Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Fuzo
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: stř 28. pro 2011 10:20:28
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Pixel 5

Re: Waze

Příspěvek od Fuzo » stř 05. lis 2014 20:35:14

Sorry za podrážděné reakce ale už mě to fakt točí. Jednou za čas vyběhne aktualizace firmware mého telefonu, nainstaluji a pak logicky instaluji aplikace co používám. ( nepoužívám zálohování jednotlivých aplikací jelikož po obnově je telefon většinou nepoužitelný). A jedině Waze mi neobnoví data a celý progres za několik týdnů až měsíců je v pr***)
Sorry ještě jednou




Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 05. lis 2014 20:42:07

Je to divne. Opravdu jsem nemel zadny problem. Pouzivam iOS i android. Protoze i testuji, tak tento proces prihlasovani delam casto. Vzdy se mi vse obnovilo. Nebo po nekolika vypnutich zapnutich, jek se stahuji treba hlasove pokyny.

Navic ted pres tel. cislo je to jeste snazsi.

Poradil bych odinstalovat waze. Vse smazat ohledne Waze z pameti. Restart telefonu. Instalace waze a znovu se pokusit prihlasit.
Take jsme obcas radili, jeden den prestavku, aby se system na serverech vzpamatoval. Jednou denne jsou aktualizace.

Potom bych zkontroloval primo na Webu zda ti funguje prihlaseni pres jmeno a heslo. Tam si overis i body. ;-)


Komentář z telefonu.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » čtv 06. lis 2014 20:50:47

Kámoš měl taky problém s účtem Userxxx, tak sem mu regnul normální účet a od té doby vpoho. U mě taky vpoho, reinstalim co dva tejdny.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 06. lis 2014 21:15:52

Ja myslim, ze Fuzo dela nekde chybu v postupu. Ale je natolik vytocen, ze se snim tezko komunikuje. Pise na forum waze, tady, FB, ale byl dopredu rozhodnut si zalozit novy ucet. Jen krici ze to nejde.
Pokud ma opravdu zalozeny ucet, pamatuje si nick a heslo, musi to jit. Nevim, tezko se mi radi...


Komentář z telefonu.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » pát 07. lis 2014 1:02:57

Tiež som si raz reinstaloval Waze, prihlásil som sa a body fuč
Skoro som plakal, hoci ich mam malo.
Za par hodin boli späť . Takže asi to chce kľud.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini



Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dušan2 » sob 08. lis 2014 22:10:20

Já po reinstalu jsem sice body měl dobře, jen jsem měl více než den dudlík a pak bylo vše OK. Ale pokud nemá ani body, tak to je divné.


Fuzo
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: stř 28. pro 2011 10:20:28
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Pixel 5

Re: Waze

Příspěvek od Fuzo » úte 18. lis 2014 8:14:13

Tak a je to tady opět :lol: ale už s lepším výsledkem.
Situace.
Po nějaké době místo Jazyk - Čeština se objevilo Language - Value. Počítám nakopnutá data v úložišti telefonu. Tak jsem se rozhod přeinstalovat Waze.
1. Přihlásil jsem se na web a zůstal přihlášen
2. Odinstaloval Waze
3. Smazal adresář Waze ze SD
4. Instalace Waze
5. Ověřte telefonní číslo 00420 602 XXX XXX
6. Omlouváme se, ale obnovení vašeho účtu se nezdařilo. Účet není možné obnovit. Přišel jste o všechna data
7. Okamžitá kontrola na stránkách Waze, jestli jsem ještě přihlášen a jestli ještě můžu fungovat - OK
8. přihlášení do aplikace pomocí uživ. jména a hesla.
9. Okamžitě naběhnul účet. Vše OK

Tak nechápu proč to neumí obnovit dle telefonu. Jedna podstatná změna proti minule - účet na FB. Tentokrát jsem měl svázaný účet s FB, Předtím, když se mi to nedařilo obnovit - v předchozích instalacích, ne v té předposlední, jsem FB účet nepoužíval.

Uživatelský avatar

Blaster30
Stálý androiďák
Příspěvky: 150
Registrován: úte 01. dub 2014 12:26:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8 64GB black STOCK

Re: Waze

Příspěvek od Blaster30 » čtv 29. led 2015 16:14:54

Zdravím. Mám problém s nastavením. Dnes jsem Waze nainstaloval, ale píše mi, že nemůže najít GPS. Neví někdo kde je zakopanej pes? Díky

Obrázek

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 29. led 2015 16:18:55

Ahoj.

Jine aplikace chytaji GPS hned? Nejses v mistnosti uprostred baraku? Nemas nahodou pokovena skla v aute? .....

Uživatelský avatar

Blaster30
Stálý androiďák
Příspěvky: 150
Registrován: úte 01. dub 2014 12:26:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8 64GB black STOCK

Re: Waze

Příspěvek od Blaster30 » čtv 29. led 2015 16:30:45

Ahoj. U jiných app GPS funguje. A stál jsem s tím venku na třech různých místech :/

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 29. led 2015 17:14:43

Hmm.
Verze androidu? Verze aplikace?

Jeste mne napada takova kravina, data mas zapnute? Obcas se to driv hadalo s daty.

Vyzkouset jeste pri jizde.

Preinstalovat.

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » čtv 29. led 2015 20:07:15

Me to obcas dela pri jizde, ze vypadne prijem signalu GPS, ale po chvilce se opet chyti. Taky doporcuji zkusit to behem jizdy. BTW Waze snad potrebuje nezbytne nutne pristup k Internetu (mob. data) aby mohl prijimat a odesilat informace o doprave, ne?
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 29. led 2015 20:10:40

Samozrejme. Internet je nutny.

Bez netu to jde taky. Doma si naplanovat trasu na WiFi, ovsem jakakoliv zmena v doprave se potom neprojevi. A aplikace je uzitecna jako papirovy atlas. ;-)

Uživatelský avatar

Blaster30
Stálý androiďák
Příspěvky: 150
Registrován: úte 01. dub 2014 12:26:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8 64GB black STOCK

Re: Waze

Příspěvek od Blaster30 » pát 30. led 2015 9:27:28

Tak skutečně jsem byl jen na místě kde nebyl signál. Rovnou na čtyřech místech :D Pak jsem to zkusil hned jak jsem sedl do auta a vše OK :D

Uživatelský avatar

djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od djha53k » sob 31. led 2015 12:55:33

Fuzo píše:Tak a je to tady opět :lol: ale už s lepším výsledkem.
Situace.
Po nějaké době místo Jazyk - Čeština se objevilo Language - Value. Počítám nakopnutá data v úložišti telefonu. Tak jsem se rozhod přeinstalovat Waze.
1. Přihlásil jsem se na web a zůstal přihlášen
2. Odinstaloval Waze
3. Smazal adresář Waze ze SD
4. Instalace Waze
5. Ověřte telefonní číslo 00420 602 XXX XXX
6. Omlouváme se, ale obnovení vašeho účtu se nezdařilo. Účet není možné obnovit. Přišel jste o všechna data
7. Okamžitá kontrola na stránkách Waze, jestli jsem ještě přihlášen a jestli ještě můžu fungovat - OK
8. přihlášení do aplikace pomocí uživ. jména a hesla.
9. Okamžitě naběhnul účet. Vše OK

Tak nechápu proč to neumí obnovit dle telefonu. Jedna podstatná změna proti minule - účet na FB. Tentokrát jsem měl svázaný účet s FB, Předtím, když se mi to nedařilo obnovit - v předchozích instalacích, ne v té předposlední, jsem FB účet nepoužíval.
Presne tohle se mi stalo, kdyz jsem Waze obnovoval po reinstalace ROM pomoci TB.
Takze ted vzdy cista instalace z GP, aktivace sms a prihlaseni k uctu... Vzdy napoprve ;)
Proc to nelze pres TB fakt nechapu :(
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6


Dan929929
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 18. úno 2015 19:38:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 LTE

Re: Waze

Příspěvek od Dan929929 » stř 18. úno 2015 19:43:51

Ahoj, prosim o radu, nevíte někdo proč mi to nechces načítat body a kilometry?
Přílohy
Screenshot_2015-02-18-19-41-54.png
Screenshot_2015-02-18-19-41-54.png (241.4 KiB) Zobrazeno 4835 x

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 18. úno 2015 19:45:20

Ahoj. Jak dlouho jsi registrovan?


Dan929929
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 18. úno 2015 19:38:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 LTE

Re: Waze

Příspěvek od Dan929929 » čtv 19. úno 2015 8:09:13

Mam to dva dny, ale ja uz mel predtim registraci ale prisel jsem o 1000 bodu tak jsem si to udelal znova, ale zatim nic no :|

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 19. úno 2015 8:17:33

Po prvni registraci to trva asi 1 tyden, nekdy drive nez to servery prechroustaji. Staci pockat.


oldlamehand
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 24. lis 2014 9:52:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

hlasové ovládání.

Příspěvek od oldlamehand » pát 13. bře 2015 8:31:37

Nevíte někdo, co udělat, abych mohl hlásit nehody a další problémy pomocí hlasových povelů bez sahání na přístroj? Našel jsem na netu nějaké návody, ale potřebné položky nastavení mi ve waze prostě chybí. Jako by v ČR (nezávisle na jazykovém nastavení) tato možnost nefungovala.
Telefon i waze mám nastaveny do angličtiny.

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Waze

Příspěvek od cyphill » pát 13. bře 2015 9:29:14

Ano, správně. V ČR tato možnost není. Je funkční pouze až když se přesuneš na území jiného státu, například do Rakouska, kde tyto pokyny fungují. Buď na heslo či mávnutí před senzorem, atd :) Musíme si počkat...

Můžeš to vyzkoušet nafejkováním polohy telefonu pomocí nějaké aplikace.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 13. bře 2015 9:42:18

Ahoj. Postupoval jsi nejlepe jak to slo, jen nevis informaci, ze nachazil li se na uzemi CR, nikdy se ti to nepovede zprovoznit. Podpora jazyku je EN, DE, FR, IT, ES a na uzemi kde se temito jazyky hovori.

Obavam se, cesky jazyk asi nebude mozne pouzit nikdy a nejenom ten, ale i jine jazyky. Jde o licence/penize a pro jen desitky tisic uzivatelu mluvici nejakym jazykem v male zemi jsou naklady na licence vysoke.

Jedna zakulisni informace.
Tento tyden vzesel od zamestnancu waze dotaz, jazykych 5 jazyku chceme zprovoznit v dane zemi. Cestina to nebude, ale....
Je na co se tesit. ;-)

Edit: cyphill, a nezapomen pomoci fejku polohy skakat ze statu na stat a zkouset. Potom za mnou nechodte, ze mate zablokovane funkce nebo ucet. Uz jsem to nekolikrat resil takove pokusy a uzivatele.

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Waze

Příspěvek od cyphill » pát 13. bře 2015 9:58:50

Ginbook: Znám tyhle funkce právě z cest v zahraničí a fejkovat statickou polohu (kde se nenačítají žádné body, kilometry, hlášení, atd...) jsem pro dodatečné vyzkoušení funkcí zkoušel několikrát a nikdy jsem neměl problém.

Ale to jen možná díky tomu, že jsem jinak dost aktivní uživatel s cca třiceti tisíci kilometry s Waze.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 13. bře 2015 10:10:59

Neni tomu davno co byla spustena ochrana na podvody s falesnou polohou a nejen falesnou polohou.
Nekolik pripadu jsem uz resil, proto to pisu. Opatrne.

Neni to zavysle na aktivite a kilometrech a editovani. Nene.


oldlamehand
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 24. lis 2014 9:52:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

Re: Waze

Příspěvek od oldlamehand » pát 13. bře 2015 11:19:35

Nechápu, proč to v ČR nefunguje. Pro danou funkci přeci není potřeba podpora češtiny. Možnost by přeci měla být závislá na jazykovém nastavení navigace, nikoliv poloze. Takhle to nedává žádný smysl.
Naučit se těch pár pokynů třeba v angličtině by zvládl snad každý, kdo by měl zájem danou funkci používat.
Pokud by to šlo ovládat bez ťukání, budu velice rád reportovat. Takhle je ale pro mě ta funkce při řízení nepoužitelná.
Naposledy upravil(a) oldlamehand dne pát 13. bře 2015 11:24:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 13. bře 2015 11:22:10

Ano máš pravdu. ;-)
Počkejme si, řeší se to.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » úte 17. bře 2015 13:58:23

Mozem sa spytat, ci nahodou neexistuje moznost ako si vo waze zobrazit maximalnu povolenu rychlost?
Resp. neplanuje sa to dorobit?

A druha otazka - v zobrazeni nalezato pocas navigovania, sa mi prekryvaju ciastocne niektore ikony/udaje - musim to odfotit pocas jazdy a najem pozriet, ci sa to uz neopravilo ;)
- ked tuknem na obrazovku - je tam taky tercik/kolecko a to je ciastocne skryte pod ikonou MENU - tazko sa to triafa...
- a zobrazenie aktualnej rychlosti sa ciastocne kryje s tlacidlom nahlasit...
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 17. bře 2015 14:48:46

Povolena maximalni rychlost ve Waze zatim neni.

Jake jsou plany do budoucna rici nesmim, ale muzu rici, toto je velmi vyzadovana funkce, tak snad...

U zobrazeni bych prosil screen. At lepe pochopim o co jde.

K tomu prosim operacni system a verzi, a verzi Waze.

Dik

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 18. bře 2015 11:31:35

Oldlamehand: tve prani se mozna brzo splni ;-)


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » stř 18. bře 2015 12:15:34

GinBook:

tu je screen, len si nepamatam uz, ci to nebolo, ked som nedavno siel este horsie, ako na tomto obrazku,
sa mi mari, ze ta rychlost bola viac skryta, ale aj tak mi to vadi

a najme ta ikona na navrat do navigovania ten kriz-tercik, ze je tesne nad MENU
Spoiler:
Screenshot_2015-03-17-16-37-48upr.jpg
Screenshot_2015-03-17-16-37-48upr.jpg (223.33 KiB) Zobrazeno 4263 x
Samsung Galaxy Note 4, Android stock 4.4.4
Waze 3.9.4.0
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host