Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

EvCa77
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 10. úno 2020 12:45:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J6

Re: Waze

Příspěvek od EvCa77 » pát 12. čer 2020 10:00:00

Ahoj, v poslední době mám u Waze problém s GPS. Dokáže mě lokalizovat, ale na trase jí chybi GPS a zobrazuje přibližnou.
Přílohy
Screenshot_20200611-202831_Waze.jpg
Screenshot_20200611-202831_Waze.jpg (315.95 KiB) Zobrazeno 6251 x




Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 12. čer 2020 10:14:35

1) preinstalaci
2) kontrola GPS a kontrola zaseknute GPS a obnovit a-GPS
3) zakázat v nastavení úsporu prostředků pro Waze a AA
4) ale přeci ostatní navigace funguji...tak tuto vymluvu tu máme furt. Takže ani nezkoušet. :-)


­    


EvCa77
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 10. úno 2020 12:45:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J6

Re: Waze

Příspěvek od EvCa77 » pát 12. čer 2020 11:01:13

Právě mapy cz fungují :lol:

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 12. čer 2020 12:24:00

Znova přečíst bod 4)


­    

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 12. čer 2020 14:20:59

1) zkontrolovat na www.waze.com/account zda znáš jméno a heslo. Pokud ne, v aplikaci doplnit včetně emailu a znova vyzkoušet.
Odinstalovat. Restart telefonu. Nová instalace.

2) aplikace GPS status & toolbox free. V ni, v menu restartovat a-GPS. Kolik je vidět satelitu u položky FIX ?

3) viz předchozí rada

4) vrrrr


­    



EvCa77
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 10. úno 2020 12:45:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J6

Re: Waze

Příspěvek od EvCa77 » pát 12. čer 2020 21:20:41

2) aplikace GPS status & toolbox free. V ni, v menu restartovat a-GPS. Kolik je vidět satelitu u položky FIX ? 

Mohl by jsi mi tento bod lepe popsat?

Jo a google mapy se chovaji stejne 😭

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 12. čer 2020 21:49:01

2) jelikož nemám android (vše zle pryč a 3x otcenas) tak ti screeny moc neudělám.

Mas nainstalovanou aplikaci?
Klikneš na buzolu, vlevo vyjede menu tam někde bude smazat/restartovat/nahrát a-GPS.

Pod buzolou vpravo je FIX/Sat nebo naopak.
To je kolik telefon vidí satelitu a kolik je jich telefonem fixnutych pro správnou polohu.

Obrázek



­    

Obrázek

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22821
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 268
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » sob 13. čer 2020 6:20:13

Máš u Waze vůbec povolený přístup k GPS?
Já bych místo GPS status & toolbox použil GPS Test.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 13. čer 2020 7:26:52

Máme otestovanou aplikaci GPS status & toolbox dlouhodobě, tedy vím co píšu. ;-)
A předpokládám, GPS je povoleno. Tou aplikaci zjistíme taky to zda nechcipnul čip v telefonu.

To že jede konkurence může být tím, že si chytá polohu BTS, WiFi, atd.


­    


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » sob 13. čer 2020 7:30:42

S přesností na jednotky metrů? Asi jiný oddíl. :D

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 13. čer 2020 7:33:49

Ber pohled uživatele doma či v práci, který teď řeší nefunkčnosti polohy Waze, které vyžaduje GPS. Paradoxně zrovna v těchto místech má hodně přesnou polohu i vše bez GPS. A nenapadne tě, že je někde bota.


­    


penik
Androiďák!
Příspěvky: 629
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Waze

Příspěvek od penik » sob 13. čer 2020 8:17:08

Jasně a chápu tebou navrhnutý postup.


EvCa77
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 10. úno 2020 12:45:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J6

Re: Waze

Příspěvek od EvCa77 » sob 13. čer 2020 10:53:05

Tak mi chcipl GPS lokator v telefonu.
Díky za pomoc 🤪

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 13. čer 2020 12:39:31

Takže nula satelitu?


­    


EvCa77
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 10. úno 2020 12:45:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: J6

Re: Waze

Příspěvek od EvCa77 » pon 15. čer 2020 12:21:08

Ano, úplně 🤪

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od nicanikdo » úte 16. čer 2020 19:04:52

Zdar borci. Nemáte tucha proč to dělá to co je ve videu?

Už jsem to přeinstaloval, vymazal keše, upgradoval telefon /android 10/ a už fakt nevím:(


https://www.youtube.com/watch?v=X5yM1LUKWTs
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 16. čer 2020 21:26:19

Vyzkoušej jednu verzi zpět. A počkal bych až na další.


­    

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od nicanikdo » pát 19. čer 2020 19:19:43

GinBook nic jiného mi asi nezbude. Uvidíme, beru to tak, že momentálně to má krámy a zase se to srovná. Dík
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


Dedii
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: pát 28. srp 2015 11:38:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dedii » úte 21. črc 2020 14:32:24

včera 20.7.2020 cca okolo 18.30 nebol nejaky výpadok na serveroch ? Nefungoval mi WAZE , vypisovalo hlasku (len nepamatam presne)
SK , RO , HU , AT , F , D , CZ , HR , SLO , I , PL , LT , LV , EST, BG - WAZE
SRB , BiH , UA , MC - Sygic
Huawei P30 Pro , Android 2DIN radio

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 21. črc 2020 14:48:15

Ano, byl.


­    


llubik
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 25. dub 2012 20:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Waze

Příspěvek od llubik » úte 21. črc 2020 15:48:17

Ked si naplánujem trasu tak vidím celkový čas, km, a dobu príjazdu. Akonáhle pridam prejazdny bod, tak vidím tieto info len po prejazdny bod a dobu príjazdu do cieľa. Ako zistim, zobral celkové km a celkový čas? Čas by ešte šiel pracnym odpočítavanim doby príjazdu a aktuálneho času, ale km?
Naposledy upravil(a) llubik dne úte 21. črc 2020 16:04:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 21. črc 2020 15:50:17

Nijak. Průjezdní bod je “zlo” pro specifické případy, kdy chce uživatel “ohnou” navrženou trasu. Jinak to je nesmysl.


­    


llubik
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 25. dub 2012 20:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Waze

Příspěvek od llubik » úte 21. črc 2020 16:06:51

Prečo by to mal byť nezmysel? Namiesto 2 tras naplánujem len jednu, povedzme idem zákazníkovi ale musím sa zastaviť pre tovar....


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Waze

Příspěvek od cmis » úte 21. črc 2020 16:23:12

Čas příjezdu zjistit jde. Stačí klepnout na čas příjezdu zastávky. Otevře se okno, kde je vidět i čas příjezdu do cíle, km ne.

­    

Samsung Galaxy Nexus


llubik
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 25. dub 2012 20:51:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S7

Re: Waze

Příspěvek od llubik » úte 21. črc 2020 16:47:02

Diky, v tom prípade to je dobre na .......


bandit707
Droid
Příspěvky: 1442
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » úte 21. črc 2020 19:58:38

Dajú sa zistiť aj km aj čas prijazdu, ale je to na hlavu.
Tukni na tlačidlo trasy
Systém ti zobrazí 3 trasy a tam vidíš aj km aj čas príjazdu. Vyskúšaj.
Samozrejme všetky ponúkané trasy vedú cez bod prejazdu
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


Hurec
Robot
Příspěvky: 983
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » stř 22. črc 2020 16:51:05

Tak co to razeni do pruhu? Kdy to bude i pro obyc lidi?
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1136
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 22. črc 2020 16:59:36

Vidí to Beta a 10% všichni pro zpětnou odezvu.
Plus další vývoj některých detailů, kde zatím nejdou pruhy zakreslit z různých důvodů a také opravy chyb. Čeká se také na překlady a další věci. Není to tak jednoduché jak se může zdát.

A mezitím se v jednotlivých zemích řeší pravidla a co a jak se bude zakreslovat ať to není kočkopes.

V plánu je meetup v ČR po prázdninách a řešení této problematiky jako priorita. Snad se většina nejasností do té doby utřese a půjdou konečně dořešit pravidla.

Čekali jsme tolik let, počkáme už těch par týdnů.


­    

Uživatelský avatar

policak
Droid
Příspěvky: 1449
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 80
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Mobil 2 / ROM: Huawei Mate 10 Pro
Tablet: Cube i7 Remix

Re: Waze

Příspěvek od policak » stř 22. črc 2020 22:49:12

Už řazení mám, možná by ten správný pruh mohl být výrazněji označený, nebo silnější čarou, ta bílá vedle světle šedých nejde na první pohled moc odlišit.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1192
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » čtv 23. črc 2020 8:09:48

Take testuji navigaci jizdnimi pruhy. Je to rozhodne krok kupredu, ale opravdu tam bude asi jeste hodne prace, nez to bude moct byt vypusteno mezi sirokou verejnost. Za me nejviditelnejsi problem s touto funkci je, ze to uzakuje ty pruhy nejakych 400-500 metru predem, coz je napr. v Praze dosti matouci. Kdyz clovek jede centrem, tak tech 500m v realu znamena, ze projedu treba 2-3 krizovatky, nez prijde ten spravny moment kdy se mam radit do daneho pruhu...
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host