Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Speedbird842
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 27. zář 2014 11:48:08
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Speedbird842 » pát 18. zář 2020 17:18:05

Mám stejný tlf jako Brona a žádnou z těchto chyb nepozoruju

­    






Speedbird842
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: sob 27. zář 2014 11:48:08
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Speedbird842 » pát 18. zář 2020 17:22:08

Ad3 rozkliknu klepnutím kdekoli na spodní lištu.ObrázekObrázek

­    


Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » pát 18. zář 2020 18:23:39

Tak čistá instalace. Nastavení zvuku je stále zakryté. Ale udělalo mi to i po instalaci, když jsem musel nastavit typ auta a palivo. Dialog byl stejně schovaný. Napadlo mne jej přejetím vysunout nahoru a šlo to. Stejně to jde i u toho zvuku. Jde to vysunout. Ale v první chvíli je to zakryté.

Tlačítko Jeď teď je po prvním spuštění čárkované. Ale pokud trasu vypnu a zkusím znova, už je souvisle orámované.

Spodní lišta blbne stále. Po kliku na čas dojezdu aplikace poskočí a nic. Musím kliknout na tlačítko vpravo dole.

Pomohlo to? Mohu si zkusit ještě nějak pomoci?

Díky

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 18. zář 2020 18:34:32

To oramovani má fungovat jako odpočet času. Mělo by se to okolo mizet.
U iOS je to malinko jinak.

Ještě se zeptam. Po odinstalaci jsi provedl restart telefonu?

Je mne divné, že to kolegovi jde a tobě ne.


­    


deckrdshaw
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 19. zář 2020 12:33:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG S9

Re: Waze

Příspěvek od deckrdshaw » sob 19. zář 2020 12:34:49

myslim ze je to spis online navigace a v tom ze toho online stavu umi vyuzit k zaznamenavani obrovskeho kvanta zmen v mape i k jejich prijimani v realnem case spociva prave ta jeji prednost pred dosavadnimi navigacemi jako je tomtom ... patrne bude mozny i offline mod, ale na to je asi brzo spekulovat, zatim jsem o tom neobjevil zpravu ... je jasne ze s offline modem nebudes mit pristup k AKTUALNIMU deni, pokud se z minuty na minutu zmeni prujezdnost na silnici, takze to nebude vyuzito na max.
bale


Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » sob 19. zář 2020 20:42:31

GinBook píše:To oramovani má fungovat jako odpočet času. Mělo by se to okolo mizet.
U iOS je to malinko jinak.

Ještě se zeptam. Po odinstalaci jsi provedl restart telefonu?

Je mne divné, že to kolegovi jde a tobě ne.


­    
Udělám to ještě jednou. Restart mne nenapadl.

Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » ned 20. zář 2020 23:52:07

Čistá instalace, restart telefonu, první spuštění. Vše se chová, jako jsem již popsal.


TomBas
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: ned 22. bře 2015 17:33:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8x (Andrioid - 8.1.0, EMUI - 8.2.0)

Re: Waze

Příspěvek od TomBas » pon 21. zář 2020 19:34:42

Nechci tu být zbytečně "moudrý", ale už jsem také u waze s lecčíms bojoval a leccos mne irituje...
Postup, který ti byl doporučen, byl myslím jiný, než ten který popisuješ, že jsi udělal...

Myslím, že jsi měl provést:
1 - odinstalaci
2 - restart telefonu
3 - novou instalaci.

Tvoje "čistá" instalace (tedy zřejmě odinstalace+instalace a následný restart myslím nic neřeší. Restart (podle mne) musí proběhnout mezi odinstalací a novou instalací. Alespoň u mne to tak párkrát pomohlo.
T.

A abych nebyl jako "vyhryz"... ano, pár věcí mne irituje, ale pořád mi waze stojí za to ho používat... asi tak.
Naposledy upravil(a) TomBas dne pon 21. zář 2020 19:43:10, celkem upraveno 1 x.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » pon 21. zář 2020 19:39:17

Může mi někdo poradit, jak se zbavit nabízení trasy domu a do práce? Ve webovém rozhraní to povolené nemám.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » pon 21. zář 2020 20:06:04

Nijak. Tahle šulinkovina se objevuje naprosto náhodně bez ohledu na nastavení. Na mě vyskočila minulý týden asi po třech letech, kdy to nedělalo. Zajímavé je, že k0k0tina tady neprojde, ale šulinkovina ano.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » úte 22. zář 2020 0:26:53


TomBas píše:Myslím, že jsi měl provést:
1 - odinstalaci
2 - restart telefonu
3 - novou instalaci.

Tvoje "čistá" instalace (tedy zřejmě odinstalace+instalace a následný restart myslím nic neřeší. Restart (podle mne) musí proběhnout mezi odinstalací a novou instalací. Alespoň u mne to tak párkrát pomohlo.
T.
Máš pravdu, to dává větší smysl. Udělal jsem, ale výsledek je stále stejný.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 3091
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 22. zář 2020 7:19:31

policak píše:Nijak. Tahle šulinkovina se objevuje naprosto náhodně bez ohledu na nastavení. Na mě vyskočila minulý týden asi po třech letech, kdy to nedělalo. Zajímavé je, že k0k0tina tady neprojde, ale šulinkovina ano.
penik píše:Může mi někdo poradit, jak se zbavit nabízení trasy domu a do práce? Ve webovém rozhraní to povolené nemám.
Za mňa je to praktická funkcia, ktorú denne "využívam".
Keď idem ráno do roboty, nemusím zadať cieľ, lebo si ho waze zadá sama. Keď idem inde ako do roboty, lekár či stretnutie, opäť waze sama navrhne cieľ, keďže ho mám v kalendári.

Keď idem z roboty a končím skôr, idem do posilky, keď končím večer, idem domov. Waze to vie a podľa času môjho odchodu mi navrhne správny cieľ. Keď idem niekde mimo bežnej rutiny, napríklad po robote do kina, tak mi to zase navrhne kino.

Táto funkcia mi vyhovuje a zvykol som si na ňu, pri sygicu mi celkom chýba.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » úte 22. zář 2020 7:23:04

Jasně. Otázka ovšem nezněla, komu se to zdá praktické, ale kde se to dá vypnout, pokud to pro někoho nemá žádný smysl.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 3091
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 22. zář 2020 7:48:30

Odpoveď si už dal ty - nijak.
Takže ja som si dovolil reagovať na šulinkovinu.

A btw možno by pomohlo nemať v navigácii zadané ciele domov a práca.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » úte 22. zář 2020 9:45:15

Tím si jen vygeneruje pravidelná vyskakovací okna, ať ty adresy vyplní.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » úte 22. zář 2020 10:59:57

Kua, já měl pocit, že u androidu byla volba na zrušení té spodní listy s nabídkou cílů. Nebo to bylo v nějaké fázi vývoje? Ale až tak moc Android nesleduji. Se omlouvam za neznalost.


Brona, díky za testy. Jdu se sám poptat kolegu z droidem.
Blba otázka, nezvetsoval jsi písmo nebo zobrazení?

Mimochodem, nějak teď blbne funkce volba Viňet. Moc bych do toho nastavení nedrbkal.


­    

Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » stř 23. zář 2020 6:36:14

S tím zvětšením písma nebo zobrazení to je dobrá myšlenka.. Man to viz. screeny. Nevím, jestli je to takto defaultně a nebo jsem s tím v minulosti hýbal. Každopádně v poslední době, co začaly tyto problémy s Waze, určitě ne.
ObrázekObrázek

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » stř 23. zář 2020 6:51:46

To vypadá normálně.
Jsem si vzpomněl, bo už jsem to taky řešil a potom jsem zjistil, že uživatel neviděl na displej tak vše zvětšil a ještě změnil písmo. :)

Neslibujti výsledek, ale aspoň vím, že existuje problém a v čase dalších hlášených věcí se s tím dá pracovat.


­    

Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » stř 23. zář 2020 7:05:14

Ty vysouvací nabídky (zvuk, typ vozidla) mi přijdou v pohodě. Ikdyž úplně nechápu smysl. Neboť musím udělat dvě iterace, abych dosáhl cíle.

To čárkované tlačítko je vážně hnusné, žádný odpočet neběží (vizuálně) a po dalším používání už vypadá normálně (viz. screen), tedy to bude asi chyba.

Ale ta nemožnost při navigaci kliknout kamkoliv do spodní lišty je vážně otravná. Když je trochu nerovný terén, tak to prostě netrefím a už jsem si tak 2x shodil telefon z magnetického držáku.

Trochu OT, ale designově mne nyní oslovila navigace TomTom AmiGO.Obrázek

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 23. zář 2020 7:09:30

Tak co se nám líbí nebo nelíbí designově je mimo nás oba. :-)
Vývojáři a ti co to platí lidi sedí v Izraeli a USA.

My můžeme sbírat informace o chybách a odprezentovat je na příslušná místa. To je tak vše. Kdy, jak a zda už neovlivníme.

Samozřejmě ten názor, že Waze jsou omalovánky, to se děje často. :-)


­    


jjardas
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: ned 27. led 2013 10:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 7

Re: Waze

Příspěvek od jjardas » ned 27. zář 2020 17:33:49

Zdravím,
řeším problém s Waze, připojeno přes Android Auto, při probíhajícím hovoru přestane fungovat navigace, obraz se zastaví a ani se nehne. Po skončení hovoru musím přepnout z AA jinam a zpět, pak to normálně načte polohu a pokračuje.
tel. XIAOMI REDMI NOTE 7

Neřešil někdo?

Díky za reakce.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 27. zář 2020 17:43:59

Zkontroluj v nastavení Androidu v aplikacích Waze a AA zda nemáš povolenou úsporu prostředků/baterie.
Zrušit.


­    


jjardas
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: ned 27. led 2013 10:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 7

Re: Waze

Příspěvek od jjardas » ned 27. zář 2020 18:37:56

U Waze mám úsporu energie vypnutou už dlouho, AA v telefonu tuto možnost vůbec nenabízí

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 27. zář 2020 18:44:53

Potom bude muset odpovědět někdo jiný. AA tolik neznám.


­    


jjardas
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: ned 27. led 2013 10:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 7

Re: Waze

Příspěvek od jjardas » ned 27. zář 2020 18:47:37

Teď mě napadlo povolení polohy pro Waze, měl jsem "jen při používání", nastavil jsem na "povolit vždy". Tak uvidím, třeba to pomůže

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11356
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » ned 27. zář 2020 19:28:56

To je určitě ono...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


jjardas
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: ned 27. led 2013 10:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 7

Re: Waze

Příspěvek od jjardas » ned 04. říj 2020 12:16:54

Tak to opravdu pomohlo. Akorát se objevil další problém - po telefonním hovoru nejde zvuk přes Android auto, ale jen z telefonu

EDIT: po přepnutí "Přehrávat zvuky do telefonu" ve Waze to u odchozích hovoru funguje dobře, ovšem po příchozím hovoru ztichne Waze úplně a pomůže jedině odpojit od AA a znovu připojit (kabel)


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 294
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: Waze

Příspěvek od Sobmajstr » úte 06. říj 2020 13:16:43

Zdravím.

mám dotaz. Když ve Waze zapnu funkci "vyhnout se placení mýta" tak mě to stále nahání na dálnici. Dálnice (je to úsek kde se mýto normálně platí) se vypnou až když zapnu funkci "vyhnout se dálnicím ... " Je to nějaký bug nebo mám někde jestě něco blbě nastavené? Díky.

­    


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 3091
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 06. říj 2020 13:27:32

Nemáš náhodou uloženú diaľničnú známku?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » úte 06. říj 2020 13:28:23

Vyhnout se placeni myta platí pro místa s mýtem. Jednoduše, tam kde vybírají prachy v budce. Dalnice vesměs Itálie, Francie, tunely v Evropě, atd.

Pro ČR a nejenom platí, nastavení vinety. A volba vyhnout se dalnicim.


­    
Naposledy upravil(a) GinBook dne úte 06. říj 2020 13:28:23, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host