Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Waze

Příspěvek od cyphill » pon 25. kvě 2015 14:11:12

WAZE BODY SE NAČÍTAJÍ SE SPOŽDĚNÍM!
Může to trvat až týdny a je to v podstatě normální stav!
Řeší se to denně na každém fóru o Waze. Body se časem vždy přičtou.
Začíná mi připadat, že Waze asi jezdí na body. Že jakmile máte o něco míň bodů, než by mělo být, tak je navigace hned trochu méněcennější.


Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 25. kvě 2015 14:22:02

Cyphill, kliiiiid. :-) ty bys nemohl delat mentoring...

Musis to brat ze strany novacku. Ti vidi body, maji dudlika, maji omezeni, chteji jinou naladu a vono to nefunguje. Az pozdeji uzivatel pochopi, ze jsou body k nicemu. Ale kazdy z nas na tech bodech ujizdel od startu. Treba i kvuli bonbonkum.
Takze je potreba porad dokola trpelive vysvetlovat ze se to resi,resi,resi,resi. ;-)

My co jsme pochopili smysl usetreneho casu na cestach diky Waze to nerozhodi.


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » pon 25. kvě 2015 16:37:06

Nemohli by jste mi jako nováčkovi vysvětlit význam těch bodů ? Nějak mne nezajímají, více mi vadí, že jsem neměl nahlášenu policejní hlídku a stálo mne to 1 000,-. Když nasbírám hodně bodů, tak se stane jako co ?

Díky

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 25. kvě 2015 16:44:45

Body jsou zajimave pro zacatek.

Ohledne hlidky. Je to komunitni navigace. Proste pred tebou nikdo hlidku nehlasil a byl jsi prvni v te dobe. Mozna tam stali 1 minutu a proste te chytnuli. Uzivatele si pomahaji vzajemne. Ty hlasky tam sami nenaskacou. To ze porusujes predpisy je vec tva. Kdyz uz jsi byl prvni, predpokladam, i z tve strany hlaseni ostatnim. ;-)

Nesmutni. ;-)

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Waze

Příspěvek od cyphill » pon 25. kvě 2015 18:05:56

Jsem v klídku :D Jen je třeba občas trošku "zdůraznit" odpověď na otázku, která se objevuje na každém Waze fóru neustále dokola. Taky se koukám na to kolik mám bodů každou chvíli, ale už na začátku jsem se všude fóru dočetl, že to nějakou dobu trvá :)

Jinak samozřejmě každý nový uživatel je jen plus ;)
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Uživatelský avatar

RKSoftware
Robot
Příspěvky: 1189
Registrován: ned 05. úno 2012 15:09:09
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10e
Rom: Stock 11

Re: Waze

Příspěvek od RKSoftware » pon 25. kvě 2015 19:03:52

Ja vím že se ty body nacitaji se zpožděním, ale je slo o to, že v dashboardu na webu ty body mam, ale v aplikaci se mi nezobrazují, na to jsem se pak. Jinak kvůli tomu samozřejmě Waze nepřestanu používat.
Galaxy S10e
ROM: Stock 11
Kernel: Stock


WildfireS
Androiďák!
Příspěvky: 669
Registrován: úte 01. lis 2011 16:38:34
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung S8+

Re: Waze

Příspěvek od WildfireS » pon 25. kvě 2015 20:32:39

Z waze som veľmi spokojný, ušetrila kopec casu a niekoľko krát aj peňaženku , ale vrátim sa k tým bodom, par krát som si všimol že ľudia dávajú upozornenia aj keď tam žiadne niesu,..

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 25. kvě 2015 20:42:42

Opravdu?
Asi takto, pokud je neco moc prehnaneho, system zablokuje uzivatele sam na hlasky. Pokud si toho vsimnu ja v CR, nebo kolegove ve svych statech, udelam blokaci sam na uzivatelske hlaseni a zazadam o vymaz bodu za falesne hlasky.
Urcite procento bude vzdy jako chyba, z druhe stranky pokud je dostatecna penetrace, hned dalsi uzivatele daji "tady ne" a tim se to vyrusi.
Malokdo kvuli bodum vydrzi zadavat neustale nesmysly.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » pon 25. kvě 2015 20:45:56

Už sa mi stalo, idem poi obchvate, vidím na krajnici odstavené auto. Na jeho úrovni ťuk na displej, hlásim auto. A potom v spätnom zrkadle vidím, že sa akurát rozbehol...takže nasledujúci wazer mal "falošné" hlásenie, ktoré určite zrušil....Nič sa nedeje, waze ide ďalej

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11301
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » pon 25. kvě 2015 20:48:10

Chtělo by to více lidí ve Slezsku, je nás tu sakra málo :D
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pon 25. kvě 2015 20:50:28

No, musis se vic snazit. ;-) Šiř ideu okolo.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11301
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Waze

Příspěvek od Jumbo78 » pon 25. kvě 2015 21:03:30

Jo jo, už jsem ukecal i kolegyni v práci ;) (teda, aby si nainstalovala WAZE :D)
Problém je, že v této oblasti (Osoblažsko) málokdo využívá internet v mobilu :(
Ale dělám co můžu ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » stř 27. kvě 2015 11:26:02

Zdravím,
pořád se mi nějak nezdá ten zoom. Když nastavím dle rychlosti, zdá se mi, že při zpomalení, ve městě na křižovatkách atd. to přiblížení není moc velké a v neznámém prostředí nevidím předem zcela přesně kde odbočit. Jinak to nejde, nebo dělám něco blbě ?
Zkoušel jsem i vypnout aut. zoom, ale ani tady to maximální zvětšení není úplně ono.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 11:53:52

Nemam stim vylozene problem. Jedine kdyz jsou dve odboceni tesne za sebou, se musim dobre podivat kam odbocit. Muzes tu dat screen?

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4387
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -4
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Waze

Příspěvek od dvzd » stř 27. kvě 2015 13:41:46

Ma Waze offline mapu CR? Popr. kolik to cca sezere dat na 100 km trase po CR, pokud je treba byt online?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 14:13:08

Ahoj. Offline to neni. Jdou nacist mapy v miste WiFi pred jizdou (usetris data), ale to hlavni je online doprava a tady data potrebujes. Spotreba dat je cca 25 mega na 1000 km se vsim vsudy. Nic hrozneho. ;-)

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4387
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -4
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Waze

Příspěvek od dvzd » stř 27. kvě 2015 14:54:09

To znamena cca 2,5 MB na 100 km, to by uslo.


Hurec
Robot
Příspěvky: 981
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » stř 27. kvě 2015 15:22:50

Na mape nejde nastavit stavebni prace delsiho rozsahu? Na ceste oprava mostu , kdy cekas na zelenou i 10min a jsou tam ve spicce kolony. Oprava bude pul roku.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 15:58:08

Hurec: a v cem ti pomuze, ze uvidis nejakou ikonu prace na silnici? Dulezite je mit vypocet idealni trasy. Samozrejme je to zavisle od penetrace uzivatelu, ovsem pokud to misto ma natolik problem v prujezdnosti, navrhne Waze jinou oprimalni trasu. To si pocitaji servery. Mnohdy je rychlejsi trasa se zdrzenim na semaforech nez nekudy naokolo. Zazivam to nyni kazdy den sam.


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » stř 27. kvě 2015 17:31:38

O data mi zase tak nejde, ale jenom pro zajímavost. Když si navolím cestu např. do Chorvatska doma na Wifi, udělám to po cca. 600 km. Znamená to, že ta mapa mi zůstane v telefonu a při jízdě už budu čerpat data jenom za dopravní a jiné informace, nebo se bude mapa znovu načítat. Pokud si ji bude přístroj pamatovat, tak jak dlouho ?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 18:30:02

Usetris ty data za mapu v te delce 600 km. Ovsem pokud nezmenis trasu z duvodu nejake dopravni komplikace. Potom uz to samozrejme data taha. Data si pamatuje do vypnuti aplikace.


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » stř 27. kvě 2015 18:34:59

OK. Díky. To znamená, že pokud někdo chce ušetřit za data, musí si to doma naplánovat bezprostředně před jízdou.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 18:39:16

Jak rikas, vidim to jako moznost. Ale nikdy jsem to nepotreboval. Kdyz uz musim tak si tech par drobnych za roaming priplatim v EU. V CR data neresim vubec.


trener
Stálý androiďák
Příspěvky: 74
Registrován: úte 20. led 2015 15:38:49
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Waze

Příspěvek od trener » stř 27. kvě 2015 18:43:30

Je to jasné. 100 MB u T-mobile stojí 185,-Kč. To myslím zase není tak moc. Na cestu by mělo 100 mega stačit.

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 27. kvě 2015 19:27:40

GinBook: jsem měl za to, že zůstávají ty nacashovaný data i po vypnutí aplikace. Jsem si kdysi predpřipravil trasy po itálii a pak jsem tam waze používal komplet offline, určo jsem tam i restartnul mobil. Se něco změnilo?

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 19:35:45

Mno možná si to něco pamatuje, ale ruku do ohně za to nedám.
Vyzkoušel jsem, teď otevřít Waze bez dat. Ano okolí si to pamatuje co jsem jezdil v daném zoomu.
Ale jakákoliv další práce s mapou je mrtvá. To není moc použitelné offline.

Tedy se vracím k postupu, načíst mapu v místě s WiFi a nechat se navigovat do cíle za předpokladu žádné změny na trase a ušetření několika málo kilo...
ee, ani to se mi nelíbí. ;-)


ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Waze

Příspěvek od ser1a » stř 27. kvě 2015 20:44:34

hoši zas tak malú spotrebu dát to nemá. ja som išiel 1300km trasu zo Slovenska a Waze mi zomrel už cca po 500km, myslím že som mal 50MB roaming balíček od O2. Pre jeho reaktiváciu by som musel zastavovat, posielať sms, platiž znova atď, tak som použil radsej sygic na zvysok trasy. Načítavanie vopred cez wifi mi nenapadlo, ani som netusil ze Waze si trasu načíta vopred. A to platí len cez wifi? Ked si navigáciu zapnem v aute cez mobilný internet(ešte nie roaming) tak mi to akože neprednačíta vopred ale stále sťahuje postupne?
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1129
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 55
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 27. kvě 2015 21:27:23

Samozřejmě, že se ti trasa načte i v domácí mobilní datové síti. Ale rozebíralo se tu maximální úspora dat s nejlépe offline provozem.
1300km/50Mb ?, vsadím se, že ti to sežralo data úplně z jiného důvodu než kvůli Waze.

Kdo jezdí delší trasy, podívejte se při startu do menu-setting-advanced setting(blesk)-data transfer a tam uvidíte na začátku nějaké číslo spotřeby dat a potom se koukněte při konci trasy. Dejte mi screeny na startu, cíle a délky trasy.


ser1a
Androiďák!
Příspěvky: 274
Registrován: pát 06. srp 2010 15:41:11
Reputace: 4

Re: Waze

Příspěvek od ser1a » stř 27. kvě 2015 22:11:12

bolo to v auguste minulého roka, odvtedy som tak dlhú trasu nejazdil. Je možné, že vtedy bol waze náročnejší :P
keď pôjdem na dlhšiu trasu, vyskúšam:)
Google Nexus 5 + Blackberry Q10 + Blackberry Q20 Classic -> smrtelne dobrá kombinácia

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: Waze

Příspěvek od nofu » stř 27. kvě 2015 22:55:59

Nebyl náročnější. Sem s nim v té době dal přes 2k kilometrů v zahraničí a sežral max 20MB.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů