Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 23. črc 2020 12:41:16

Syn mi hlásí problém, ztratila se mu z Nastavení položka Povolit běh na pozadí. Během hovoru se tak Waze nevrátí na display. Nepomohla ani nová instalace. Galaxy Note 9, netušíte někdo, kde je zrada?
IMG-20200723-WA0002.jpg
IMG-20200723-WA0002.jpg (49.3 KiB) Zobrazeno 5346 x


Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 23. črc 2020 12:45:42

A instaloval android 10 nebo vyšší verzi? Potom je to vlastnost Androidu


­    

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 23. črc 2020 13:03:28

No jo, desítka. Jde to nějak obejít v nastavení Androidu, nebo má smůlu?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 23. črc 2020 13:38:45

Je to “vlastnost” androidu. ;-)


­    


nimha
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: stř 04. zář 2013 11:56:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy S4
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2, Asus MemoPad 7 HD

Re: Waze

Příspěvek od nimha » čtv 23. črc 2020 19:57:49

Nejde mi se přihlásit přímo na Waze forum, tak to dám sem:

V obci Zbiby u Prahy mi Waze nově hlásí radar. Je to na ul. Průběžná 11 (před obecním úřadem).

Problém je v tom, že se tam fyzicky vůbec nic nezměnilo. Cca 2-3 roky jsou tam na sloupu nějaké 2 kamery, jedna pro každý směr. Co mám Waze, cca 2 roky, se tam nic nezjevovalo. Co je tedy nově? Chyba, že se to včas nerozpoznalo/nezadalo, současný renonc nebo to prostě "začalo měřit"?

Předem díky!
kamera2.jpg
kamera2.jpg (239.76 KiB) Zobrazeno 5198 x
kamera1.jpg
kamera1.jpg (74.43 KiB) Zobrazeno 5198 x
kamera3.jpg
kamera3.jpg (479.24 KiB) Zobrazeno 5198 x



sinco
Droid
Příspěvky: 2210
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 33
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » pát 24. črc 2020 15:05:27

TO Policak: Zkus informace o aplikaci , je tam položka povolit aktivitu na pozadí-dáš povolit a pak ještě optimalizace využiti baterie a tam si waze najdeš a dáš neoptimalizovat. To by mělo pomoci. Mám Samsung s9 s os Android 10
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » pát 24. črc 2020 18:45:16

Nepomohlo. Ta volba prostě v menu není a neobjeví se tam ani po té změně nastavení. Restart nepomohl.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


sinco
Droid
Příspěvky: 2210
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 33
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » ned 26. črc 2020 18:32:13

Máš to taky tak? Zapnul jsem navi a zavolal jsem si na tento telefon, hovor jsem přijal a na obrazovce byla obrazovka příchozího volání. Po ukončení hovoru naskočila waze ve stavu posledního spuštění-do navigace. Takže i když položka kterou hledáš v samotné navi není tak tak jak to mám já to
funguje jak potřebuješ, waze po skončení hovoru pokračuje tak jako před hovorem.


Obrázek
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » ned 26. črc 2020 18:54:12

To je něco jiného. Ve starších verzích, a tím myslim do desítky, to fungovalo tak, že při přijetí příchozího hovoru, nebo cca 5 sekund po vytočení odchozího, se navigace automaticky vrátila na display a viděl jsi během hovoru, kam jet. Tobě to během hovoru zmizí, pokud dobře chápu. Ale to může být třeba několik minut a ve městě už dávno pojedeš špatným směrem.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


sinco
Droid
Příspěvky: 2210
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 33
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » ned 26. črc 2020 20:26:18

Vyber aplikaci telefon- nahoře tři tečky-nastavení-Zobrazení hovoru při použ. aplikací a tam si dej Mini okno. Při navigaci a příchozím hovoru se ti nahoře ukáže malé okno pro přijetí a odmítnutí hovoru. Nezasahuje do okna navigace.

Obrázek
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G


Ilem
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 09. dub 2014 19:49:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Blackberry Key2 LE

Re: Waze

Příspěvek od Ilem » pon 27. črc 2020 13:59:49

Mám podobný problém
Když přijde nějaké systémové oznámení (například že byla stažena nějaká aktualizace), nebo SMS, apod. překryje to Waze a když to rychle neodmáznu, telefon usne. Hlasová navigace pokračuje, ale obraz zmizí. Je to otrava, protože musím pořád jedním okem sledovat mobil, jestli je tam stále Waze. Abych ho nemusel oživovat, až přijedu na složitější křižovatku.
Poradí někdo, co s tím? Nejsem guru ani přes Android, ani přes Waze

Pak tu mám ještě jeden postřeh - spíš pro vývojáře Waze. Jel jsem delší trasu (270 km). Během cesty mi několikrát Waze změnil odbočku, kde mám v Praze odbočit z Jižní spojky. Neustále se střídaly 3 odbočky. Mám z toho dojem, že Waze zvolí optimální trasu, čímž tam všechny pošle a vyytvoří zácpu. Načež reaguje tím, že najde průchodnější trasu a situace se opakuje. Pak je otázka, jestli při delší trase nejet právě tam, kam Waze nedoporučuje?


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: Waze

Příspěvek od n560 » pát 07. srp 2020 14:07:55

Za posledních cca 14 dní sleduju problém s Waze, puštěným v autě přes AndroidAuto (na obrazovce auta).
Po chvilce GPS ztratí pozici, různě skáče, případně silnice po které jedu je šikmo a ne rovně a šipka po ní jakoby "driftuje". Řešením je pustit Google mapy, ty problém nemají. A nebo je aspoň nechat na pozadí a pak už jede i Waze. Připadá mi, jako by Waze neudrželo GPS aktivní, když je v telefonu vlastně na pozadí (obraz je na monitoru auta).

Používání Waze klasicky, bez Android Auto, je naprosto v pořádku. Zkoušel jsem mazání cache a dat Waze a AA, odinstalace/instalace Waze a AA, ale problém zůstává.

Používám to s AA v autě více než rok a nikdy problém nebyl...

Nestalo se to někomu taky, případně nezná řešení?


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Waze

Příspěvek od cmis » pát 07. srp 2020 14:31:44

Zkus u Waze vypnout spořič baterie
Samsung Galaxy Nexus


n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: Waze

Příspěvek od n560 » pát 07. srp 2020 14:55:59

Spořič baterie mám samozřejmě vypnutý u Waze i AA. To mě taky napadlo jako první věc, jestli se to náhodou neaktivovalo, ale je to vypnuté...


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Waze

Příspěvek od Longerski » pát 14. srp 2020 6:54:27

n560 píše:Za posledních cca 14 dní sleduju problém s Waze, puštěným v autě přes AndroidAuto (na obrazovce auta).
Po chvilce GPS ztratí pozici, různě skáče, případně silnice po které jedu je šikmo a ne rovně a šipka po ní jakoby "driftuje". Řešením je pustit Google mapy, ty problém nemají. A nebo je aspoň nechat na pozadí a pak už jede i Waze. Připadá mi, jako by Waze neudrželo GPS aktivní, když je v telefonu vlastně na pozadí (obraz je na monitoru auta).

Používání Waze klasicky, bez Android Auto, je naprosto v pořádku. Zkoušel jsem mazání cache a dat Waze a AA, odinstalace/instalace Waze a AA, ale problém zůstává.

Používám to s AA v autě více než rok a nikdy problém nebyl...

Nestalo se to někomu taky, případně nezná řešení?
Mám naprosto totozný problém. Google mapy jedou v pohode, ale waze pres AA nepouzitelny.
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


marko65
Stálý androiďák
Příspěvky: 71
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od marko65 » pát 14. srp 2020 7:01:52

n560: skus downgrade android auto. V minulosti som mal rovnaky problem a pomohlo nainstalovat poslednu funkcnu starsiu verziu a waze fical bez problemov.

­    



n560
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pon 25. úno 2013 19:01:40
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 ZE551ML
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5 (8GB/128GB)

Re: Waze

Příspěvek od n560 » pon 17. srp 2020 12:51:24

AndroidAuto mám verzi "5.3 preinstal", protože na aktuální verzi mi zase přestalo fungovat hlasové vyhledávání (opět pouze v AndroidAuto). Poslední dobou je o strach, aktualizovat AndroidAuto, Google app a Waze. Protože všechny tři aplikace mají schopnost navigování přes AA zmrvit...

Momentálně jsem v Chorvatsku a nebudu s tím nic dělat. Až se vrátím domů, tak nainstaluju aktualizaci Google app, která se mi taky pár dní nabízí a budu testovat.

Momentálně mám:
Waze - aktuální
AA - 5.3 preinstall
Google app - chybí mi poslední aktualizace co mi vyskočila teď na dovolené a nemám odvahu ji udělat

Takto funguje hlasové vyhledávání v AA, akorát musí být puštěné i Google Map, aby jelo GPS ve Waze.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 20. srp 2020 10:13:04

Jedou dnes vůbec servery? První trasa mě vedla do jednosměrky v protisměru, druhá na střed ulice, ačkoliv cílová adresa, zadaná a nalezená Waze byla na okraji. Jakoby to malovalo jen podle mapového podkladu, bez znalosti popisných čísel a dopravního značení.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 20. srp 2020 10:49:13

Nejsem vůbec u ničeho a ráno jsem jel bez plánované trasy. Teď zrovna nevím nic.


­    

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 20. srp 2020 11:38:05

Teď mi při jízdě po Žabovřeská v Brně před odbočením na Bystrc 6x, slovy šestkrát na sto metrech oznámilo Před vámi je práce na silnici. Je dnes jak retardované.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » čtv 20. srp 2020 12:00:10

A teď mi trasu z Mendlova náměstí na Hybešovu ulici naplánoval s průjezdem přes uzavřený areál Fakultní nemocnice u Svaté Anny. To jsem ještě nezažil.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 379
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Motorola One lite

Re: Waze

Příspěvek od robertBA » čtv 20. srp 2020 15:20:36

Google mal dnes veľký výpadok.

­    



Klára2412
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 24. srp 2020 17:55:42
Reputace: 0

Waze

Příspěvek od Klára2412 » pon 24. srp 2020 18:06:35

Ahoj, po instalaci WAZE se nezobrazí mapa. Poloha je zapnutá, mobilní data jsou zapnutá, využívání polohy je povoleno. Je vidět, že GPS funguje, protože to zaznamenává rychlost. Software na mobilu (Samsung S7) je také nejnovější. Jediná hláška je "vyhledávání sítě", ale signál je výborný. Aplikaci jsem odinstalovala a znovu nainstalovala a problém stále přetrvává. Dokáže mi prosím někdo poradit, co s tím? Děkuji!

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22821
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 268
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » pon 24. srp 2020 19:33:28

Nějakej stupidní firewall nebo antivir tam nemáš?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1442
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » pon 24. srp 2020 19:59:36

A nemáš len zablokované dáta pre Waze?
Google mapy idú?
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 24. srp 2020 21:44:17

Nezobrazí mapa je jaká barva plochy?

- modrá - jses 0-0 poledník a rovnoběžka. GPS mrtvé
- bílá - přepnout se někam a zpět. Ale to jsem v produkci dlouho neviděl. V beta to děla na CarPlay
- černá - grafika, chyba u Waze. Občas se to stává.

Preinstalace:

Smazat. Restart founu!!!. Nová instalace.


­    

Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » pát 18. zář 2020 16:51:56

Má někdo stejný problém s překryvem u nastavení zvuku?

Další problém je u tlačítka Jeď teď. Nechápu to hnusné čárkované orámování.

A do třetice, nejde zobrazit nastavení trasy během navigace kliknutím na spodní lištu. Funguje pouze tlačítko vpravo dole se šipkou.

Všechny problémy mám už několik týdnů. Doufal jsem, že to každá z následujících aktualizaci spraví. Bohužel... [emoji53]

Samsung Galaxy S10

ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 18. zář 2020 16:53:51

A za těch několik týdnů jsi jistě aspoň jedenkrát udělal čistou instalaci? ;-)

Já bych tím začal.

A řešit grafické rozvržení může být vlastnost.


­    

Uživatelský avatar

brona
Androiďák!
Příspěvky: 377
Registrován: sob 27. pro 2014 13:54:25
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG Galaxy S10
Tablet: SAMSUNG Galaxy S5e

Re: Waze

Příspěvek od brona » pát 18. zář 2020 17:00:52

Vím, že jsi cenný zdroj Waze informací. Také vím, že určitě reaguješ na milion hloupých dotazů denně.

Ale, byl by vězně problém odpovědět trochu méně ironicky a s nějakou vyšší informační hodnotu? Typu, bod 1, 2 bude chyba u tebe. Bod 3 je normální chování...

Díky...

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 18. zář 2020 17:03:54

Tak promiň no. Dnes jseš 156.

1) asi chyba. Prosím o čistou instalaci a nahrání poslední verze Waze. Ověřit zda chyba trvá.
Vím z testování, že tam par věci uteklo do ostré verze co nemělo.

2) graficky prvek. Sorry jako
3) vlastnost. Bohužel.

A co je několik týdnu? Spodní lišta je tuším od poslední verze. To je max 4 týdny.


­    

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti