Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » stř 12. čer 2013 9:17:03

Já mám FUP 150mb a věčně ho mám vyčerpanej. Tedy jede mě NET přes operátora pomalu, ale bezproblémově funguji s Waze každý den. Samozřejmě WiFi doma a upgrade map atd doma.
Njn tarif ČD a vodkafone ;-)

­   




Uživatelský avatar

Coolajda
Androiďák!
Příspěvky: 460
Registrován: pát 16. črc 2010 5:51:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Apollo lite

Re: Waze

Příspěvek od Coolajda » pát 21. čer 2013 17:46:58

Ahoj, waze mám chvilku a jsem s ním spokojený. Dnes jsem ale zjistil, že silnice, kterou jsem před pár dny uválcoval, tak zmizela.... je to normální? od dalšího válcování mě to dost odrazuje :(

Díky :)


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » pát 21. čer 2013 20:44:24

Seš si jistej, že ta silnice byla opravdu nová nebo jen vedla 5 metrů vedle od již existující? V ČR toho již moc k válcování není a jak jsem se všiml, všechny "nové" vyválcované silnice jsou vzniklé právě jen kvůli nepřesnosti GPS.

Uživatelský avatar

Coolajda
Androiďák!
Příspěvky: 460
Registrován: pát 16. črc 2010 5:51:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Apollo lite

Re: Waze

Příspěvek od Coolajda » pát 21. čer 2013 20:58:45

Už jsem dostal odpověď jinde... jsem v tom nový, takže jsem nevěděl, že uválcovaná silnice se má ještě v PC editovat (v mobilu zmizela, ale v PC pořád byla)... hotovo :) jsem zvědavej, jestli (a za jak dlouho) se objeví na mapě v mobilu :)


knp
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 19. zář 2011 12:33:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: Waze

Příspěvek od knp » pon 24. čer 2013 8:27:19

cghtel bych se zeptat jak v navigaci pridam nejake dlouhodobejsi omezeni ci praci na silnici. Pres nekolik jezdim do prace a rad bych je tam pridal at o nich vi i nekdo jiny a neprekvapiho. Prochazel jsem co se dalo ale v telefonu nic a na webu v editoru cest taky jsem nic na ten zpusob neobjevil.

diky


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » pon 24. čer 2013 12:38:17

Treba navštíviť priamo waze fórum a pozrieť si návody atď...

Krátkodobá uzávierka sa dá urobiť cez klienta, ale zobrazí sa až vtedy, keď ju nahlási viac užívateľov.

Dlhodobé uzávierky sa riešia editáciou mapy v pc, rozpojením cesty a podobne - takéto zásahy je dobré konzultovať s mapových manažérom danej oblasti :)


fenix
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 06. říj 2011 19:17:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 2 1GB B108
Tablet: Ainol ElfII

Re: Waze

Příspěvek od fenix » pon 24. čer 2013 18:42:05

Potýkám se s tímto

Obrázek

Waze je poslední verze, ale takto deformovaný text byl i při předchozí. Telefon Huawei Honor 2, s HD displejem, tedy 1280x720. Text se przní jak na stojato, tak i na ležato, mapové podklady jsou OK. V souboru waze_log.txt se píše o iniciaci rozlišení 1230(!)x720, ale hádám, že ztráta padesáti bodů by mohlo míti něco společného s notifikační lištou, která je zobrazována systémem, tedy není vykreslována Waze(m). Nemáte někdo nějaký nápad?
Dále
I u předchozího telefonu, asi dva měsíce zpět se mi nezobrazují notifikace. Aplikace několikrát resetována do původního nestavení, několikrát odinstalována a čistě instalována, přitom smazány všechny soubory a zálohy aplikace. Jediné co zůstalo je stále shodný uživatel a jeho ověřování na serveru, ale to snad nemá souvislost, no ne?


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » sob 06. črc 2013 22:16:18

Tak dnes jsem jel podle waze od Hradce králové pod Buďejovice. Celkem to šlo, jen vBuďějovicích mě to začlo říkat opačně než ukazovalo, jednou jsem jel podle hlasu a bylo to špatně, podruhé jsem zkusil podle šipky, opět jsem jel špatně a dotřetice mě to chtělo hnát do zákazu. Pak se to zas srovnalo a šlo to. Je blbé že v takové chvíli nevím na co mám dát, jestli na hlas či na šipku.



Edit 11.7.:
Tak datově je to opravdu v pohodě, za posledních pár dní jsem najel 534 km a stálo mě to 11,5 mb, tak že dobré :) .

Doplnil jsem přez PC nějaké chybějící silnice, za jak dlouho se to objeví i v navigaci ?


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pát 12. črc 2013 13:41:19

Tak jsem vytvořil silnici kde chyběla a když jsem ji po té projel tak mě to v mých trasách ukázalo toto:
Obrázek


Je to normální? nebo dělám něco špatně?
Že ta červená čára vede mimo silnici.
V navigaci zatím jezdím jako po poli, ale snad se to začas také bude zobrazovat.


pepino34
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: sob 20. lis 2010 10:35:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5X 32GB
Rom: 5.0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od pepino34 » pát 12. črc 2013 14:38:47

To červené je špatný/slabý signál GPS, nemá souřadnice tvé jízdy.


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pát 12. črc 2013 17:35:33

Aha tak to jo, asi jsem jel moc rychle :-D .
A za jak dlouho se budou zobrazovat nové silnice které jsem editoval. Jak jsem pochopil tak to stačí udělat jen přez PC, jen by mě to zajímalo za jak dlouho to asi bude funkční pro navigování ?


pepino34
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: sob 20. lis 2010 10:35:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5X 32GB
Rom: 5.0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od pepino34 » pát 12. črc 2013 18:00:43

Jejich update map není přesně časově určen, bývá to cca každých 14-21 dní.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. črc 2013 9:23:47

Momentalne jsou aktualizace kazdy den. Pokud se nevyskytne nejaky problem. Takze pokud neco editujes tak se druhy den muzes prohanet po nove vytvorenych silnicich. :)


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 15. črc 2013 16:03:25

No nevím, někde týden a stále v navigaci jen pole.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. črc 2013 18:59:42

Odkazu te na original forum Waze. world.waze.com je tam i ceska cast. Podme ten problem resit tam. Zajima mne permalink ( v editoru) z daneho mista, kde tvrdis, ze jezdis pres pole.
Pokud jsi to misto editoval, musi to v klientovi jiz byt. Delal jsi aktualizaci v klientovi?


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 15. črc 2013 19:28:18

A tak to mě nenapadlo to zaktualizovat přímo v navigaci, já myslel že se to stáhne při spuštění když je to online. Tak po aktualizaci to tam je :-) Ve všech silnicích co jsem udělal jsou v navigaci puntiky, to je v pořádku ?

Jinak to že tam je i cz na fóru jsem nevěděl, tak tam určo mrknu Dík. :-)
Naposledy upravil(a) Dušan2 dne pon 15. črc 2013 20:30:51, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. črc 2013 20:12:36

Tecky na silnici jsou pokud je nove vytvorena v editoru a nikdo po ni jeste nejel. Jak ji projedes tak se bude za tebou menit - to uvidis. :)
Na forum urcite mrkni. Obzvlaste pokud editujes. Jsou jista pravidla pro tuto cinnost!


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 15. črc 2013 20:38:08

Už to fórum tak trochu procházím.
Jinak mě se jak jsem zjistil nezobrazuje waze na GP v mojich aplikacích, ale je u něj napsané nainstalováno, i po přeinstalování tam bylo jen chvilku a už tam zas není, máte to také tak, nebo je to jen u mě?
Naposledy upravil(a) Dušan2 dne pon 15. črc 2013 21:33:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. črc 2013 20:41:30

Jejkote co je zkratka GP?


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 15. črc 2013 20:49:29

Google play

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. črc 2013 21:12:03

Ja osobne stim nemam problem.
Asi bych dal uplne odinstalovat. Restartovat zarizeni a potom znovu nainstalovat.
Strilim odboku.


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » pon 15. črc 2013 21:22:57

Však jsem odinstaloval a po nainstalování jsem to měl v mojich aplikacích jen chvilku. Na google play když dám vyhledat waze tak mě ukáže že nainstalováno je, ale v mých aplikacích není.

Edit: Teda v Google play přez PC neni, v mobilu to je, tak to nebudu asi řešit.
Naposledy upravil(a) Dušan2 dne pon 15. črc 2013 21:32:55, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 15. črc 2013 21:26:58

Nejsem odbornik pres android. Prece jen vice pouzivam iOS. Android mam na tablete.
A kde tu aplikaci hledas? Na plose nebo v systemu pres tech 6tecek? Nekde byt musi.


malta
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 27. bře 2012 15:05:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: H7500+

Re: Waze

Příspěvek od malta » čtv 25. črc 2013 21:29:09

Ahoj, mám dva telefony s Androidem 4.2, a ani na jednom mi nejde ve Waze zvuk. V nastavení telefonu i ve Waze mám zvuk na max. Ani nepípne. V čemkoliv jiném zvuk jde :) . Není třeba ještě něco do aplikace doinstalovat? Hlasové pokyny v češtině jsem stáhnul.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 25. črc 2013 21:34:43

ImageUploadedByTapatalk1374784406.669244.jpg
ImageUploadedByTapatalk1374784406.669244.jpg (64.06 KiB) Zobrazeno 3667 x
V levo nahore mas tuto ikonku( kdyz na ni tapnes tak se prepina)
ImageUploadedByTapatalk1374784464.611387.jpg
ImageUploadedByTapatalk1374784464.611387.jpg (40.33 KiB) Zobrazeno 3667 x
Toto je stav ktery mas?


Pouzil jsem foto z iOS. Ale app Waze by melo byt stejne.


malta
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 27. bře 2012 15:05:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: H7500+

Re: Waze

Příspěvek od malta » čtv 25. črc 2013 23:49:03

U prvniho obrazku tu ikonku mam presne jak ty. Co se tyce druheho obrazku, v nabidce Zvuk mam jen dve moznosti: "Hlasitost pokynů" a "Přehrávat zvuk do reproduktoru". Hlasitost mam na max. Reproduktor jsem zkousel zaskrtavat, nepomaha.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 26. črc 2013 5:42:25

Potom bych hledal chybu v zarizeni a ovladani zvuku v nem nez v aplikaci.
Polozku modreho zubu nevidis asi z duvodu vypnuteho modreho zubu v zarizeni.
Mozna poradi nekdo jiny.


malta
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 27. bře 2012 15:05:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: H7500+

Re: Waze

Příspěvek od malta » pát 26. črc 2013 13:51:15

Treba Sygic funguje dobre. Zkusim reinstall Waze.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 17. srp 2013 23:55:51

Uz asi 14 dni je mozne vyhledat presnou adresu s cislem popisnym v klientovi a to pres hledani a dole se prepnout na google.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 28. srp 2013 17:23:54

A máme tu novou verzi aplikace. 3.7.3 :)

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host