Navigace/GPSAplikace pro Geocaching

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od fabian » čtv 22. led 2009 17:07:40

Chtel bych se zeptat, jestli nekdo z navstevniku fora je geocacher a ulovil uz nejakou cache s Androidem. Ja osobne uz 4 kousky:).
Mam nainstalovane aplikace GeoBeagle a Geodroid.

GeoBeagle
Pekne na nem je to, ze po stisknuti tlacitka Nearest Caches se clovek dostane na web geocaching.com, kde vidi seznam nejblizsich kesi. Bohuzel jsem neprisel na to, jak vybranou cache predat zpatky GeoBeagle a nechat se na ni navigovat.
Kdyz zmacknu tlacitko Radar, tak mi to vzdycky vyhodi nejakou exception.
Takze jsem pres to hledal jen jednou a to tak, ze jsem opsal souradnice rucne a navigoval se potom pod tlacitkem Map na mape.
(btw souradnice jsem opisoval z implicitniho browseru a nenasel jsem funkci, jak tam kopirovat text:(. Nevi nekdo?)

Geodroid
Tato aplikace ma hezci UI. Po startu vam nabidne Settings s moznosti zapnout GPS, kdyz neni. Kompas v aplikaci je opravdu kompasem - reaguje na vase otaceni. Waypointy jsem do aplikace zatim dostal jen rucnim zapsanim. S touto aplikaci jsem nasel zbyle 3 cache. Compass je opravdu super.

Takze zpet k puvodni otazce: jsou tu nejaci geocacheri, kteri take muzou napsat sve zkusenosti?:)


Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od fabian » čtv 22. led 2009 17:53:31

No tak jak se mi vetsinou stava - kdyz vznesu dotaz, tak si na nej sam za chvili odpovim..
Jak dostat cache do GeoBeagle jsem popsal do wiki: http://wiki.androidforum.cz/index.php/GeoBeagle
Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od fabian » čtv 22. led 2009 18:48:14

fabian píše:Kdyz zmacknu tlacitko Radar, tak mi to vzdycky vyhodi nejakou exception.
Uplne si sypu popel na hlavu, jak jsem byl nepozorny. Chyba spocivala v tom, ze jsem nemel nainstalovanou aplikaci Radar. Vice opet na wiki: http://wiki.androidforum.cz/index.php/GeoBeagle.
Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..

Uživatelský avatar

Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1711
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 250
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Supík » čtv 22. led 2009 20:26:02

fabian píše:Chtel bych se zeptat, jestli nekdo z navstevniku fora je geocacher a ulovil uz nejakou cache s Androidem. Ja osobne uz 4 kousky:).
Mam nainstalovane aplikace GeoBeagle a Geodroid.
Ja sem geocacher! ;) ale desne linej. S G1 jsem ulovil jen jednu cache. Bohuzel mi schazi neco na spusob oziexploreru co jsem mel na wm pdacku.
Na geocachingu me bavi to ze me odtahne do prirody ;)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Uživatelský avatar

Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1711
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 250
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Supík » čtv 22. led 2009 20:39:31

Proste mi gmaps nestaci. Je to malo podrobne a rad ctu teren z vrstevnic a podobne. Uz jsem delal mirny natlak na Vlka aby zastrcil podporu tech map do VlkGps :) :yes:
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík


Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od vlk » čtv 22. led 2009 21:17:46

hehe, no vlk teraz vela casu nema, ale pokusi sa o nieco, len nic neslubuje :)

BTW, na geocaching je podla mna idealna "ne"mapa ... len sipka a vzdialenost. je to urcite dobrodruznejsie ist "na slepo", (napriklad casto skoncit pod skalou a GPS ukazuje ze cache je este nejakych30m smerom k skale - teda na vrchu na skale ... hm, obist? vyliezt? alebo doma si pozriet zaznam cesty v googleearth a zistit ze po tom krovi som sa drel uplne zbytocne, lebo hned 50m vedla bola krasna cesticka, ....)
.. nez nejake mapove, kde uz dopredu vidim aka cesta ma caka a podla terenu priamo odhadnem miesto - potom je to uz nuda. (ale je to cisto moj nazor)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od fabian » čtv 22. led 2009 21:36:33

hehe jo ma to svoje - ke kesi krovim a zpatky po cesticce, kterou tam clovek objevi:)
Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..

Uživatelský avatar

unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od unavensluncem » pát 23. led 2009 9:20:16

To ja jsem zacal pouzivat aplikaci geodroid, ale jestli geobeagle se umi synchronit primo s geocache.com, tak je to rozhodne lakavejsi;) Jinak z prohlizece zatim kopirovat nejde, ale melo by se to napravit v tomhle cupcake co ma ted nekdy vyjit;)
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od fabian » pát 23. led 2009 14:41:42

unavensluncem píše:To ja jsem zacal pouzivat aplikaci geodroid, ale jestli geobeagle se umi synchronit primo s geocache.com, tak je to rozhodne lakavejsi;) Jinak z prohlizece zatim kopirovat nejde, ale melo by se to napravit v tomhle cupcake co ma ted nekdy vyjit;)
Dik za info o kopirovani z browseru;).

GeoBeagle se neumi synchronizovat s geocaching.com, ale umi ziskat souradnice jedne aktualne prohlizene cache. Popsal jsem to na wiki: http://wiki.androidforum.cz/index.php/GeoBeagle
Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..


versicht
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: úte 31. bře 2009 10:24:31
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od versicht » úte 07. dub 2009 16:55:41

Geodroid

Stahnutý dnes z Marketu, už v něm to píše že jde o demo. Po nainstalovaní ohlásí expiraci demo verze a odkaz na update na market. Takže ve výsledku hov.. teda výkal.

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od DeToX » úte 07. dub 2009 17:41:03

Geodroid je na marketu za 9.99$ plna verze. Takze tak.

Uživatelský avatar

unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od unavensluncem » stř 08. dub 2009 7:49:33

To je opruz a ja mel geodroid mnohem radsi... Geobeagle je nic moc - neumi mi cist ty soubory .loc a .gpx se mi tam nejdou stahnout - na to musim mit nejakou premium clenstvi... Achjo...
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » čtv 09. dub 2009 8:04:52

tak jsem stáhl GeoBeatle a Radar a paráda pohodička:) Díky za tip. Právě díky tomu, že jsem koupil G1, jsem počítal s tím, že se zapojím do Geocachingu, ale že tak rychle jsem nedoufal:-)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


Kotan

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Kotan » čtv 09. dub 2009 11:28:32

fabian píše: Takze zpet k puvodni otazce: jsou tu nejaci geocacheri, kteri take muzou napsat sve zkusenosti?:)
Tak ja musim rict, ze ikdyz sem uz byl v minulosti s kamosem na par keskach, tak me to nijak zvlast nechytlo...
Pak jsem si ale koupil G1 a dostal se kam jinam nez na tohle forum ;)
...precetl si tenhle clanek a rozhodl se ze zkusim Geobeegla ...no a dneska uz je to 14 dni a jam mam za sebou 26 kesek 8-)


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 09. dub 2009 18:35:20

Jsem taky čerstvý geocacher a s G1 a Geobeagle už mám odloveno 8 kešek. Přesnost GPSky je v pohodě, jen digitální kompas někdy zlobí a ukazuje směr kam se mu zachce, ale stačí párkrát mobil otočit různýmy směry a pak už je to v pohodě. Geobeagle je docela dobrá aplikace jen by to chtělo aby uměla importovat i .loc soubory, takhle si musim všechno stahovat z prohlížeče a doupravovat název, ale nevadí. A jedno vylepšení by se hodilo k tomu Radaru, chybí mi že neukazuje jakou přesnost GPS momentálně má, musim se pořád přepínat zpátky na Geobagle.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » úte 14. dub 2009 11:37:04

zdar, když spustím GeoBeagle, poté Geocaching.com, nemohu nikde najít nějaké jednoduché tlačítko aby to našlo "Nearest Cache", může mi někdo poradit, jestli něco takového existuje? Mě to tam stále hází vyhledat bud podle nazvu, souradnic, PSČ, atp. Někde jsem tu viděl,že někdo psal, že dal Nearest Cache a našlo mu to. Já to tam nemohl najít. Poraďte lidi prosím:)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od unavensluncem » úte 14. dub 2009 12:01:07

kdyz das v beaglovi online list, tak ti to vzpise nejblizsi (prip. online map zobrazi nejblizzsi na mape)
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » úte 14. dub 2009 12:06:29

okidoki, dekuji:)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » úte 14. dub 2009 12:12:50

mám ještě jeden dotaz. Docela často se mi stává na chalupě, že přes den nemohu chytnou GPS signál a odpoledne v pohodě. Zrejme asi v danou chvili nad nasi vesnici neleti zadna druzice :D :D Existuje pro Androida nejaka aplikace, kde vidim, kolik v danou chvili vidim GPS druzic? Vim, ze to ma trebas HTC Diamond - kamarad tam vidi, v dosahu kolika druzic momentalne je. Je neco i pro G1? Aplikaci GPS status mám, tam jsem pocet druzic nenasel.
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od S.T.E.A.K. » úte 14. dub 2009 12:39:12

Existuje, jmenuje se "GPS status", je volně ke stažení na marketu, zobrazí nejen počet satelitů, ale i jejich umístění, sílu signálu, kompas, GPS souřadnice, nadmořskou výšku, přesnost GPS, okolní magnetický pole, rychlost a přetížení. Super aplikace, jen by chtělo aby do ní někdo udělal možnost geocachingu :-)

Jinak co jsem se dočetl na netu, tak u nás by mělo bejt vždycky(pokud jseš mimo budovu s čistym nebem - ne v lese) vidět minimálně 6 satelitů a maximálně 12. A jinak když si psal že se ti nechce chytit, tak občas se stane, že ze studenýho startu se chytá cca 2 minuty než najde všechny satelity a zobrazí polohu.

Edit: sorry, nedočetl jsem tvůj příspěvek do konce, pokud ho už máš, tak zkus to chvíli nechat jestli to něco nechytne třeba do 5 minut...
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od vlk » úte 14. dub 2009 13:12:38

niekedy sa stava ze ma chybne udaje z GPS Fix (asi je tam nejaka chyba v softe), na ktore asi velmi spolieha a v pripade ze pri spustani nevidi uplne celu oblohu, tak hodi polohu kdesi uplne mimo - teda aspon mne sa to parkrat stalo ze mi to tvrdilo ze som napriklad kdesi v mori pri spanielsku!!!

tiez v takomto stave sa obcas vobec nechytne ale je to asi stale lepsie ako ked tvrdi ze som cez 2000km niekde vedla :)

z vlastnych skusenosti, mam zistene ze ak je vypnuty assisted start ("A"GPS), (lebo som v zahranici kde nemam datovy roaming) tak ma problem sa chytit zo studeneho startu pocas pohybu - teda chyti sa tiez, ale trva to strasne dlho.

prave som si vsimol ze 1.5 (cupcake) ma nejake veci ohladne assisted startu opravene, tak som zvedavy...

(ale asi aj tak si kupim nejakeho garmina, nielen koli citlivejsiemu prijimacu, ale aj koli odolnejsiemu prevedeniu a dlhsej vydrzi na batt)

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » úte 14. dub 2009 15:20:07

OK. už jsem počet satelitů našel. A jejich poloha jsou ty zelené kroužky uvnitř GPS pole? nechápal jsem, co znamenají ty zelený kroužky, jsou to satelity? :)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od S.T.E.A.K. » úte 14. dub 2009 18:52:11

Nejdřív se zobrazej žlutý tečky, to jsou ty satelity, který G1 našla a když ty tečky zezelenaj, znamená to, že jsou "spárovaný" s mobilem a jde z nich zjistit poloha (a jejich počet se i zobrazuje po kompasem). A kromě toho se dole pod kompasem zobrazuje síla signálu jednotlivejch satelitů.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » stř 15. dub 2009 8:49:27

ok, zeptám se jinak - polopatě:-)))
mám tam žlutý plný kroužky (nebo tečky, jak chcete) a mám tam občas i jeden nebo dva zelený kroužky s černou výplní. A pod kompasem, kde je položka Satellites mám 0 - nulu. Proto jsem se ptal, co znamenaj ty zeleny krouzky
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od vlk » stř 15. dub 2009 9:04:02

- plne kruzky (zelene i zlte s cislami) predstavuju satelity z ktorych zachitil signal
- zelene su vtedy ak udaje znich sa vyuzivaju k vypoctu aktualnej polohy
- zlte su ak este nezachytil polohu, alebo ich signal je priliz slaby alebo ma vela chyb a nieje vhodny pre urcenie polohy.
- velkost kruzku sa meni podla sily signalu, rovnako aj dole ten graf ukazuje silu signalu z konkretneho satelitu.
- zeleny prazdy kruzok predstavuje takzvany "pitch indikator" - ukazuje naklonenie telefonu (nic normalne to neznamena)

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » stř 15. dub 2009 12:40:12

no bomba! Diky, vycerpavajici odpoved :)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


rajen
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 28. bře 2009 20:19:39
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od rajen » sob 02. kvě 2009 13:51:18

Zdravim,jsem zacatecnik,poradi me nekdo jake aplikace a hlavne jak je pouzivat na geocaching.
Mam v G1 tyto aplikace geobeagle a gps status. Pri spusteni aplikace geobeagle nevim co kam zadat abych mohl hledat? Dik za radu


Sverige
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: ned 12. dub 2009 6:55:06
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Sverige » ned 03. kvě 2009 14:40:43

rajen píše:Zdravim,jsem zacatecnik,poradi me nekdo jake aplikace a hlavne jak je pouzivat na geocaching.
Mam v G1 tyto aplikace geobeagle a gps status. Pri spusteni aplikace geobeagle nevim co kam zadat abych mohl hledat? Dik za radu
V zakladni obrazovce stiskni MENU a vyber EDIT GEOCACHE. Vyplnis ID (cokoliv), JMENO (cokoliv), a zemepisnou vysku a sirku bodu, kam chces jit,a das SAVE. Pokud mas GPS signal tak po stisknuti tlacitka RADAR na obrazovce se ti to ukaze kudy mas k danemu bodu jit a jak je to daleko.
Druhou moznosti jak souradnice do GeoBeagla dostat je stahnout je ve formatu LOC (na www.geocaching.com je tento soubor ke stazeni na strance u kazde kesky). Muzes ho stahnout primo prohlizecem telefonu, nebo nahrat na kartu do adresare DOWNLOAD. V Geobeaglu pak das OFFLINE LIST, na dalsi strance pak stisknes tlacitko MENU a vyberes SYNC /SDCARD/DOWNLOAD. Jak uz nazev sam napovida, telefon v adresari vyhleda vsechny LOC soubory a jejich souradnice ti nahraje do seznamu OFFLINE LIST.
TA DAAAA!!!!! ;) :D

Uživatelský avatar

Tjm
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 24. bře 2009 11:07:28
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Tjm » pon 04. kvě 2009 9:24:30

Na GeoBeagla jsem byl donucem přejít z Geodroidu /po vypršení dema/. A mám pořád problém s importem kešek. .LOC mi nechce bohužel importovat. .GPX jsou placené a přes on-line to je zdlouhavé :(
- "Mám nový telefon!"
- "Není nějaký velký?"
- "Ale podívej co umí!"
- "A ještě k tomu bílý.


Cece

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Cece » pon 04. kvě 2009 10:08:39

vlk píše:niekedy sa stava ze ma chybne udaje z GPS Fix (asi je tam nejaka chyba v softe), na ktore asi velmi spolieha a v pripade ze pri spustani nevidi uplne celu oblohu, tak hodi polohu kdesi uplne mimo - teda aspon mne sa to parkrat stalo ze mi to tvrdilo ze som napriklad kdesi v mori pri spanielsku!!!

tiez v takomto stave sa obcas vobec nechytne ale je to asi stale lepsie ako ked tvrdi ze som cez 2000km niekde vedla :)

z vlastnych skusenosti, mam zistene ze ak je vypnuty assisted start ("A"GPS), (lebo som v zahranici kde nemam datovy roaming) tak ma problem sa chytit zo studeneho startu pocas pohybu - teda chyti sa tiez, ale trva to strasne dlho.

prave som si vsimol ze 1.5 (cupcake) ma nejake veci ohladne assisted startu opravene, tak som zvedavy...

(ale asi aj tak si kupim nejakeho garmina, nielen koli citlivejsiemu prijimacu, ale aj koli odolnejsiemu prevedeniu a dlhsej vydrzi na batt)

Záleží jak se k datům polohy chová software. Po zapnutí GPS nedává hned informace o poloze. Ty dá až vypočítá polohu aspoň ze 3 satelitů (to chvíli trvá) a přesnou polohu i s údajem o přibližné nadmořské výšce dá až má signál ze 4 a více satelitů. Dokud ta poloha není vypočítaná používá G1 informaci o poloze kterou bere z GSM (teda info o vzdálenosti a přibližném směru od nejbližšího vysílacího bodu operátora v tomto případě T-mobilu). Toto měření nedává moc dobrou přesnost... Geobeagle udává asi 1500 - 3000 metrů. (přesnost této metody je asi 350 - 500 metrů v ideálních podmínkách). Je to funkce kterou používá policie k zaměřování ztracených lidí podle mobilu. hodně to upřesní místo kde hledat, ale s GPS se to srovnávat nedá. Proto je ze začátku poloha nepřeswná a jak má GPS polohu tak se to zpřesní.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 3 hosti