Navigace/GPSSygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

keles
Stálý androiďák
Příspěvky: 161
Registrován: sob 12. lis 2011 16:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone8
Twitter: kelesSM
Tablet: NVIDIA SHIELD K1
Rom: Stock
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od keles » stř 28. úno 2018 7:14:36

Jh.soft.serv píše:
pát 23. úno 2018 16:21:26
Toto nepomôže? https://help.sygic.com/sk/sygic-gps-nav ... -waypoints
Ďakujem pomohlo. Je to jedno z riešení.





sevcikjakub
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 06. kvě 2014 18:53:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P6
Tablet: Rádio ISUDAR Android 7.1.1

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od sevcikjakub » úte 06. bře 2018 11:03:12

Zdravím, potřeboval bych poradit, do rádia Isudar (Android 7.1.1) jsem si nainstaloval Sygic 17.3.8 a po každém zapnutí navigace je zapnutý režim chůze a nebaví mě to v tom "rychém menu" pořád přepínat na jízdu v autě. V nastavení jsem nic ohledně tohoto (který režim bude výchozí) nenašel.
Nepamazuje si to ani poslední nastavení, že když jednou nastavím jízdu v autě, tak že už by to tam zůstalo, prostě po každém zapnutí je tam režim chůze.
Nevíte prosím někdo, co s tím..?

Děkuju...


bandit707
Droid
Příspěvky: 1412
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: SGN4
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od bandit707 » stř 07. bře 2018 3:25:34

ja tom mám tiez v rezime chodza...

Neprepinam...
Zadam ciel dam naviguj a ono sa to zmeni same...
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 7.0, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


sevcikjakub
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 06. kvě 2014 18:53:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P6
Tablet: Rádio ISUDAR Android 7.1.1

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od sevcikjakub » pon 12. bře 2018 6:54:20

Díky, máš pravdu, funguje mi to stejně jak říkáš i když nezadám žádný cíl, tak se to po ujetí určité vzdálenosti (0,5 - 1 km, určitě záleží i na rychlosti) taky přepne samo na režim jízdy...


borelli
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 11. srp 2010 20:00:22
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od borelli » pát 16. bře 2018 17:14:27

Potýkám se s problémem v hlášení příkazů této navigace. Pokud mám spuštěný Bluetooth v telefonu a je spárovaný s Hands free v autě, tak veškeré příkazy hlásí Sygic přes HF do rádia a to i v případě, že je nastaveno, aby hlásil přes reproduktor v telefonu. Mohl by mě někdo potvrdit toto chování ? V dřívějších verzích jsem s tím problém neměl. Verze 17.3.13.
//Edit1 - vyřešeno :palec:



MIBER
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 11. čer 2011 20:47:07
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Havr

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od MIBER » sob 31. bře 2018 20:32:50

Zdravím, mám malý dotaz. V sygicu mám vlatní body POI a nemohu přijít na to jak je nějak ozvučit aby mě upozorňovali po cestě zvukem. Nějaká rada ?


Sicak2327
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 25. led 2016 16:17:43
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od Sicak2327 » ned 01. dub 2018 9:53:14

borelli píše:Potýkám se s problémem v hlášení příkazů této navigace. Pokud mám spuštěný Bluetooth v telefonu a je spárovaný s Hands free v autě, tak veškeré příkazy hlásí Sygic přes HF do rádia a to i v případě, že je nastaveno, aby hlásil přes reproduktor v telefonu. Mohl by mě někdo potvrdit toto chování ? V dřívějších verzích jsem s tím problém neměl. Verze 17.3.13.
//Edit1 - vyřešeno :palec:
Ako si to vyriešil


­    


Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1168
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 62
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od policak » ned 01. dub 2018 11:50:29

Mám poslední dobou problém. Kdykoliv příjmu hovor, navigace jakoby úplně ztratila signál GPS. Po ukončení hovoru je odskočená někde o ulici vedle, opakovaně mění polohu a neustále přepočítává trasu. Chytne se až po desítkách vteřin, mezitím je úplně mimo. Dřív to nedělalo a nedělá to ani třeba Waze, nebo Mapy.cz. Laboroval jsem v nastavení s přepínačem chování na pozadí, ale žádná změna a dřív jsem ani nemusel tady něco nastavovat. Mobil má Mediatek, ale dřív to jelo bezproblémově a další navigace tím netrpí. Mám pocit, že to udělala poslední aktualizace, ale neviděl jsem nikde na fórech, že by to řešilo víc uživatelů. Nějaký nápad?
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

IJK
Stálý androiďák
Příspěvky: 108
Registrován: pát 30. bře 2012 17:34:43
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact Laginoo ROM v 7_5
Bydliště: Praha

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od IJK » stř 04. dub 2018 14:43:31

Podobné problémy jsem úspěšně řešil přechodem na Magic Earth. Zdarma včetně dopravních informací, aktualizace aplikace měsíčně, aktualizace map po dvou měsících. Vyhozených peněz za Sygic je mi líto, ale to je asi tak všechno, co s tím lze dělat.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11146
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od Jumbo78 » stř 04. dub 2018 19:34:55

Ani na Androidu ani na iOS se Sygic-em problém nemám... Koupil jsem jej na iOS rád.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1168
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 62
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od policak » stř 04. dub 2018 23:42:09

IJK píše:
stř 04. dub 2018 14:43:31
Podobné problémy jsem úspěšně řešil přechodem na Magic Earth. Zdarma včetně dopravních informací, aktualizace aplikace měsíčně, aktualizace map po dvou měsících. Vyhozených peněz za Sygic je mi líto, ale to je asi tak všechno, co s tím lze dělat.
Magic Earth jsem zkoušel, ještě bych našel v mailu komunikaci s podporou, dokud mě bavilo posílat hlášení chyb. Po dvou týdnech mě to ale přestalo bavit. Jednosměrky v protisměru, pokyny k otočení do protisměru v křižovatce dvou čtyřproudých komunikací přes dvojitou plnou, to je věc, co už jsem nezažil hodně let. Vrcholné dílo byla naplánovaná trasa, která vedla přes areál školy a bylo by nutné překonat dvě kovové brány a závoru. Opravdu bych radši, kdyby mi zase jel Sygic. ;)
Edit: našel jsem ty maily a šlo o Dynavix. nebudu už příspěvek mazat, jen uvedu na pravou míru :)
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

IJK
Stálý androiďák
Příspěvky: 108
Registrován: pát 30. bře 2012 17:34:43
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact Laginoo ROM v 7_5
Bydliště: Praha

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od IJK » pát 06. dub 2018 11:52:39

Už jsem se lek :-). Tohle mi udělat a letí... ne že by se v podkladech občas nenašla chyba, stejně tak ne všechny dopravní problémy / uzavírky někdo zadá do databáze (nevím, kdo ji spravuje, ale je to nějaká veřejná, nejen pro tuto navigaci). OpenStreet map může aktualizovat prakicky kdokoliv, ale tím, že oni podklady aktualizují každý měsíc, nejhůře po dvou tak vesměs jsou opravdu aktuální... Je to poznat třeba tam, kde se staví nové silnice a jsou přeložky, které mají životnost jen několik měsíců.


borelli
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 11. srp 2010 20:00:22
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od borelli » ned 08. dub 2018 20:28:22

Sicak2327 píše:
ned 01. dub 2018 9:53:14
Ako si to vyriešil
­    
Byl jsem nucen nastavit v Bluetooth u spárovaném zařízení (v mém případě EGO Look hands free):
- zvuk telefonu: Ano
- Zvuk médií: Ne
- Sdílení kontaktů: Ano

Čili ne v aplikaci Sygic ale přímo v nastavení telefonu Bluetooth. Teď to již funguje jak má.


Sicak2327
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 25. led 2016 16:17:43
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od Sicak2327 » stř 11. dub 2018 16:30:56

borelli píše:
Sicak2327 píše:
ned 01. dub 2018 9:53:14
Ako si to vyriešil
­    
Byl jsem nucen nastavit v Bluetooth u spárovaném zařízení (v mém případě EGO Look hands free):
- zvuk telefonu: Ano
- Zvuk médií: Ne
- Sdílení kontaktů: Ano

Čili ne v aplikaci Sygic ale přímo v nastavení telefonu Bluetooth. Teď to již funguje jak má.
Pomohlo to. Už to ide tak ako ma. Ďakujem.

­    



borelli
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 11. srp 2010 20:00:22
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od borelli » stř 11. dub 2018 20:38:44

Tuto chybu jsem hlásil na podporu Sygicu, vědí o ní, takže opravu očekávám tak příští rok. Maximálně dva... :palec:


king555
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: sob 27. říj 2012 12:19:37
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Galaxy A8 2018
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1"/LineageOS
Tablet 2 / ROM: Alldocube M5S 10.1"

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od king555 » čtv 12. dub 2018 7:05:07

Výpočet trasy
- používam Sygic aj na trasách, ktoré poznám (priebežné sledovanie príjazdu do cieľa na dohodnutý čas - nechcem prísť veľmi skoro ani meškať),
vadí mi ale jedna vec:
prvotný výpočet trasy (aj na krátku vzdialenosť - cca. 50 km, bežné cesty (nie diaľnice), obce a mestečká po trase, ± dodržiavanie rýhlostných limitov) je veľmi pesimistický a odchýlka je niekedy aj do 15 min. čo je pri 50 km hodne... (alebo mám rýchly mobil :D ).
Aké máte skúsenosti?
_______________________________________________________________________________________________________
Nexbox A95X 2G/16G; AndroidTV (atvXperience) // Beelink GT1 2G/16G standard; android 7.1.2
Tanix TX9 Pro 3G/32G; android 7.1.2 // Vorke Z6 Plus 3G/32G; android 7.1.2 // Vorke Z6 3G/32G; android 7.1.2
Xiaomi Amazfit Bip

Uživatelský avatar

zdeno255
Androiďák!
Příspěvky: 428
Registrován: stř 26. zář 2012 16:11:31
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samung Galaxy Note 4
Bydliště: Nitra

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od zdeno255 » pát 18. kvě 2018 19:24:37

Neviete či sa dá niekde nastaviť hlasitosť? Pri spárovaní s rádiom mi ide hudba normálne nahlas a viem si regulovať hlasitosť na rádiu aj na telefóne. Ale Sygic mi ide dosť potichu a nepomôže ani ak dám radio na max. Akurát potom hudba začne hučať. Aj pri spárovaní cez intercom na motorke to ide dosť potichu a aj oneskorene.
Samsung Galaxy Note 4


jojo33
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: stř 08. pro 2010 8:48:19
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od jojo33 » úte 22. kvě 2018 6:26:11

Skús upraviť hlasitosť na rádiu počas toho, keď Sygic "vysiela" nejakú navigačnú hlášku.

Uživatelský avatar

zdeno255
Androiďák!
Příspěvky: 428
Registrován: stř 26. zář 2012 16:11:31
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samung Galaxy Note 4
Bydliště: Nitra

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od zdeno255 » pát 01. čer 2018 20:56:03

Po aktualizácii na najnovší beta Sygic to už ide normálne, takže asi problém priamo v ňom. Dík
Samsung Galaxy Note 4

Uživatelský avatar

Jumbo78
Terminátor
Příspěvky: 11146
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 277
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od Jumbo78 » ned 03. čer 2018 10:56:02

Beta?
IMHO by se zde beta řešit neměla, je to pak zavádějící.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


mahdi1234
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: ned 03. čer 2018 20:15:44
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od mahdi1234 » ned 03. čer 2018 20:32:48

Je mozny vypnout v hlasove navigaci zminku ulice, teda "Za 300 metru odbocte do prava na ulici Jozefa Brebentika", ta cast "ulici Jozefa Brebentika" je zcela k nicemu. Pouzivam syntetizovanej hlas a mam vlastni hlasky pro rychlost/radar, takze prenuti na "lidsky" hlas neni reseni, ponevadz prijdu o tyto hlasky. dik ...


blindwoman
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 30. kvě 2015 8:42:52
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70A

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od blindwoman » stř 06. čer 2018 9:51:40

Mám takú "všetečnú" otázku.
Dokáže sa Sygic učiť nové trasy? Ide mi o to, že už som pár krát prešiel trasu, ktorú mi vôbec Sygic neponúkal. Vždy mi ponúkol iné dve alternatívy, ale ja som išiel treťou, ktorú neponúkol. Pokiaľ som chcel mať tú "moju" trasu na Sygic-u kvôli času príjazdu do cieľa, musel som mu zadať prejazdný bod.
A naposledy mi ju ponúklo samo od seba.
Tak som zostal z toho mierne prekvapený.
Xiaomi Redmi Note 6 Pro 3/32 <- Oukitel K6000 Pro <- Lenovo A6010 (ani nepriateľovi) <- Samsung Galaxy Core LTE <-Oukitel K6000 Pro <- Lenovo P70A <- HTC One X


mahdi1234
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: ned 03. čer 2018 20:15:44
Reputace: 0

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od mahdi1234 » stř 06. čer 2018 17:07:44

mahdi1234 píše:
ned 03. čer 2018 20:32:48
Je mozny vypnout v hlasove navigaci zminku ulice, teda "Za 300 metru odbocte do prava na ulici Jozefa Brebentika", ta cast "ulici Jozefa Brebentika" je zcela k nicemu. Pouzivam syntetizovanej hlas a mam vlastni hlasky pro rychlost/radar, takze prenuti na "lidsky" hlas neni reseni, ponevadz prijdu o tyto hlasky. dik ...
Odpoved ze supportu:
Bohužiaľ, túto funkciu nie je možné vypnúť.
Ak by ste mali ďalšie otázky, prosím odpovedzte na tento email.
Ďakujem za pochopenie a prajem pekný deň.


MIBER
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 11. čer 2011 20:47:07
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Havr

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od MIBER » pon 18. čer 2018 9:57:34

Zdravím mám dotaz zda má cenu si zakoupit Traffic ? Zda to má nějaký přínos?

Uživatelský avatar

slay
Androiďák!
Příspěvky: 366
Registrován: stř 04. srp 2010 18:00:12
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9+
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od slay » pon 18. čer 2018 10:21:00

Teď asi nemá cenu spekulovat. 80% sleva Evropa+traffic.
Samsung Galaxy S9+

Uživatelský avatar

-Pavel-
Kyborg
Příspěvky: 4288
Registrován: pon 31. kvě 2010 19:08:18
Reputace: 51
Typ mobilu / ROM: Galaxy S9 Plus G965FXXS7CSK4

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od -Pavel- » pon 18. čer 2018 11:25:32

Opravdu nemá. Hned jsem to všechno odbouchal ...Obrázek

­   

Samsung Galaxy S9+ Duos Coral Blue
i5-8300H / 16GB DDR4 / GTX 1050 / SSD 512GB / HDD 1TB


vsa
Stálý androiďák
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. pro 2010 23:23:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z ----> Samsung Note 8 / NOKIA 8.1

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od vsa » pon 18. čer 2018 15:05:58

Chyby v mapě máme hlásit přímo TomTomu
https://www.tomtom.com/mapshare/tools/

Routování Sygic 17.4.x opravdu o něco zlepšil.


Hurec
Robot
Příspěvky: 946
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od Hurec » pát 22. čer 2018 17:50:30

Koupil jsem si jo nyni v te akci , zkousel nake trate naroutovat. Ale fakt nepochopin , proc me taha kolikrat na vypadovku a pak to naroutuje , at se otocim o 180°. To neni moc bezpecne.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

IJK
Stálý androiďák
Příspěvky: 108
Registrován: pát 30. bře 2012 17:34:43
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact Laginoo ROM v 7_5
Bydliště: Praha

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od IJK » pon 16. črc 2018 13:19:59

Výpočty, ale zejména přepočty tras (pokud se odchýlím od původně navržené) jsou bolavou nohou Sygicu už léta, bohužel. Přitom Sygic před časem koupil část BeOnRoad, která to uměla celkem dobře, ale to know-how zřejmě nedokázali vstřebat.
Na druhou stranu, v posledních verzích nelze upřít zlepšení. Nedávno, když jsem na primární navigaci měl rozhrabané mapy kvůli nedokončené aktualizaci podkladů, jsem zase dle Sygic jel poměrně dlouhý úsek, a vyhověl. Pokud akceptujete navrženou trasu a neodkláníte se od ní, dá se s ním dobře jet. Ale stále jsou tam rezervy, když jsou pro nějaký úsek trasy dvě víceméně rovnocené varianty routování, nemáte tam žádný průjezdní bod a z libovolného důvodu zvolíte tu druhou než Sygic navrhl, měl by se s tím smířit a akceptovat to. Přesvědčování o otočení se do protisměru, dokud mu původní navržená trasa přijde (byť o zanedbatelný kousek) kratší je hloupé. To by chtělo ještě vychytat, určitě to lze, když s tím jiní (MagicEarth, iGo, Navigon) problémy nemají. Teď na změně výpočtů pracují s ohledem na respektování provozu (to je určitě správný směr), tak by to chtělo doplnit i tuto logiku zamezení snaze vracet se na původní trasu za každou cenu.
U TTS hlasu bych uvítal více informací - třeba jména měst na směrovkách. Z ME jsem zvyklý na pokyny typu ...držte se vpravo ve směru na Norimberk.., Sygic většinou řekne jen ...držte se vpravo... případně ...na E55...).

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2851
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Sygic Aura -> Sygic GPS Navigation

Příspěvek od dufko » stř 22. srp 2018 18:20:12

Aktualizoval som Sygic aj mapy.
Sygic som potom normálne ukončil. Po opätovnom spustení som si chcel pozrieť uložené poi, vtedy na mňa vyskočila požiadavka, aby som povolil nahrávanie zvuku mikrofónu. Povolenie som odmietol, Sygic padol.

Načo potrebuje Sygic nahrávať zvuk mikrofónu? Hlasové zadávanie používať neplánujem...

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host