Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 12. úno 2013 17:21:36

Mám waze aj tunein (platenú verziu) a problém ako ty nemám.





pitr37
Androiďák!
Příspěvky: 454
Registrován: sob 26. úno 2011 1:10:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD O2 Dataneobmedzene

Re: Waze

Příspěvek od pitr37 » úte 12. úno 2013 17:24:42

Tak dúfam, že som sám a mám chybný fón.
Elephone S3
Android 6.0

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. úno 2013 22:28:32

Nova verze 3.6.0


pitr37
Androiďák!
Příspěvky: 454
Registrován: sob 26. úno 2011 1:10:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD O2 Dataneobmedzene

Re: Waze

Příspěvek od pitr37 » sob 02. bře 2013 7:10:40

Novú verziu mám 2.deň. Zatiaľ sa nezapla na pozadí.:)
Elephone S3
Android 6.0


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 13. kvě 2013 12:58:53

Přemýšlím nad touto navigací, jen nevím jak je to s datama, nikde jsem nenašel, jestli jsou podklady stažené v telefonu na kartě a jak je to datově náročné. Mám od t-mobile našim za dobití, což je 25 mb týdně. Má cenu s tímto stahovat tuto navigaci a pokud pojedu za hranice, bude fungovat i bez netu ?


Uživatelský avatar

Žulda
Androiďák!
Příspěvky: 336
Registrován: ned 06. čer 2010 21:00:39
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Re: Waze

Příspěvek od Žulda » pon 13. kvě 2013 13:48:52

Waze je online, čili bez dat k ničemu.


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 13. kvě 2013 15:36:10

Aha, tak že se 100 mb měsíčně je to k ničemu, já myslel kdyby byli mapy v mobilu, tak by to nemuselo být tak datově náročné jako navigace od googlu. No co někde minimálně gb měsíčně platit nebudu, to je zbytečné, tak zkusím MapFactor.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 14. kvě 2013 5:47:47

Také hrozné s dátami to nebude. Väčšina mapových podkladov sa stiahne do cache a tam ostane. Ešte je jedna finta ako ušetriť čo najviac dať - dať si vyrátať trasu keď si pripojený na wifi, mapy sa ti uložia opäť do cache a potom pri navigácii sa ťahajú iba dopravné informácie...

Uživatelský avatar

mitsuu84
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: úte 30. bře 2010 15:01:49
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Alcatel OneTouch Idol 3 ofiko android 5.0.2
Mobil 2 / ROM: Samsung GT S5570 ofiko android 2.3.6
Twitter: mitsuu84
Tablet: Tablety nezobu :D
Bydliště: Olomouckej kraj :)
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od mitsuu84 » úte 14. kvě 2013 7:46:58

Vodafone Smart prime 6
Smartphone history: Siemens SX1Mio A701Nokia 7610,N73,N72,6681,E51...T-Mobile MDA 3T-Mobile G1LG Optimus OneHTC Evo 3DHuawei Ascend Y300Huawei Honor 2Huawei Honor 3CSony Xperia Z UltraHonor 4XAlcatel OT Idol 3 (5.5")Lenovo A6000LG F60 (D390n)►►► SmartFórum ◄◄◄

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » úte 14. kvě 2013 7:58:34

Že se vše ukáže časem, tohle jsou zatím jen spekulace co kdyby....

Pokud to bude pravda, tak to bude maso ;-)


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » úte 14. kvě 2013 21:48:54

dufko píše:dať si vyrátať trasu keď si pripojený na wifi, mapy sa ti uložia opäť do cache a potom pri navigácii sa ťahajú iba dopravné informácie...
A pak stačí neodbočit tam, kde si Waze myslí, že by se odbočit mělo a jsi v riti...

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 14. kvě 2013 22:11:57

Mapy sa stiahnu aj s okolím a trasa ide prepočítať aj offline, na rozdiel od google navigácie.


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » úte 14. kvě 2013 22:17:47

Ne, trasa opravdu nejde přepočítat off-line. Vypni si připojení k internetu a zkus si to. Dostane se to přiblblé hlášky ve smyslu "Jejda, nemůžeme se připojit k serveru".

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » stř 15. kvě 2013 10:37:05

Mne trasa ide spočítať offline, bodka. Overené s vypnutým internetom, overené v roamingu bez dát.

Akurát sa nevie vyhnúť zápche a ohlásiť problém na ceste, lebo nemá dáta.


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » stř 15. kvě 2013 22:05:57

Ještě se zkus podívat, jestli opravdu používáš Waze. Protože to používá pro výpočet trasy svůj server, ne tvůj telefén. Bodka.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 16. kvě 2013 0:16:17

Tak naposledy, Waze vypočíta trasu aj bez pripojenia na internet. Jediné čo nevie určiť pri návrhu trasy je ETA, teda čas do cieľa, nakoľko nemá informácie o doprave.

Áno skutočne používam Waze a skutočne mám vypnuté mobilné dáta aj wifi.

Uživatelský avatar

freewall
Stálý androiďák
Příspěvky: 166
Registrován: ned 11. bře 2012 7:24:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Mate 7

Re: Waze

Příspěvek od freewall » čtv 16. kvě 2013 6:58:11

Jsem přesvědčen, že má Docent pravdu a plácáš voloviny. Pokud aplikace nemá stažené vlastní mapové podklady v telefonu (jako že Waze nemá) tak nemá z čeho vypočítat trasu. Jednoduché jako facka :)


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 16. kvě 2013 7:39:38

Vyskusajte v reali a nedohadujte sa tu. Poobede cestou z prace to skusim. Aj ci vypocita aj ci ma donaviguje.
Ale urcite bude problem ze keby som siel daleko, nebude mat vsetky podklady.

Dnes cestou z Vazovovej na Mlynske Nivy- Plynarenska ma posielala cez Trnavske Myto po Bajkalskej, pritom jednoduchsie aj rychlejsie a tade som aj isiel je to po Karadzicovej. Obcas hadze nezmyselne trasy, ale zas na druhej strane obcas aj prekvapi svojou trasou, kade chodim, hoci ine navi ma posielaju inakade.

Ako zabavka je to fajn, aj do ciela dovedie, ale ked pojdem do Chorvatska, ci Ceska, Rakuska, asi pouzijem zakupenu offline navigaciu.

Ine sa ale chcem spytat, skusam to par dni... Ako jej poviem ze nech mi oznamuje len udalosti na trase a nie 10 km mimo...? Napriklad cestou do roboty v BA z Vazovovej na Mlynske Nivy-Plynarenska, mi povedala, ze Pionierska je upchata... to ma ale fakt nezaujima v tom case... tade nepojdem.

Edit: Odpoviem si sam
nastavenia - vesobecne - Okruh udalosti - a tam si zvolim iba na mojej trase
snad to aj bude fungovat...
vyskusam
aj to s tym vypnutym internetom :D
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 16. kvě 2013 12:53:01

freewall píše:Jsem přesvědčen, že má Docent pravdu a plácáš voloviny. Pokud aplikace nemá stažené vlastní mapové podklady v telefonu (jako že Waze nemá) tak nemá z čeho vypočítat trasu. Jednoduché jako facka :)
Ja to mám overené a vyskúšané!!! Koľkokrát to tu mám písať.

Mapové podklady máš v cache z predchádzajúceho navigovania, alebo som písal že si doma na wifi neplánuješ trasu, mapové podklady sa opäť stiahnu do cache. Povedzme na druhý sadneš do auta, internet máš vypnutý a waze ti trasu vypočíta, keď zle odbočíš, trasa sa preráta, to všetko bez internetu.

Na rozdiel od google navigácie, ktorá aj keď má mapové podklady v cache, na vytvorenie trasy potrebuje prepojenie k internetu.

Ešte raz, mám to overené. Takže najprv to skúste a potom trepte na čele s ing docentom, ktorý je múdrejší na svete.

Uživatelský avatar

freewall
Stálý androiďák
Příspěvky: 166
Registrován: ned 11. bře 2012 7:24:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Mate 7

Re: Waze

Příspěvek od freewall » čtv 16. kvě 2013 13:22:51

... si nějakej nervózní, ne? Trepej si na čelo doma. Ano cache existuje a něco v ní i je a spustí se ti, ale praktické využití - o tom se dá pochybovat. Zkus to někde v cizině, jak dlouho s tím vydržíš.

Nemusíš odpovídat, nebudu reagovat, jdu si trepat na čelo a to mi bude nějaký čas trvat

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 16. kvě 2013 14:59:31

Ale veď ja netvrdím, že prídem do afriky a dám sa s waze offline navigovať.

Celá debata vznikla na podnet, že má niekto limit 25 mb dát na týždeň a že waze má veľkú náročnosť na dáta. Tak som napísal, nech si trasu navrhne doma na wifi, mapa sa uloží do cache a dátové nároky budú už nízke, bude sa sťahovať iba info o doprave.

Ďalej platí, že keď sa dám teraz navigovať z bratislavy do viedne, za hranicami v roamingu mám vypnutý internet, tak aj keď zídem z trasy, tak sa mi trasa prepočíta aj offline...tomuto neveríš ani ty asi docent a obviňujete ma z neviem akých výmyslov.

Bandit - nemusíš čakať na cestu domov z roboty, vypni do internet, zapni waze a dal sa navigovať domov. Trasu ti to vypočíta aj offline, len ti neuvedie ETA, lebo nemá dáta o doprave :)


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 16. kvě 2013 15:54:51

dufko: vyskusane za jazdy - funguje...
takze tiez neviem, o com tocia ti ostatni...
nezobrazuje sice CAS ETA, a stale pise, ze caka na server na pocitanie casu...
ale navigovat naviguje.
Ked si pozeram mapu, co je natiahnuta, je tam dost velky vysek, aj okolite staty, samozrejme nie je tam cela EU, ale da sa teda navigovat aj offline, len bez ETA a bez prepcitania podla dopravnej situacie.
Takze tato debata sa asi moze uzavriet.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 16. kvě 2013 16:13:49

Proste si musia ukázať ako sú múdri, ale prd z toho.

Keď 3x napíšem že to mám vyskúšané, budú mi tvrdiť že to nemôže fungovať a je to jasné ako facka :)

Vďaka za potvrdenie :)


optimas
Robot
Příspěvky: 1038
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Waze

Příspěvek od optimas » čtv 16. kvě 2013 17:07:44

Používám tuhle navi, ale jet podle ní je celkem katastrofa. Na křižovatce je klasické odbočení doleva ještě 2ma pruhy ,ale navi si tvrdí že se tam prostě odbočit nedá a mám jet rovně a pak se někde otočit a jet zpátky. Na D1 mě pořád ve stejném úseku nutila odbočit doprava přes betonové Káčka kde nebyla žádná cesta ani za těmi Káčky. to jsem nechápal. A je toho mnohem více. Dnes jsem jel do Bohuňovic u Olomouce a Waze mi tuhle vesničku vůbec nenabídla ať jsem dělal co chtěl. A rozdíl mezi Waze a klasickými offline navi jako SYGIC nebo Navigon je propastný. Klasické navi mají i o 10km kratší trasy než Waze. Jo, dobrý je že se mapy můžou upravovat, ale proč nemají nějaké kvalitní mapy a ty pak upravovat. Zatím tuhle navi beru jako hračku, ale jezdit podle ní ani náhodou. Vždycky vplím Sygic nebo Navigon


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 16. kvě 2013 17:11:35

cestou domov mi napriek tomu ze mam zafajknute upozornenia len na trase aj tak mi vyskakovali oznamy udalosti, ktore boli niekde uplne mimo aspon 5km mimo trasy,
vie niekto poradit?
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » čtv 16. kvě 2013 17:20:25

Tahle navi je max dobrá na sledování dopravy, uzavírek silnic, kolon atd.
Proto ji používám v Brně, ne kvůli navigaci...

Pro navigaci používám offline navigaci.


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » čtv 16. kvě 2013 17:20:54

dufko píše:Keď 3x napíšem že to mám vyskúšané, budú mi tvrdiť že to nemôže fungovať a je to jasné ako facka :)
Mno, tak jsem to vyzkoušel, a jestli to, co to najde, je podle tebe trasa pro navigování, tak já jsem čínskej pámbů srandy. Kdybych se v každý vesnici zeptal obecního blba, kudy mám jet, tak mi najde lepší trasu, než co vymyslelo Waze off-line.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 16. kvě 2013 17:49:06

sako verife píše:Tahle navi je max dobrá na sledování dopravy, uzavírek silnic, kolon atd.
Proto ji používám v Brně, ne kvůli navigaci...

Pro navigaci používám offline navigaci.
No veď na to tá navigácia aj je. Je to navigácia na denné dochádzanie do práce, kde ti pomáha nájsť najlepšiu trasu s ohľadom na dopravu.
Nie je to navigácia, aby si s ňou išiel do chorvátska....

Waze používam denne na známej trase kvôli dopravným informáciám, keď idem na dovolenku do chorvátska, zapnem sygic.

Docent - konečne pekná sebaritika

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » čtv 16. kvě 2013 18:20:28

Dufko:
A nenapsal jsem snad to stejné? :-D

Vedete tu zbytečný flamewar...

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Re: Waze

Příspěvek od dufko » čtv 16. kvě 2013 19:05:22

optimas píše:Používám tuhle navi, ale jet podle ní je celkem katastrofa. Na křižovatce je klasické odbočení doleva ještě 2ma pruhy ,ale navi si tvrdí že se tam prostě odbočit nedá a mám jet rovně a pak se někde otočit a jet zpátky. Na D1 mě pořád ve stejném úseku nutila odbočit doprava přes betonové Káčka kde nebyla žádná cesta ani za těmi Káčky. to jsem nechápal. A je toho mnohem více. Dnes jsem jel do Bohuňovic u Olomouce a Waze mi tuhle vesničku vůbec nenabídla ať jsem dělal co chtěl. A rozdíl mezi Waze a klasickými offline navi jako SYGIC nebo Navigon je propastný. Klasické navi mají i o 10km kratší trasy než Waze. Jo, dobrý je že se mapy můžou upravovat, ale proč nemají nějaké kvalitní mapy a ty pak upravovat. Zatím tuhle navi beru jako hračku, ale jezdit podle ní ani náhodou. Vždycky vplím Sygic nebo Navigon
Pretože keby mali mapy od teleatlasu, už by to nemohla byť navigácia zdarma.

Mapy sú takej kvality, aké si ich urobí komunita. Keď ideš na dedinu, kde nikto nejazdil a waze nepoužíva, dedina môže chýbať. Nie je problém dedinu dokresliť a tvojej práci sa poteší aj niekto druhý.

Ak nájdeš v mape chybu, môžeš ju nahlásiť cez aplikáciu a editor sa na to pozrie, alebo to môžeš opraviť ty. Všetko je to o komunite :)

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti