Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 31. srp 2018 18:50:49

Vůbec to neřeš, nefunguje to. Termín pro řešení této věci je konec října. Včetně dalších zemí.





jobro
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: pát 24. srp 2018 19:12:50
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od jobro » pát 31. srp 2018 19:50:41

dufko píše:
pát 31. srp 2018 11:07:32
To naozaj na toto potrebuješ manuál?
Znovu: Nejde o to, napsat manuál pro Waze step by step... Chybí obecné pojednání v češtině.
Mám na mysli zasvěcený popis funkcí a co lze očekávat v různých situacích. Mnozí fanatičtí fundamentalisté vyzdvihují Algoritmus jako božstvo. Ale navigace jsou jen pomůckou. Ti, co jim slepě věřili, vědí své - skončili na úplně jiném místě, než si přáli.
P.S.
Nemohu si pomoci, ale nelíbí se mi, že vždy se najde ve vlákně někdo, kdo jen pronáší jizlivé poznámky.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 941
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite
Mobil 2 / ROM: Lumia 550

Re: Waze

Příspěvek od policak » pát 31. srp 2018 21:23:28

To máš fuk, stejně tak se vždycky najde někdo, kdo obecně známou věc začne kritizovat a všem vysvětlovat, že on by to udělal úplně jinak. Nikdy se nezavděčíš všem a každé zboží má své kupce.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 909
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70-A

Re: Waze

Příspěvek od Marek.P » ned 02. zář 2018 10:49:03

Všiml jsem si, že když jedu přes železniční přejezd mimo obec, tak povolená max. rychlost ve Waze je 90, ale správně by tam mělo být 50( pokud tam není bílé světlo tak 30).
Navigace Dynavix a Waze.
Perfektní profilovač http://phoneprofilesplus.proweb.cz

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. zář 2018 10:57:29

A všimnul sis za poslední 2 roky, že je zpoždění 2-5s dle rychlosti přepnutí zobrazení rychlosti ve Waze, tedy by jsi tu 30 (50) km/h dostal až za přejezdem?
Tedy je nesmysl něco takového nastavovat.



penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 11:18:51

No a proč za to dobu není zpoždění vyřešeno, když to předtím nedělalo?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. zář 2018 11:31:00

Vždy to dělalo! Rychlost se načte až v místě polohy GPS na daném segmentu. Tedy data jdou na server a zpět a dle dané rychlosti auta dostaneš zpoždění zobrazení rychlosti dle rychlosti sítě, serveru, a kdo ví čeho. Takže na dálnici můžeš být třeba 100-200m za znackou. Rychlost na přejezdu dostaneš v té rychlosti 30km/h "těsně za přejezdem".


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 12:49:21

Tak hlavně že jsme online.


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 245
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Waze

Příspěvek od toorek » ned 02. zář 2018 13:26:04

Řidič má v prvé řadě sám nejlépe vědět, jaká je kde povolená rychlost! A jestli opravdu očekáváš, že ti navigace bude ukazovat i rychlostní omezení na přejezdu, tak jsi hodně mimo mísu. Nemá to za tebe i začít řídit? Co dál? Oznámení, kdy se jít vycikat, spolu s navigací k nejbližšímu WC? :-D

­    



penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 14:20:35

Já jen chci, aby ukazovala přesnou polohu v řádech metrů, nikoliv desítek metrů. Mě jsou přejezdy ukradené.


roy100
Droid
Příspěvky: 1446
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » ned 02. zář 2018 14:29:49

Tak poloha a zobrazení rychlosti jsou dvě rozdílné věci polohu to ukazuje v těch tebou požadovaných metrech, uvědom si že pro povolenou rychlost musí dojít k serverům právě tvá poloha, vyhodnotit se a vrátit údaj o rychlosti.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 941
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Vernee Apollo Lite
Mobil 2 / ROM: Lumia 550

Re: Waze

Příspěvek od policak » ned 02. zář 2018 14:41:51

Koukám, že část lidí má nulovou představu o fungování navigace. Kupodivu ale zrovna tito mají nejvíce návrhů na její vylepšení.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 15:18:17

roy100 píše:
ned 02. zář 2018 14:29:49
Tak poloha a zobrazení rychlosti jsou dvě rozdílné věci polohu to ukazuje v těch tebou požadovaných metrech, uvědom si že pro povolenou rychlost musí dojít k serverům právě tvá poloha, vyhodnotit se a vrátit údaj o rychlosti.
No a proč to dříve fungovalo a poloha byla přesná (nebo téměř přesná) a poslední cca 2 roky to stojí za houbelec? Navíc si myslím, že je pomalu čas některé věci přesunout ze serverů do zařízení (ale to je můj názor).


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 15:22:28

policak píše:
ned 02. zář 2018 14:41:51
Koukám, že část lidí má nulovou představu o fungování navigace. Kupodivu ale zrovna tito mají nejvíce návrhů na její vylepšení.
No a proč nám to neřeknete? Vždyť jsem o to žádal (viz například příspěvek o kousek výše)?


roy100
Droid
Příspěvky: 1446
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » ned 02. zář 2018 15:25:40

Tak ti nevím, ale mě to polohu ukazuje ok, že mám odbočit hlásí před křižovatkou, ne za ní, rozdíl 2 nebo 3 metry neřeším, samo gps má určitou toleranci.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. zář 2018 15:34:15

I moc přesná GPS má toleranci 8m pro smrtelniky. Navíc některé mobily si aktualizují GPS polohu od 1s až po neskutečných 5s!!! 5s poloha, 8m tolerance, 2s data tam a zpět a jsem za přejezdem.

Pokud máš špatnou polohu GPS v poslední době, nebude to Waze, ale hledal bych chybu v zařízení.
Strašně dlouho jsem neviděl stížnost na polohu. Vždy jsme nakonec došli do fáze, že ten mobil prostě umírá a GPS čip nefunguje.
Začni s aplikací GPS status & tools. A načíst data. V nastavení zapnout načtení při používání GPS a vyzkoušet s Waze.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 15:53:00

2 telefony jeden cca rok starý (Huawei P9 lite 2017, A: oreo) a druhý Nokia 8 (cca 3 měsíce starý, A: oreo). Popiš chybu. Google map je OK, sygic OK. Předtím ještě Xiaomi Redmi Note, ale to vypouštím, To byl telefon, na kterém jsem zkoušel lumpárny.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. zář 2018 16:05:29

Já se neptal jaký máš telefon. Ale aby jsi otestoval GPS.
A otázka je, co ti na Waze připadá nepřesné. Ale to může být subjektivní pocit a rytí z principu do Waze bez důkazů. ;-)


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 16:19:14

dej postup, který uznáš jako průkazný a provedu. Jinak je to k ...
Google i sygic, když mám odbočit, tak jsem u křižovatky. U waze jsem daleko před (daleko rozuměj cca 20 m).

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » ned 02. zář 2018 17:59:33

Číslo prispevku #3406 druhy odstavec.
Naposledy upravil(a) GinBook dne ned 02. zář 2018 17:59:33, celkem upraveno 1 x.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 18:34:49

To je frekvence na ufony?


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 245
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Waze

Příspěvek od toorek » ned 02. zář 2018 18:48:04

Tohle je rýpání za každou cenu, nechceš se už na to vykašlat? Mimochodem, lepší pokyn 20 metrů před odbočkou (ještě se mi nestalo) než 50 metrů za ní jako u Sygicu.

­    



penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 19:25:27

Waze je před na na nebo za křižovatkou. A v čem to přijde rýpání? Nebo například tobě říká něco číslo: 260 jen tak na Blind do větru? Mě ano a ty hledej.


toorek
Stálý androiďák
Příspěvky: 245
Registrován: pon 18. úno 2013 18:30:38
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xioami Note 3 SE 32 GB
Tablet: Lenovo IdeaTab A1000

Re: Waze

Příspěvek od toorek » ned 02. zář 2018 19:30:10

GinBook tě odkázal na číslo příspěvku, inteligente. Nevím, na co si tu hraješ. :-D

­    



roy100
Droid
Příspěvky: 1446
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » ned 02. zář 2018 19:39:08

Za křižovatkou to opravdu nehlásí, problém ve waze jako takovém nebude, spíš chyba v kombinaci s HW. Že Huawei mívá problém s GPS je celkem známé u té Nokie nevím.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 585
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note Pro LTE

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 02. zář 2018 20:06:52

Takže nic, stále dokola.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Moderátor
Příspěvky: 10943
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 269
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi NOTE 3 SE/MIUI Global/Stable 8.1.3.0
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » ned 02. zář 2018 20:07:32

WAZE používám na Samsung NOTE EDGE, Galaxy TAB S2, iPhone 7 plus, Xiaomi Redmi NOTE 5 a nikde žádný, ani podobný, problém nemám.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


sinco
Droid
Příspěvky: 1958
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S7, ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » pon 03. zář 2018 18:41:33

Stalo se mě někde u Vysokého Mýta, benzínka Ono, před výjezdem jsem si zadal cestu na Brno. Při výjezdu jsem měl možnost jet vlevo nebo vpravo. Navigace si mě neztotožnila s místem takže jsem zvolil výjez vpravo. Nějak se mě to nezdálo. Při první možnosti jsem zatočil vlevo, k nějaké hale a tam jsem se otočil. před dokončením manevru jsem koukl na waze a zjistil že mě hnala na vdálený kruháč na kterém bych se otočil a přitom pár metrů dal byla další odbočka kde bych se mohl otočit.
Už jse mě párkrat stalo v neznámém místě při výjezdu na hlavní, obchod, benzínka že jsem nevěděl zda vlevo nebo vpravo a navigace mě neviděla. Až jsem se octnul na silnici pak jsem byl vidět a dostal plán cesty. Pokud jsem se trefil sám tak ok ale taky jsem se i netrefil a odbočit, otočit nebylo hodně dlouho kam. Naštěstí se to nestavá často a waze dál spokojeně používám.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 988
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 52
Typ mobilu / ROM: iP6+
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 03. zář 2018 19:10:53

Na to je třeba se pri startu podívat.
WAZE si pamatuje směr příjezdu a případně si drží GPS směr při zapnutí navigace. Potom to tahá občas nešikovně, aby se někde otočil.

Uživatelský avatar

Lyon
Droid
Příspěvky: 2093
Registrován: pát 10. srp 2012 13:41:19
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 5 Global
Tablet: ASUS MeMO Pad HD 7 ME173X
Rom: Havoc OS
Bydliště: Praha / Nový Jičín

Re: Waze

Příspěvek od Lyon » čtv 06. zář 2018 5:48:41

Mladá do mě furt hustila, že "všichni" používají Waze, proč furt jezdím podle Google Maps. Potřeboval jsem jet na Letnou, kde to neznám, a tak jsem tomu slavnému Waze dal šanci. Skončilo to tak, že kousek před Letnou, kde je spousta tunelů a komplikované sjezdy/nájezdy, mě Waze vozil v kruzích. Nějak jsem si dostal do smyčky a když už jsem potřetí jel stejný okruh, zapnul jsem Google Maps a najednou jsem úspěšně dojel do cíle. Za mě teda nic moc zkušenost.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host