Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » čtv 02. dub 2015 9:50:49

Třeba to že googlu nevěřím, nemám zapnutou s synchronizaci na google a pro si dělám zálohu sám sobě na PC.


Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock


Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2420
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od aldabubo » čtv 02. dub 2015 9:56:00

To je samozřejmě tvoje věc. Jenže android je od Googlu a je tam spousta věcí s googlem provázaná. Takže pokzd je někdo paranoidní, má na to právo, ale komplikuje si v mnoha případech život.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


Hurec
Robot
Příspěvky: 981
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » čtv 02. dub 2015 15:16:35

Tak tu neres google a ze mu neveris , vidim jak googl resi jake cislo ma tvoje babicka , ci deda.... to je googlu uplne jedno , tech kontaktu maji na serverech miliardy.... :-D nekteri to prehanite. Jinak mam waze a nemam nikterak zdvojene kontakty nic tak nevim co jsi tam porobil.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 02. dub 2015 15:24:04

Delaji to jen nektere telefony s androidem.
Takze dotaz je dobry.
Jen je problem uz v tom, ze si uzivatel prenasi kontakty jinak nez se predpoklada. To ovsem neni chyba Waze. ;-)

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » čtv 02. dub 2015 15:37:13

@Hurec: Me je jasne, ze google to neresi, ale me jde o to, ze plne neverim tomu, ze ty moje kontakty jsou u google v bezpeci a nenabori to nekdo jiny, ale to je dost OT, takze tuto diskusi uz zde nechci rozmazavat.
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock



WildfireS
Androiďák!
Příspěvky: 669
Registrován: úte 01. lis 2011 16:38:34
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung S8+

Re: Waze

Příspěvek od WildfireS » ned 05. dub 2015 11:24:06

Dajú sa da Waze stiahnuť nejaké mapy?? Napr cele Slovensko - Česko??
Ide mi o to aby aby som v zahraničí neminul cely dátový balik len na nacitavie map podľa mojej aktuálnej polohy.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 05. dub 2015 11:33:33

Nuž, do chorvátska cez rakúsko a slovinsko mi stačil v pohode balík od o2, myslím že som neminul ani polovicu dát


WildfireS
Androiďák!
Příspěvky: 669
Registrován: úte 01. lis 2011 16:38:34
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung S8+

Re: Waze

Příspěvek od WildfireS » ned 05. dub 2015 11:39:06

Kolko si cca minul dat???

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 05. dub 2015 11:39:31

Mapy se nactou v pripade nacteni navigace do cile. Jen potom nesmis v zahranici odbocit, nebo navigaci vypnout a nepojede ti zadne hlaseni.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » ned 05. dub 2015 12:39:50

Za měsíc v itálii, jezdil jsem denně 40-80km, tak si waze vzal asi 45MB. Je fakt, že sem se flákal furt na jednom místě, takže si mapy načetl a pak je používal, takže šlo vlastně jen o data odesílání průjzdních časů, hlášení a plánování trasy. Z toho cesta tam byla ~8MB.


WildfireS
Androiďák!
Příspěvky: 669
Registrován: úte 01. lis 2011 16:38:34
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung S8+

Re: Waze

Příspěvek od WildfireS » ned 05. dub 2015 13:41:51

Tak to je celkom v pohode.... dakujem za reakcie... :palec:

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » ned 05. dub 2015 15:16:20

Vidím to v létě na cestu do Chorvatska s Waze. Bohužel Sygic je šíleně nespolehlivá aplikace, ale bude v záloze.
FUP 3gb by mělo stačit, jen si ještě musím u operátora zjistit, jak to je u mě s daty v zahraničí.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 05. dub 2015 15:22:00

u nas ponuka o2 EU balik dat, 25 mb za 2€, balik plati den. momentalne je uz aj chorvatsko v EU, takze je tym pokryta cela trasa.

suma 4€ za data sa v sume dovolenky strati....pocas dovolenky mam kupenu lokalnu simku, myslim ze denny internet 1 GB za 10 kuna VIP operator - na pocasie (minuly rok v chorvatsku bolo dazdive peklo), geocaching, ingress a fousquare to bohato staci :)

Uživatelský avatar

yahootomi
Androiďák!
Příspěvky: 354
Registrován: stř 13. úno 2013 12:13:48
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: S8+ Midnight Black
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5T Midnight Black 128GB/8GB
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od yahootomi » pát 10. dub 2015 11:11:38

Dá sa niekde vypnúť ponuka prihlásenia sa na facebook pri spustení waze? Už ma to začína rozčuľovať.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » pát 10. dub 2015 11:19:05

Po mně to nechce ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 10. dub 2015 11:21:41

OK, vypnul jsem ve Waze FB, vlezl do nastavení telefonu a povypínal v FB propojení na Waze.

A je klid. :-)

Uživatelský avatar

yahootomi
Androiďák!
Příspěvky: 354
Registrován: stř 13. úno 2013 12:13:48
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: S8+ Midnight Black
Mobil 2 / ROM: Oneplus 5T Midnight Black 128GB/8GB
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od yahootomi » pát 10. dub 2015 12:19:52

Facebook nepoužívam, nemám ho v telefóne a v nastaveniach waze je vypnutý. Ale beztak to stále chce prihlásenie pri každom spustení.
Robí to od poslednej aktualizácie. Myslím...

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » pát 10. dub 2015 14:49:48

Zajímalo by mně, jak to přesně funguje. Dnes jsem nahlásil pár událostí, napsalo mi to, že jsem získal body, ale v menu vidím stav bodů furt 0 ;)
Ale to je jedno, je to podařená navigace, i když mi žere baterku víc než Sygic...

Edit: facebook vůbec nemám a nechce to po mně žádné přihlášení
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 10. dub 2015 14:55:02

Body se nacitaji az po 24hodinach. Obcas se nekde neco kousne na serverech, ale pozdeji se to dopocita.

Pokud je nekdo novacek muze trvat serverum par dnu, nez to prechroustaji.

Sigic ma offline mapy. Waze online. Ten prenos nejakou energii vezme navic. To se neda porovnavat.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 10. dub 2015 14:57:07

Predpokladam, ze to tu vetsina cetla.

http://www.svetandroida.cz/navigace-waz ... isi-201504

Jinak mame nove stranky www.wazer.cz

Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » pát 10. dub 2015 15:05:54

Četl jsem, zajímavý rozhovor. Chtěl bych se zeptat ohledně těch zmiňovaných novinek, kdy je zhruba můžeme očekávat? Pokud to není tajemství? :-)
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 10. dub 2015 17:37:43

Stranky jsme spustily 2 hodinky pred clankem. ;-)
Hlasove hlasky jsou ve studiu. Takze to jeste chvilku potrva. Proste, vse je delane na dobre slovo. Nemame za zady sponzory jak konkurence.
Naposledy upravil(a) GinBook dne pát 10. dub 2015 19:02:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » pát 10. dub 2015 19:01:25

Na to, že je to komunitní navigace zdarma, je skvělá! Dnes ji testuji celý den a je super. Akorát v těch našich kotěhůlkách skoro nikdo není a signál tu taky občas není :D
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » pát 10. dub 2015 19:43:45

Signál potřebuješ jen na naplánování trasy, hned si to nacashuje potřebné mapy a pak můžeš jezdit offline. Nacashované mapy to nemaže, takže máš časem všechny mapy okolí offline. Jen nesmíš uhnout z plánované trasy někam, kde už nemáš mapu.


WildfireS
Androiďák!
Příspěvky: 669
Registrován: úte 01. lis 2011 16:38:34
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung S8+

Re: Waze

Příspěvek od WildfireS » pát 10. dub 2015 20:08:53

Ja ju testujem asi z týždeň vkuse, celkom sa mi zapáčila, len je to veľký zrut batérie :(
Dnes som si všimol hlasove upozornenie na nehodu,..
Inac co sa týka bodov, odjazdenych km, tak tiež stojím na jednom mieste a nič to nepripocitava,..
Ak sa prihlásim cez web a pozriem si svoj profil tak tam mam odjazdené 60km a 2 hlásenia co je totalna blbosť, reálne som urobil cca 200km a 8 hlásení,..
Naposledy upravil(a) WildfireS dne pát 10. dub 2015 20:09:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 10. dub 2015 20:09:01

Tim malinko degradujes smysl pouzivani informaci z dopravy ve Waze. ;-)

Mobilni data udelali poradny skok vpred a LTE se docela siri po cele CR. Takze to tak spatne nebude.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » pát 10. dub 2015 20:14:14

WildfireS

Neboj, body se nactou, vzdy se drive nebo pozdeji nactou. Tez se mi zda, ze je nejaky zasek. Uvidime v utery, to se restartuje tabulka za tyden.

Zrout baterie? Proste to pripojim automaticky v aute na nabijecku. Ale 2 hodinky to vydrzi bez. ;-)
Je to online navigace, jede GPS, LCD, tecou pomalu data, nejake zatizeni CPU tam bude.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » pát 10. dub 2015 20:33:18

Já jsem spokojen. Jen používám bezdrátové nabíjení a to prostě nestíhá.
Akorát můj mobil neumí LTE, takže jak říkám, s daty mám občas problém... ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » pát 10. dub 2015 21:26:07

Pěkný rozhovor ;-)
Čtivý a má vynikající informační charakter...... :-D


optimas
Robot
Příspěvky: 1038
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Waze

Příspěvek od optimas » ned 12. dub 2015 19:25:00

sako verife píše:Vidím to v létě na cestu do Chorvatska s Waze. Bohužel Sygic je šíleně nespolehlivá aplikace, ale bude v záloze.
FUP 3gb by mělo stačit, jen si ještě musím u operátora zjistit, jak to je u mě s daty v zahraničí.
Já jel se Sygicem do Itálie naprosto bez problémů a ani jeden pád jak cesta tam nebo nazpět. A bez problémů navigovala i během ježdění po Itálii. Podle waze bych teda nejel. Moc mě tahle apk nepřesvědčila zvláště při navigování

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host