Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » pát 26. lis 2010 19:32:09

Změnu náhledu a zoom je třeba ovládat za jízdy? ROFL...





pepino34
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: sob 20. lis 2010 10:35:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5X 32GB
Rom: 5.0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od pepino34 » čtv 16. pro 2010 18:25:25

Je tam funkce autozoom.


pepino34
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: sob 20. lis 2010 10:35:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5X 32GB
Rom: 5.0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od pepino34 » pon 14. úno 2011 12:26:46

Nová beta verze, už je zase o krok lepší.


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » úte 15. úno 2011 7:41:09

robert+ píše:... preto ju nepouzivam, ale sa vzdy len pred cestou kuknem co sa kde deje.. (v prahe sa toho uzda vycitat celkom dost...) skoda
A proč ji pak vypínáš? Nech ji puštěnou na pozadí, aby zaznamenával Waze situaci na silnici, kde jedeš. To je přece smysl tohoto programu, ne si ho otevřít před jízdou a pak zavřít. Vypni ji až po cestě :!:
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)


DavidC3
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 04. kvě 2011 13:43:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Waze

Příspěvek od DavidC3 » stř 04. kvě 2011 13:49:39

Jezdím hodně Zlín a okolí a Waze mám dva dny a docela mě to chylo. Už ji nainstaloval i kamarád a budem mapovat dopravu :-) jen doufám že nás bude v čr časem víc uživatelů. Dotaz... Jedu po městě mam to zaplé ale ne navi jen moje poloha na cestě tak to taky mapuje? Nebo když je waze puštěné jen na pozadí???? díky David :rtfm:



jark
Stálý androiďák
Příspěvky: 175
Registrován: ned 25. črc 2010 20:52:11
Reputace: 4

Re: Waze

Příspěvek od jark » stř 04. kvě 2011 18:56:34

Zalezi co myslis tim "mapuje"? Pokud to, ze sleduje tvou rychlost a pocita prumer atd tak to dela porad. Pokud myslis vytvareni nove cesty (pokudjedes nekde, kde neni vytvorena), tak to musis zapnout...


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » čtv 05. kvě 2011 6:16:22

DavidC3: vítej mezi Wazery. Ano Waze "mapuje" provoz i při běhu na pozadí. Zlín je docela dobře zmapovaný, protože tam pár Wazerů už je, takže tam máš komunitu, ke které se můžeš připojit. Pokud pojedeš někam, kde máš pocit, že tam není "naválcováno", tak doporučuji zapínat navigování - máš pak (skoro) jistotu, že se Ti stahují aktuální mapy do founu a neválcuješ již něco naválcovaného (předpokládám, že jsi již zaznamenal ikonu silničního válce = funkci záznamu nové trasy ve Waze). Pokud pojedeš někde, kde není "naválcováno" a nemáš zapnuté válcování, tak můžeš pak tuto trasu doplnit na webu waze.com, kde najdeš i české fórum pro řešení případných "problémů" a dotazů.
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)


DavidC3
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 04. kvě 2011 13:43:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Waze

Příspěvek od DavidC3 » ned 08. kvě 2011 12:00:38

OK děkuji za odpovědi. Včera sem najel asi 400km po jižní Moravě s Waze a super. Většinou zapínám navi. Pár tras cest 3 třídy ještě nejsou naválcovány tak projedu a zkusím vytvořil. Jinak na Waze.com sem už registrovaný je tam dost užitečných rad :ugeek:


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » ned 08. kvě 2011 21:28:52

Ono tě to nadšení nejdéle po půl roce taky přejde :twisted: .

Uživatelský avatar

Johny_G
Androiďák!
Příspěvky: 345
Registrován: úte 13. črc 2010 12:03:08
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od Johny_G » pon 09. kvě 2011 15:26:08

Jo jo, já to s Waze vydržel tak měsíc... Z komerčních jsem zkoušel jen Sygic a totálně mě zklamal. Momentálně jezdím s hacknutými Google Maps, a nemůžu si je vynachválit.


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » úte 10. kvě 2011 10:18:02

Jezdím s Waze 1,5 roku a zatím mne to nepřešlo :lol:
Nevím co má google maps tak převratného proti Sygicu, ale nepochybně každý má své preference. já si zatím bohatě vystačím s Waze a Sygicem jako zálohou pro případ, že Waze neví kam jet. Na druhou stranu nejsem profesionální řidič a jezdím po neznámých trasách jen výjimečně.
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » úte 10. kvě 2011 22:37:01

libora píše:Jezdím s Waze 1,5 roku a zatím mne to nepřešlo :lol:
Jo, když budu převážně jezdit jako spolujezdec, a psát komentáře, tak mne to třeba taky nepřejde... Bohužel Waze se tváří jako navigace a ve skutečnosti je to připitomělá odnož Fejsbůku, body za "chatování" jsou fakt dojemné... Takže každou chvíli člověk čte buď nějaké "Hi", nebo je mu hlášeno všudemožně a nesmyslně nebezpečí.


DavidC3
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 04. kvě 2011 13:43:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC

Re: Waze

Příspěvek od DavidC3 » ned 15. kvě 2011 19:38:30

waze mám v telefonu a vyhovuje mě i to pojetí "sociální navigace" v případě cest mimo čr používám MIO přeinstalované na iGO


lordKOKMAN
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: pon 06. čer 2011 11:20:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od lordKOKMAN » čtv 28. črc 2011 9:54:54

Zdravím pridal jsem se včera do skupiny plzenaci xD je tu skoro 100 lidi ale i tak kdyz jsem chtel ject z bodu A (Hormbach) do bodu B (Konečna tram 2 Svetovar) tak me to navigovalo pres most milena tzn 4km trasa přímá s cestou pres mos milenia 12km a neprisel jsem na zpusob jak prepnout na silnici kteru chci. A ani kdyz sem jel a navigace napsala nacita a upravuje trasu rekla mi nekolikrat at se otocím a porad jedu o 10km delsí trasu. Jel jsem včera s WAZE 3 trasy a všechny byly stejne pokazde misto 2 min cesty napr. kolem bolevaku me cpala oklikou pres centrum za cca 25 minut. Jde to nejak vyřesit?
p.s. dopravni zacpa, nebo havarie nikde nebyly.
9/1999 - Sony CMD-X1000 1/2001 - Nokia 3310 3/2003 - Nokia 3650
4/2008 - Nokia N95 8GB - Fw v 35.0.001
2.6.2011 - Samsung Galaxy S2 - Android 4.1.2


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » čtv 28. črc 2011 17:53:31

Hoď, prosím Tě, svůj dotaz na fórum waze.com (http://world.waze.com/forum/viewforum.p ... 7515921fa4) ať se na to mohou kouknout Plzeňáci, já nevím, kde to přesně je.
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)


lordKOKMAN
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: pon 06. čer 2011 11:20:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od lordKOKMAN » ned 31. črc 2011 11:22:05

Tak jsem testoval navigaci a jsem zklaman mapovými podklady. Spoustu vesnic ktere maji treba i 300 obyvatel na mape vubec nejsou. kdyz cestuji hledam vetsinou budovy, laboratore, firmy, nemocnice atd. A vetsinou stačí napsat nebo rici co hledám a vyhráno uz se jede (google navigace) nebo napsat celou adresu "ulici, cislo, mesto (pokud to nechci dodatecne vybirat) a tez jedu, ale Waze mi najde ulici a tim to konci, aby mi rekl, kde je jaka budova, pamatka ci nemocnice to bohuzel ne. Trosku me tato navigace zklamala. trosku nehostinnym uzivatelským prostredím pri vyhledavani a mapovými podklady. Velmi chvalim autory za komunitní spolupráci a moznosti zadavani ruznych objizdek, nehod a uzavirek, ale chtelo by to nejdrive mit mapu. Bohuzel pro me je to nepouzitelne. Verím vsak, ze casem, nebo ve vetsich mestech, kde ta komunita je lide opravuji a dodelavaji cesty, budovy atd muze byt mapa skvelym spolecnikem. Ja se vracím ke Gmaps. za čas opět testnu.
9/1999 - Sony CMD-X1000 1/2001 - Nokia 3310 3/2003 - Nokia 3650
4/2008 - Nokia N95 8GB - Fw v 35.0.001
2.6.2011 - Samsung Galaxy S2 - Android 4.1.2


libora
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: sob 17. črc 2010 20:25:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S3 NEO stock
Tablet: Nexus 7 (2013)
Rom: stock
Bydliště: Chomutov, Praha, Moldava

Re: Waze

Příspěvek od libora » ned 31. črc 2011 13:21:42

Nic není dokonalé, Waze zvolil podle mně špatný business model, který mohl uspět tak před pěti lety. Protože ale začaly před rokem, nemají šanci, neboť pár měsíců po nich rozjel svoji službu Google, a i když to není stejná služba jen podobná, tak Google těží z mnoha let vývoje vlastního business modelu a rozsáhlé penetrace mezi uživateli. Ač mám Waze jako koníčka, tak si myslím, že to nikdy nebude rozšířená služba a časem skončí v zapomnění.
Nokia E71 -> LG GT540 (2.1) & SE Xperia X8 (2.3) -> HTC EVO 3D -> Samsung S3 NEO (+ Nexus 7 II)

Uživatelský avatar

Kubkolienka
Robot
Příspěvky: 780
Registrován: ned 28. úno 2010 11:39:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S
Bydliště: BA

Re: Waze

Příspěvek od Kubkolienka » ned 31. črc 2011 21:44:10

Dajte si pozor ci nemate zapnute avoid highways. S tym je navigacia temer nepouzitelna (vo vacsich mestach). Mapove podklady su aj take ake si ich spravime :).
Samsung i5700 Spica - Spicanogen + Yonip - O2 SK
HTC Evo 3D - kaput. 3 krat sa mi meniť display nechcelo
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s


vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 8:38:00

Zdar, co si mám představit pod tím, že se Waze rychle učí? Mám možnost si nastavit Work a Home (prý aby se to naučilo cestu kudy jezdím)
Jezdím každé ráno a každý večer tu samou trasu (Home-Work, Work-Home) jezdím v cirka stejný čas +- 15 min a stejně se Waze nenaučilo kudy jezdím a naviguje mne podle něj kratší (rychlejší)trasou. K čemu tam pak tato funkce je?

A ještě jedna věc občas se mi stane, že po zapnutí mi to nabídne zda chci jet tam a tam, vzhledem k tomu že nabízená trasa končí na náměstí, přes které 2x denně jen projíždím, nevím kde vzalo Waze pocit, že tam chci končit .o)

Jinak Waze beru jako zatím jedinou rozumnou možnost na ježdění známé trasy, tak abych by v případě kolony odkloněn na alternativní cestu, to mi zatím nikdo jiný nenabídl, GM sice ukazují dopravu ale ze zácpy mne nevyvedou a nechají mne do ní najet. A pak jejich routing je zatím k pláči.
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B


Docent
Androiďák!
Příspěvky: 332
Registrován: stř 10. lis 2010 12:06:50
Reputace: -23
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: Waze

Příspěvek od Docent » stř 03. srp 2011 11:16:51

Jestli se necháváš odklánět z trasy podle toho, kde Waze ukáže kolonu, tak potěš koště. Ono ji totiž ukáže, i pokud člověk zastaví na semaforu...


jark
Stálý androiďák
Příspěvky: 175
Registrován: ned 25. črc 2010 20:52:11
Reputace: 4

Re: Waze

Příspěvek od jark » stř 03. srp 2011 12:23:17

Docent: Jak dlouho s tim jezdis? Ja ze pokud zastavim na semaforu, rozhodne neukaze kolonu, jak pises. Jo pokud to nekdo necha pusteny, jde si natankovat, na WC a na kafe, tak to holt logicky waze spocita nizkou nebo nulovou rychlost v danem useku a barevne to zvyrazni na mape. Ale to lehce odlisis tim, ze pokud ten trotl, co tohle provedl jeste neodklepne potvrzeni, ze je v zacpe, tak na mape neni ikonka...
Mam to pustene kazdy den uz asi pul roku a jako zdroj dopravnich info je to neocenitelne. Jako navigaci jsem to pouzil asi 5x a poazde me to k cili dovedlo, nekdy sice krkolomne, ale dovedlo. Na rozdil od druhe navigace, kde nemam aktualizovane mapy a tudiz je v dobe prazdninovych rozkopavek velkych mest k nicemu.


vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 12:43:13

Zdar Docente, to se pleteš pokud je někde semafor pak tam časem Waze nasbírá průměrné rychlosti a semafor pak jako zácpu nehlásí.
Jinak jo nechávám se svézt bokem, ideal věc na dálnici, kdy pak hezky vidím všechny co uvažovali jak Ty a z dálky je za jízdy vidím jak stojí v koloně. Zatím jsem s tím mega spokojený a to už sem s Waze něco najel, počítám tak 70tis. Jako navigace spíš špatné ale na zácpy a nebezpečný situace super, je jasný, že nic není dokonalý a že i W se občas sekne, ale nepřijde mi to nijak drastický, abych mu nevěřil. Jinak k cíli mne vždy dovedlo, aspoň do města pak sem dal slovo GM.

Pokud bereš přenosný semafor, který je někde dočasně instalován jen krátký čas, ano tak u něj Waze zácpu udělá .o) Osobně teď zažívám každé ráno u Sezemic. Ale jak mi řekne W sjeď před tebou je kolona neváhám a už se mi to mockrát vyplatilo. Na začátku sem mu moc nevěřil, ale asi 3 stání v koloně (po předchozím varování) mne vyléčily.
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B


vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 12:47:18

Jo prosím lidi, někde jsem četl " Commuting widget (now fixed) constantly displaying your home and work ETA + graph reflecting optimal commuting hours", ale nějak sem nikde žádnej widget nenašel.
Chápu to blbě jde jen o nějakou vnitřní fci nebo bych měl mít mezi widgety něco od Waze?
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B


Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Antistatic » stř 03. srp 2011 12:53:30

Tak nevím. Buď s tím neumím, nebo je to na pikaču (popřípadě obojí). Cíl vzdálenej 6km v Praze spočítá trasu 30km, 50 minut. Ani debil by to tak nevymyslel. A to opakovaně. Že by se to učilo jakou trasu preferuju jsem si teda nevšiml.


vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 12:56:27

Antistatic píše:Tak nevím. Buď s tím neumím, nebo je to na pikaču (popřípadě obojí). Cíl vzdálenej 6km v Praze spočítá trasu 30km, 50 minut. Ani debil by to tak nevymyslel. A to opakovaně. Že by se to učilo jakou trasu preferuju jsem si teda nevšiml.
Co je výchozí a co je cílový bod, zkusil bych to u sebe ať vidíme?
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B


Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Antistatic » stř 03. srp 2011 12:58:36

Výchozí Korunovační, cíl Na dolinách.


vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 13:12:33

12 min 6,7 km

napadlo mne kdy trasu hledáš? jak Kdy jí jedeš? Není tou dobou na magistrále zácpa jako prase?
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B


Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Antistatic » stř 03. srp 2011 13:14:40

Mno tak to nechápu. Mě to tvrdošíjně cpe pře Strahov. Asi tam mám něco blbě nastavený, ale co to fakt netuším. Je to čistá instalace na novou ROM, na tý starý to bylo to samý. Žádná extra zácpa v tu dobu není, někdy ráno, někdy večer kolem osmý.


Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: Waze

Příspěvek od Antistatic » stř 03. srp 2011 13:20:50

Dvě trasy to vyplivlo teď. Obě přes Vaníčkovu (tu to tam cpe pořád), jedna 40min, 15.2km, druhá 43min, 15.2km.


vasin
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: pon 19. črc 2010 15:38:54
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od vasin » stř 03. srp 2011 13:29:38

Koukám, že testuješ .o)

Tak ještě zkontroluj nastavení v sekci " Plánování trasy", aby jsi neměl preferovaný sběr bodů, aby jsi měl nejrychlejší trasu, aby jsi měl použití dálnic atd

nejrychlejší
nepovolit
off
off
off
bylo: Palm IIIx, iPaq 3630, MDA II, MDAc II, Artemis, HTC TP2,
je: Nexus One, Galaxy S, Prestigio PMP3470B

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host