Navigace/GPSAplikace pro Geocaching

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

noza
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 30. dub 2010 14:27:12
Reputace: 0
Twitter: http://twitter.com/honzanoza
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od noza » stř 23. čer 2010 9:24:37

Ahoj, mám problém s aplikací c:geo, od určitého update této aplikace (tipuji tak 4 nazpátek) se mě objevil problém, který jsem zatím neuměl vyřešit:
Po načtení listingu kešky se mě neobjevuje datum založení, autor kešky, obtížnost terénu i kešky a hlavně žádný waiponty ani hint.
Psal jsem už i autorovi, ale ten tipoval problém s "databází", že při nahrátí nové verze se pravděpodobně data špatně přehrála, ať zkusím v nastavení kliknout na "clear cache", bohužel ani tímto se problém nevyřešil.
Tak teď zkouším Vás, jestli jste se někdo s něčím podobným nesetkali, nebo by jste neměli námět na vyřešení. Je to výborná aplikace a nerad bych od ní odcházel.
Předem děkuji, za jakékoliv poznatky.


/ Samsung Galaxy SII / originál rom / http://twitter.com/honzanoza /


Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » stř 23. čer 2010 10:06:51

noza píše:Ahoj, mám problém s aplikací c:geo...
Zkus přepnout Geocaching.com do anglického jazyka, pokud to tak již nemáš nastavené. České a jiné rádoby-lokalizace dělají c:geo zatím problémy.
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » stř 23. čer 2010 10:10:35

Harmitsch píše:tak to dela squid+dansguardian. Z tcpdumpu je videt ze geocaching.com vrati HTTP/1.0 400 Bad Request. To je divne, ze protoze kdyz se na ty same stranky podivam pres browser z toho sameho androida, projde vse OK :o . Kvuli jedinemu programu (kterej navic stejne budu pouzivat pres datove spojeni) se mi nechce prekopavat nastaveni routeru. Proc se tak deje je spis otazka na autora aplikace. Jinak se priznam, ze vypada dost dobre. Kdyby byla i offline, pak snese srovnani s tim, co potrebuju ke geocachingu a mam na Oregonu s bonusem pro logovani online :thumbup:
Vyzkoušej v c:geo vypnout "identify as browser" v jeho nastavení. Kdyby si mi mohl poslat TCP dump (ideálně všechny hlavičky co mobil odesílá, je-li to možné), budu rád... stejný problém s proxy mají i někteří uživatelé například amerického T-Mobile který se chová zcela stejně jako Tvoje proxy. Rád bych to opravil.
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One


noza
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pát 30. dub 2010 14:27:12
Reputace: 0
Twitter: http://twitter.com/honzanoza
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od noza » stř 23. čer 2010 11:09:20

carnero píše:Zkus přepnout Geocaching.com do anglického jazyka, pokud to tak již nemáš nastavené. České a jiné rádoby-lokalizace dělají c:geo zatím problémy.
Rada nad zlato, opravdu to pomohlo a vše funguje jak má. Tak to jsem moc rád, že se tento problém vyřešil - moc děkuji !!
/ Samsung Galaxy SII / originál rom / http://twitter.com/honzanoza /

Uživatelský avatar

maila7
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: ned 21. úno 2010 15:40:25
Reputace: 0
Twitter: maila7
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od maila7 » čtv 24. čer 2010 9:48:52

c:geo: Nápad na vylepšení aplikace.
Abych se opravdu mohl rozloučit s ostatními aplikacemi pro hledání kešek, uvítal bych možnost přidání vlastního GPS bodu.

Uvedu příklad: Vyhlédnu si například mystery cache a vypočítám si souřadnice přesné pozice kešky, ale zde navigace pomocí c:geo končí, musím spustit jinou, zadat souřadnice a nechat se navádět na správné místo. (Stejně tak je to například u multi-cache).

Nebo je nějaký způsob jak tohoto docílit v c:geo a já špatně hledám? Pokud ne, bylo by dobré tyto uživatelská souřadnice mít někde u stáhnuté (store) kešky. Zkrátka bych si chtěl například předem připravit a vypočítat souřadnice, které bych si k stáhnutým keškám uložil. Uvítal bych ale i možnost zadat libovolnou cílovou GPS pozici pro navigování bez vazby ke konkrétní kešce.

Děkuji.
HTC Desire non-ROOT | Android 2.3.3 | 3.14.405.1 | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ASUS Transformer Pad TF300T + klávesnice (dok)
ObrázekFollow me @maila7


Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » čtv 24. čer 2010 10:18:50

Aktuálně je možné do c:geo přidat k libovolné kešce vlastní waypoint (v detailech je "add waypoint"). Co nejdříve chci tuhle možnost rozšířit aby nebyla vázaná na konkrétní kešku ale uživatel si mohl přidávat waypointy doslova jak se mu zlíbí. Navíc v menu kompasu nebo menu úvodní obrazovky c:geo je možnost zadat vlastní cíl cesty ke kterému bude navigovat (lze zadat jak souřadnice, tak i směr a vzdálenost od současné pozice).
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One

Uživatelský avatar

maila7
Stálý androiďák
Příspěvky: 127
Registrován: ned 21. úno 2010 15:40:25
Reputace: 0
Twitter: maila7
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od maila7 » čtv 24. čer 2010 13:28:59

Tak jsem to opravdu přehlédl, přesně to jsem požadoval, děkuji moc.
Teď už mi (a doufám, že to ocení i další) chybí jen přidání zmiňované souřadnice bez vazby na kešku. Ideálně bych si to představoval možnostmi: zadáním souřadnic nebo výběrem (kliknutím) v mapě. Věřím že se této funkce dočkám - a snad nejen já - v dalších updatech.
Skvělá práce, opravdu, chválím kudy chodím :).
HTC Desire non-ROOT | Android 2.3.3 | 3.14.405.1 | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ASUS Transformer Pad TF300T + klávesnice (dok)
ObrázekFollow me @maila7

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od JFK » pát 25. čer 2010 11:57:49

carnero: Tvoje aplikace je super, myslim že na marketu neni nic na čem by se tak makalo a kde by byly tak rychlý aktualizace v případě problému. Navíc KVALITNÍ aktualizace :-) Hltám každou novou verzi a zkouším hned novinky v dané verzi. Nešlo by je uvádět přímo v marketu u popisu? Aby člověk nemusel lést na web na zjištění co je nového? :-)
G1

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » pát 25. čer 2010 16:28:37

JFK: Já bych to rád uváděl přímo na Marketu, ale nejde to. Popisek aplikace je omezený na 320 znaků, což není zrovna moc místa a občas se tam novinky nevejdou. Navíc tím, že občas hodím verzi i každý den, mohli by spoustě uživatelům novinky uniknout (například když se na Market podívají jednou týdně) a bylo by to spíše matoucí protože by viděli například dvě novinky ale za ten týden jich bylo pět. A s Androidem 2.2 už se do Marketu chodit nemusí. Takže ve výsledku myslím, že na webu je to lepší. Uživatelé Facebooku to najdou i tam.
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One


yeppi
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 28. čer 2010 11:25:17
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od yeppi » pon 28. čer 2010 11:31:36

Já chci každopádně carnerovi pochválit jeho aplikaci. To je opravdu super práce. Já jsem chtěl využít stáhnutí cachí do offline režimu. Chystám se totiž do Francie a tam to bude s daty na štíru. A když jsem si nechal na "live map" načíst cache a pak dal "store all" objevil se status bar a začal stahovat cahce. A tady začíná můj problém. Cache se načítají strašně pomalu, ať už přes 3G síť, nebo doma přes Wifi. Jednu cahce načítá třeba tři minuty. Poradíte prosím jak na to?

Díky

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » pon 28. čer 2010 11:46:43

Nijak na to.
Delka nacitani je zpusobena dvema faktory - servery GC.com nepatri mezi ty rychle a casto ani mezi ty bezici, coz je prvni vec ktera neskutecne brzdi. Druhou veci je to, ze c:geo obsahuje limit pro stahovani kesi tak, aby to nebylo prilis rychle. To je proto, aby c:geo nepretezovalo servery GC.com vic nez je nezbytne nutne. Navic si myslim, ze je to jedno protoze priprava kesi pro offline vetsinou probiha doma nebo nekde, kde je jak WiFi, tak nejaky kabel s napajenim. Vetsinou tedy moc nevadi, ze je to dost pomaly proces.
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One


yeppi
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 28. čer 2010 11:25:17
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od yeppi » pon 28. čer 2010 13:52:44

Děkuji za super rychlou reakci. Že GC.com není zrovna super rychlé je mi dost jasné, chápu i důvody, proč to jde pomalu. Mě jde o to, že třeba vím do které se chystám oblasti ale nevím přesně místa, takže jsem dal stahovat třeba 100 cachí naráz a pak je člověk celé odpoledne bez telefonu:-)) Navíc aplikace pak po takovém náporu spadne, nebo se zasekne.

Proto jsem se radši zeptal, jestli třeba nemám špatně některá nastavení. Každopádně díky


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od S.T.E.A.K. » pon 28. čer 2010 20:26:29

To Carnero: Od té doby co má C:geo offline stažení kešek, tak jsem ho začal používat jako primární "hledač kešek". Dneska sem ale narazil na problém u multikešky. Když jsem chtěl ke kešce přidat další stage tak mi vyjelo dialogový okýnko pro zadání jména a souřadnic, problém ale nastal u souřadnic. Na mobilu mi ať na virtuální nebo hardwarový klávesnici chybí znak pro °(stupeň) a nebyl jsem tach schopen zadat a uložit souřadnice, proto by se hodilo to udělat tak, že by se do formuláře rovnou načetly momentální souřadnice a ty se daly upravit, nebo aby se souřadnice daly zadat ve formátu např. 50 12.345. Zkoušel jsem různé formáty, ať už zmiňovaný nebo s dvojtečkou, apostrofem, uvozovkama, ale ani jeden mi to nevzalo a musel sem si souřadnice uložit do Geobeaglu, který mám ještě naštěstí nainstalovaný. Chtěl bych poprosit o vyřešení tohoto problému a jinak díky za skvělou a aplikaci.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)


ekoman
Stálý androiďák
Příspěvky: 92
Registrován: sob 26. pro 2009 23:40:47
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ekoman » úte 29. čer 2010 22:12:00

Ahoj.. taky bych chtěl poděkovat za tuhle app je to snad nejlepší program na geocaching ze všech OS...ale mám stejný problém jako S.T.E.A.K s těma souřadnicema, opravdu by se s tím mělo něco udělat :D ale jinak je to opravdu super app

Uživatelský avatar

Behemoth
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: čtv 05. úno 2009 14:23:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Behemoth » stř 30. čer 2010 10:53:52

S.T.E.A.K. píše:To Carnero: Od té doby co má C:geo offline stažení kešek, tak jsem ho začal používat jako primární "hledač kešek". Dneska sem ale narazil na problém u multikešky. Když jsem chtěl ke kešce přidat další stage tak mi vyjelo dialogový okýnko pro zadání jména a souřadnic, problém ale nastal u souřadnic. Na mobilu mi ať na virtuální nebo hardwarový klávesnici chybí znak pro °(stupeň) a nebyl jsem tach schopen zadat a uložit souřadnice, proto by se hodilo to udělat tak, že by se do formuláře rovnou načetly momentální souřadnice a ty se daly upravit, nebo aby se souřadnice daly zadat ve formátu např. 50 12.345. Zkoušel jsem různé formáty, ať už zmiňovaný nebo s dvojtečkou, apostrofem, uvozovkama, ale ani jeden mi to nevzalo a musel sem si souřadnice uložit do Geobeaglu, který mám ještě naštěstí nainstalovaný. Chtěl bych poprosit o vyřešení tohoto problému a jinak díky za skvělou a aplikaci.
Prislo e-mailem (od Carnera)

Kód: Vybrat vše

Ahoj,

hint je ale zda se ze jsem ho zapomnel dat vsude, takze je jen na hlavni obrazovce c:geo. Kazdopadne nejlepsi format je asi "N 50 37.15" atp. Tenhle format je i obecne pouzivany na Geocaching.com a jen jsou vynechane znaky, ktere se na mobilu napsat nedaji... nebo to jde hodne ztuha.
Back jsem nechal na Androidu, zatim mi to prislo vzdycky jako nejlogictejsi varianta. Ale zkusim neco vymyslet.
To je dusledek predchoziho. Netusim proc. Ale podivat se na to budu muset, jen jsem se k tomu jeste nedokopal :D
Vim o kterou aplikaci se jedna, lec jsem ji nikdy nevidl. Je to uz davno, co jsem mel mobil se Symbianem. To by mohlo byt zajimave, jen bych si musel vzpomenout jak jsem to kdysi programoval (tehdy sice v asembleru, ale to je jedno). Zkusim se nad tim zamyslet.
Diky za napady :)
Redakcne nekraceno
Widerstand ist zwecklos, alle ihre bytes sind zu uns gehoeren.

HTC Desire

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » pon 05. črc 2010 20:52:24

S.T.E.A.K. píše:To Carnero: Od té doby co má C:geo offline stažení kešek, tak jsem ho začal používat jako primární "hledač kešek". Dneska sem ale narazil na problém u multikešky. Když jsem chtěl ke kešce přidat další stage tak mi vyjelo dialogový okýnko pro zadání jména a souřadnic, problém ale nastal u souřadnic. Na mobilu mi ať na virtuální nebo hardwarový klávesnici chybí znak pro °(stupeň) a nebyl jsem tach schopen zadat a uložit souřadnice, proto by se hodilo to udělat tak, že by se do formuláře rovnou načetly momentální souřadnice a ty se daly upravit, nebo aby se souřadnice daly zadat ve formátu např. 50 12.345. Zkoušel jsem různé formáty, ať už zmiňovaný nebo s dvojtečkou, apostrofem, uvozovkama, ale ani jeden mi to nevzalo a musel sem si souřadnice uložit do Geobeaglu, který mám ještě naštěstí nainstalovaný. Chtěl bych poprosit o vyřešení tohoto problému a jinak díky za skvělou a aplikaci.
c:geo používá by default formát shodný s GC.com, tedy například N 50° 24.456. A jelikož na mobilech je těžké nebo nemožné zadávat znak "stupeň", stačí ho vynechat. V poslední verzi c:geo jsem do patřičných políček přidal příklad (aktuální pozici ve správném formátu). Lze používat ale i formát jako třeba 50.24556 (jediné desetinné číslo).
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od S.T.E.A.K. » pon 05. črc 2010 22:51:49

OK, díky. Chyba byla v tom, že jsem nezadával ve formátu "N 50 12.345", ale jen "50 12.345".
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)


devaa
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: úte 06. črc 2010 9:53:52
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od devaa » úte 06. črc 2010 9:55:48

Zdravím, chtěl bych se optat, jestli aplikace c:geo běží i na qvga rozlišení (vodafone 845)
Díky

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » úte 06. črc 2010 20:52:29

Ano, běží. Spolu s uživateli jsme to dříve optimalizovali pro HTC Tattoo s QVGA displejem a podle odezvy se to podařilo.
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One


svycar
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 22. čer 2010 22:11:13
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od svycar » čtv 08. črc 2010 21:21:34

carnero píše:
noza píše:Ahoj, mám problém s aplikací c:geo...
Zkus přepnout Geocaching.com do anglického jazyka, pokud to tak již nemáš nastavené. České a jiné rádoby-lokalizace dělají c:geo zatím problémy.
Tak mam asi stejny problem Nezobrazuje se mne v c:geo hint. Pouzivam HTC Desire cca 2 tydny, ze zacatku se hint urcite zobrazoval. Geocaching jsem pouzival zpocatku v anglicke verzi, pred tydnem jsem to zmenil na ceskou verzi. Tak to ma mozna nejakou spojitost. Po tvoji rade jsem Geocaching.com prepnul na anglicky jazyk, ale nic se se nezmenilo. "clear cache" jsem taky pouzil. C:geo jsem jsem dnes aktualizoval. Az na problem z hintem je app vyborna. Dik za radu

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » čtv 08. črc 2010 21:34:09

Na ty hinty se podívám. Zdá se, že je něco špatně ale zatím nevím co :D
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od JFK » pát 09. črc 2010 10:50:51

Carnero: Ahoj, super nápad s tim zápisem novinek přímo do aplikace do infa :-)
Ale podle komenťářů v Marketu a podle toho jak reaguje můj telefon (G1) mi příjde že aplikace je čím dál víc náročnější. Dřív se mi načítaly kešky během chvíle a nyní to trvá hrozně dlouho, a telefon se dokonce i párkrát kousnul. Cache jsem vymazával, ale nepomohlo to, program se chová pořád stejně pomale... Předpokládám že budeš dál ve vývoji pokračovat, a přidělávat další a další možnosti - nestálo by za to udělat i nějakou "lite" verzi která by byla trošku osekaná a ne tak náročná? Nejen pro naše staré gé jedničky, ale i pro novější lowend telefony které taky asi nebudou překypovat pamětí a rychlostí, jako vodafon 845... Díky Honza
G1


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od S.T.E.A.K. » pát 09. črc 2010 14:30:04

je to sice trochu pomalejší, ale pořád se to dá snést. Měl bych ale 2 připomínky/nápady na vylepšení(a tim možná i trochu zrychlení práce s aplikací). Obvykle při geocachingu hledám z 99% jen standardní kešky a multikešky, a zobrazení ostatních je pro mě docela zbytečné. Vim že mi aplikace C:Geo už těď nabízí zvolit si jen určitý druh kešky, ale problém je v tom, že ten druh lze zvolit jen jeden(nebo se mi jich víc zvolit nepodařilo). Chtělo by to vyřešit checkboxama s možností zvolit si zobrazit typů kešek víc(já např. 2 typy). A druhá věc se týká vlastně toho samého - toto omezení na určitý typ kešek nefunguje v live mapě, což je docela problém, protože z ní si hromadně stahuju kešky z okolí a stáhnou se mi i kešky o které nemám úplně zájem a jen zpomalují načítání. A k tomu stahování mě napadla ještě jedna věc, chtělo by to v průběhu stahování zakázat mobilu přechod do režimu spánku, při větším množství kešek se mobil v průběhu uspí a při probuzení hodí FC a zbylé kešky se nestáhnou.

A teď ještě jednu věc mimo C:Geo, která se týká všeobecně GPS u G1(alespoň u mojí). U všech aplikací pro geocaching(a nejen u nich) se mi stává(hodně často), že GPS je zapnuté a ukazuje i že má zafixovanou pozici(jak indikační ikonkou, tak i třeba v GPS Status), ale přesto se nekatualizuje pozice(při pohybu mám pořád ty výchozí souřadnice) až třeba po 1-2 minutách se to "umoudří" a pozice se začne aktualizovat cca jednou za sekundu(a až teprve teď můžu začít hledat). Nemá někdo podobný problém? Je to docela otravné vždy čekat až se "chytí". Dělá mi to už od Androidu verze 1.6(teď jsem na 2.1), u předchozích verzí Androidu to nedělalo(nebo jsem si toho nevšimnul). Na druhou stranu ale třeba u GPS navigace Sygic to nedělá, ta běží vždy plynule a souřadnice načítá neustále.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)


Stony
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: čtv 11. bře 2010 18:52:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGN II
Bydliště: Frýdek

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Stony » pát 16. črc 2010 17:26:10

Zdravim... pouzivam tuhle apps a uz jsem pomoci ni odlovil par kesek ... ale ... jak si stahuji doma kesky do offline rezimu tak to dlouho trva ale to se da prezit ... ale problem ktery ych chtel zde zdelit je ten ze jakmile jich stahnu cca 50 v mem okoli tak jak se stahnout tak je mam v seznamu a jak si potom otevru jednu po druhe a prohlizim si je uz v offline rezimu tak mi tam chybi neco ... a to neco jsou fotky dane oblasti napr jak je fotka satelitni pak na mape apod ... kdyz stahnu do offline rezimu danou kesku po kesce jednu po druhe davam drop a pak store tak tam ty fotky mapy mam ale kdyz to udelam hromadne tak ne ... da se tohleto nejak resit ? a nebo to budu muset delat pracne jednu po druhe ... diky za vyjasneni popr neni zac za navrh na vylepseni :)
SGN II + 64 GB class 10
twitter.com/Stonakk

Uživatelský avatar

carnero
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. čer 2010 10:04:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus One
Twitter: http://goo.gl/kQhW
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od carnero » pát 16. črc 2010 21:00:25

@Stony: Řešit se to rozhodně dá a v další verzi to již bude vyřešené. Byla tam chyba a teprve nedávno jsem na ní byl upozorněn.
about:carnero | c:geo
my smart history: Nokia E50, E51, N80, N95, N97, N900; FSC LOOX N560; HTC TyTN II, Touch Pro, Touch Pro2, Hero, Nexus One

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » úte 20. črc 2010 9:51:47

super ap, jenom se mi po predchozi aktualizaci totalne posr.... grafika. Proč uz to neni tak pekne a uhlazene, ale nejake straslive fonty na pozadi, radky se navzajem provazuji, atp? Je to ted opravdu osklive - nejde s tim neco udelat?
Zkousel jsem odinstalovat a znovu nainstalovat, ale nepomaha to, pozadi je strasne. Zmizela spousta okenek , co byla na zacatku, podle ceho hledat kesky.....
co s tim, poradis mi Carnero?
dikes
/EDIT samozřejmě mluvím o app C:Geo :)
Naposledy upravil(a) ezopino dne úte 20. črc 2010 11:04:05, celkem upraveno 1 x.
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

Jephy
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 23. čer 2010 15:24:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Jephy » úte 20. črc 2010 11:00:57

Potvrzuji. Prave jsem provedl aktualizaci a graficky je program uplne v ....

EDIT:
Tak problémů je víc. Aplikace není moc stabilní a padá a co je nejhorší, nejdou odesílat logy.
Dělá to ještě někomu?


@telefon    


Stony
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: čtv 11. bře 2010 18:52:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGN II
Bydliště: Frýdek

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Stony » úte 20. črc 2010 17:42:08

ezopino píše:super ap, jenom se mi po predchozi aktualizaci totalne posr.... grafika. Proč uz to neni tak pekne a uhlazene, ale nejake straslive fonty na pozadi, radky se navzajem provazuji, atp? Je to ted opravdu osklive - nejde s tim neco udelat?
Zkousel jsem odinstalovat a znovu nainstalovat, ale nepomaha to, pozadi je strasne. Zmizela spousta okenek , co byla na zacatku, podle ceho hledat kesky.....
co s tim, poradis mi Carnero?
dikes
/EDIT samozřejmě mluvím o app C:Geo :)
Skin si jde zmenit v settingu kdyz si zaskrtnes light skin .... a pak k tem ikonkam ty najdes pod ikonkou kdyz si kliknes na more possibilities .. tak se ti ukazou :) ... ale shodnu se s vama ze ta grafika je docela prekvapujici ... kdyz v minulosti to bylo tak pekne .. ale nic proti tomu cernemu skinu ten se mi libi akorat by to chtelo nejak upravit do puvodni velikosti ... ale zase na druhou stranu je to prozatim jen experiment jak psal Carnero na FB ... tak uvidime co s tim udela ... jdu zkusit slibovanou upravu kterou jsem namitl pred aktualizaci ... jestlipak uz to funguje ...
Jephy píše:Potvrzuji. Prave jsem provedl aktualizaci a graficky je program uplne v ....

EDIT:
Tak problémů je víc. Aplikace není moc stabilní a padá a co je nejhorší, nejdou odesílat logy.
Dělá to ještě někomu?


.
Jinak k tvemu problemu s padanim aplikace ... ja to resil reinstalem ... a zatim bez problemu ...

PS: ted (18:49) koukam na stranky C:Gea a je tam nova verze ... tak ji zkusim co bude obsahovat noveho ..

Edit: Super Carnero ... pochvala za me splnene prani :) ... ted jen cekat co se bude dit s tim vzhledem :) ... snad se to rychle da do poradku :)
SGN II + 64 GB class 10
twitter.com/Stonakk

Uživatelský avatar

Jephy
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 23. čer 2010 15:24:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od Jephy » stř 21. črc 2010 6:21:27

Nechce se mi verit, ze tenhle skin byl zamer. Ostatne to je ted uplne jedno, jenom kdyby sly odesilat ty logy...

@telefon    

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Aplikace pro Geocaching

Příspěvek od ezopino » stř 21. črc 2010 7:25:56

taky si říkám, že toto snad autor nemůže myslet vážně - takhle šílený vzhled...
Já si už zvykl na nádhernou jemnou grafiku C:Geo a teď tenhle - s prominutím - šílenej běs.... Vrať tam tu původní grafiku prosím Carnero, tohle je hrůza:)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti