídla vždy nějak po znovuzapnutí telefonu, tím nemyslím třeba po zběsilém restartování, ale třeba po třech hodinách v divadle. Podle mně si to při startu kontroluje nějaké ty sloty na stahování.


Ertu
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 10. dub 2009 23:39:28
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Ertu » úte 27. říj 2009 13:03:09

Vypravěč píše:...
Já měl telefon zapnutý asi 48 hodin vkuse a na wifi jsem byl přihlášený asi 8 hodin před nabídkou aktualizace. Tímhle to podle mě nebude.
Libor52 píše:...
To je úplně normální. Samotná instalace donutu je žrout a když k tomu přičtu aktualizace 14ti aplikací (předpokládám že všechno šlo přes wifi, které taky není zrovna nejhospodárnější s energii) tak bych tomu klidně věřil. Mě samotný donut sežral asi 15%.

Uživatelský avatar

Libor52
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 14. úno 2009 12:06:57
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Libor52 » úte 27. říj 2009 13:23:09

Vypravěč píše:Systém rozesílání to může mít zajímavý, mně osobně se aktualizace vždy nabídla vždy nějak po znovuzapnutí telefonu, tím nemyslím třeba po zběsilém restartování, ale třeba po třech hodinách v divadle. Podle mně si to při startu kontroluje nějaké ty sloty na stahování.
V tom není žádná logika. Prví Donut aspoň tady na fóru přišel přes OTA 18.října a byl od O2. Mě přišel až dnes a mám tel. zapnutý 24 hod. NON-STOP. Jo a jedu na EDGE.
G1 - White - černá klávesnice, 1.6 No root, T-mobile, Internet Premium, ( 16.2.2009 )

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od JFK » úte 27. říj 2009 14:18:02

jtoxx: Super, už to opět funguje. Dík moc
G1

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od jtoxx » úte 27. říj 2009 14:20:46

Nemas zac, jsou tam i jine moznosti, tak si staci jen vybrat co presne ti vyhovuje. :yes:
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

buri17
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 17. kvě 2009 13:26:38
Reputace: 0
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od buri17 » úte 27. říj 2009 15:02:27

Tak....jsem dalsi komu dneska prisel Donut....pri instalaci vse dopadlo v poradku...ale kdyz jsem pak sputil mobil...skousel co jen novy....tak mě nemile překvapilo to že mi nejde spustit youtube...pise mi to ze to neni nainstalovane....před donut vše šlo....=(
a jeste nefunguje usefullswitcher......hazi to neocekavane vypnuti aplikace...
dalsi app jsem netestoval
.....NO ROOT.....ZaTiM.....ale asi do toho PUJDU....KDYZ JDE UNROOT


Ertu
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 10. dub 2009 23:39:28
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Ertu » úte 27. říj 2009 15:42:03

buri17 píše:....
Youtube mi jde normálně, úplně bez problémů.
S Useful switchers jsem měl stejný problém. Ten problém je způsoben tím, že Useful switchers se stalo od verze 2 (asi před 1-2 měsíci) placenou aplikací, kterou si bez rootu nestáhneme a autor nedoladil (a ani nedoladí) podporu pro Donut v první verzi, takže pro non-root je jediné řešení a to odinstalovat a nainstalovat nějakou náhradu (mně se líbí quick settings, které má vše co umělo US kromě baterky a má navíc vypínání mobilních datových přenosů).


kub
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 05. kvě 2009 22:36:08
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od kub » úte 27. říj 2009 15:54:56

Nemám root, mám Donut, YouTube jede, Useful Switchers jede. Useful Switchers má v neplacené verzi 1.3.0 podporu 1.6 firmware. Tato neplacená verze je dostupná v zemích, kde není možno stahovat placené aplikace, takže asi nebude v marketech s placenými aplikacemi, si tak myslím.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od d750 » úte 27. říj 2009 15:57:34

buri17 píše:tak mě nemile překvapilo to že mi nejde spustit youtube...pise mi to ze to neni nainstalovane....před donut vše šlo....
V tom případě budeš muset resetovat telefon do továrního nastavení.

Uživatelský avatar

buri17
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 17. kvě 2009 13:26:38
Reputace: 0
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od buri17 » úte 27. říj 2009 16:36:06

myslel jsem si to....ze to bude chtit wipe...=( njn jeste ze mam zalohu...ale stejnak je to prace na vic...ok diky za radu hosi =) usefull mi tedka vynahradil donut da se rict =)widgetem :geek:
.....NO ROOT.....ZaTiM.....ale asi do toho PUJDU....KDYZ JDE UNROOT

Uživatelský avatar

Tnet
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: úte 22. zář 2009 9:46:58
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Tnet » stř 28. říj 2009 1:27:27

Donut mám už dávno. Nekolik tydnu. Docela mě zarazilo, jak to je opožděné u ostatních. Mno, mám G1 z USA, tak asi proto. Uz na něm byla verze 1.5 Market je lepší, widgeta na wifi a ostatní je dokonala, a sem tam nejake vylepseni.
Drtivou vetsinu vylepseni resim stejne aplikacema. Search je porad skoro nanic (nehleda polozky kalendare) a kalendar (to nejzaostalejsi) se nezmenil vubec.

Doufam, ze dvojka prijde co nejdriv. Jakekoli vylepseni kalendare uz je fakt potreba.
[HTC DESIRE Z,] Dříve G1 ROOT.


paul
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 07. črc 2009 17:33:33
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od paul » stř 28. říj 2009 8:21:29

jupí ....jupí???? dneska mi prisel donut .....no fotak vypada hrozne jak naka trapna aplikace to uz byl lepsi tam ten pred tim google vyhledavani je dobry az na ten vidget je takovej moc hubenej a kdyz se da k jinymu widgetu tak to nevypada dobre system mi ppripada sviznejsi a na to ze to vychazelo skoro pul roku a je to jenom 1,6 tak by me zajimalo jak dlouho bude vychaze 2,0 :DD

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ramon.dexter » stř 28. říj 2009 8:49:52

paul: foťák sice vypadá trapně ale fotí poměrně luxusně a hlavně umí přiřazovat geotag. video umí natáčet max 30 minut.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Janka
Nové Androidě
Příspěvky: 39
Registrován: stř 03. čer 2009 19:18:17
Reputace: 0

NEotáčení displeje

Příspěvek od Janka » čtv 29. říj 2009 19:13:45

Stalo se někomu, že po aktualizaci na 1.6 se vám při zapojení sluchátek či nabíječny neotáčí displey? Je stále na ležeto a když chci psát tak se neotevře systémová klávesnice, jen jak vše odpojím...dělá to taky někomu? Nevím, jestli je to chyba systemů a nebo je problém jinde...


evil.kennevil
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: stř 15. dub 2009 19:00:11
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od evil.kennevil » pát 06. lis 2009 21:35:50

Ahoj, nikde jsem to nenasel. Po aktualizaci mi nejde nastavit zadny vyzvaneni na zpravy ani na budik. Resp. na zpravy mam na vyber bud zakladni zvuk (jeden) nebo ticho a na budiku vubec nic - seznam tonu je prazdnej. Nevite nekdo co s tim?


Ertu
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 10. dub 2009 23:39:28
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Ertu » pát 06. lis 2009 23:04:37

evil.kennevil píše:...
Mně to teda funguje bez problému, ale stejně používám rings extended, aplikaci, díky které si můžu nastavit na vyzvánění cokoliv ne jen těch 5 položek.

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ezopino » pon 09. lis 2009 12:02:38

zdravim, mne stale 1.6 nedorazil, jak dlouho jeste budu cekat? :-)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od jtoxx » pon 09. lis 2009 12:04:49

Asi jeste dlouho :-D proc nenahodis update sam?
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od ezopino » pon 09. lis 2009 12:20:12

mno, prave jsem si naformatoval novou kartu a ted premejslim, jesti tam dat rucne 1.6, nebo ne. Ma to nejaky vyhody? Zatim jsem cetl negativni hodnoceni....
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od jtoxx » pon 09. lis 2009 12:27:15

Ja nevim, momentalne jedu na hero romce http://androidforum.cz/sensehero-themed ... t2599.html ta je taky 1.5 a spokojenost, vyhody asi celkem nic moc. Ale kdyz to tak vezmu tak kazdej update ma neco do sebe. V novem cyanovi je zprovoznen bluetoth z mobilu na mobil a dalsi veci. pokud chces zaklad tak asi cyana 4.2.3.1
Follow me on - twitter


xfox
Stálý androiďák
Příspěvky: 93
Registrován: pon 29. čer 2009 21:04:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6p

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od xfox » stř 06. led 2010 21:21:12

koukám, že G1 už frčej na 1.6. nevíte náhodou jak je to u hera. Pořad jsem na 1.5. Vše ofiko.

Uživatelský avatar

patas
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: ned 15. bře 2009 12:26:55
Reputace: 0
Bydliště: Lázně Bohdaneč

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od patas » čtv 07. led 2010 8:39:15

Hero není tzv. with Google jako G1. Je to přímo produkt od HTC, kde použil Android s vlastním prostředím Sense a aplikacemi. Proto musíš počkat na update od HTC. Co je mi známo (Hero moc nesleduji), tak údajně HTC přeskočí Donut a bude update přímo na 2.0 Eclair. Kdy to bude asi vědí pouze v HTC, pokud to někde nezaznělo.
SE Xperia Mini Pro


xfox
Stálý androiďák
Příspěvky: 93
Registrován: pon 29. čer 2009 21:04:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6p

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od xfox » čtv 07. led 2010 8:42:32

dík za info, to mi nezbývá než čekat :( . Snad se HTC předvede :twisted:

Uživatelský avatar

Tnet
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: úte 22. zář 2009 9:46:58
Reputace: 0

Re: Android 1.6 aka Donut

Příspěvek od Tnet » pát 12. bře 2010 10:59:59

Práve mi přišel další update. 1.6 už mám dávno, ale nyní mi přišel update s názvem:
minor software update 1.6

Nevíte o co jde? Nerad bych to instaloval, když nevím co se tím mění. Naposledy jsem měl problém s GPS a navigací.

Mám origoš systém, G1 je z USA.
[HTC DESIRE Z,] Dříve G1 ROOT.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti