Toshiba AC100AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Odpovědět
Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » stř 13. úno 2013 20:28:36

Zdravím všechny....právě instaluji na Toshibu nejnovější ubuntu 13.04 a jsem zvědav jaká bude, protože 12.10 mě zcela nadchla, tak doufám že se jen vylepšují s novou verzí. Pokud bude vše ok, tak nahraji soubory na uložto a zveřejním zde. http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/daily ... d/current/ :rtfm:





progres
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:07:37
Reputace: 0

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od progres » sob 16. úno 2013 15:13:15

Ahoj, fungje ti ta 13.04? Ja som ju skusal niekedy zaciatkom februara a nesla. Po prvom pokuse nabootovat a lupnuti z reprakov iba tma. Vratil som sa k 12.10.

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » sob 16. úno 2013 22:34:30

pufmuf píše:Takže potvrzuji, že jsem nainstaloval Lubuntu 12.10 ze stránky https://wiki.ubuntu.com/ARM/TEGRA/AC100 a šlape jak hodinky!!! Chromium jede jako na klasickém win notebooku, rychlá odezva a konečně použitelná verze, jede i zvuk a další věci. Jen doporučuji nestahovat aktualizace, protože se mi pak ztratil a ikdyž jsem laboroval přes terminal tak jsem ho již nerozjel a byl jsem nucen celý systém znova nainstalovat. Jinak opravdu chválím rychlost systému a huráááá, je tu použitelný mininotebook na net...jupííííí :yes:
je ta 12.10 opravdu o hodne tychlejsi nez 12.04 co jsem naposledy poiuzival? ja teda tu verzi LTS bo jak se to jmenovalo, ale to bylo tak zasekanny ze to bylo celkem k nicemu


progres
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 15. zář 2011 10:07:37
Reputace: 0

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od progres » ned 17. úno 2013 8:00:27

Po nejakej aktualizacii mi v lubuntu 12.10 prestal fungovat Chrome prehliadac. Donekonecna nacitava stranky, obcas aj daco zobrazi, ale vacsinou nic. Inac internet aj pripojenie funguje, stahuje aktualizacie aj instaluje a ked som vyskusal linx v terminali tak ten siel.
Po nainstalovani firefoxu mi zas vypisuje nejaku chybu Invalid borders specifiet for theme pixmap. borders dont fit within the image.
A este ked si po zapnuti nastavim klavesnicu pomocou Lxkeymap na slovensku QWERTZ tak vzdy po vypnuti to musim nastavovat znova- nezapameta si to.
Ospravedlnujem sa za mozno trapne otazky, ale som v linuxe zaciatocnik, ak by niekoho nieco napadlo pomohlo by mi to.

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » ned 17. úno 2013 18:05:51

Zdravím všechny....takže verze 13 nejde a sekne se na té černé obrazovce s chybou někde na md5 ....a tak jsem se vrátil zpět k 12.10 a dokud jsem nenainstaloval aktualizace tak bylo vše ok...jinak vám kompletně překope systém a už se s tím nedomluvíte...zatím teda nejlepší a nejrychlejší verze je dle mého názoru ta 12.10 ale bez aktualizací! Dopuručuji stáhnout jen aktualizační balík na češtinu a zbytek ponechat tak jak je, pokud nejste znalí linuxu. Internet frčí jedna báseň ale bez flashe v chrome.Bohužel jsem ale nenašel utilitku na snížení jasu v 12.10 ikdyž verze 12.04 je přímo v nastavení a tak je výdrž baterie jen nějaké 4 hodky místo 7h-což je škoda :no:


Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » pon 18. úno 2013 17:31:55

je 12.10 opravdu rychlejsi nez 12.04? u 04 se me kolikrat stavalo ze behem instalace programu (ne pres terminal) se me seklo a byl nutny restart...ja ted mam tablet s androidem, takze bych si na tshibu dal zase linux

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » pon 18. úno 2013 18:56:06

Her Mister píše:je 12.10 opravdu rychlejsi nez 12.04? u 04 se me kolikrat stavalo ze behem instalace programu (ne pres terminal) se me seklo a byl nutny restart...ja ted mam tablet s androidem, takze bych si na tshibu dal zase linux

V každém případě je 12.10 lepší...o tom žádná :yes:

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » úte 19. úno 2013 17:30:56

pufmuf píše:
Her Mister píše:je 12.10 opravdu rychlejsi nez 12.04? u 04 se me kolikrat stavalo ze behem instalace programu (ne pres terminal) se me seklo a byl nutny restart...ja ted mam tablet s androidem, takze bych si na tshibu dal zase linux

V každém případě je 12.10 lepší...o tom žádná :yes:

ok super diky za info jeste si trosku pohraju s nexusem a pak se vrhnu na toshibu, a podle tve rady bez aktualizaci zatim...dik

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » stř 20. úno 2013 17:48:41

Zdravím...měl bych tady další vylepšení pro 12.10.....předně vypněte ve volbách veškeré aktualizace a pak se přepněte do terminálu kde napište.....sudo apt-get install gnome....toshiba si pak stáhne balík aktualizací a nechá vše tak jak je bez kopanců...cca 280Mb a získáte pak po instalaci hromadu dalšího užitečného softveru do vašeho drobečka...linuxáři vědí o co jde takže jen pro ty co k tomu moc nečichli. :yes:


tood
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 23. úno 2013 21:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: toshiba ac100

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od tood » sob 23. úno 2013 21:54:19

pufmuf píše:Zdravím všechny....takže verze 13 nejde a sekne se na té černé obrazovce s chybou někde na md5 ....a tak jsem se vrátil zpět k 12.10 a dokud jsem nenainstaloval aktualizace tak bylo vše ok...jinak vám kompletně překope systém a už se s tím nedomluvíte...zatím teda nejlepší a nejrychlejší verze je dle mého názoru ta 12.10 ale bez aktualizací! Dopuručuji stáhnout jen aktualizační balík na češtinu a zbytek ponechat tak jak je, pokud nejste znalí linuxu. Internet frčí jedna báseň ale bez flashe v chrome.Bohužel jsem ale nenašel utilitku na snížení jasu v 12.10 ikdyž verze 12.04 je přímo v nastavení a tak je výdrž baterie jen nějaké 4 hodky místo 7h-což je škoda :no:
Napsal jsem si script pro regulaci jasu, funguje to dobre:

Kód: Vybrat vše

#!/bin/bash
if [ -z "$1" ]; then
        echo "Usage: $0 0-255" 1>&2
	exit 1
fi

exec echo $1 | sudo tee /sys/class/backlight/pwm-backlight/brightness
script staci ulozit napr. do homu jako backlight.sh, nastavit jako spustitelny a v terminalu
spustit s ciselnym parametrem 0-255

napr. ~/backlight.sh 127
(stahne jas na polovinu)

treba to nekomu pomuze, cus ;)

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » sob 23. úno 2013 23:23:54

sakra ted me doslo ze je potreba mit nainstalovany linux na kompu pred tim nez chci dostat ubuntu na ac 100, a zrovna ted nemam ani na jednom kompu (notasu) linux. Zkousel jste to nekdo pres virtualni masinu instalovat? Nechce se me ted instalovat cely linuxi jen kvuly preinstalaci toshiby...


tood
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 23. úno 2013 21:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: toshiba ac100

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od tood » ned 24. úno 2013 8:21:28

Her Mister píše:sakra ted me doslo ze je potreba mit nainstalovany linux na kompu pred tim nez chci dostat ubuntu na ac 100, a zrovna ted nemam ani na jednom kompu (notasu) linux. Zkousel jste to nekdo pres virtualni masinu instalovat? Nechce se me ted instalovat cely linuxi jen kvuly preinstalaci toshiby...
Pres virtual jsem to nezkousel, ale melo by stacit nabootovat pres live cd..

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » ned 24. úno 2013 20:47:26

tood píše:
pufmuf píše:Zdravím všechny....takže verze 13 nejde a sekne se na té černé obrazovce s chybou někde na md5 ....a tak jsem se vrátil zpět k 12.10 a dokud jsem nenainstaloval aktualizace tak bylo vše ok...jinak vám kompletně překope systém a už se s tím nedomluvíte...zatím teda nejlepší a nejrychlejší verze je dle mého názoru ta 12.10 ale bez aktualizací! Dopuručuji stáhnout jen aktualizační balík na češtinu a zbytek ponechat tak jak je, pokud nejste znalí linuxu. Internet frčí jedna báseň ale bez flashe v chrome.Bohužel jsem ale nenašel utilitku na snížení jasu v 12.10 ikdyž verze 12.04 je přímo v nastavení a tak je výdrž baterie jen nějaké 4 hodky místo 7h-což je škoda :no:
Napsal jsem si script pro regulaci jasu, funguje to dobre:

Kód: Vybrat vše

#!/bin/bash
if [ -z "$1" ]; then
        echo "Usage: $0 0-255" 1>&2
	exit 1
fi

exec echo $1 | sudo tee /sys/class/backlight/pwm-backlight/brightness
script staci ulozit napr. do homu jako backlight.sh, nastavit jako spustitelny a v terminalu
spustit s ciselnym parametrem 0-255

napr. ~/backlight.sh 127
(stahne jas na polovinu)

treba to nekomu pomuze, cus ;)
Díky draku....funguje to perfektně-cca 8 hodin baterky při hodnotě 30, to je luxus :yes: Ještě rozchodit ten flash player na chrome a jsem štastnej jako blecha

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » pon 25. úno 2013 15:05:14

tood píše:
Her Mister píše:sakra ted me doslo ze je potreba mit nainstalovany linux na kompu pred tim nez chci dostat ubuntu na ac 100, a zrovna ted nemam ani na jednom kompu (notasu) linux. Zkousel jste to nekdo pres virtualni masinu instalovat? Nechce se me ted instalovat cely linuxi jen kvuly preinstalaci toshiby...
Pres virtual jsem to nezkousel, ale melo by stacit nabootovat pres live cd..
Jo taky pravda...to prubnu ja sem *****, zeme to hned nenapadlo...tak dikymoc

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » úte 26. úno 2013 19:56:44

tak ty lubuntu uz mam, ale musim rict teda ze zadna extra rychlost se nekona...vypnul jsem aktualizace, tak uvidim jak se to bude tvarit dal no...

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » stř 27. úno 2013 23:23:16

Her Mister píše:tak ty lubuntu uz mam, ale musim rict teda ze zadna extra rychlost se nekona...vypnul jsem aktualizace, tak uvidim jak se to bude tvarit dal no...
Pokud to neinstaluješ doufám na sd kartu, tak ti to musí šlapat stejně jako mě a to je - jako hodinky.Web frčí někdy líp než na klasických vidlích, vyjma toho flashe...jináč nevím čím by to mohlo bejt :geek:


veve3
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: pát 23. zář 2011 19:00:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Cube1 M400
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od veve3 » pon 04. bře 2013 10:46:56

Kdzz mluvite od verzi 12.10 mate na mysli Lubuntu verzi nebo je na svete i Ubuntu 12.10 pro ac100?
Podarilo se nekomu vyresit u lubuntu problem s tim ze po vypnuti klavesnice zmenila opet na EN?


tood
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 23. úno 2013 21:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: toshiba ac100

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od tood » pon 04. bře 2013 20:53:47

veve3 píše:Kdzz mluvite od verzi 12.10 mate na mysli Lubuntu verzi nebo je na svete i Ubuntu 12.10 pro ac100?
Podarilo se nekomu vyresit u lubuntu problem s tim ze po vypnuti klavesnice zmenila opet na EN?
Lubuntu. Ubuntu s gnome z toho jde udelat jednoduse nasledujicim prikazem:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install gnome-desktop
ale je to proti LXDE o dost pomalejsi, nedoporucuji ;)

Problem s prepinanim klavesnice jsem vyresil upravou konfiguraku ~/.config/lxkeymap.cfg

Kód: Vybrat vše

[Global]
layout = cz
variant =
option =
kdyby to nezafungovalo, tak jeste zkus upravit /etc/default/keyboard

Kód: Vybrat vše

XKBLAYOUT="cz"


veve3
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: pát 23. zář 2011 19:00:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Cube1 M400
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od veve3 » úte 05. bře 2013 22:34:36

Tood: super práce :) ale asi to nepoužiju, systém jsem pouze nainstaloval, změnil klávesnici, dal flash do chrome a když zadám v Chromium jakoukoliv stránku tak se načítá, ale nenačte se :( nestalo se to někomu?
Nemáte nějaké rady jak obecně ještě zrychlit systém i na úkor baterky?

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » čtv 07. bře 2013 18:04:33

mno tak sem zjistil dneska ze me nefunguje touchpad...mys pres usb no problem...predtim samozrejme fungoval...nemel taky nekdo nefunkcni touch pad po instalaci?

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » čtv 07. bře 2013 23:17:25

veve3 píše:Tood: super práce :) ale asi to nepoužiju, systém jsem pouze nainstaloval, změnil klávesnici, dal flash do chrome a když zadám v Chromium jakoukoliv stránku tak se načítá, ale nenačte se :( nestalo se to někomu?
Nemáte nějaké rady jak obecně ještě zrychlit systém i na úkor baterky?
Tak co se týče flash na chrome, tak se s ním rozluč alespon ve verzi Lubuntu 12.10 kterou mám vyzkoušenou a šlape stabilně a rychle,takže jsem na prohlížeči bez flashe ale vůbec mi to neva...nezapomen že ten plugin má 6 mega a na ten procák a malou ramku co tam je to je i tak výkon vskutku uctihodný i bez toho flashe-inu něco za něco....a tu klávesnici změníš bud ve volbách přidáním české anebo dole v liště vedle hodin....přidat odebrat atd....já si nechal pro jistotu jak usa tak cz, páč na terminálu jsou znaky který v cz nejdou....Verzi 12.10 jsem stahoval z wiki ubuntu a jsem naprosto spokojen jak už jsem psal dříve...vše jede kromě flashe na chrome a po úpravě toho skryptu od uživatele "tood"... jsem na baterce úžasných 8 hodin....luxus na takovýho drobka a tříčlánkovou baterku!!!..tak se vyprdněte na blbosti a pro pohodlný brouzdání netem a čtení mailu plus videa z youtube to naprosto dostačuje...no a za ty prachy???...co víc chtít


veve3
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: pát 23. zář 2011 19:00:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Cube1 M400
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od veve3 » úte 12. bře 2013 22:50:08

pufmuf píše:
veve3 píše:Tood: super práce :) ale asi to nepoužiju, systém jsem pouze nainstaloval, změnil klávesnici, dal flash do chrome a když zadám v Chromium jakoukoliv stránku tak se načítá, ale nenačte se :( nestalo se to někomu?
Nemáte nějaké rady jak obecně ještě zrychlit systém i na úkor baterky?
Tak co se týče flash na chrome, tak se s ním rozluč alespon ve verzi Lubuntu 12.10 kterou mám vyzkoušenou a šlape stabilně a rychle,takže jsem na prohlížeči bez flashe ale vůbec mi to neva...nezapomen že ten plugin má 6 mega a na ten procák a malou ramku co tam je to je i tak výkon vskutku uctihodný i bez toho flashe-inu něco za něco....a tu klávesnici změníš bud ve volbách přidáním české anebo dole v liště vedle hodin....přidat odebrat atd....já si nechal pro jistotu jak usa tak cz, páč na terminálu jsou znaky který v cz nejdou....Verzi 12.10 jsem stahoval z wiki ubuntu a jsem naprosto spokojen jak už jsem psal dříve...vše jede kromě flashe na chrome a po úpravě toho skryptu od uživatele "tood"... jsem na baterce úžasných 8 hodin....luxus na takovýho drobka a tříčlánkovou baterku!!!..tak se vyprdněte na blbosti a pro pohodlný brouzdání netem a čtení mailu plus videa z youtube to naprosto dostačuje...no a za ty prachy???...co víc chtít
Videa z youtbue bez flashe nespustíš, ne?

EDIT: jinak mám Android 4. A z ničeho nic jako bych neměl právo zapisovat do netbooku, jakoby ta část nazvaná sdcard chybí. Nemůžu nci nikam ukládat nemůžu vlastně skoro nic. Nestalo se to někomu a nenapadá vás jak to opravit? Díky za návrhy.

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » čtv 14. bře 2013 12:35:43

Youtube jede na firefoxu, který si stáhni v terminálu....všechny asi nepojedou, ale většina ano.


veve3
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: pát 23. zář 2011 19:00:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Cube1 M400
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od veve3 » čtv 21. bře 2013 20:33:29

Pro ty, kteří ještě bojují s anglickou klávesnící na ICS :)
Stačí si pořídit External Keyboard Helper Pro :)

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » ned 31. bře 2013 20:18:49

Zdravím všechny příznivce AC stovky a mám otázku, zda se už někomu podařila nainstalovat ta verze 13 Lubuntu?....já jsem to zkoušel několikrát a vždy s neúspěchem, tak se rád podělím o jakoukoliv informaci. :rtfm:

Uživatelský avatar

Her Mister
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 08. led 2012 18:40:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Microsoft 950 XL
Tablet: Toshiba AC 100 - 10 N, Nexus 7 32 gb 3g, Chuwi W3
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od Her Mister » stř 03. dub 2013 15:56:42

no me se sice podarilo 12.10 ale nic me tam nefunguje at zkusim zapnout cokoliv tak error a nahlasit nefunkcnost...taky me nejde mys (behem instalace sem mel pripojenou externi usb tak to je mozna tim)...takze zatim nezkousim nic dokud nebude naka povedena distribuce, ktera bude stopro fungovat...na droida mam tablet takze tam uz ho taky nechci cpat...tak snad se dockame

Uživatelský avatar

pufmuf
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pon 21. lis 2011 20:50:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Cube 1G503
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od pufmuf » čtv 02. kvě 2013 14:02:34

Tak mi dnes Toshiba nabídla oficiální upgrade Lubuntu na verzi 13.04 z verze 12.10 čehož jsem využil a doufal, že již tento upgrade bude zcela funkční! Stahovalo se kolem 650Mb a samotná instalace trvala téměř půl hodinku. Poté jsem byl vyzván k restartu a mělo nastat radostné uvítání nové verze......to se ovšem nestalo a Toshiba skončila na černé obrazovce a víc jsem z ní nevyrazil....chjooo... Takže všechny data v háji a vracím se po této zkušenosti ač nerad, zpět k androidu :?


steve
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: pát 11. bře 2011 13:11:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lg F60 + Toshiba AC100-10W
Bydliště: Nitra, Krahule

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od steve » sob 02. lis 2013 8:04:19

pufmuf, KitKat si uz skusal, vraj mu v pohode staci len 512MB RAM?


kuboss11
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 20. lis 2013 17:06:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio Mutiphone 4055 DUO

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od kuboss11 » stř 20. lis 2013 17:19:47

ahoj
dostal som za úlohu sprevádzkovať do "funkčného stavu" jedno AC100-10W a prvý krok v tomto snažení je určite flash systému.
vzhľadom na to, že sa zvyčajne nepohybujem na fórach, ktoré sa tomuto venujú, mám v možnostiach tak trochu guláš a veľmi by som ocenil, keby mi niekto vedel podať nejaké celistvé info.

pomýšľal som nad flashom na niektorý android 4.0.x, prípadne aj 4.1.x, ale používateľ je technicky veľmi málo zdatný, takže určite dám prednosť niečomu staršiemu, čo funguje spoľahlivo, než poslednej beta-verzii (čoho sa týka aj môj problém s rôznymi fórami, kde sa nikde neviem dopracovať k hotovým buildom, vždy len developer verzie). ak ma niekto nasmeruje na správnu cestu, budem mu veľmi vďačný
ALEBO
by sa tam mohla uživiť nejaká stabilná verzia ubuntu, na bežných počítačoch s ním mám pomerne dobré skúsnosti aj medzi ľuďmi technicky málo zdatnými, problém ale je rovnaký ako pri tom androide vyššie, že vôbec neviem, čo presne tam hodiť, aby to bolo stabilné a overené, medzi fanúšikmi vždy lietajú najnovšie verzie (čomu plne rozumiem), len si tam nemôžem dovoliť dať niečo čo sa vypína príkazom shutdown -r now v konzole

ak sa tu niekde nachádza odpoveď na moju otázku, ospravedlňujem sa, po troch dňoch lozenia po rôznych fórach (párkrát som sa pregooglil aj sem :)) už nemám celkom energiu čítať ďalšie vlákno, tak som sa rovno prišiel spýtať. bude mi v takom prípade stačiť len link na správny post v správnom topicu a utfg.jpg, aby som sa necítil zle :)

vďaka


steve
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: pát 11. bře 2011 13:11:47
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lg F60 + Toshiba AC100-10W
Bydliště: Nitra, Krahule

Re: AC100 firmware - flash,záloha,obnova.

Příspěvek od steve » pát 21. bře 2014 8:54:08

Od novembra to tu nejako stichlo, alebo sme sa vsetci vratili k Androidu 2.3?

Odpovědět

Zpět na „Toshiba AC100“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host