Stránka 1 z 1

[NÁVOD][Haykuro a Dudes firmware] Presun app na SD pre

Napsal: sob 02. kvě 2009 8:04:01
od vlk
0. potrebujeme mat root a Haykuro, Dudes, alebo JF firmware verziu app2sd.

1. musite mat rozdelenu kartu na dve partisny a druha musi byt ext2.

2. skontrolovat, ci vidite svoj telefon cez adb:

Kód: Vybrat vše

adb devices
3. pripojit sa na konzolu androida cez adb

Kód: Vybrat vše

adb shell
4. pozriet ci druhu partisnu na karte vidime pripojenu mali by sme vidiet /system/sd:

Kód: Vybrat vše

df
5. skopirujeme apikacie a ich privatne data:

Kód: Vybrat vše

cp -a /data/app /system/sd
cp -a /data/app-private /system/sd
6. vymazeme aplikacie v telefone:

Kód: Vybrat vše

rm -r /data/app
rm -r /data/app-private
7. vytvorime odkazy z karty do telefonu:

Kód: Vybrat vše

ln -s /system/sd/app /data/app
ln -s /system/sd/app-private /data/app-private
8. restartujeme telefon prikazom

Kód: Vybrat vše

reboot
..po znovuzapnuti mame aplikacie na karte

ps, nieje vhodne vyberat kartu kym je telefon zapnuty a zvlast ak pouzivame nejake nainstalovane aplikacie (teda ak bezia napriklad na pozadi)
lepsie je telefon vypnut, vybrat kartu, potom ju vratit a az tak zapnut!

ps2, niektore navody pisu medzi mojim bodom 2 a 3 pouzit

Kód: Vybrat vše

adb remount
ale toto nieje nutne :)

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: sob 02. kvě 2009 10:12:40
od bassaq
rm- r je spatne... spravny format prikazu je

Kód: Vybrat vše

rm -rf

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: sob 02. kvě 2009 10:18:48
od vlk
bassaq píše:rm- r je spatne... spravny format prikazu je

Kód: Vybrat vše

rm -rf
dik, opravene ... f ani nieje potreba :)

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: stř 06. kvě 2009 20:43:19
od MrPedro
bod 2.1

Kód: Vybrat vše

adb remount
Ja bez nej nespustim. Zustane ReadOnly.

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 11:09:52
od hhitmen
Ja nevim proc ale vzdy i kdyz to delam pomoci apps tak se me po restartu nechce spustit phone jen tam furt bezi dokolecka Android testovano na 1.5JF :roll:

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 11:26:57
od MrPedro
Protoze na JF staci napsat v terminalu

Kód: Vybrat vše

su
copy.sh app
copy.sh data
a pro navrat na instalaci do telefonu

Kód: Vybrat vše

su
copy.sh app
copy.sh undoapp
copy.sh data
copy.sh undodata

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 11:49:11
od hhitmen
aaaha :DD no zkusim tedy

Takze teoreticky tyto dva prikazy staci i na dude 1.1 ne?

No ale tak sem to zkousel spustil sem terminal
zadal SU zacadalo to prava polovil sem
Zadal sem copy.sh app a napsalo to copy.sh app: not found a to same i na to copy.sh data :?

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 12:22:00
od MrPedro
Ne nestaci.
Dude nema v sobe script copy.sh

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 12:23:14
od hhitmen
ale na dude sem to zatim prave neskousel zkousel sem to na tom JF 1,5 a vypsalo me to tam to co sem kopcil

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 13:55:39
od MrPedro
A si jako root (su)

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 14:07:19
od hhitmen
No a ktomu dotazu odpovim otazkou lze nejak z telefonu zjistit na 100% jestli mam ty prava nebo ne?

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 14:09:42
od MrPedro
ano lze.
Spustis terminal a napises su
pokud dostanes znak # mas roota.

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 14:12:33
od hhitmen
Ok takze rota mam to se me ukazel ten krizek vzdy ale dal uz to psalo copy.sh app: not found

Edit: takto vypada screen kdyby jste me neverili :DD
Obrázek

Re: [NAVOD] presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 10. kvě 2009 19:48:25
od hhitmen
MrPedro píše:Protoze na JF staci napsat v terminalu

Kód: Vybrat vše

su
copy.sh app
copy.sh data
a pro navrat na instalaci do telefonu

Kód: Vybrat vše

su
copy.sh app
copy.sh undoapp
copy.sh data
copy.sh undodata

Nasel sem ten problem neni to jak pises ty, ale takto

lucid app
lucid data
lucid dalvik

Po techto prikazek me to vse udelalo a po restartu interni pamet 73-4mb takze uz to jede ;)

Nejakej cas zustanu u teto verze snad bude trosku v norme :)

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 15. kvě 2009 15:25:13
od bassaq
pro linuxaky je nejjednodussi cesta tahle

Kód: Vybrat vše

root@neuron:~# adb remount
remount succeeded
root@neuron:~# adb devices
List of devices attached 
HT91BKV01058	device

root@neuron:~# adb shell
# busybox cp -a /data/app /system/sd/app
# busybox cp -a /data/app-private /system/sd/app-private
# busybox rm -rf /data/app
# busybox rm -rf /data/app-private
# busybox ln -s /system/sd/app /data/app
# busybox ln -s /system/sd/app-private /data/app-private
# busybox cp -a /data/data /system/sd/data
# busybox rm -rf /data/data
# busybox ln -s /system/sd/data /data/data
# busybox cp -a /data/dalvik-cache /system/sd/dalvik-cache
# busybox rm -rf /data/dalvik-cache
# busybox ln -s /system/sd/dalvik-cache /data/dalvik-cache
# sync   
# reboot 
root@neuron:~# 
sam to takto delam pokud provadim wipe a flash na jiny build (jsem zvedavy a obas koukam co jini vyladili lepe)

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: stř 20. kvě 2009 11:08:04
od Hamry
Čau, jen taková blbost, jak poznám, že mám v telefonu app2sd? Mám upravený JF s češtinou "nenik". a ještě jedna věc, pokaždé, když naformátuju kartu na Fat32/ext2, tak mobil hlásí prázná, nebo poškozená karta.
Díky

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 22. kvě 2009 13:08:10
od davidhir
Zdar všem. Aplikace AppsToSD (placený market), udělá vše za vás a to včetně rozdělení karty. Mám vyzkoušené a funguje to :)

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 29. kvě 2009 17:26:01
od GameEs
co dělám špatně? appstoSD sem pustil a když nastavím velikost FAT32 a ext tak to ihned napíše "done" reboot.. ale nic to neudělalo

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 29. kvě 2009 18:54:57
od zaja64
Zkus restartovat.Včera jsem provedl instalaci dudes 1.2 a poté provedl rozdělení na fat32 a ext 2 na 16 G kartě( 2G ext 2 a 14G fat32) vše proběhlo korektně a mám aplikace na kartě.Systém hlásí interní paměť 1861 MB.Rozdělení a přenos pomocí APPsToSD z marketu poslední verze.

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 29. kvě 2009 18:56:17
od MrPedro
AppstoSD2 nikoliv starsi verzi ...
A pak si to pustil znovu a nastavil presun aplikaci a dalvika?

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 29. kvě 2009 19:22:10
od GameEs
Mám verzi 2.15..
Vyberu velikost a ihned po odkliknutí to hodí Done! Reboot. Samozřejmě nic se nestalo.

edit. nic no, jdu stáhnout Ubuntu Live CD

edi2: nakonec sem to udělal přes tohle http://code.google.com/p/android-roms/wiki/A2SD a funguje to parádně :) mám JF1.51

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: sob 30. kvě 2009 14:37:42
od ge0rge
livecd se dnes uz moc nenosi ... snazsi je ubuntu instalovat "jako aplikaci pro windows" - stejne se to da eventualne i odebrat ... tady je instalator

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: sob 27. čer 2009 15:27:12
od max77
Ahoj, udělal jsem to podle toho návodu, co je tady úplně nahoře. Zdálo se, že to funguje, ale mám pár dotazů:
1. app "dark keys" hlásí, aplikace byla ukončena, potvrdíte a je tam ta hláška znovu, a znovu, a... až do restartu :-(
2. close evrything mi neukončuje některé aplikace???
3. když dám v telefonu paměť a tam jak je paměť telefonu, tak se mi zobrazuje, že mám 55MB, je to možné, myslel jsem, že tam bude více, když jsem všechno přesunul podle tototo návodu na kartu.
4. zdá se mi, že se telefon zpomaluje (protože nejdou ukončit některé aplikace)...
Pokud je to tak "normálně", jak to prosím vrátím zpátky, mám použít ibnovení továrních dat? A pokud dám to obnovení, vymaže se mi celý telefon (včetně kontaktů a sms)???
Díky.
jo a mám kartu class6

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: stř 01. črc 2009 0:52:50
od k.r.e.e.d
pls nevíte čím to je když dám to adb devices mi to napíše adb: permissinon denied a když dám su a pak to adb tak not found?

EDIT:a pls nevíte jak e možné že po tom přehození na kartu mi nejde market?

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: ned 05. črc 2009 13:59:04
od hipisek
No přesunul jsem APPS na kartu, ale nějakého vyrazného uvolnění jsem si nevšíml.

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: pát 24. črc 2009 20:24:37
od ramon.dexter
Tak mě napadá, co se děje, když kartu přimountuju abych na ní moh kopírovat?

Re: NÁVOD: presun app na SD pre Haykuro a Dudes firmware

Napsal: úte 27. črc 2010 22:27:24
od misiak99
nevedel som kde mam pisat tento dotaz, ale mam problem z X1O ked skopirujem aplikaciu na kartu .apk a mam nastavene povolenie aplikacie ze neznameho zdroju ale ked si otvorim office suit tak tu aplikaciu tam nemam nepodporuje alebo neviem ??? co s tym treba ?