Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Antistatic » stř 03. srp 2011 13:34:25

OMG. 10min, 6.5km. Měl jsem tam co nejmíň odboček a nejkratší místo nejrychlejší. Že se to bude takhle lišit by mě fakt nenapadlo. Díky.





vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 13:37:16

Antistatic píše:OMG. 10min, 6.5km. Měl jsem tam co nejmíň odboček a nejkratší místo nejrychlejší. Že se to bude takhle lišit by mě fakt nenapadlo. Díky.
Chaaa 10minut to je najednou fofr cooo .o)

JJ nejkratší bejvá většinou peklo, to už sem si vyzkoušel 2006 s iGo .o) to sou halt léta dřiny a odříkání

Ať slouží :yes:
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B


Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Antistatic » stř 03. srp 2011 13:38:39

Takže díky za pomoc, už jsem to chtěl odinstalovat. Dávám tomu druhou šanci :).


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » stř 03. srp 2011 21:10:15

vasin píše:Zdar Docente, to se pleteš pokud je někde semafor pak tam časem Waze nasbírá průměrné rychlosti a semafor pak jako zácpu nehlásí.
Jezdil jsem s tím nesmyslem asi půl roku a cca před půl rokem jsem to odinstaloval, takže je možné, že soudruzi změnili algoritmy. Ale vždycky mne velmi pobavilo, když to na Evropské ukazovalo silný provoz s průměrnou rychlostí 64 km/hod v místech, kde je povolená padesátka. BTW docela by mne zajímalo, jak WAZE nasbírá průměrné rychlosti u semaforu, kde za den projedou dva, co to mají zapnuté...

Tohle je prostě hračka bez budoucnosti, ale klidně se tím bavte, já si taky pár měsíců myslel, že to je k něčemu (než jsem zjistil, že je to dobré akorát pro pitomce, honící si body nesmyslnými hlášeními).


DesireZuser
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 15. srp 2011 21:52:14
Reputace: 0

Re: Waze - chybné GPS zaměření

Příspěvek od DesireZuser » pon 05. zář 2011 23:49:50

Nepoužitelná je opravdu v případě, že nechcete placené silnice. Pak cestu mezi dvěma body, která by byla přibližně přímkou, naviguje ve formě sinusoidy, kterou je ona přímka proložená. Nějakou chybou považuje za placené i silnice I.třídy.
Dále mám ještě takovou libůstku, že rozhodí GPS modul (Desire Z) natolik, že si myslí, že jsem např. ve Švédsku. Následně i jiné aplikace mě lokalizují do Švédska. Pomůže až restart telefonu. Je možné, že je vadný sám GPS modul, ale zatím je to tak, že dokud nezapnu Waze, naviguje dobře.


Uživatelský avatar

Kubkolienka
Robot
Příspěvky: 780
Registrován: ned 28. úno 2010 11:39:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S
Bydliště: BA

Re: Waze

Příspěvek od Kubkolienka » stř 07. zář 2011 6:42:11

Problem je ze waze nerozoznava platene a neplatene cesty ale "dialnice" a nedialnice. Ale podla uzusu robenia map su "dialnice" aj vyznamnejsie cesty v mestach a tym padom sa stava waze so zapnutym vyhybanim sa dialniciam nepouzitelny :).
Samsung i5700 Spica - Spicanogen + Yonip - O2 SK
HTC Evo 3D - kaput. 3 krat sa mi meniť display nechcelo
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s


macoscz
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 23. čer 2010 15:04:46
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od macoscz » čtv 08. zář 2011 21:19:09

Ahoj. Nainstaloval jsem si Waze, vše funguje, až na hlasové pokyny... Nevíte, kde by mohl být problém? A je možné do Waze dostat jiné hlasy - např. Pavla Lišku? Díky za odpověď.


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » pát 09. zář 2011 8:18:46

máš nastavené hlasové upozorňování?, jinak do waze si můžeš nahrát jakékoliv pokyny, jsou to mp3 soubory o správném názvu, to co tam je jsme si dělali sami, resp. manželka/přítelkyně jednoho ochotného wazera :D
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » ned 11. zář 2011 21:43:23

macoscz píše:A je možné do Waze dostat jiné hlasy - např. Pavla Lišku?
Tobě se ten hlas zdá vtipný nebo užitečný?

Uživatelský avatar

Coolajda
Androiďák!
Příspěvky: 460
Registrován: pát 16. črc 2010 5:51:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Apollo lite

Re: Waze

Příspěvek od Coolajda » pon 12. zář 2011 8:43:03

Vtipný určitě ANO

Uživatelský avatar

garcia
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: ned 07. lis 2010 13:55:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi4W
Mobil 2 / ROM: OneTouch Pixi 3 FirefoxOS 2.0
Tablet: Asus EEE TF101 stock 4.0.3
Bydliště: Levice

Re: Waze

Příspěvek od garcia » pon 12. zář 2011 14:49:17

stretol sa niekto s tym ze po zapnuti na mobile mi napisalo aby som na mape nasiel cukrik s 200 bodmi??? wtf???


callop
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: pon 18. črc 2011 19:53:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od callop » pon 12. zář 2011 17:01:44

su to bonusy ktore ziskavas po prejdeni x kilometrov alebo po splneni roznych inych uloh.

nieco viac o aplikacii :arrow: http://www.mobilmania.sk/clanky/gps-nav ... fault.aspx

Uživatelský avatar

garcia
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: ned 07. lis 2010 13:55:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi4W
Mobil 2 / ROM: OneTouch Pixi 3 FirefoxOS 2.0
Tablet: Asus EEE TF101 stock 4.0.3
Bydliště: Levice

Re: Waze

Příspěvek od garcia » pon 12. zář 2011 17:41:49

dakujem.. uz som ten "cukrik" nasiel ... ;)


highty
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 18. zář 2011 16:58:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire Z

Re: Waze

Příspěvek od highty » pon 19. zář 2011 19:19:31

Porblém se spojením? Vše mi funguje, běhá, i hlas, ale najel jsem s tím už asi 300 km, zatím mi to ale nepovolilo další možnosti nastavení nálady, stále tam jsem jako nováček s dudlíkem, když dám moje hodnocení, hází to hlášku Internal Server Error. Přidat se do skupiny ani založit novou nejde. Co je špatně? Co mám udělat, aby to fungovalo všechno? Děkuji za nápady.


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » pon 19. zář 2011 21:42:40

teď jsou nějaké problémy se servery. Když se přihlásíš v počítači ke svému účtu tak máš nějaké cesty v archívu?
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » sob 22. říj 2011 22:40:54

Coolajda píše:Vtipný určitě ANO
Tak s tím zkus jezdit trvale... Ale třeba jsem tě podcenil a stále se řehtáš vtipu, který tě někdo opakuje dnes a denně již 26 měsíců.

Uživatelský avatar

Rendy
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: pát 23. bře 2012 8:16:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Neo V
Bydliště: Praha

Re: Waze

Příspěvek od Rendy » sob 16. čer 2012 14:13:15

Skoro se tu o tomhle nemluví a přitom taková luxusní záležitost :) od té doby co jsem nainstaloval nepoužívám sygic ani ostatní autonavigace a jen si doslova hraju s touto :D rozhodně tedy doporučuji vyzkoušet :yes:


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » sob 16. čer 2012 17:07:25

Ano, jako hračka je to opravdu skvělé... Bohužel jako navigace naprosto k ničemu.

Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 336
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Re: Waze

Příspěvek od Žulda » sob 16. čer 2012 18:13:36

V Čechách dobrý, ale mám vysledováno, že o dopravní situaci líp informuje navigace v Google mapách. A na zahraničí se to nehodí, leda s roamingovým paušálem Vodafonu. Jo a taky mi to několikrát nenašlo adresu, kterou jak Google Mapy tak i Sygic bez problému znaly, např. v Praze - Chuchli. Takže většinou jezdím podle Googlu a v zahraničí jak kdy.


fox.golf
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: úte 30. říj 2012 20:51:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SIII
Rom: OMEGA

Re: Waze

Příspěvek od fox.golf » ned 04. lis 2012 18:42:53

Tak jsem nainstaloval, a vážně udělali kus práce vývojáři. Ta verze 3.5 je už docela použitelná a čím víc nás tam bude a budeme přidávat data o radarech, dopravních informací tak bude zase o kus lepší. Vážně doporučuji.

Recenze
http://www.svetandroida.cz/velka-aktual ... kce-201211

Uživatelský avatar

Nery
Stálý androiďák
Příspěvky: 149
Registrován: čtv 30. pro 2010 21:16:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zenfone 3
Tablet: Asus Zenpad 8
Bydliště: Pardubice

Re: Waze

Příspěvek od Nery » čtv 08. lis 2012 20:30:52

Minulý týden mě Waze dvakrát překvapil, když anoncoval čerstvé dopravní nehody. jen tak dál!!! :)


Padre007
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pon 20. črc 2009 21:47:27
Reputace: 0
Bydliště: Český Těšín-Stanislavice

Re: Waze

Příspěvek od Padre007 » čtv 13. pro 2012 9:01:07

Informuje tě o tom, co tam nahodi další řidiči.O tom je celá tato navigace. Děláme si informace sami ;-)
Huawei Ascend P6


Radek Liska
Stálý androiďák
Příspěvky: 116
Registrován: ned 24. říj 2010 13:15:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: OMEGA
Bydliště: Teplice

Re: Waze

Příspěvek od Radek Liska » úte 01. led 2013 19:47:05

Jsem velmi spokojený. Najedu dost kilometrů sní a po ČR dobrá. Hlavně vím co se děje, lepší informace na androidu nemám. Na informace dopravní ještě používám tudy ne. Ale o jiném a lepším programu nevím.


pitr37
Androiďák!
Příspěvky: 454
Registrován: sob 26. úno 2011 1:10:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD O2 Dataneobmedzene

Re: Waze

Příspěvek od pitr37 » úte 01. led 2013 20:06:26

Áno v začiatku to bolo nepoužiteľné, ale teraz je už super. Chce to ešte tréning a naučiť sa s Waze pracovat, ale naviguje presne, po slovensky, je zadarmo,sami si tam dávame výstrahy. Určite nemá medzi online navi konkurenciu. Odporúčam.
Elephone S3
Android 6.0


bambas
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: ned 09. pro 2012 15:16:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei G300

Re: Waze

Příspěvek od bambas » stř 02. led 2013 14:42:24

Ve Waze nelze navigovat na konkretni cislo popisne? Aspon jsem neprisle na to jak. V predeslych prispevcich jsem nasel, ze je mozno "valcovat" tuto funkci ve waze nemam (mam verzi 3.5.1.4)...


Padre007
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pon 20. črc 2009 21:47:27
Reputace: 0
Bydliště: Český Těšín-Stanislavice

Re: Waze

Příspěvek od Padre007 » stř 02. led 2013 22:31:48

Tuto verzi mám taky. Musíš najet na bublinu hlášení a kliknout na chyby mapy a tam je položka valcovat cestu. Jinak s tím číslem popisným je problém, ale to můžeš vyřešit u cíle prostě nahozenim navigace od googlu.

Odesláno z mého LG-P990    
Huawei Ascend P6

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 11. úno 2013 11:19:21

Jen pro informaci.

Jsou tu nejake stiznosti ohledne popisnych cisel. Ano popisne cisla nejsou. Intenzivne se na tom pracuje a kdyz pujde vse dobre pouziji se z verejne dostupne databaze a snad letos bude vse spusteno. Trpelivost prosim.

Jinak se v lednu 2012 spustilo zadavani cen cerpacich stanic a nasledne vyhledani v okoli ci na trase.

Jinak vice informaci na facebooku "Waze Česká republika" ,ale hlavne na world.waze.com kde je i forum v lokalnim jazyce. A tam jako hlavni komunita a editori vse resime.

Mimo jine nejteri muzou mit problemy s posledni verzi. Vi se o tom a pracuje se na tom.

Dekujeme za kladne hodnoceni.


pitr37
Androiďák!
Příspěvky: 454
Registrován: sob 26. úno 2011 1:10:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD O2 Dataneobmedzene

Re: Waze

Příspěvek od pitr37 » pon 11. úno 2013 17:20:15

Mňa teda Waze ešte nesklamala, ale vadí mi, že furt sa zapína na pozadí. Preto ju mám zálohovanú ale nenainštalovanú.
Elephone S3
Android 6.0

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 11. úno 2013 19:41:24

Neni mozno aby byla spustena na pozadi. Navic je v app tlacitko na ukonceni. A pokud je aplikace po nejakou dobu neaktivni sama se vypne.
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 12. úno 2013 10:56:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!


pitr37
Androiďák!
Příspěvky: 454
Registrován: sob 26. úno 2011 1:10:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD O2 Dataneobmedzene

Re: Waze

Příspěvek od pitr37 » úte 12. úno 2013 16:57:10

Tak sorry,ale zapla sa.To isté robí aj TuneIn radio.Inak tiež dobrá app,ale tak isto sa samovoľne zapne.
Elephone S3
Android 6.0

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů