Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1151
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo X

Re: Waze

Příspěvek od policak » ned 19. kvě 2019 10:19:50

Mirus píše:
ned 19. kvě 2019 5:46:27
Zatím se s touto navigací seznamuji, takže o ní nic moc nevím :oops: . Netvrdím, že ji budu v budoucnu používat, ale přesto by mě zajímalo zda:
:?: 2 - lze zadat cíl pomocí fotografie, která má v sobě uložené souřadnice
Navigace, kterou už mnoho let používám body 1 a 2 umí.
Jako člověče, ne že bych tě soudil, ale denně naviguji na cca 30 míst, představa, že bych si musel vždy najít nejdřív fotku dané lokace, abych se tam dostal, mě trochu děsí. Vážně je to tvoje priorita? :roll:

P.S. Jinak samozřejmě i taková věc jde, stačí otevřít fotku v galerii, vybrat Zobrazit na mapě a z nabídky aplikací zvolit Waze. Ale opravdu nechápu, kdo by toto bral při výběru navigace jako prioritu.
Screenshot_20190519-112630.png
Screenshot_20190519-112630.png (1.05 MiB) Zobrazeno 2950 x
Screenshot_20190519-112636.png
Screenshot_20190519-112636.png (612.47 KiB) Zobrazeno 2950 x
Screenshot_20190519-112641.png
Screenshot_20190519-112641.png (505.86 KiB) Zobrazeno 2950 x
Screenshot_20190519-112707.png
Screenshot_20190519-112707.png (914.49 KiB) Zobrazeno 2950 x


Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 20. kvě 2019 6:10:36

Ehm. Tak to s těmi souřadnicemi a fotkou a navigovanim, to jste mne dostali. Zase jsem chytřejší. Nikdy to nepouziju.

Opravím jednu drobnost. Waze nepočítá “nejrychlejší” trasu.
To bylo kdysi jako uživatelská volba a už není.
Waze pocita “ideální” trasu (tu nejrychlejší v možnostech), se snahou dodržet čas ETA s ohledem na historické průjezdy za posledni 3 týdny a daný čas jízdy, aktuální dopravu, ruzne hlášení a nebezpečí na trase s ohledem i historických hlášení. A vyleze z toho neco, co vyhovuje 80% uživatelů. :-D


penik
Androiďák!
Příspěvky: 614
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » pon 20. kvě 2019 6:14:15

Při cestě do Jeseníku patřím mezi těch 20%, ale jen v pracovní dny.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 21. kvě 2019 11:24:34

Kdyz slyším Jeseník a Bruntál a Opava, někde u tras od jihu od Brna a zpět, tak mne bolí hlava. Nějak jsme to tam vyladili +- ke spokojenosti většiny. Ideální to urcite není.


Hurec
Robot
Příspěvky: 922
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » stř 22. kvě 2019 18:06:00

Tak waze je top mezi velke mesta a hlavni tahy. Tam kde nikdo nejezdi je trosku rozdil a clovek musi pouzivat dost mozek , neb kolikrat okoli Jeseniku (Bruntal , mesto Jesenik atd... , Beskydy taky). Tam je schopny te tahnout takovymi cestami , kde on pocita , ze muzes jet 90 (real 60) , jen proto , abys usetril 5km a par minut. Jenze realita je zcela jina :-)
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 22. kvě 2019 19:52:38

Všechny “chytré” navigace stojí na penetraci uživatelů. A logicky, čím větší a důležitější sídlo tím více tam bude penetrace. Okrajové části jsou potom horsi.


Hurec
Robot
Příspěvky: 922
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » stř 22. kvě 2019 20:52:49

Fakt penetrace? Ja to znam jenom u kopulace :-D . Ale jinak dobry.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


Josemobil
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: ned 10. kvě 2015 14:55:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei VNS-L21

Re: Waze

Příspěvek od Josemobil » ned 26. kvě 2019 16:09:12

Zdravím....Přehlídl jsem, nebo to tu není dořešeno.
Minulý týden s Waze cesta, hlasitost hlášení v pohodě. Poslední dva dny hlasitost takřka nulová. Všechny knoflíky ohledně zvuku mám zapnuty. Všechny hlasitosti na max. Všechny ostatní zvuky, telefonování hlasitost v pohodě. Co je za problém? A že by se mi povely přehrávaly přes BT do rádia, taky nic.... MT mám spárovaný s rádiem přes BT....díky

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » ned 26. kvě 2019 20:58:59

BT a propojeni v autě je někdy složité. Treba moje originál BT v Ochcavce se chová s mobilem tak, ze to je nepoužitelné. Při kazde hlášení z Waze mne jakoby můj mobil vytáčí moje tel číslo a tím přeruší rádio a začne mluvit. Po 20s po zahlaseni a položení hovoru se zapne rádio. Dokážete si to představit ve městě kde se furt odbočuje?
BT nemá podporu audio.
Chci tím říci, ví bůh co tam v tom autě máš.
Meli jsme vedle sebe Škoda ochcavku a WV prasaka se stejným rádiem. Jednomu to šlo, druhému ne.
Tady tezko pomůžeme.

V Mazdě mne to funguje perfektně.

Ohledně hlasitosti. Neco jsi si změnil. Waze za to nemůže. ;-)


kubicek10
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Re: Waze

Příspěvek od kubicek10 » úte 04. čer 2019 15:55:52

Nezměnil, také mi po aktualizaci mluví Waze potichu. Respektive hlas Waze z telefonu. Před aktualizací byl telefon možná až hodně nahlas. Teď jsem po nějaké době aktualizoval a vše jsem musel natáhnout na max, aby byl telefon slyšet . Přes bluetooth funguje normálně.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 04. čer 2019 19:10:40

Jeste dejte kontrolu nastavení zvuku:

Obrázek


kubicek10
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: čtv 02. úno 2012 21:49:50
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 7.0

Re: Waze

Příspěvek od kubicek10 » stř 05. čer 2019 5:17:52

Tyto položky nemůžu najít . Já mám v nastavení Waze pouze hlasitost a jestli chci zvuk přehrávat z reproduktorů. Hlasitost mám zapnuto a reproduktor také . Pokud reproduktor vypnu, jde mi to pouze do rádia přes bluetooth.
Obrázek


roy100
Droid
Příspěvky: 1522
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » stř 05. čer 2019 8:44:33

Však ano, GinBook jede na jabku, nastavení je ok, problém bude možná v kombinaci typu telefonu a verzi waze. Mně po posledních aktualizacich jede vše normálně.

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A2 lite
Rom: Stock 9.0

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » stř 05. čer 2019 13:44:43

Ono to ani na tom jablku neni tak skvele. Ja mam treba nastaveno, ze chci vsechny zvuky prehravat telefonem, ale stejne se ten blbec porad snazi hrat to pres BT pres radio...
Xiaomi Mi A2 Lite
ROM: Stock 9.0
Kernel: Stock


Kubbes
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 27. črc 2017 21:06:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Waze

Příspěvek od Kubbes » sob 08. čer 2019 13:24:03

Chtěl bych se zeptat zda vám spořič funguje i při zapnuté nabíječce (kvůli amoled - Galaxy S8, Android 9.) Mě bohužel jen, když je na baterii.


Hurec
Robot
Příspěvky: 922
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » sob 08. čer 2019 13:41:46

A mas to zaskrtnute , ze se Spořič je aktivni i pri nabijeni?
Me to na huawei funguje dobre.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


Kubbes
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 27. črc 2017 21:06:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Waze

Příspěvek od Kubbes » sob 08. čer 2019 13:55:38

Jj mám zapnuto - Spořič aktivní i při nabíjení. Kdybych neměl amoled display, tak bych ho nechal zapnutý stále. Tohle chci jen kvůli vypalování. Doteď jsem používal iGo, ale jak jsem zkusil WAZE, tak už chci u něj zůstat. Je to silně návyková aplikace :)

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 08. čer 2019 14:48:03

Diky. Marketing fungus skvěle. :-D

Uživatelský avatar

looxman
Androiďák!
Příspěvky: 633
Registrován: ned 31. kvě 2015 21:55:43
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Note9SD/stock A9
Mobil 2 / ROM: Asus ZE551ML/stock A5
Tablet: Samsung TAB S4/stock A9
Tablet 2 / ROM: Samsung A2016/stock A8.1
Bydliště: Slovensko

Re: Waze

Příspěvek od looxman » sob 08. čer 2019 21:19:48

Kubbes píše:
sob 08. čer 2019 13:55:38
Jj mám zapnuto - Spořič aktivní i při nabíjení. Kdybych neměl amoled display, tak bych ho nechal zapnutý stále. Tohle chci jen kvůli vypalování. Doteď jsem používal iGo, ale jak jsem zkusil WAZE, tak už chci u něj zůstat. Je to silně návyková aplikace :)
Ešte sa rad vrátiš k iGu, keď zažiješ pár krát hlášku : Server nedostupny" :lol: :02:
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Samsung GalaxyTab S4(2018)LTE: 4GB RAM/64GB ROM/256GB SDCard
Samsung Galaxy Note 9,SD845: 6GB RAM/128GB ROM/512GB SDCard

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1151
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo X

Re: Waze

Příspěvek od policak » sob 08. čer 2019 21:41:38

waze pouzivam denne a s touto hlaskou jsem se setkal za 8 let parkrat. Zpravidla za to mohlo pomale pripojeni. Od prechodu na LTE mobil uz tu hlasku nepamatuji.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 08. čer 2019 22:50:53

Je třeba vědět, se my v ČR jsme rozmazleni kde všude máme LTE. Vyjet za hranice, je to zoufalost. Včetně SK. Takže chápu, kolegové z SK můžou mít offline Waze častěji než my.

Uživatelský avatar

looxman
Androiďák!
Příspěvky: 633
Registrován: ned 31. kvě 2015 21:55:43
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Note9SD/stock A9
Mobil 2 / ROM: Asus ZE551ML/stock A5
Tablet: Samsung TAB S4/stock A9
Tablet 2 / ROM: Samsung A2016/stock A8.1
Bydliště: Slovensko

Re: Waze

Příspěvek od looxman » sob 08. čer 2019 23:51:45

Waze na Sk pouzivam veľmi zriedkavo, ale v UK častejšie, zial spomínaná hláška sa týka práve tej krajiny, stačí odbočiť z diaľnic a hneď je to na screene :hehe: Ale mam ju len ako doplnkovú navi práve ku IGO Nextgen :palec: tak sa nerozculujem....
ZE551ML: 4GB RAM/64GB ROM/128GB SDCard
Samsung GalaxyTab S4(2018)LTE: 4GB RAM/64GB ROM/256GB SDCard
Samsung Galaxy Note 9,SD845: 6GB RAM/128GB ROM/512GB SDCard

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 09. čer 2019 8:43:42

V UK jsem měl často 3G či EDGE nebo nic. Ale byl jsem na jihozápadě. Sama mala dira.


Kubbes
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 27. črc 2017 21:06:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Waze

Příspěvek od Kubbes » čtv 13. čer 2019 5:44:06

Tak jsem zkoušel všechno možné, včetně nové instalace a na Samsung Galaxy S8 s android 9. spořič při současně zapojené nabíječce nefunguje.


Hurec
Robot
Příspěvky: 922
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » čtv 13. čer 2019 19:58:40

Bohuzel tak to smula.
Jak tu uz psal admin , jsou stim u androidu velke problemy , takze ted se to proste nechalo tak a nedela se na tom. Coz je velka skoda. Protoze na S8 jsem 2x waze vypalil. Takze jedine manualne stahnout jas.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


toorek
Androiďák!
Příspěvky: 250
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Waze

Příspěvek od toorek » pát 14. čer 2019 14:37:28

Teď mi Waze automaticky hodilo hlášku s upozorněním na zítřejší olomoucký 1/2maraton spolu se souvisejícími uzavírkami. Dobrá práce, děkuji!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 14. čer 2019 14:50:44

....plácaje se po ramenou.

Kukni dole ve zprávě kdo to udělal. ;-)


toorek
Androiďák!
Příspěvky: 250
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Waze

Příspěvek od toorek » pát 14. čer 2019 16:00:30

Koukám, koukám, samotný nejvyšší.


sinco
Droid
Příspěvky: 2134
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » sob 15. čer 2019 22:29:47

Nemám dálniční známku a v nastavení mám vypnuto použít placené úseky dálnice. Jel jsem z Brna do Prostějova. Navi mě hnala na dálnici, po sjezd na Slavkov je tuším zdarma. Ale v horní liště svítil sjezd Vyškov a do Vyškova je placený úsek. Z dálnice jsem sjel u motorestu Rohlenka a dál po staré mimo dálnici. Waze se ale snažila mě dostat na dálnici, stůj co stůj. Někde před Vyškovem mě došla trpělivost a v nastaveni navi jsem zrušil použití dálnice úplně. Prosím o kontrolu a případnou opravu. Děkuji
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 16. čer 2019 5:04:09

Sinco,
Věřím ze na to přijedeš sám. V nastavení. Heslo dne jsou “Viněty”.

Těch článků bylo dost na internetu jak to nastavit.

Jezdí po tom úseku dálnice a po staré silnici tisíce lidi s Waze včetně mé ženy, která také na autě nemá dálniční známku, a funguje to. ;-)

Chyba bude u tebe v nastavení. :-)

A když už tedy nejseš znalý možností nastavení ve Waze a budes hledat jak si navolit u nás dálnice či zrušit, ověř si také, zda máš doplněné heslo a e-mail v nastavení Waze, případně doplň. A Na www.waze.com/account si ověř přihlašení. Ja jen aby jsi za rok nepsal, ze jsou u Waze xxxxx, bo se nepřihlásíš do Waze tel číslem.

Pěkný den.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti