Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

lamper
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 31. led 2013 15:50:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC WildFire S
Tablet: SGT 2 7.0 P3100

Problém s vyhľadaním cieľu

Příspěvek od lamper » čtv 05. zář 2013 14:42:47

Waze mi nevie nájsť ziadnu ulicu v Bruseli a ani Brusel samotný. Pri zadaní Brusel mi najde Brakel-Germany a ďalsie Brackel a pod. . Pri zadaní Avenue Louise, Brussels najde rôzne iné. len nie Brusel
Robí to na rôznych androidoch rôznych telefónov




Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GinBook » čtv 05. zář 2013 14:46:56

Na iOS mi hlásí 930.1km tu ulici

Ještě vyzkouším android...

Bez nejmenších problémů.

Přepnul jsi vyhledávání na Google?

Uživatelský avatar

pospecom
Stálý androiďák
Příspěvky: 92
Registrován: úte 06. črc 2010 20:45:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Tablet: Prestigio MultiPad PMP5880D
Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od pospecom » ned 06. říj 2013 21:11:53

Zdravím. Nejnovější verze mi dělá na mobilu Prestigio neplechu, při spuštění navigování mi app spadne. Předešlá verze to nedělala... může mi někdo pomoci při vyřešení problému a nebo případně poslat instalačku na starou verzi? Předem moc díky ;)
HTC EVO 3D / PRESTIGIO MULTIPAD PMP5880D
myWEB POSPECOM HODONÍN

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » úte 29. říj 2013 18:52:57

Jakým způsobem provést aktualizaci mapy?
Aktualizace přes:
Nastavení /rozšířené /přenos dat/aktualizovat mapu v okolí

Se aktualizace neprovede i když po opětovném spuštění data pro případnou aktualizaci se navyšují.

dělám něco špatně?
Možná tento postup slouží k úplně něčemu jinému?

­

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 09. lis 2013 18:16:46

pospecom -

Dělá to i nadále? co nová verze 3.7.6.0 ?

Pokud potřebujete starší verzi, stačí navštívit fórum https://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=22 a kolegové jistě něco najdou. Já osobně starší verzi nemám. :)

EDIT:
sako verife -

Jakou aktualizaci myslíte?

Vysvětlím blíže:
První jsou editoři, kteří v editoru nakreslí nové silnice, objekty , opraví chybová hlášení od uživatelů. atd..., poté asi jednou za 2 dny proběhne update databáze na serverech u vývojářů. http://status.waze.com/ Tady je většinou informace o těchto updatech a případných problémech.

Aktualizace v aplikaci slouží k ruční aktualizaci po aktualizaci na serverech :) Může se provádět a nemusí. Většinou se dříve nebo později aktuální informace stáhnou samy a při dalším spuštění aplikace jsou již obsaženy v aplikaci. Většina uživatelů ani neví o této funkci (a není potřeba). Pro nás editory je to kontrola, že nové zakreslené věci jsou obsaženy v aplikaci a vše proběhlo po aktualizaci na serverech v pořádku.

Snad jsem to moc nezamotal :)

EDIT by don_alex:
Nepiš dva a více příspěvků pod sebe, od toho máš tlačítko "Upravit"! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je.
Naposledy upravil(a) GinBook dne sob 09. lis 2013 18:43:23, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » sob 09. lis 2013 21:28:04

Už to chápu, myslel jsem si, že se stahují tímto aktualizace map. Ze jsou to pouze upravené čau mapy od vývojářů, jsem nevěděl.
Díky za info

­


brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Waze

Příspěvek od brm » sob 09. lis 2013 22:26:15

Inak dnes som bol veľmi príjemne prekvapený.. vo štvrtok nám tu neďaleko otvorili novú R4 (KE -> maďarská hranica).. tak som sa dnes večer (sobota) vybral si ju obzrieť, nahodil som WAZE, že ako sa bude správať na novej ceste.. a čuduj sa svete, WAZE túto novú cestu už poznal a suverénne ma po nej navigoval!!! Google Maps ju samozrejme ešte nepoznajú.

:D


Koksohydrat
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: stř 18. zář 2013 20:33:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Note 5 GLOBAL
Rom: MIUI 9.5 Global
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od Koksohydrat » pon 11. lis 2013 0:53:14

Ahojte, mám problém s Waze. Telefon a ROM v mém profilu.

Nefungují mi hlasové pokyny, 3x jsem navigaci přeinstalovával, při prvním spuštění mi začne stahovat české hlasové pokyny, ale stáhnou se jen částečně. Díval jsem se do adresáře waze/sound/czech a je tam spousta prázdných souborů (velikost 0B). Takže při jízdě např. slyším: "Za osmset metrů......" a ticho.. žádná jiná hláška po celou dobu jízdy nepadne. Po přeinstalování je třeba jiná hláška, kdy slyším např. jenom "odbočte..." Prostě nikdy se hlasové pokyny nestáhnou úplně.. Byl by tu nějaký dobrák, co by mi mohl celou složku "waze/sound" zabalit a někam uploadnout?

Navigaci jsem stahoval výhradně přes WiFi (mám pouze 400MB FUP u datového připojení).

Díky....

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 13. lis 2013 6:28:30

brm:
Po zkusenostech vim, ze aspon v CR jsou nejaktualnejsi mapy v mapy.cz. Googlu trva i 3 mesice nez doplni nove obchvaty a komunikace.
Dokonce ani oficialni stranky Reditelstvi silnic a dalnic v CR nama aktualni mapy.

Jinak waze editori sleduji nove otevrene komunikace a z 90 procent jsou do tydne zakreslene v aplikaci pro ostatni. Myslim tim ted predevsim CR a SK.


Koksohydrat:
Je divne, ze se nestahnou zvuky.
Musim se podivat do tabletu a nakopirovat to.
Snad behem dneska to stihnu. odkaz
je to z poslední verze 3.7.6.0 z tabletu Nexus7

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 13. lis 2013 19:02:41

Nevíte, jak přidat současnou polohu jako Oblíbené? Zaboha na to nemůžu přijít. Nebo to neumí? (jako adresa to bohužel najít nejde, waze i google to hážou jinam)

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 13. lis 2013 19:20:16

Maximálně zvětšit mapu. Podržet prst na místě (segmentu) určení oblíbeného místa - zažlutí se segment a vyjede obdélníček - ťapnout na "i" - otevře se nové okno - dole uprostřed přidat - dál už je to jednoduché. ;)

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 13. lis 2013 20:53:25

Sem trdlo, na tohle sem mohl přijít, sem hledal v menu :oops: Díky!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 13. lis 2013 21:43:04

Jde to i v menu. Jen musíš znát přesnou adresu s číslem popisným.
Menu - navigovat - oblíbené - zalistovat nakonec - dole je přidat - zadat přesnou adresu.

Označit si chatu uprostřed lesa uděláš jen jak jsem popsal předtím.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pát 15. lis 2013 17:27:31

S tou adresou je právě problém no. Mimochodem, myslel sem si, že to co odfrčim, tak se mi zobrazí na stránkách waze, ale teď sem tam koukal a nemůžu to najít, možná asi chci nesmysl?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 15. lis 2013 17:40:38

Jestli dobře rozumím, chceš zobrazit projeté trasy.?

Na stránkách waze musíš do live map - editovat mapu - vlevo pod jménem Trasy - tam uvidíš jednotlivé jízdy. Klikneš na některou a zvýrazní se ti trasa.
Jen tě upozorním, aby jsi nebyl zklamaný:

1. není to vhodné na nějaké přesné zapisování tras.
2. někteří si stěžují při delších trasách na vynechání zápisu.
3. trasy se objevují v zápisu někdy za 10 minut , jindy za týden, a taky párkrát vůbec.
4. funkce je to spíše pro editory. :)
5. jestli se nepletu, trasy si můžeš zobrazit asi 1-3 měsíce zpětně, víc ne. Více bod 4.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pát 15. lis 2013 17:58:33

Tak to je paráda, toho tlačítka sem se bál, dík!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 15. lis 2013 18:01:22

Jen ještě upozorním, pozor před editováním. Jsou nějaká pravidla! První navštiv forum a přečti si Wiki, forum na waze (v mém podpisu) a ptát se, ptát se.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pát 15. lis 2013 20:38:17

Já nic editovat neci, sem se jen chtěl podívat, kudy sem to frčel. Snad jen jeden radar, bych z tej cesty vymazal, páč to nastopro neni radar, ale netroufám si na to.


Hobil
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: ned 13. led 2013 23:00:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus 7
Tablet: nexus 7

Re: Waze

Příspěvek od Hobil » sob 16. lis 2013 9:16:48

tak se zeptám: jak se od sebe liší střední - a velká kolona? Po jaké době je kolona "nehybná"?
A kdy mám hlásit malou, a kdy velkou nehodu?
Kdyby sem mohl někdo hodit stručný přehled...
EDIT: nikdo nic? Ani link?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 17. lis 2013 10:52:05

Nebuď netrpělivý. Je víkend a lidi mají jinou zábavu než vysedávat u PC.

Ohledně kolon je to hodně pocitově.
Systém waze to vyhodnocuje podle průměrné rychlosti na daných segmentech. Pokud to zadáš ručně, je to hodně o odhadu daného uživatele.
Osobně já, dávám pouze velkou a nehybnou. Rozdělení je v té chvíli celkem jasné.

Malá nehoda je ťukanec, velká nehoda je opravdu omezení na silnici s přispěním záchranných složek. Ale zase je to o odhadu uživatele.

V každém případě když vidíš na trase nějakou hlášku jseš připraven na nebezpečí. A o tom to je. Když zadáš upozornění, druzí uživatelé čekají na problém na trase.

Snad jsem to malinko osvětlil.


brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Waze

Příspěvek od brm » ned 17. lis 2013 11:30:26

A ako nahlasujete tie oznámenia? Kolónu pochopím, to stojíte a máte čas sa venovať mobilu a wazu.. ale nejakých policajtov, radary a podobne? Niekedy by som toľko vecí nahlásil, ale jednoducho niekedy sa to naozaj nedá.. kým sa človek prekliká, už je aj 1-2km za daným miestom.

:)

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 17. lis 2013 12:23:37

Normálně, vždyť všechno máš skoro na 3 ťapnutí.
A to důležité!, vždy když označíš v ten moment to místo, tak se uloží poloha tvého hlášení a ty ji můžeš doťapat až třeba za ty 2 km.
Takto se dá hlásit i chyba v mapě.
Nebo dám chybu v mapě, při nejbližší příležitosti sjedu na krajnici nebo tak nějak a udělám popisek pokud potřebuji.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 17. lis 2013 12:43:40

Já mam za to, jestli to nebere polohu hnedle z toho, jak mačkneš na tu ikonku hlášení, co tropíš pak, už asi nebere v potaz, je jasný, že to při řízení může trvat dýl.

Btw. když sme u toho, jak co hlásit, tak včera sem byl v Příbrami, zjevně tam asi nikdo waze nepoužívá, páč je tam už celkem dlouho rozkopaná hlavní silnice a neni označená. No a otázka zní, jak to označit, jestli jako několikadenní nebo jako dlouhodobou uzavírku. Jak dlouho to tam vydrží, když to dam jako několikadenní? A jak se to zruší, když ji dam jako dlouhodobou?

Edit: GinBook byl rychlejší, holt u toho nesmim obědvat :)

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 17. lis 2013 13:30:14

Prozradím ti tajemství. Celé uzavírky v aplikaci jsou na ........ (doplnit). Navíc pokud ji nahlásíš musí ji potvrdit další 5x L1 uživatelé aby měla vůbec nějakou platnost. Jak dlouho vydrží? od 15 minut do 24 hodin dle hodnocení uživatele a je jedno jakou tam dáš. Opravdu je to celé k ničemu.

Moje rada zní. Nahlaš tam chybu mapy (nejlépe s popisem) o co se jedná a my to v editoru zakážeme popř. povolíme co je třeba.

Už 14 dní funguje komunikace mezi uživateli , kteří nahlásí nějakou chybu a těmi, kteří sedí u editoru . Taktéž pokud dáš chybu bez popisu, někdo se ti většinou ozve o jaký problém se jedná a ty mu přes aplikaci odpovíš co a jak v klidu doma.

Další možnost je přímo na https://www.waze.com/cs/livemap zadat chybu přesně v místě problému. Levou myší kliknout na místě problému - vyjede tabulka a dole je hlášení chyby.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 17. lis 2013 13:56:29

Aha, tak to je škoda, přišlo mi, že je to dobrá fce, i nastavovalo se to jednoduše.

Jak nahlásit radar co není radarem?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 17. lis 2013 14:02:09

Nehlásit .
Hlásí se buď skutečný radar nebo falešný radar, který vypadá jako pravý. Takové ty tabulky v obci co píšou aktuální rychlost nejsou k ničemu.

Jinak máš volbu v klientovi a to také vpravo dole.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 17. lis 2013 14:07:59

Blbě sem to napsal, jde mi o to, že v pze na magistrále (skorem D1), mezi roztylama a chodovem to hlásí radar, ale na 99,9% to radar není, jen to počítá auta. Tak tohle zrušit. Už sem na to v aplikaci klepnul, jakože to není radar, ale nezměnilo se to.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 17. lis 2013 15:58:35

Podívám se na to.

Edit: Šlo by upřesnit na které ulici? Já nic nevidím.
Mimochodem si aktualizuj mapu v aplikaci. Nastavení - rozšířené - přenos dat - aktualizovat mapu okolí

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pon 18. lis 2013 14:09:02

Je to na ulici 5. května, v místě kde je v protisměru odbočka na Spořilovskou ulici (ten radar je v mapě zanesen ve směru ven z prahy).


Hobil
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: ned 13. led 2013 23:00:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus 7
Tablet: nexus 7

Re: Waze

Příspěvek od Hobil » pon 18. lis 2013 20:47:20

mám za to, že waze má potenciál stát se killer navigací pro náklaďáky. Pokud by bylo možné doplňovat do cest omezení na tonáž, šířku a výšku v prů/podjezdech a zákazy vjezdu pro náklaďáky, brzy by vznikla mapa s daty, která dosud nenabízí žádná komerční navigace.
Pokud by pak bylo možné zadat druh vozidla, ideálně s rozměry a vahou, viděl bych to na ideální navigační appku.
Je někde nějaký přehled vlastností,jejichžvývojj se ve waze zvažuje?

EDIT:
to GinBook: dík za vysvětlení

Z jiného soudku: mám za to, že waze má potenciál stát se killer navigací pro náklaďáky. Pokud by bylo možné doplňovat do cest omezení na tonáž, šířku a výšku v prů/podjezdech a zákazy vjezdu pro náklaďáky, brzy by vznikla mapa s daty, která dosud nenabízí žádná komerční navigace.
Pokud by pak bylo možné zadat druh vozidla, ideálně s rozměry a vahou, viděl bych to na ideální navigační appku.
Je někde nějaký přehled vlastností,jejichž vývoj se ve waze zvažuje?
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 19. lis 2013 7:26:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Edituj příspěvky!!

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host