Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

guttata
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 11:22:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8
Bydliště: Praha 10

Re: Waze

Příspěvek od guttata » sob 11. led 2014 22:50:23

Lidi já jsem asi blázen. Vím, že existovala funkce Palivo, dokonce tady o pár stránek dřív je printscreen, kde je to tlačitko vidět. I ja ho tam měl, ale už nemám. prostě v menu, kde dřív bylo spousta ikon mám jen 4...
Spoiler:
2014-01-11-22-39-43[1].png
2014-01-11-22-39-43[1].png (656.2 KiB) Zobrazeno 2618 x
Co s tím? Funkce zmizela, nebo jsem si ji někde omylem zakázal nebo co?
Díky.


Huawei Mate 8, 3/32GB, B180


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 12. led 2014 1:14:34

Daj navigovať a vľavo dole budeš mať potom ikonku tankovať.

píšem z tabletu


guttata
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 11:22:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8
Bydliště: Praha 10

Re: Waze

Příspěvek od guttata » ned 12. led 2014 11:08:47

Nemám. Vlevo dole mám ikonu kategorii POI. Ale koukni na 8 stranu tohohle vlákna. Pod půlkou stránky je příspěvek od GinBook a tam je vidět to co myslím...
Spoiler:
2014-01-12-10-58-38.png
2014-01-12-10-58-38.png (394.1 KiB) Zobrazeno 2509 x
Huawei Mate 8, 3/32GB, B180

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 12. led 2014 11:44:23

To je divné, ja ked dám navigovať, tak mám vľavo dole tankovať. Akú máš verziu waze?
Spoiler:
Obrázek
odoslané z mobilu

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » ned 12. led 2014 11:49:08

Ja tam mam vlevo dole palivo na Androidu i iOS.

Mozna bych poradil preinstalovat aplikaci.

Mimochodem palivo funguje ve dvouch rovinach.

Prvni je, kdyz se tapne na palivo, ukazou se ČS v asi 3km okoli.

Druha je, kdyz se date nekam navigovat a znova tapnete na navigovat a palivo, ukazou se ČS na trase.


Komentář z telefonu.
Naposledy upravil(a) GinBook dne ned 12. led 2014 12:16:26, celkem upraveno 1 x.



guttata
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: ned 28. lis 2010 11:22:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8
Bydliště: Praha 10

Re: Waze

Příspěvek od guttata » ned 12. led 2014 11:54:30

Jestli je to v O programu tak Release 3.7.7.0.
Zkusim smazat a znovu nainstalovat.

Reinstaloval jsem a už to tam mám.Ne tak, jak jsem byl zvyklý a jak je to v tom screenshotu na 8 stránce, ale to je asi věc update. V Navigovat mam vlevo dole Tankování a v Hlášení mam Ceny paliv.
Děkuji všem za pomoc.

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!
Huawei Mate 8, 3/32GB, B180


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » ned 12. led 2014 13:28:16

Vie mi niekto poradit?
Vo waze sa da predvolit domov a praca.
Ale ako zadam tu pracu bez adresy, teda tuknutim na miesto na mape, ked taku adresu nepozna, resp. ja nepoznam?
Nejako to nevidim, ci neviem, bud to nejde, alebo som slepy....
Vdaka.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 12. led 2014 22:14:27

Podržet na tej silnici prst (myslim že zfialový), pak přidat do oblíbenejch a nazvat jako Práce.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 12. led 2014 22:39:43

Jen doplnim, ze kdyz tapnes na to misto na silnici, ukaze se ti takovy obdelnicek v kterem je "I". Na to icko tapni a ...


Komentář z telefonu.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » ned 12. led 2014 22:43:26

Funguje. :lol:
Srdecna vdaka. :yes:
Ale zeby to bolo intuitivne, to sa asi neda povedat. Tapnut som predtym tapol, len som si vedel ulozit bod do oblubenych, netusil som, ze ked ho nazvem Práca, sa mi to priradi k praci. :roll:

Pani vdaka.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 12. led 2014 22:47:00

Neni zac. :)


Komentář z telefonu.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 31. led 2014 21:01:14

Usilovně se pracuje na zobrazovaní zeleznic v klientovi.

Dalsi vec o kterou se dlouho vola a blizi se je, aby se nam neprichytavala aktualni poloha k chodnikum a podobnym segmentum, kde vznikaly pote nesmyslne vypocty pri routingu.


Komentář z telefonu.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 02. úno 2014 16:40:08

Jak to je, když waze nemá data? Vyrazil jsem do zahraničí, růčo jsem si předtím nacashoval mapu cesty a oblast kde se budu pohybovat, předpokládal jsem, že mi waze zaznamená trasu a místa co jsem tam navštívil. Ale cesta tam končí na rozvadově, cesta z5 není ani v čechách, páč jsem nezapnul data. V zahraničí to neukazuje nic. Je nějakej způsob, jak z waze ty data dostat? Objevil jsem tam super místa v horách, rád bych tam zalítnul v létě na motorce, ale těžko je bez záznamu této trasy najdu.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. úno 2014 17:11:37

Waze umí jednu věc a to je načtení si dat dopředu při připojení k internetu, pokud se nechám někam navigovat. Načte si trasu a aktuální data. Poté je možno se navigovat i bez připojení k internetu. Ovšem se vytrácí kouzlo této navigace a to jsou informace z provozu.

Nerad to říkám, ale když nejsou data, není nic. Mapové podklady ani informace nejsou uložené v telefonu. Pokud jezdím bez připojení k internetu, logicky se ani neukládají projetá místa. Tak to je. Je to online navigace!.

S tímto je potřeba dopředu počítat.Na výběr je - Použít jinou navigaci, připlatit si za data v zahraničí (5MB za den stačí pro Waze) nebo nějaký balíček, použít jinou aplikaci pro záznam trasy.

GinBook

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 02. úno 2014 17:41:14

Sákra, tak to je zrada, jsem čekal, že si to uloží co jsem projel a jak se vrátim, že to pošle na server. V čechách to tam taky neposílá hned ale až později.

K čemu je fce Poslat logy? Prej to obsahuje info o předchozích akcích včetně tras.

Jinak mapy jsem měl nacashovaný ještě z čech, překvapilo mne, jak to tam pěkně navigovalo. Jen to teda neukazovalo čas dojezdu.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. úno 2014 18:15:47

Data o projetí trasy se posílají takřka okamžitě do systému, záznam trasy pod uživatelským jménem, tak průměrná rychlost a podobné data potřebná k výpočtu času do cíle. A samozřejmě se všechno vyhodnocuje pro ostatní uživatele online.
Jen se tvé trasy ukážou až později v editoru - hodiny až dny.
To jsou dvě různé věci.

Poslat logy znamená odeslat vývojářům chybu aplikace. Určitě to nemá nic společného s projetými trasami. Zajímá je v jakém momentě vznikla chyba.

Není internet, není z čeho vypočítat příjezd do cíle. Tak to je :)

Snad budeš příště lépe připraven.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 02. úno 2014 18:29:34

Hm... historie polohy google taky nic :( Tak to sem v pr.....

Jakou použít aplikaci na zaznamenání trasy?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. úno 2014 18:49:19

Waze. ;) připlácím si za data v zahraničí pokud potřebuji vycestovat.

Musíš mrknout sám. Používám primárně iOS. Takže nevím co je na android za aplikaci na záznam, byť mám tablet s androidem.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2965
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 02. úno 2014 19:00:03

Na záznam trasy na motorke používam Locus, stačí aj free verzia.

Inak nie je to náhodou tak, že ak v zahraničí bez dát dorazíš do cieľa, teba nájsť wifi a pripojiť sa na internet (waze musí celý čas bežať) - vtedy sa trasa uloží na sever?

Inak ja na takéto cesty do zahraničia používam lokálnu predplatenú kartu...

odoslané z mobilu

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. úno 2014 19:08:15

Inak nie je to náhodou tak, že ak v zahraničí bez dát dorazíš do cieľa, teba nájsť wifi a pripojiť sa na internet (waze musí celý čas bežať) - vtedy sa trasa uloží na sever?
Rád bych byl přesvědčen o této pravdě.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 02. úno 2014 21:33:32

To bohužel neni, jsem nějaký ty wifi i na půli cesty našel, waze zjevně nic nikam neodeslal :(


Hobil
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: ned 13. led 2013 23:00:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nexus 7
Tablet: nexus 7

Re: Waze

Příspěvek od Hobil » úte 04. bře 2014 20:57:43

Jsem jediný, komu vadí, že mi waze chce lézt do kalendáře?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 04. bře 2014 22:49:14

Tak si to nezapinej. Mas v nastaveni volbu. ;)


Komentář z telefonu.


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 254
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Waze

Příspěvek od sikus » čtv 13. bře 2014 14:44:12

1) Ahoj, dá se někde zobrazit v mapě veškeré uzavírky a události, které jsou hlášené od uživatelů?

2) Jak se vám zobrazují události z Waze v Google mapách. Já jich tam tedy moc nemám. Hlavně dlouhodobé uzavírky vůbec v mapě nejsou hlášené.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 13. bře 2014 15:11:38

1. Potrebuji vice rozdelit otazky.
V jake mape?
Uzavirky a udalosti jsou dve odlisne veci.
Jak myslis hlasene od uzivatelu a kam hlasene a jak hlasene?

2. V google mapach se na to nedivam. To nevim. Ale vim , ze to poznas az si rozkliknes udalost. Je tam potom popis na konci, ze to je hlasene z Waze.


Komentář z telefonu.


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 254
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Waze

Příspěvek od sikus » pát 14. bře 2014 14:36:03

1) V mapě v Android telefonu nebo přímo na webu Waze. Vůbec se mi nezobrazují uzavřené úseky silnic, uzavřený most, omezení. Jen mi to zobrazilo zácpu (červená čára na silnici) a radary, další uživatele. Je možné, že jak jsem nový a ještě jsem s Waze nic neujel, tak to nemohu zobrazit?
Myslel jsem, že veškeré uzavírky, veškerá hlášení, co uživatelé zadají do aplikace Waze se mi zobrazí na mapě.

Když dám příklad, v Plzni je dlouhodobě uzavřený most na Americké. Jak to zjistím ve waze?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 14. bře 2014 18:11:00

To, ze jses novy nema zadne omezeni, snad az na "naladu" a zadavani cen u cerpacich stanic.

Hlaseni se zobrazuji v klientovi. Nove hlaseni uzivatele se zobrazi na 15min., pokud ho nekdo lajkne (coz znamena potvrzeni udalosti) prodluzuje se o dalsich 15 minut.

Potom zmizne jako neaktualni.

Uzavirky se sice v klientovi daji zahlasit, ale je to tak nesikovna funkce, ze neznam nikoho kdo by to pouzil.
Ty jako uzivatel muzes zadat UR ( chyba mapy) v klientovi s popisem kde je problem.
Editori se bud spetne ozvou s dotazem na blizsi popis nebo pokud jsou dostupna data, opravi chybu nebo nastavi restrikci na segmenty kde je uzavirka. Ty tu uzavirku v klientovi nevidis, ale pokud se nechas navigovat do cile, se vypocet trasy vyhne pres tento segment.
Jinak se staci podivat do editoru a tam muzes zkontrolovat na danem segmentu zda je uzavirka zadana ci ne.

Je potom jeste jedna moznost jak videt v klientovi uzavirku. ( momentalne pouzivame pri uzavreni tunelu v Praze)
Piseme zadost na HQ o omezeni na danych segmentech.
Ale to je spise pro vetsi akce kdy je omezeni na komunikacich jako silnicni zavody, nejaky maraton, atd...
Na klasicke uzavirky se to moc nepouziva.


Takze pokud je uzavreny most na Americke, vyzkousej zda te pri navigovani posle navigace pres tento most. Pokud ano, je moznost zadat na miste UR s popisem, napsat do fora Waze zadost o upravu, podivat se do editoru jestli tam je nastavene co ma byt nastavene.

Ovsem z Plzne mame primo jednoho editora, ktery si tyto veci hlida. Dost by mne prekvapilo kdyby nevedel o teto uzavirce. ;)
Mozne je ovsem vsechno.

Pokud se budes ptat proc neni uzavirka zobrazena v klientovi, te upozornim, ze se jedna primarne o aplikaci, ktera te ma co nejrychleji dovest do cile. To znamena, mas nastaveny cil trasy. Pokud je tedy na teto trase nejaka uzavirka, navigace te tim misteckem neposle.

PS: jeste jsem si to overil v editoru. Restrikce tam zadana je.

Komentář z telefonu.
Naposledy upravil(a) GinBook dne ned 16. bře 2014 16:10:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pát 14. bře 2014 21:22:30

Jak hlásit zácpy? Všiml sem si, že když jí nahlásim, tak za mnou hned červeně naskočí průměrná rychlost, předemnou nic, ani se mi nezdá, že by to doplnil po projetí na konec zácpy. Má se teda hlásit, až když jí projedu? To pak ale dá ikonku na její konec, se mi zdá taký divný.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » sob 15. bře 2014 9:49:33

Ahoj..ve Waze se mi stáhne jen polovina českých hlasových povelů.neví někdo co s tím.popřípadě uploadovat celou složku czech.děkuju.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 15. bře 2014 16:08:04

Nofu:

Ohledně zácpy je to tak, že systém zná průměrnou rychlost na daných segmentech. pokud zaznamená snížení průměrné rychlosti než je běžná v danou denní dobu, ukáže se v klientovi nějaká barevná zácpa. A také se zeptá uživatele přes vyskakovací okno v klientovi zda opravdu sleduje zdržení v dopravě na tom místě.
Pokud ovšem ty zadáš jako první zpomalení v dopravě než je běžné daným místem, ukáže se tobě zpomalení za tebou, neboť před tebou už nic nemusí být a vyskočí v klientovi hláška zácpa.
Tím systém dostane informaci - tady pozor! a čeká v ideálním případě na dalšího uživatele, který tím místem projede menší rychlostí než je průměrná rychlost a poté začíná zobrazovat zácpu a rychlost v zácpě, případně přepočítá pro další uživatele alternativní trasy s přepočtem času do cíle. Čím více uživatelů, tím jsou data přesnější. Takže určitě zácpy, události hlásit. Také je dobré události lajknout, ne proto,, že se někomu líbí ikonka, ale proto potvrzení a souhlas s nahlášenou událostí. Tím se totiž také prodlužuje nahlášená událost o dalších 15 minut.

fopikk:

Buď znova přeinstalovat aplikaci a doufat v dokončení stahování celého souboru hlášek, nebo smazat /storage/emulated/0/waze/sound/ složku czech a znova spustit aplikaci. Počkat až se stáhnou pokyny znovu do 100 procent, potom vypnout a zapnou aplikaci.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host