Tak jdem na to...
Předem informuju, že jsem uživatel, který používá navigaci výhradně "offline"...
Byla to má strategie už při kupování G1. Pokud mám na to abych stahoval data, tak si koupím TOMTOM budu každé dva roky kupovat mapy a mám klid... Ale to já nechci
mám navigaci zdarma...... kde jinde než s G1.....
U T-mobile mám zablokované datové přenosy, takže mám jistotu, že platit nic nebudu...
Pro ty co mají problém s baterií:
Navigaci jsem několikrát použil úplně bez napájení... jas displeje jsem měl na 60 až 100% (bylo sluníčko, tak abych na to viděl

)
Navigace v pohodě vydržela hodinu a půl, měl jsem zapnutý jen GPS... a ještě po dokončení trasy měla baterie 25%.
Usb nabíjí pomaleji, ale nikdy ne, že by ubývala šťáva... Při stahování dat a chystání tras mám kolikrát napojený telefon přes USB do notebooku a po např. pěti hodinách zapnutého GPS i WIFI je telefon plně nabitý, přičemž, po celou dobu jsem na telefonu něco dělal....
Pro ty co souhlasí z názorem:
"G1 je bez datového přenosu nepoužitelné..."
To je naprostá hovadina, snad největší co zde padla....
Funguje bezvadně, jen je třeba to umět....
Mám pocit, že na trhu je to jediný telefon, který takhle může fungovat....
To by asi v nastavení nebylo možné volit mezi offline a online....
Koupil jsem si G1... nezaplatil jsem ani korunu za data a ani korunu za mapy...
přesto mám cestu do Itálie, po německu asi pět různých atd. atd.
Umím si stáhnout jakoukoli.
A jen tak mimochodem mám 2G paměťovku a při spolupráci s počítačem mi to stačí....
Pro ezopina:
Cestu můžete plánovat i telefonem....
Musíte zadat offline a trasa se automaticky uloží. Pak ji podle data a času najdete a přejmenujete...
Po updatu to jde přejmenovat rovnou v programu...
Pak kdyuž na ni najedete vždy se vám zobrazí i bez wifiny...
Jo ještě jedna informace: navigování nefunguje při googlemaps... ale na těchto mapách si můžete hledat místo kam chcete jet, pak se to automaticky přepne do mapnik...
Navigace funguje jako např tomtom... tzn. Kurzor je uprostřed obrazovky a vám to ukazuje jestli jste na trase, kolik zbývá kilometrů, kdy tam budete... (mimochodem čas je velice přesný pokud jezdíte svižně jako já... jezdím v obci 50 až 70 a mimo obec 90 až 120... Při hodinové trase jsem na předem určený čas stáhl jen asi tři minuty....)
Pro tohle musíte v nastavení dát "realtime nav.."
Pokud toto nezadáte, kurzor tam bude, ale nebude ubývat trasa, tu budete muset posouvat ručně...
Co se týče kurzoru, je třeba chvíli počkat.... nebo exitovat z programu a nevypínat přes home. Pokud gps vypnete v Nymburku a pak zapnete jinde, je jasné, že někdy potřebuje čas aby se vzpamatoval...
Stabilita programu je dobrá... mě telefon zpomaloval sweethome, tak jsem ho odinstaloval a nechal základ... Všechny programy měly problémy... Teď už je to v poho
Teď Navigace někdy spadne ale když dám foreclose jo to OK...
Už vůbec nepoužívám mapnik cz.... mapy stahuju v super zoomu rovnou do telefonu, podle potřeby....
Místa většinou hledám v mapě... vyhledávání ve jmenném seznamu trochu činí problémy... Je třeba zkusit i jinou vlajku než českou...
Mám spousty poznatků, ale pokud zde budete zdržovat základními věcmi, nebude čas se podělit...
Možná to vše co jsem psal zní zmateně, ale opravdu nevím jak to napsat...
Napište co chcete vědět a já to zkusím popsat detailněji...
PS: Jestli ta navigace nefunguje jak píšu, sežeru G1 a dám to na you tube
Jirka