Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » úte 12. led 2021 14:30:12

Ano, zbytek je ok, tak ta nudle o zahraniční jízdě.

Ještě se mi stalo, že jsem neměl dálniční známku (nové auto před koncem roku) a i když jsem měl vypnuté 'poplatky', tak mě navrhl trasu po dálnici. Když jsem to zkusil znovu hned poté, tak už to bylo ok.





penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » čtv 14. led 2021 14:54:29

A co mi řeknete k tomuto:

Od technického oddělení jsme obdrželi následující vyjádření:
V tomto případě nejde o chybu. iOS aplikace automaticky směruje do Apple maps a jiné řešení nenabízí. Android má integrovanou Google knihovnu pro Google maps, kdy odkaz na navigování z app posílá pouze GPS koordináty, nikoliv adresu. Bohužel na to sice reagují i jiné apps, jako Waze, Uber a jim podobné (Bolt například ne), ale ty neumí pracovat s koordináty, a proto nezobrazí cílové místo.


Jde o to, že je spousty aplikací, které při volbě navigovat (když ji app umožňuje na nějaký cíl) přes waze, tak se waze otevře, ale nic nevyhledá (a nebo vyhledá cíle v okolí s podobným názve, ale ne tu, která je vzdálená např. několik stovek km, kterou jsme požadoval) a nezačne navigovat. Výše uvedené je například mail z podpory Tesco clubcard. Ale v minulosti jsem to řešil i v app pocket poi, kde to vývojáři "přepli" na jakýsi starý formát posílání polohy k navigování. Pak je spousty aplikací, kde natvrdo zvolili navigovat přes gmapy.

Jak tohle řešíte vy ostatní?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 14. led 2021 15:18:56

Jakákoliv aplikace s integrovaným Waze posila jen GPS bod do Waze a tam se Waze naviguje. Nebo ba nejbližší možné místo.


­    


Medmen
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: čtv 05. srp 2010 12:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola One Vision
Tablet: Lenovo Yoga 3 plus LTE

Re: Waze

Příspěvek od Medmen » ned 07. úno 2021 11:47:44

Ahoj vespolek,

měl bych dotaz. Používám Waze 4.70.1.0 (poslední dostupná verze z Play) přes Android Auto (6.0.6153).
Včera jsem po delší době jel dlouhou cestu (cca 500 km) a Waze se mi zpožďovalo oproti aktuální poloze a neukazovalo žádnou rychlost (město/dálnice), ikdyž v nastavení ji mám zapnutou.
Při pauze jsem zkusil promazal data aplikace - beze změny.

Tim jak jsem poslední dobou převážně na HO, tak nevim, kdy přesně, nebo se kterou aktualizací se to začalo projevovat..

Nemá někdo podobný problém?


monty70
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 16. čer 2014 13:46:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: note 3

Re: Waze

Příspěvek od monty70 » pon 22. úno 2021 5:09:07

Zdravim.

1) Lze ve Waze vypnout moznosti jako je zobrazovani nazvu ulic pri navigaci a nabidky parkovacich mist pri prijejezdu do cile?
Obe funkce mi v mape prekazi, ale nenasel jsem jak je deaktivovat.

2) Pri pripojeni telefonu k Android Auto mi ve Waze nejde zadat adresa z klavesnice. Po stisku prvnich pismen se Waze prepne zpet do mapy.
Adesu nelze zadat jak z displaye auta, tak ani z telefonu. Jedina moznost je zadat adresu hlasove. Klepnu na displeji auta na HLEDAT, otevre se mi klavesnice i v telefonu, v telefonu kliknu na klavesnici na mikrofon a reknu adresu. Nepodari se mi ale rict adresu celou. Do vyhledavani se odesle to, co stihnu rict cca do 1 vteriny.
Setkal se nekdo stimto problemem, respektive napda nekoho reseni?

Dekuji za rady

Galaxy Note 8 - android 9
Waze - 4.71.0.2
Android Auto - 6.1.610524


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 22. úno 2021 7:22:01

Dotaz 7.2:
Stahni si “GPS status & toolbox” a zkontroluj si funkci GPS, udelaj aktualizaci a-GPS, a test jak dobře se za jízdy mění poloha.

Dotaz dnes:
Ne nejde to odstranit. Naopak je to chtěné. Od uživatelských zážitků je tu iGO. Tam jde měnit všechno. :-P

S AA ti musí poradit někdo jiný. Tu věc záměrně ignoruji.


­    


Medmen
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: čtv 05. srp 2010 12:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola One Vision
Tablet: Lenovo Yoga 3 plus LTE

Re: Waze

Příspěvek od Medmen » pon 22. úno 2021 8:07:19

Trochu jsem s tím laboroval a ten popsaný stav se mi děje při znovupřipojení telefonu k autu. (aktuální verze Waze + AA)

Dočasně pomůže promazat data aplikace AA, pak funguje tachometr i poloha v pořádku.
Při dalším připojení k autu, ale opět znovu zlobí poloha a nezobrazuje se tachometr.

Narazil jsem na autofóru na další dva lidi, kteří mají stejný problém.

Kolega to tam více testoval a údajně mu to funguje tak jak má se starší verzí Waze 4.68 - já se k testu zatim nedostal.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 294
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » pon 05. črc 2021 6:25:49

Zdravim. Muze mi nekdo pomoci jak naplanovat cestu do Chorvatska? Zasekl jsem se hned na začatku [emoji16] Standartne nemam v CR aktivni vignetu, takze me to po dalnicich netaha. A hle, jen co zadam Makarska najde mi to jednu trasu a to vcetne pres ceske dalnice [emoji16] jak funguje tedy to pouzivani placenych useku, dalnici atd.? Jde nejak dopredu naplanovat celou trasu nebo po prejeti hranic musim trasu prepocitavat podle toho jestli chci nebo nechci jet pres placene useky? Zkousel jsem sygic, kde si pri planovani trasy tyto placene useky mohu pro kazdou zemi zvlast vypnout. Ale ja nechci jet s pomoci Sygic [emoji16] diky




Uživatelský avatar

peta809
Droid
Příspěvky: 1924
Registrován: sob 03. zář 2011 9:03:46
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S20 FE 5G
Twitter: @KoumiCZ
Tablet: Teclast M89 Pro
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od peta809 » pon 05. črc 2021 9:50:52

Na vícekrát, třeba na benzínkách. Waze takto dlouhé trasy najednou nezvládá. Už se to zde mnohokrát řešilo.
Pomohla ti moje rada, tip či odpověď? Chceš mi poděkovat? Ano? Učiň tak prosím pomocí palce nahoru.
Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo.
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/KoumiCZ

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 05. črc 2021 10:49:06

Waze nepočítá s tím, že kdo jede 1000km, tak dostane ten skvělý nápad, že bude poznávat krásy místních obcí. Waze návrhem po dálnici naznačuje, co je správně. Nakonec Google a Apple nejlépe vi co chceme a potřebujeme. “Siri se smála, Alexa se smála….”

Navíc Waze umí po dálnicích max 700-1000km. Po dálnicích!

Pokud chceš jet po trojkach a nemyslím prsa ale cesty, budeš kouskovat trasu po 250km.

I po dálnicích je dobré plánovat na místa jako hranice, a čurací zastávky na čerpacích stanicích.
Naplánovat doma tyto místa a uložit do oblíbených.

Po těch 250km Waze lépe pracuje s predikcí situace a lépe navrhuje změny.

Mimochodem, první odstavec je BUG o kterém se ví.


­    


lahoni2427
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 07. črc 2021 15:31:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sem patří typ telefonu

Re: Waze

Příspěvek od lahoni2427 » stř 07. črc 2021 15:53:55

OMG. 10min, 6.5km. Měl jsem tam co nejmíň odboček a nejkratší místo nejrychlejší. Že se to bude takhle lišit by mě fakt nenapadlo.


clifftorr
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 19. črc 2021 11:36:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei 5T

Re: Waze

Příspěvek od clifftorr » pon 19. črc 2021 11:49:16

ahoj
Mám nepříjemný problém a to že když mobil v poloze na šířku nebo ho připojím na Android Auto , tak hlášení o radarů(rychlost,červená) se objeví pouze na poprvé a dále je upozornění pouze hlasové(není vidět vzdálenost a ani se nezobrazí "teploměr při průjezdu ůsekovým měřením"). Při znovu otočení telefonu do svislé polohy a odpojením od Android Auta se hlášení obnoví a vše je tak jak má být. Musím někde něco nastavit nebo je to chyba , která se řeší ?


roy100
Droid
Příspěvky: 1632
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 68
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » pon 19. črc 2021 13:02:13

To je vlastnost. Bohužel.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 294
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » sob 31. črc 2021 7:33:40

Otazka na ty, co pouzivaji Android auto. Nemuzu se dohledat moznosti najit (pres obrazovku automobilu) cerpaci stanice podel moji aktualne naplanovane trasy. Kdyz to zkusim najit normalne pri pouziti pres telefon, tak ta funkce tam je. Jsem slepy nebo to tam opravdu neni? [emoji38]

­    


Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » úte 03. srp 2021 18:29:45

Proč mi Waze najednou hlásí, že hlasové vyhledávání není v mé zemi k dispozici? Zase nová fičura, o kterou si uživatelé psali?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22821
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 268
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » čtv 19. srp 2021 4:28:06

Bude waze umět někdy overlay, který umí třeba GMapy?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 19. srp 2021 18:45:18

Jé, konečně se tu po měsíci dostanu.

AA je dané tím co dovolí API od Google (to samé Apple). Tedy dost věci v AA i CP chybí. Není to chyba Waze.

Hlas jaký a kde?

Overlay? Popiš co myslíš. Díky.


­    

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22821
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 268
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » čtv 19. srp 2021 18:54:11

Když shodíš GMapy na pozadí, tak máš okno s mapama v popředí.
Spoiler:
Obrázek
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 19. srp 2021 19:07:31

Hmm, tady se omlouvam. GM zapinam jen v ohrožení v PC a android nemám. Netuším jak to funguje.
Spíše tuším, že Waze prostě vyžaduje vždy zapnuto a nezmění se to.


­    


stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 241
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: SGS20
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Waze

Příspěvek od stewe » čtv 19. srp 2021 21:56:43

Občas používam,
Spoiler:
Screenshot_20210819-225218_Waze.jpg
Screenshot_20210819-225218_Waze.jpg (242.88 KiB) Zobrazeno 2298 x
Samsung Galaxy S9⇒ S20
Samsung Galaxy Tab S5e
Samsung Galaxy Watch 46mm
Samsung Galaxy Buds+


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 294
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » pát 20. srp 2021 6:42:35


GinBook píše:Jé, konečně se tu po měsíci dostanu.

AA je dané tím co dovolí API od Google (to samé Apple). Tedy dost věci v AA i CP chybí. Není to chyba Waze.

­    


No ale v GMaps funkce hledani cerpacek pri AA na obrazovce v aute funguje. Takze by to mohla byt vec Waze, ktera by tam sla pridat ne? [emoji846]




Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 20. srp 2021 6:45:39

Jenže GM to má implementováno jinak.
Mimochodem jakýkoliv bod najdeš i ve Waze. Jen je to “nešikovně”


­    


bandit707
Droid
Příspěvky: 1442
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » pát 27. srp 2021 10:35:28

prosim nie je tu nejaky editor map?

V Bratislave by sa zislo opravit rychlostne limity na diaľničnom obchvate
D1 od križovatky Pečňa po Triblavinu
a myslím, že to isté sa má týkať D2 od tunela Sitina po hranicu...
Ako tam teraz zaviedli to líniové riadenie premávky,
je tam premenlivá rýchlost riadená automaticky podľa prevádzky s maximom 130km/hod
obmedzenie na 90km/hod bolo zrušené a tiež zrušili na obchvate značky pre začiatok a koniec obce - sú len na výjazdoch a nájazdoch na obchvat
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » pon 27. zář 2021 11:01:24

nezačaly ještě někomu se hlásit úsekové radary anglicky? M2 se tak hlásí i příjezd do cíle. Vše provozováno na android autu.
Začalo to dělat z ničeho nic. Pokud o výmaz dat, reset a nová instalace nepomohl. Nepomohlo ani přepnutí na jiný cz jazyk.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 27. zář 2021 16:32:26

Jaký hlas pouzivas?


­    


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » úte 28. zář 2021 7:57:39

Měl jsem přednastavenou Petru, ale zkusil jsem i Vlastimila. U obou se to chová stejně. Vše se hlásí v CZ, ale úsekové radary a dojezd do cíle je v EN.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » pát 01. říj 2021 14:57:56

Pomohlo mi nastavení na Elišku, jel jsem s ní jednu trasičku a pak návrat zpět na Petru již vše OK. To by mě zajímalo, jak k tmu došlo. Nedokážu si to vysvětlit. :roll:

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 01. říj 2021 15:00:13

Nevím proč, ale dostanu se tu jen jednou za čas. Jinak zásek.

Ano to přepnutí hlasu jsem chtěl navrhnout.


­    


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » pát 01. říj 2021 15:19:07

Je to divný. nevím, že bych něco měnil, jen hláška při dojezdu, zda mám zabrzděné auto - místo "dítě v autě" (nové auto s automatem), jinak jsem nic neměnil (nevím o tom). Ale to bylo ještě v Chorvatsku, ale cestu domů bylo vše OK. A pak z ničeho nic při cestě do práce anglické radary a info o zabrzděném autě.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti