Navigace/GPSNavigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Thanat
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 21. bře 2009 0:20:19
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Thanat » stř 25. bře 2009 16:56:10

Tak jsem prave stravil par hodin u AndNav2 a musim rict ze me moc nenadchla. Z nejakeho duvodu mi vzdy, kdyz chci naplanovat cestu, spadne. Pocetulic v poslednim zoomu je dost low, teda alespon pro Liberec a rad bych jeste jeden nebo dva zoomy privital... Presto verim, ze pokud vam cesta naplanovat jde tak jste nejspis naprosto spokojeni, jenze ja bych to rad vzal do Rakouska na raft a tam mi to bude v tomhle stavu k prdu...
Netusite jestli nejdou stahnout mapy z google maps? A pouzit je bud v AndNav nebo v defaultni app Maps? Prislo by mi to uplne nejlepsi...





Jirkak

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Jirkak » čtv 26. bře 2009 8:43:49

Ahoj.
Bohužel se zdá že google mapy při navigaci nejdou... Já to dělám tak, že si nějaké místo nebo ulici najdu v googlemaps a pak jak hodím navigovat, přepne se to na mapnik...
Má to svá omezení.
Buď to nějak zvládnem, nebo si počkáme a koupíme až bude tomtom nebo něco podobného.
Jinak ještě se vracím...
Víte někdo, když máte na displeji už nakreslenou trasu, jak udělat aby se kurzor během jízdy zůstal uprostřed a mapa se posunovala sama?
O žlutém panáčkovi vím!!! :-), Ale ten tam rovnou při navigování není.
Jirka

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od ezopino » čtv 26. bře 2009 8:44:40

Zdárec lidi. Díky Jirkak za rady, zjistil jsem následující. I když mám mapu staženou do phonu a mám aktivovaný Offline, tak mi to nějak blbne. Jakmile však zapnu Net, najednou se mi na mapě objeví i zastávky. A přitom mám deaktivovanou Online navigaci:) Zajímavé. Pokud nejsem pripojenej na Net, nefunguje mi priblizovani (ZOOM).sila:(
Jinak to celkem pracuje.
Mám další dotaz - je někde normální vytvoreni Route v anglictine? Ta nemcina mne neskutecne štve. :((( A hlavne kdyz mi na telefonu pri nahrani routy vyskoci nemecka hlaska pro navigaci, jsem na mrtvici....
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od ezopino » čtv 26. bře 2009 8:45:33

to Jirkak: toho panacka musis oramovat 4 sipkama, nez spustis (nahrajes) Route
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

rocky123
Androiďák!
Příspěvky: 292
Registrován: pon 09. úno 2009 13:05:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HONOR 8

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od rocky123 » čtv 26. bře 2009 12:40:51

Ja nevim..ja zadny problem nemam.funguje mi i v off nebo online modu. Text mi to rika v anglicitne.az na nekktere ulice jak to neumi rict cesky.jinak mi to jeste ani jednou nespadlo.i v Praze se da jezdit, Jakmile sjedes z cesty hnedka to hleda moznou jinou cestu.Zadny mapnik jsem tam nenahraval, protoze mi to nechtelo se nahrat na kartu..porad ze mam malo mista. i kdyz sem mel 1giga volnyho.tak nevim. Stim padanim bych to asi odinstalovat a nahral znova tu aplikaci z andnav.orgtu stable verzi a melo by to bezet.z Marketu mam stazeny TTS service (vyber jazyku)navi si to pak nacetla. Tak to mam ja a beha mi. I cislo baraku mi ukazuje odkud vyjizdim.


Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od ezopino » čtv 26. bře 2009 14:21:57

no ono, kdyz tam nemas stazeny svoje mapy, tak to moc OFF mod neni :-)))) musis bejt stale pripojenej k Netu:) Je to divny, ty routy, ktery hledam na domovsky strance, tak mi to automatickyvyhazuje v nemcine:(
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


Jirkak

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Jirkak » čtv 26. bře 2009 15:16:04

Ahoj, takže znova.... :-)
k mému oblíbenému žlutému panáčkovi... O těch šipkách vím, panáček je v pravém dolním rohu... Rád bych věděl, kde se teda poděl, když tam je místo něj kolik zbývá kilometrům a jaký čas do konce trasy nebo když na to klikneš ukáže se v kolik na místo dojedeš.
KDE JE "KU" teda vlastně "safra" teď ten panáček....? Utekl?
Pro toho kdo jezdí po praze... zkus vypnout wifi, a datové služby u operátora a mít zapnutou jen GPS. Pak jestli to bude fungovat stejně rád se s tebou podělím o zkušenosti....
Jinak pokud to někomu během navigování nejde přiblížit, doporučuju nastavit zoom , je tam někde v nastavení... A pak také pokud nahráváš mapy měj to co nejvíce přiblížené... Pak se nahrajou přiblížené mapy...


Tydyt007
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 26. bře 2009 23:55:37
Reputace: 0

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Tydyt007 » pát 27. bře 2009 10:15:47

Stáhl jsem, nahral jsem, a jede mi to jen v online modu, offline mi nenajede..:-(
Disco, Techno, DNB, Hip Hop, nebuďte líní, třiďte odpad..
Život je jako bonboniéra..Tlustým lidem dojde rychleji..


Thanat
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 21. bře 2009 0:20:19
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Thanat » sob 28. bře 2009 15:23:05

Tak jinak. Mam dotaz... Jde postahovat mapy z Google Maps? Myslim tak aby se mi bez problemu zobrazila moje lokace, bez tohoaby se museli zacit stahovat mapy...


Jirkak

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Jirkak » pon 30. bře 2009 8:44:01

Ahoj,
konečně jsem na to přišel sám, když nikdo neporadil... Vtip není vůbec ve žlutém panáčkovi, ten slouží jen k tomu aby jste našli polohu a nebo sledovali svou polohu...
Když budete zadávat trasu a navigaci vejede vám okno, kde si vybíráte, jak? (Autem apod.) A potom důležité realtime, a offline... Pak je tam ještě něco o dálnicích a o nejkratší nebo nejrychlejší trase...
Musíte mít potvrzeno i online i real time.... (Já si myslel, že se navzájem vylučují.... a měl jsem jen offline, tím pádem se kurzor při jízdě nedržel mapy)..
Budu testovat, dál, protože bych chtěl umět, trasu upravit s mezibody... to při offline asi nejde, řešil jsem to, že jsem zadal více tras. Taky bych hctěl jezdit podle tras, které si stáhnu sám... do zemí pro které neníještě mapnik.
Jo Samozřejmě, že když sjedete z trasy a jste online, nenamaluje se nová... Ale ukáže se trojúhleníček, který signalizuje, že jste mimo... a když se vrátíte na trasu jede to v pohodě dál...
Konečně jsem spokojen. :-)
Pro thanat... Google maps, pro navigování nejsou (asi jdouz stáhnout, ale při navigaci zmizí jejich nabídka).
Používám je pro hledání ulic a místa, kde se chci navigovat, pak když dám navigaci skočí to samo do mapnik.
Zvláštní, je, že pokud jste v praze a počítáte cestu z brna do ostravy, k trase vám to připočte i kilometry z prahy do brna....
To znamená, že to vždy počítá kilometry od místa kde jste na místo kde se chcete dostat, bez ohledu na to kde máte zelenou vlaječku...
Zatím ahoj
Jirka


Jirkak

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Jirkak » čtv 09. dub 2009 12:28:36

Ahoj, tak co nikdo žádné poznatky? Já spousty, jen se ptejte. Jinak nový update andnav2 je dobrý. Vylepšil některé části menu. Mě hlavně potěšil, že umí sám přejmenovat trasy...
Jirka


Big.T
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: čtv 09. dub 2009 19:32:42
Reputace: 0

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Big.T » čtv 09. dub 2009 21:17:44

Tak nejak nejsem moudry z toho, jak poznam, zdali jedu v off-line nebo on-line modu. Mapnik mam nainstalovan, mapy nakopirovany na SD. Navigace mi funguje tak nejak bez vyhrad. Jen nevim, jestli zrovna paltim data nebo ne. (mam tarif T-Mobile Surf&Mail+). Nevim jak naplanovat cestu off-line. Nemuzu na to prijit. Nebyla by prosim rada?

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od ezopino » pát 10. dub 2009 8:35:07

trasu si naplanujes tady - http://www.openrouteservice.org/
pote i ulozis ve formatu .XML a nahraje na kartu do adresare AndNav2/routes/ a nazves si ji podle toho odkud kam jedes. Ja mam trebas zkusebni trasy nazvany Praha-Beroun.xml :)
Ve AndNav2 das hledat (takova ta lupa v menu) a potom volbu LOAD a nahrajes si tu trasu. Pak jen musis mit zapnutou GPSku a muzes vyrazit.
Kdyz si k tomu z marketu stahnes aplikaci TTS Text-to-speech Library bude to na tebe i mluvit:)
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od ezopino » pát 10. dub 2009 8:37:40

to jestli jsi v offline modu nebo online poznas v settings v aplikaci AndNav2. Musis mit fajfku u Off-line, aby ti fungovala mapa, kdyz nejsi pripojenej k Netu. Jinak bych ti doporucil si rychle zmenit tarif na datovej Internet+, zatim ho nam Androidakum davaji za polovinu standardní ceny kolem 470Kč i s DPH. Pokud to nezmenis, mozna se budes pri vyuctovain divit :geek:
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


jahpisin
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 08. dub 2009 8:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od jahpisin » pát 10. dub 2009 11:54:33

je potreba neco potvrdit ze vyjizdim ? mam zaplou gps,edge, nastavim trasu, vyjedu a nic se nedeje....vlajecka zustava porad v bode startu

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od d750 » pát 10. dub 2009 15:46:27

Já teda nejsem zrovna velkej cestovatel mě k navigaci stačí základní aplikace Maps. Zadám si odkud, kam chci jet omrknu cestu a pak už jen čas odčasu po tom hodím očkem, jestli jedu správně a pohoda.


Big.T
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: čtv 09. dub 2009 19:32:42
Reputace: 0

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Big.T » pát 10. dub 2009 16:23:32

Njn, jenze aplikace Maps taky zere placne data mimo tarif. Nebo se pletu???

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od d750 » pát 10. dub 2009 18:06:14

Nevím sice, jak to myslíš ale určitě je potřeba mýt aktivovaný nějaký internetový balíček.


xD25
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: sob 04. dub 2009 10:11:11
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od xD25 » pát 10. dub 2009 18:13:21

umí AndNav zaznamenávat projetou či prošlou trasu? nebo na to existuje nějaká jiná aplikace

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od d750 » pát 10. dub 2009 18:21:42

Skus si na marketu vyhledat gps a určitě najdeš, co potřebuješ.


garman406
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: sob 07. bře 2009 16:13:08
Reputace: 0

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od garman406 » pát 10. dub 2009 19:23:25

xD25 píše:umí AndNav zaznamenávat projetou či prošlou trasu? nebo na to existuje nějaká jiná aplikace
Ideální pro tento účel je "MY TRACKS"

Uživatelský avatar

TeaTime
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: ned 12. dub 2009 12:47:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1_SuperE_1.0.3+enoch theme

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od TeaTime » ned 12. dub 2009 16:31:18

Zdar..nema nekdo nejakej tip na to aby ofline mapy nezabiraly 4krát víc místa nez skutecne mají? Například mapa ČR ma velikost 160 MB a velikost na disku 600 MB ...Když to vyhazim z tech složek tak to asi nepoběží správně co?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od d750 » ned 12. dub 2009 19:12:20

Na 8Gb kartě si toho ani nevšimneš.

Uživatelský avatar

rocky123
Androiďák!
Příspěvky: 292
Registrován: pon 09. úno 2009 13:05:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HONOR 8

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od rocky123 » ned 12. dub 2009 22:25:34

muzete testnout i nav4all, je ke stazeni na marketu.no je takova slozitejsi...a vic funkci.

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od tomtomas » pon 13. dub 2009 17:08:09

d750 píše:Na 8Gb kartě si toho ani nevšimneš.

No jo ale ja mam 2GB a jsem chudy student :D :D :D


kalion
Androiďák!
Příspěvky: 473
Registrován: ned 01. úno 2009 8:41:29
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG V10

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že

Příspěvek od kalion » pon 13. dub 2009 17:18:16

tomtomas píše:
d750 píše:Na 8Gb kartÄ› si toho ani nevÅ¡imneÅ¡.

No jo ale ja mam 2GB a jsem chudy student :D :D :D
chudy student ma cca do 10 tisic na G1 a nema 280 kc na alespon 4 gb kartu?

Uživatelský avatar

TeaTime
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: ned 12. dub 2009 12:47:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1_SuperE_1.0.3+enoch theme

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že

Příspěvek od TeaTime » pon 13. dub 2009 17:47:02

kalion píše:
tomtomas píše:
No jo ale ja mam 2GB a jsem chudy student :D :D :D
chudy student ma cca do 10 tisic na G1 a nema 280 kc na alespon 4 gb kartu?
i ja sem takovej připad :D

Ale k zpatky k andnav...pokaždé když ho zapnu tak mě neomylně umístí do Nymburku (bydlím v praze) nemá někdo podobný problém? Integrované maps i my track mě nejdou přesně :shock:
Taky mi docela chybí funkce zobrazování polohy (panacek,sipka nebo neco podobnýho) i bez toho abych mel naplanovanou konkrétní cestu, ale stim se asi budu muset smířit...nicméne do Nyburku se stehovat nehodlám


prodejce
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: sob 04. dub 2009 10:43:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart N8

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od prodejce » pon 13. dub 2009 21:42:42

ach jo,já už jsem z toho blbej. Ať se snažím jak se snažím když napíšu : DVUR KRALOVE NAD LABEM tak mi to nikdy nenašlo. Co dělám špatně?

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že

Příspěvek od tomtomas » úte 14. dub 2009 7:02:22

kalion píše:
tomtomas píše:
No jo ale ja mam 2GB a jsem chudy student :D :D :D
chudy student ma cca do 10 tisic na G1 a nema 280 kc na alespon 4 gb kartu?
No jo ale me je 13 telefon mi koupil otec :lol: :lol: :lol: :lol:


Návštěvník

Re: Navigace do auta ? Zvládne to Android telefon ? jistě že ano

Příspěvek od Návštěvník » úte 14. dub 2009 7:25:20

huskye píše:to fabian: díky za odpověď, škoda že to stahuje mapy on-line. To je pro mě tím pádem bez datového tarifu nepoužitelné. Moc nerozumim tomu proč prostě nejde stáhnout mapu čr z google maps a hotovo :-) No dokud nebude offline navigace co jediný přenos co bude dělat bude mezi G1 a satelitem, tak jsem bez navigace :-( A mi nejde ani ta aplikace v telefonu pořádně, Maps, ukazuje mi třeba že jsem ve frýdku a já sjem v karviné...

G1 bez datoveho tarifu = nepouzitelne !!!!

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host