Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 18. bře 2015 12:21:46

Uvadis nekolik zarizeni v podpisu, napis prosim na kterem to dela, verze droida a verzi Waze.

Vyzkousej prosim vsechny zarizeni ktere mas a zda se to taky tak projevuje.

Dik

Poslu to dal, vysledek neslibim.




Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 18. bře 2015 12:35:09

Na LG G3 se děje to samé i ve svislé poloze. Waze mam poslední verzi z marketu.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 18. bře 2015 12:42:30

Nofu, hod mi screen. Dik


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10+
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » stř 18. bře 2015 13:09:36

GinBook:
Ved pod spoilerom som ti pisal ake zariadenie
Opakujem teda - Samsung Galaxy Note 4, Android stock 4.4.4, Waze 3.9.4.0

podpis je az nizsie - tie zariadenia ignoruj, na inych zariadeniach waze nemam tie pouzivaju dcery a manzelka... ja obcas
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 18. bře 2015 13:40:11

Screen bohužel nedám, jsem připoután na lůžko a bez GPS signálu to nezobrazuje tachometr. Ten křížek už se neplete, ale před 14 dny se ještě stopro pletl.


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 18. bře 2015 13:41:35

Bandit707, moje omluva, nevsimnul jsem si. ;-)


jezza
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 18. bře 2015 22:24:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi HM NOTE 1W

Re: Waze

Příspěvek od jezza » stř 18. bře 2015 22:29:12

Ahoj, mám otázku nenašel jsem zda se tohle už někde neřeší ale po aktualizaci Waze okolo 12.-13. března na verzi 3.9.4.0 mi po minutě až dvou od zapnutí Waze spadne díky čemuž jsem ho prozatím přestal používat... má někdo obdobný problém nebo zná někdo řešení?
mam telefon Xiaomi HM NOTE 1W s verzí androida 4.2.2
popřípadě nenajde se nekde starší verze?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 19. bře 2015 4:57:22

To kolecko s odinstalaci aplikace, smazanim Waze balastu z pameti, vycistenim, restartu a znovu nainstalovani aplikace uz probehlo? Zatim si nikdo na toto nestezoval. Starsi verzi pripadne najdu.


jezza
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 18. bře 2015 22:24:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi HM NOTE 1W

Re: Waze

Příspěvek od jezza » čtv 19. bře 2015 9:24:27

Ano odinstaloval jsem, balast smazal, opetovne nainstaloval dokonce 2x.... pak nastal opet stejny problém s padáním aplikace. Po nainstalování 3.9.3.0 verze vše je v pořádku.... tak počkam na verzi 3.9.5 a snad v ni se to již stávat nebude...

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 19. bře 2015 9:58:14

Jj, omlouvam se za vyvojare. Android je jeden, jen ma asi 1000 tvari.
To jaky problem se chysta na novy vlajkovy Samsung S6 jeste nikdo netusi ohledne Waze. Snad se to do te doby vyresi a vyjde nova verze Waze drive nez S6ka. ;-)


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » pon 23. bře 2015 18:14:47

Jsem novým uživatelem Waze. Nemůžu nikde v nastavení najít zobrazení ikon např. benzinových stanic. Asi to nejde, nebo to neumím ?

Uživatelský avatar

aldav
Droid
Příspěvky: 1494
Registrován: pon 18. led 2010 12:10:32
Reputace: 22
Typ mobilu / ROM: Note8 - Gear Fit 2
Bydliště: Brno

Re: Waze

Příspěvek od aldav » pon 23. bře 2015 18:20:17

Nastaveni/Zobrazeni/Zobrazit na mape.
Note8 - Gear Fit 2

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 23. bře 2015 18:20:48

Ahoj

A) Vlevo dole je ikona. Tap.
B) Navigovat. Tap.
C) Dole vlevo palivo. Tap.

V okruhu 3km to najde cerpacky. Nebo....

A) a B) a navigovat se na cil. GO. Mas trasu do cile.
Znovu A a B a C a ukaze se to seznam cerpacek po trase, kde si jeste muzes vybirat hledani mezi Waze a Google. No funguje to malinko divoce.


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » pon 23. bře 2015 20:17:02

OK. Díky. Myslel jsem spíš, jestli se nezobrazí na mapě při normálním navigování průběžně po celé trase. Jinak mi dnes Waze ušetřil po Praze minimálně hodinu. V odpolední zácpě mne vedl ulicemi, které jsem vůbec neznal. Super.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pon 23. bře 2015 20:54:18

Jo, na to je fakt parádní. Ale někdy teda vymešlí kraviny, že nechápu. Třebas sou 2 cesty, trvaji časově stejně minut a on si vybere tu 24km místo tej 14km. Navíc se to blbě hlídá, když to ve výběru tras píše, že to vede přes ulici, kerou vůbec neznám.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 23. bře 2015 21:08:06

trener: hodina k hodine.... zamilujes si Waze.

nofu: mohl by jsi mne napsat podrobneji tu trasu do PM? Start-cil, cas v pulhodinach. Pripadne jestli na trase byla nejaka udalost. Stava se ti to bezne? Dik

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pon 23. bře 2015 21:36:51

Stává se mi to běžně, teda stávalo před čtvrt rokem, pak sem byl 2 měsíce na dovče a teď sem přes měsíc v nemocnici. Děje se to třeba na trase: v Praze z ulice Na košince do ulice Vrbova. I navečer po sedmé hodině, když už nejsou zácpy, mě posílá přes průmyslovej polookruh (okolo malešický spalovny). Přičemž kratší a plynulejší trasa je po magistrále. Chápal bych, kdyby byl čas dojezdu přes průmyslovej polookruh kratší třeba o minutu, ale kolikrát to ukáže úpe stejnej čas a stejně mi žene tou delší trasou. A i kdyby byla trasa o minutu rychlejší, tak bych byl radši, kdyby mi poslal tou plynulejší a kratší, přecijen to ušetří dost paliva.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 23. bře 2015 21:41:30

Minuta je hranicni, zazivam podobny problem. Cas stejny, ale tlaci mne to po dalnici ( vyssi kategorie) o 3 km delsi trasou. Ovsem tady je jasny problem. Odpoledne ve spicce se mne to snazi vytlacit mimo mesto a semafory. Takze to chapu a obcas trasu vyuziji.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » stř 25. bře 2015 18:32:25

Nofu. Zkousim ted tu trasu. Jo jsou tam nejake zacpy. Ta delsi trasa o 7km je ted o 8 minut rychlejsi.

Obrázek

Tak jeste screen bez kolon. Nic naokolo nevede. A casy i vzdalenost se skoro rovnaji.

Obrázek

(Snad jsem ted neporusil pravidla ohlede obrazku.)

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 25. bře 2015 20:22:52

Tak někdy je rychlejší, přes den radši využiju tu delší, ale fakt se stává, že waze uvádí stejný dojezdový čas a posílá tou delší, a to nejen na této trase. Ty další teď ale nevykoumesim :( Až na něco zas narazim, tak to sem pošlu, ale bude to teda nejdřív za dva měsíce, zatim jsem připoután k lůžku.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 25. bře 2015 20:27:04

Jj, problemy se daji resit, nebo vysvetlit.
Hlavne se dej dokopy. ;-) Sam jsem si kdysi polezel 7 mesicu.

Uživatelský avatar

sranda_rs
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 04. kvě 2009 8:04:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus 4
Tablet: Google Nexus 7
Bydliště: praha

Re: Waze

Příspěvek od sranda_rs » čtv 26. bře 2015 14:15:17

ahoj chtěl jsem se zeptat jestli má waze funkci sdílení polohy zaparkovaneho auta. Bylo by to praktické třeba při sdílení auta více řidiči třeba v rodině. jeden někde zaparkuje a druhý když chce někam odjet zapne waze na svém telefonu a zjist kde jiný člen rodiny auto zaparkoval. Díky za odpovědi

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 26. bře 2015 14:57:39

Samozrejme.
Je to tam. Sdilet aktualni polohu. Jde poslat i treba emailem, sms. Nebo jen poslat rodine pokud je v seznamu pratel.

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » stř 01. dub 2015 16:04:46

Ahoj mel bych takovy blby dotaz. Waze si "umi sahnout" do kontaktu telefonu a kamarady pak zobrazuje v aplikaci tak, jak jsou ulozeny v kontaktech telefonu. A moje blba otazka zni: proc se to zobrazuje v nastaveni telefonu -> ucty -> waze -> synchronizace kontaktu. To ty moje kontakty odesila nekam na nejaky waze server??? A jeste jedna blba otazka, kdyz uz to mam zapnute, tak nevim jestli je to bug nebo feature, ze mi to udela duplicitu vsech kontaktu (takze jich pak mam v telefonu misto 350 nejakych 700).
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od djha53k » stř 01. dub 2015 20:54:28

Ano umi, proto jsem mu to hned po instalaci v Zabezpeceni zakazal :evil:
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 01. dub 2015 21:35:51

V nastaveni uctu u telefonich kontaktu si vyber jake ucty se maji v seznamu zobrazit. Dnes odzkouseno.

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » čtv 02. dub 2015 6:24:45

To sice ano, ale pořád to neřeší duplicitu kontaktů a nevim jestli se fakt odesílají někam pryč.
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 02. dub 2015 6:36:54

Naopak, tim jsme prave vyresili duplicitu kontaktu v seznamu telefonu.

Jestli posila? Jak by o sobe pratele vedeli vzajemne.
Nevim jak je to udelane.... spis bych pocital stim ze odesila....

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » čtv 02. dub 2015 9:04:35

Kdyz si nastavim, aby se mi zobrazovaly pouze kontakty google, tak to sice vypada spravne, ale kdyz pak pouziji externi nastroj typu MyPhoneExplorer pro zalohu telefonu, tak vidim, ze si misto 350 kontaktu stahuje 700 a vidim tam pak jednou 350 kontaktu jako google a pak dalsich 350 (identickych) jako kontakty waze. Totez plati, ze si moje HF sada (parrot CK3100) nestahuje pres BT 350, ale 700 kontaktu...
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2420
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od aldabubo » čtv 02. dub 2015 9:08:17

Kontakty v googlu není třeba jakkoli zálohovat jinak, než v googlu. Jaký by to mělo smysl?
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host