Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » sob 15. bře 2014 16:11:14

Že se ptal, už sem zažil, dyž sem zastavil na wecko. Co když to neodklepnu, co je default?





fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » sob 15. bře 2014 23:12:09

Mazal jsem to snad 10x,přeinstalovával aspoň 5x,dokonce jsem se přihlásil i do beta testu a stáhnul beta verzi a taky nic..už nevim co s tim..


Blekota
Androiďák!
Příspěvky: 646
Registrován: stř 26. říj 2011 7:48:48
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: n9005
Tablet: nexus 10
Rom: KK

Re: Waze

Příspěvek od Blekota » ned 16. bře 2014 6:15:17

Nemáš náhodou neaky čínsky android?
i9300


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 254
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Waze

Příspěvek od sikus » ned 16. bře 2014 10:12:21

GinBook:

Díky za vyčerpávající odpověď. Lidi jako ty na fóru jsou požehnáním. Jen podotknu, že je škoda, že si nemohu všechny hlášené uzavírky zobrazit. Někdy bych si rád naplánoval trasu sám. Škoda, že ani Google mapy pořádně události nepřevzali, jen nějaké významné se zobrazují. Do editace jsem vlézt zkoušel, tam jsem uzavírku viděl, ale pro mé účely samostatného plánování nepoužitelné.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 16. bře 2014 14:27:36

fopikk: tady sem ti nahrál tu českou složku zvuků, je to z G2, snad to bude pro šecky telefény stejné. Až to stahneš, písni mi PM, to smažu.


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 16. bře 2014 17:00:14

nofu píše:Co když to neodklepnu, co je default?
Ta vyskočená hláška je jen potvrzení, zda jseš v provozu nebo nejseš. Pokud ji neodklepneš, pracuje jen s průměrnou rychlostí, nebo tě bude jako uživatele v ten moment ignorovat.

Ale úplně přesně také nevíme jak to funguje, všechno je čerpané z dlouhodobých zkušeností. Vývojáři aplikace spousty věcí neřeknou.

sikus píše:Díky za vyčerpávající odpověď. Lidi jako ty na fóru jsou požehnáním. Jen podotknu, že je škoda, že si nemohu všechny hlášené uzavírky zobrazit. Někdy bych si rád naplánoval trasu sám. Škoda, že ani Google mapy pořádně události nepřevzali, jen nějaké významné se zobrazují. Do editace jsem vlézt zkoušel, tam jsem uzavírku viděl, ale pro mé účely samostatného plánování nepoužitelné.
Když budu vědět odpovědět na dotaz odpovím. :)

Uzavírky se bohužel nezobrazují (až na ty hlášené přes HQ viz obrázek https://lh5.googleusercontent.com/-BHBZ ... G_0847.JPG)

Zobrazení seznamu hlášených uzavírek by bylo tolik, že by to bylo nepřehledné. Podívej se na systém JSDI. To by jsi určitě nechtěl, byť je možná JSDI kompletní a taky víme že ne perfektní.
Prostě důvěřuj aplikaci, nebo zahlaš chybu, pokud na nějakou narazíš a editoři na tom zapracují v rámci možností.

Google si neumí zobrazovat ani ty svoje hlášky, natož nějaké jiné. Navíc má jeden problém. I přes hlášenou a zobrazenou uzavírku tě tím místem pošle. Blééé.
Zrovna v Brně jsme tento týden chystali uzavírku na Milady Horákové a změny na přilehlých ulicích. A zobrazení na google mapě je sotva na dvou místech jako neprůjezdné, další změny jednosměrek atd... nejsou. Na severu Brna na Hradecké je zobrazená uzavírka, ale je to průjezdné místo s omezením. atd...
Google mapy se mi líbí, ale navigovat bych se podle nich nechal, až v případě selhání Waze.
Jinak Waze stejně využívá přes záložku hledání z google map. ;)

Editor není vhodný na plánování, To opravdu nikoliv.

Snad jsem neporušil pravidla použitím citací a odkazem. ;)


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » ned 16. bře 2014 17:50:40

nn..číñáka nemam..SG Note 2..Díky za upload ale teď už to vůbec nechápu.po stáhnutí a rozbalení maj ty samé soubory také 0 bitů..nechápu..

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 16. bře 2014 19:00:45

Jestli myslíš 1000, 1500 a 400 metrů, tak u mě taky.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » pon 17. bře 2014 0:01:30

ok..diky..vyzkouším a uvidime..jesi chceš můžes smáznout..:-) diky..

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 17. bře 2014 5:05:55

400,1000,1500m se nepouziva. Je to ok.


Komentář z telefonu.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » úte 18. bře 2014 11:49:37

ok..funguje to..díky všem..:-)


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » úte 18. bře 2014 11:50:18

ok..funguje to..díky všem..:-)


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » úte 18. bře 2014 13:00:37

eště jsem se chtěl zeptat jestli funguje ve waze přehrávání zvuků přes BT do repro..mam zaškrtnuto přehrat zvuky do reproduktorů a spárovaný ale jde to normal přes repro v telefonu..jestli to jde tak jak??diky za nápady..

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 18. bře 2014 13:03:43

Ano, mam to zparovano z autem. Modry zub funguje. Obcas se ale zakucka. Problem spise auta.


Komentář z telefonu.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » úte 18. bře 2014 18:27:32

a jak to mas nastaveny ve waze??ja mam zaskrtly prehrat do reproduktoru..hlas a hlasitost este..nic vic..

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 18. bře 2014 18:40:41

Tak teď jsi mne dostal, na iOS v telefonu mám volbu "upřednostňovat Bluetooth" a do reproduktoru samozřejmě vypnuto. A funguje.
V tabletu tuto volbu nemám, neboť mne tablet s autem nejde spárovat a nemám to jak zkusit.

Ale musíš mít určitě nějakou volbu v nastavení s modrým zubem.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 18. bře 2014 22:12:47

Tady je odkaz jak na zobrazeni udalosti.

http://blog.waze.com/2014/03/waze-tips- ... d.html?m=1

Priznam se bez muceni, ze jsem o tom nemel tuseni. Drive to fungovalo jinak.


Komentář z telefonu.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » úte 18. bře 2014 23:13:42

žadnej modrozub není v celým nastavenì..vše jsem 3x projížděl a nic..

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » úte 18. bře 2014 23:44:21

Imo nejde o nastavení waze, stačí se připojit k handsfree a mělo by to jet přes něj, stejně jako všechny zvuky z founu. Zejtra to zkusim a dám vědět.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » stř 19. bře 2014 0:18:41

tak to se me teda nepovedlo ani za boha..jj..diky..

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 19. bře 2014 12:34:33

Máš pravdu, taky mi to nejde. Mám asi 10 let starý handsfree od nokie.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » stř 19. bře 2014 13:08:43

ja spis řešim waze->radio..u be on road neni problem pres radio ale u waze sem to nezprovoznil..

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 19. bře 2014 18:37:57

Tj vestavěný handsfree v autě, taky ztišuje rádio apod. Jinak řečeno, řešíš to samé jako já.


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » stř 19. bře 2014 22:47:02

nejspis to nejde..

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 19. bře 2014 23:06:45

Prolezl sem celý nastavení a taky myslim že ne. Naštěstí mi to neva, naopak mi štvalo, že mi to přerušuje rádio, takže sem to nepoužíval. Ale možnost vybrat si, by bejt mohla.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 20. bře 2014 8:11:06

Chcem sa opytat nejakeho odbornika:
Ako funguje nahlasovanie udalosti ? Myslim upchate cesty, nehody, nebezpecenstvo, odstavene auto, policiu a tak..
Totiz, ked idem nejakou rychlostou a minam napriklad odstavene vozidlo, tuknem na displej. Waze si ulozi GPS? A posle info s GPS, ked som tukol,
alebo az ked dokoncim popis a pokec k situacii a nasledne dam odoslat?
Pretoze niekedy mi situacia nedovoli to odoslat hned, kedze je husto na ceste, ale az po x metroch, mozno km by som to dopisal a odoslal, ako sa to zobrazi?
Teda, ci si pamata GPS suradnice, ked som tukol na obrazovku, a mozem to v klude poslat trocha neskor, alebo to musim hned?
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » čtv 20. bře 2014 8:40:50

Tam kde ťukneš na obrazovku, tak na těch souřadnicích se to pak zobrazí. Nezáleží na tom, jak rychle to naťukáš.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 20. bře 2014 9:04:22

No dufal som v to. Takze je to OK. Vdaka.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


fopikk
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 23. lis 2011 22:23:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SgS II

Re: Waze

Příspěvek od fopikk » čtv 20. bře 2014 23:39:29

ale je divný že na IOS BT funkce je a na android ne??

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Waze

Příspěvek od cyphill » pon 24. bře 2014 12:11:35

Mimochodem, během víkendu v Rakousku se mi ve Waze zpřístupnily "Hlasové příkazy". Viz screenshoty.

Obrázek | Obrázek | Obrázek
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti